HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#121 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:11

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:10

ATI "idokozi" beta driverek, mert ugye a friss Q4 es Serious Sam 2 nem megy jol az elig 2 hettel korabban megjelent driverrel. Hat :lol:, mar bocs.

Ehhez kepest minap megvettem a KillZone-t akciosan 6 rugoert PS2-re, amikor kedvem van kicsit kikapcsolni bekapcsolom a konzolt es 1 perc mulva jatszom. Semmi para, semmi gond. Mukodik.
Krinyo

Érdekes, nekem megy. Aki meg beta driverekkel gányol az meg is érdemli a sorsát.

#122 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:12

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:08

Az ilyen hozzászólásokból mindig kifelejtődik a 32" wide tv ára amit te is említettél.

Lehet normal TV-n is jatszani, nem kell 32" wide tv-t venni feltetlenul. Viszont egyre tobb otthonban van ilyen, rohamosan esik az aruk.
Nameg hogy itthon milyen a helyzet, nem hiszem, hogy vilagviszonylatban tul sokat szamit. Marpedig trendekrol volt szo, nem a hazai helyzetrol. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#123 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:16

Egy felsokategorias videokartya arabol megveszek egy konzolt. :D

Nem jatszottam tul regen, eppen eleg latni a neten a sok-sok problemaktol hemzsego cikket, irast, forumtemat. Lasd pl. legutobb kiadott ATI "idokozi" beta driverek, mert ugye a friss Q4 es Serious Sam 2 nem megy jol az elig 2 hettel korabban megjelent driverrel. Hat :lol:, mar bocs.

Ehhez kepest minap megvettem a KillZone-t akciosan 6 rugoert PS2-re, amikor kedvem van kicsit kikapcsolni bekapcsolom a konzolt es 1 perc mulva jatszom. Semmi para, semmi gond. Mukodik.
Krinyo

Egy 6 eves szamitogepet en is megtudok venni 20K-ert. :p
Es maris megvan a masina, amivel warezolhatok a konzolomra.
Nem alszentseg ez egy kicsit ? Mondjuk amikor kell melle egy 40" HDTV mar eleg mulatsagos az osszeg. De a legolcsobb nagyfelbontasu TV is kb 3000$
Lefikazod a PC-t kozben a warezolas meg a tobbi dolog miatt nem tudsz meglenni nelkule. Raadasul a konzolok tokre kezdenek elPCsedni, mert mar kell ra nekunk a Linux, a billentyuzet, Wifi, eger es kitudja milyen szamitogepes kiegeszitok.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#124 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:21

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:12

Lehet normal TV-n is jatszani, nem kell 32" wide tv-t venni feltetlenul. Viszont egyre tobb otthonban van ilyen, rohamosan esik az aruk.
Nameg hogy itthon milyen a helyzet, nem hiszem, hogy vilagviszonylatban tul sokat szamit. Marpedig trendekrol volt szo, nem a hazai helyzetrol. :D

Krinyo

Normal TVn interlaced modban 800*600ban.
Hat csak gratulalni tudok.
Ezert vegyek majd kozel 100K-ert egy PSX3at ?
Raadasul kedvencem amikor a vibris kontrollerrel egy ABC-bol kell a szoveget benyomkodni.
De sebaj lehet hozza venni billentyuzetet is, jo penzert.
Lattuk a PS2 es XBoxnal mennyibe kerultek ezek, raadasul amint leirtam ezzel csak egyre jobban PCsednek el a konzolok.
Vajon miert akarnak a PCre ennyire hasonlitani, hogy mar kell a HDD,billentyuzet, eger valamint a kulonbozo kiegeszitok ?
Erdekes a Sega Master System idejeben senki nem akart billentyuzetet a konzol melle.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#125 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:22

Idézet: bugger - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 8:53

Tehát ha pl ma veszel ugyanannyiért egy PC-t és egy konzolt, PC sokkalta jobban megéri.

