HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés II. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 25. 20:36

Szobabringa be fog jönni, csak használd rendszeresen. Hasazni meg nem kell, mert amíg zsír van a hasadon, addíg úgysem látszik, csak a derekad megy tönkre bele.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#102 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 20:37

Idézet: Lacima - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 21:33

Gondolkoztam itthonra egy szobabringat es egy hasizompadot. Szerintetek lehet veluk eredmenyt elerni?

A szobabicikli az jó, bár inkább futógépet vagy elliptikus trénert vennék, mert az olcsó szobabiciklikkel egy szenvedés edzeni.
Hasizompadot felesleges venni, a hasizmot a legegyszerűbb megedzeni, nem kell hozzá semmi (esetleg egy szék :)). Lábemelés és hasprés. Ja és a hasizomedzéstől nem megy le a háj, az csak diétával és aerob edzéssel (amire jó a szobabiciklizés).

szerk: a felülés egy rossz gyakorlat, azt érdemes messzire elkerülni.

Szerkesztette: fLeSs 2005. 10. 25. 20:43 -kor

#103 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 25. 20:40

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 19:10

Egy ilyen testalkathoz (az idősebb úréra gondolok) nem kell koksz, elérhető naturál is, szóval ebben nem értek egyet leslie-vel, de persze nem tudhatjuk biztosan, leslie sem és én sem. A leszálkázáshoz lehetséges, hogy használt egy kis spiropentet. :D

Etele: Frank Zane 60 évesen

Hát én pedig biztos vagyok benne, hogy ennyi idős korban ilyen testet nem lehet természetes módon "létrehozni", fenntartani. Innentől kezdve az egészség szó -ahogyan azt Etele is írta- értelmét vesztette.

Személyes megjegyzésem, hogy valahogy iszonyúan nevetséges a természetellenes volta miatt, hogy itt egy test, feszes bőrrel, lebarnulva, dudurodó izmokkal és egy aszott, vén sztaripapa vigyorog nyaktól felfelé. :D

És mielőtt valaki jönne a "Mér, jobb lenne, ha mindene lógna?" szöveggel, nem azt mondom, hogy az embernek 60-70 évesen a koporsóba kell vágynia, de EZ, amit ezek a vén testépítők csinálnak, abnormális.

És tutti, hogy nem egészséges, mert az emberi test nem ilyen megterhelésre lett tervezve. Ebben a korban még (vagy már) nekik is vigyázni kell!

Idézet

Piftuka: sztem nem ronda a vastag ér. És ha hiszed, ha nem, a te ereid is meg fognak vastagodni az idő előrehaladtával, mert az izomnak az edzés során több oxigénre van szüksége, mint előtte, az oxigént pedig a vér szállítja. 1ébként egy kondis/testépítő topikban ilyet mondani, hogy túl izmos...  :think:  :D

Szerinted nem ronda a vastag ér, szerintem pedig marha ronda. Maradjunk ennyiben! :)

Azt pedig miért ne mondhatnám, hogy "túl izmos".

Már többször kifejtettem, hogy az egészséges sportizomzatot sokkal esztétikusabbnak találom, mint a kigyúrt izomzatot.
Én nem leszek, de nem is akarok egy nagy darab "állat" (nem megsértődni a jelzőn!) lenni.
Így is rengeteget fejlődtem a régi önmagamhoz képest. :cool:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#104 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 25. 20:42

Idézet: Larson - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 10:05

ez ellen is van vmi. simán tudsz pénzt szerezni, csak figyelni kell. :D

Szerintem egy külön topic témája lehetne a válaszom, így maradjunk annyiban, hogy tévedsz!

#105 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 25. 20:43

Idézet: Larson - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 13:30

még igy is egészségesebb, mint egy átlag 40 éves, de mindegy.

Meggyőződésem, hogy ebben is tévedsz.