Igen es mesfel ev mulva megint veszel egy uj PC-t mert tokre megeri, majd masfel ev utan megint. igy jon ossze a 10000USD 13 evre. Tod az idovel az ember elgondolkodik azon, erdemes-e irrealisan sok penzt kolteni valamire ami a megvetele utan egy evvel nem mas, mint veszelyes hulladek. miutan elkefelsz ra teis majd rengeteg penzt, amiert te dolgoztal meg es visszagondolsz, hogy mennyi masra kolthetted volna el, vagy takarithattad volna meg azt a rengeteg penzt, te is belatod.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#126 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:24

flame on :Đ
aki nem tud feltelepíteni egy játékot mer béna csak az vesz konzolt :Đ :Đ :Đ
flame off :)

konzolt még az is könnyebben kezeli aki nem ért a számítógépekhez ezért nagyobb a vásárló közönsége mert kényelmes egyszerü a használata de van akit nem vonz pl engem sem inkább PC-n játszom :) egyébként TV-m sincs akkor meg mire kössem a konzolt? :)

tv-t is alig nézek pedig van tuner a gépbe :)

Szerkesztette: Konor 2005. 10. 28. 11:25 -kor

BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#127 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:24

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 8:57

Igen valoszinu hulyesegeket irok le amikor piaci ellemzok negyedeves videokartyaeladasat belinkelem.
A masik ha olvastad volna amit irok, Persze ebbol nem mindenki a jatek miatt vasarolt vagy fejlesztett de akkor is ez egy megdobbento szamadat, ha csak a 20%-a ebbol....

Es igen 60 millio VGA, ha tetszik neked ha nem, ami azt jelenti, hogy egy evben 240millio.
Veheted a 20%-at nyugodtan a jatekra kihegyezett kartyanak, mert ha nem igy lenne nyugodtan eleg lenne egy S3 Trio a munkahoz.
Hol produkalja ezt egy konzol eladas ?
Sehol, meg akkor sem, ha osszevonom az osszset, Playstationtol, Gamecube vagy a GBA-ig.

oke, de abbol a 60 millio eledott kartyabol 56 milliot a 2-4 VS/PS pipleine-u below $100 kartyak tesznek ki...

#128 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:26

Nem jatszottam tul regen, eppen eleg latni a neten a sok-sok problemaktol hemzsego cikket, irast, forumtemat. Lasd pl. legutobb kiadott ATI "idokozi" beta driverek, mert ugye a friss Q4 es Serious Sam 2 nem megy jol az elig 2 hettel korabban megjelent driverrel. Hat :lol:, mar bocs.

Rendesen összerakott, jól telepített pc megbízhatóan működik.
Akik pedig egy sz@rráhúzott gépen másolt windows alól futtatják a kitudja honnan varezolt crackelt alkoholos vackaikat azok tényleg jobb ha nem panaszkodnak. Ilyen körülmények között az lenne a csoda ha működne...

#129 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:29

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:08

Vagy azert, hogy warezolni tudjak a konzoljatekaikat.

ehhez egy $500 PC, no 3D is to keleg...

#130 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:32

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:21

Raadasul kedvencem amikor a vibris kontrollerrel egy ABC-bol kell a szoveget benyomkodni.
De sebaj lehet hozza venni billentyuzetet is, jo penzert.

Igen, és továbbra is nyomkodhatod kontrollerrel mert a játékok 99%-a nem fogja kezelni a billentyzűetet :D

#131 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:24

oke, de abbol a 60 millio eledott kartyabol 56 milliot a 2-4 VS/PS pipleine-u below $100 kartyak tesznek ki...

még pontosabban az integráltak. notebook, corporate, soho pc-k.

#132 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:39

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 10:24

(Mellesleg a többség álláspontja - ha jól olvastam - az, hogy szép, szép a jósolgatás, de várjuk meg, mit hoz a jövő, mert az, hogy a PC át fog alakulni tény, de hogy a játékra való alkalmasságát temetni kellene, az már kicsit talán túlzás. Világos, hogy a csak játékra kitalált konzolok játékeladásai nagyságrendekkel megelőzik a mindenes PC-két...

Egyébként szerintem a PC-sek 95%-a, ha nem kapja meg a kívánt játékadagját, zokszó nélkül áttér konzolra, a PC meg marad a CD/DVD írás, szövegszerkesztés és netezés meg egyebek eszköze.)

az a baj, hogy ez nem a tobbseg allaspontja. a tobbseg az eletben nem olvasta a hwsw-nek meg a cimlapjat se.  esetleg a supergamez-t ismeri (a tobbseg)

#133 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:47

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. Oct. 28., Friday - 10:07

Erről már mintha valahol lett volna szó, nekem a kontroller+fotel+tv = kényelmetlen. És merem hinni, hogy nem én vagyok az egyetlen aki így gondolja. Kényelem = főnöki szék+íróasztal+billentyűzet+monitor.

"Nincs telepítés" Viszont van hosszas töltögetés, akár két menüpont között is. Meg van fél évente 15e-ért cserélendő olvasófej. Meg van újabb játékok nem futnak korai rev. gépeken.