#106 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 20:44

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 21:37

A szobabicikli az jó, bár inkább futógépet vagy elliptikus trénert vennék, mert az olcsó szobabiciklikkel egy szenvedés edzeni.
Hasizompadot felesleges venni, a hasizmot a legegyszerűbb megedzeni, nem kell hozzá semmi. Lábemelés és hasprés. Ja és a hasizomedzéstől nem megy le a háj, az csak diétával és aerob edzéssel (amire jó a szobabiciklizés).

Es (arban) melyik az az elliptikus trener, ami nem fog osszeszakadni par honap utan? Dieta az mar kicsit gaz, mert nagyon hozzaszoktam mar a "karos" kajakhoz. Na majd anyuval megkokettalom a dolgot, hogy valtoztassunk az etrenden :)

#107 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 25. 20:45

Idézet: leslie - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 6:14

Hmmm... Itt azért ellentmondás van. Ha vkinek nincs pénze, ideje, akkor hogy a fenébe szed fel teszem azt 40kg felesleget? Ehhez erős torkosság szükségeltetik. :)

Nem feltétlenül. Ha mondjuk valahol hosszú keresztül krumplifőzeléket, meg tésztát esznek, zsíros kenyérrel, mert csak arra van pénz...

#108 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 20:46

Idézet: Lacima - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 21:44

Es (arban) melyik az az elliptikus trener, ami nem fog osszeszakadni par honap utan? Dieta az mar kicsit gaz, mert nagyon hozzaszoktam mar a "karos" kajakhoz. Na majd anyuval megkokettalom a dolgot, hogy valtoztassunk az etrenden :)

nem ismerem fejből az összes elliptikus trénert. :)
én mostanáig egy orbitrek platinumot használtam, most adom el, nekem ez nagyon bevált.
1ébként a kajálás rendbetétele nélkül nincs sok esélyed.

#109 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 20:47

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 21:42

Szerintem egy külön topic témája lehetne a válaszom, így maradjunk annyiban, hogy tévedsz!

Igazad van. Amit Larson mondott az lehet igaz. De csak akkor, ha jo helyen, jo idoben van az ember. Es ez a havi tobb szazezret meg lehet keresni dolog sem mindennapi. Bar ha jobban belegondolok a helyi brazil genxterek ki vannak gyurva es tobb szazezret keresnek sot van jopar gyerekuk is, feleseguk mellett meg par csaj. Tehat ido van mindenre.  :D

#110 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 25. 20:50

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 21:04

Nem dicsekvésképpen, csak az esetleg éppen errejáró szintén kezdőknek kis motiváció gyanánt kiegészítettem a régebben készített karfejlődési képemet: KATT. :)
szerk: természetesen nem csak a karomat edzem. :D

Elég impozáns a fejlődés. De én éppen ma keseredtem el. Nem ment jól az edzés, mert múlt hét óta fáj a bal alkaromon az izom (szalag?) a csont mellett.  :(

Amiatt lehet, hogy amikor elkezdtem edzeni, akkor az álló bicepszgyakorlatot egyenes rúddal csináltam. No erről már hetekkel ezelőtt leszoktam, de a francia rúd sem sokkal jobb.

Mostantól majd csak és kizárólag azzal a rúddal fogom csinálni, amelyiken kalapácsfogással tudom megfogni a rudat.
De most kicsit tanácstalan vagyok, hogy mi legyen. Edzenem kellene bicepszre is két nap múlva, de ilyen karral nem merek. De ha kihagyom most a kar edzését (ha ugyan a mell, váll és a hátgyakorlatot bírja egyáltalán), akkor nem fogok nagyon visszaesni?

#111 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 20:52

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 21:50

akkor nem fogok nagyon visszaesni?

nem.
még jót is tehet neki, mert többet pihen. azért nem kell 1 hét kihagyás után összeesésre gondolni, ez azért nem így működik.

Szerkesztette: fLeSs 2005. 10. 25. 20:53 -kor

#112 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 25. 20:55

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 21:37

Miért? (Egyébként én is utálom. A derekam majd' leszakad mindig tőle.)

A hasprést hogyan csinálod?

#113 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 20:59

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 21:55

A derekam majd' leszakad mindig tőle

A hasprést hogyan csinálod?

pont ezért, mert a derekat b@sztatja.
a hasprést így csinálom

Kép

bár én a kezemet nem a tarkóm mögé teszem, hanem magam elé, hogy ne segítsek a hasnak még véletlenül se.
erre mondtam, hogy elég hozzá egy szék is.

#114 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 25. 21:00

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 21:52

nem.
még jót is tehet neki, mert többet pihen. azért nem kell 1 hét kihagyás után összeesésre gondolni, ez azért nem így működik.

És akkor hagyjam ki az összes edzést, amihez kar kell? Holnap váll és hát edzésem lesz. Ha aközben is fáj, akkor ugye nem szabad erőltetni?

#115 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 21:12

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 21:00

És akkor hagyjam ki az összes edzést, amihez kar kell? Holnap váll és hát edzésem lesz. Ha aközben is fáj, akkor ugye nem szabad erőltetni?

A hivatalos válasz az, h nem.

Az én válaszom az, h amig akkora a fájdalom, h nem ejtem ki a kezemből a súlyt, addíg csinálom. ha bexarok, akkor is. Eddíg mindíg elmult pihentetés nélkül is. :)

BTW ha csak zsíros kenyérre van pénze az embernek, akkor minek csinál gyereket? Hogy több gondja legyen? Hogy elcsessze a gyerek életét is? Sosem értettem ezt.

#116 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 21:15

Idézet: Lacima - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 21:33

...

Ha az úszógumit akarod leadni (vagy hordót? :)), akkor egyik legjobb a bringa. Ha jövőre úgyis vennél, vedd meg előbb. Egy belépő szintű országúti bringát 100k-tól már hozzádvágnak. Télre meg veszel mellé egy görgőt, hogy bent is tudd nyomni, amikor kint már zima van.  :cool:
Lenyomsz évi 6-8000 km-t, és tutira leadod a pocakot. Vagy tönkremegy a térded! :D
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#117 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 21:19

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 21:50

Elég impozáns a fejlődés. De én éppen ma keseredtem el. Nem ment jól az edzés, mert múlt hét óta fáj a bal alkaromon az izom (szalag?) a csont mellett.  :(
...

Néha én is megnyekkenek kicsit, semmi gond, rápihensz és elmúlik. :) Jómagam alkalmanként meghúzom a csuklómat, alkarizmomat, általában a saját hülyeségem miatt: nem melegítek be rendesen. :D

Nem kell félni az ilyenektől, enyhe sportsérülés, ebcsont beforr.

/Emlékszem kempo edzőtáborban olyan pusztakezes küzdelmek voltak, hogy a csonthártya (?) az alkarunkon (ugye kezek fent, begörnyedve hasat védtük :D ) meg a sípcsontunkon (mawashi gerik blokkolása) is teljesen huplis lett. :D :D Elmúlt az is. :D /

Szerkesztette: Etele 2005. 10. 25. 21:24 -kor

#118 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 21:19

Az is beteg, aki 100-ért vesz bringát. Bocs, nem akarlak bántani ezzel. :) Használtan 25 körül már egész elfogadhatókat lehet kapni. Erre a célra legalábbis tökéletes. :)

#119 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 21:25

Idézet: leslie - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 22:19

Az is beteg, aki 100-ért vesz bringát. Bocs, nem akarlak bántani ezzel. :) Használtan 25 körül már egész elfogadhatókat lehet kapni. Erre a célra legalábbis tökéletes. :)

100 penzert en sem veszek cangat, mert egyreszt ahogy ismerem magam ugysem fogom sokaig hasznal foleg, hogy jon a motor is :) Viszont a fLeSs fele tema erdekel. Nem tudom, hogy eladta-e mar vagy sem a PH-n neztem, hogy 25k-ert megvennek tole annyiert en is szvsz.

#120 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 21:27

Ugye elvileg a futás a legolcsóbb sport - pedig az se, mert ha nem veszel egy jó futócipőt (főleg, ha betonon is futsz) akkor több a károd, mint a hasznod belőle. :D

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.