A Notebook sem otthonra való, az is kényelmetlen, buzi kis billentyűzet, buzi kis képernyő, buzi kis touchpad. Buzi kis notebook :D Poénnak jó, de ahhoz kicsit drága.

Eggyetértek.  :respect:  :respect2:  :smoker:

Van egy ismerősöm, akinek van 1 PS2-je. Gondoltam míg ő Diablózik, én kipróbálom ps2-n a MotoGP-t. Indítom... Egy csomó ideig tölt. Eddig ok. Adjam meg a nevem. Van 1 táblázat, az angol ABC betüivel. Szépen bogarásszam ki a nevem. Kössz.. Megcsináltam. O.K-olom. Megint 1 csomót tölt... Adjak meg egy 3 betüs rendszámot... Kibogarászom megint.. Szintén O.K-olom... Megint 1 csomót tölt..
Míg a játékot betöltötte.. Az se volt kis idő, de annyira nem vészes.

Valahogy ezért jobb a telepítgetés. Mert 10-15mp, vagy jobb konfig alatt simán betölt mindent. :smoker:
A ps2-es haveromnak, akinél MotoGP-ztem, most kellett 2 hete olvasót cseréltetnie a ps2-ben, mert bekoszolódott.. 6-7 hónapos volt. :(
Nemtudom mennyi volt, de nem lehetett olcsó mulatság. :rolleyes:

És még mindig kiváncsi vagyok, hogy konzolon, én mikor fogok MMORPG, vagy CORPG játékkal játszani kényelmesen?

Ja igen.. A pc-re simán kimented a save-edet. A Ps2-höz még jó pénzért vennem is kell 1 memória kártyát hogy a játékomat elmenthessem...
Röhej..

X-BOX-hoz nemtudok hozzászolni, mert nem volt szerencsém még játszani rajta. Sztm azt se sokkal különb..
Bocs, ha nagyon leszidtam a PS-t, de sok hátránya van még egy konzolnak egy pc-vel szemben.. :rolleyes:

Tehát, míg nem fejődik ki rendesen a konzol, addig a pc-é az uralom.  :rolleyes:  :think:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#134 Felhasználó inaktív   rode 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:49

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:04

Konzolra nagyobb beruházás a fejlesztés.

De nagyobb is a bevétel a fejlesztő számára .

#135 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:50

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:47

Van egy ismerősöm, akinek van 1 PS2-je. Gondoltam míg ő Diablózik, én kipróbálom ps2-n a MotoGP-t. Indítom... Egy csomó ideig tölt. Eddig ok. Adjam meg a nevem. Van 1 táblázat, az angol ABC betüivel. Szépen bogarásszam ki a nevem. Kössz.. Megcsináltam. O.K-olom. Megint 1 csomót tölt... Adjak meg egy 3 betüs rendszámot... Kibogarászom megint.. Szintén O.K-olom... Megint 1 csomót tölt..
Míg a játékot betöltötte.. Az se volt kis idő, de annyira nem vészes.

Addig a haver végigtolta a Diablot? :Đ
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#136 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:53

A tobbseget a cikkben emlitett szamok kepviselik, nem ez a par forumozo, vagy az en velemenyem. :D

Idézet

Es maris megvan a masina, amivel warezolhatok a konzolomra.
Nem alszentseg ez egy kicsit ?

Pontosan mi az alszentseg? :) Hogy jon ide megint a hazai aldatlan allapot, a szokasos "magyar" mentalitas, a minden kell azonnal es ingyen? Mindenki sir, mint egy furdos, de a csucstechnologiat, az ujat akarja, persze ingyen.
Asszed mindenki csak warezol? Egyetlen warez jatekom sincs konzolra, ki sincs csippelve a konzolom, ugyhogy rossz embert talaltal meg ezzel a dologgal. Mondom, ne a hazai viszonyokbol induljunk ki, azt a par millio konzolos jatekot igenis megveszik.

Amugy nem kell a jatekokat ujonnan venni es akkor nem kerulnek egy vagyonba. Sot, ebayrol dunat lehetne rekeszteni az olcso, "levetett", de eredeti konzolos jatekokkal. :D

Krinyo

#137 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:55

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 10:47

A hazug statisztikák azt mutatják, egyre kevesebben nőnek fel, a játékosok átlagéletkora a PC-seknél már bőven a húszas évek derekán jár, rengeteg harmincassal, a konzolosknál is már több mint fele felnőttkorú.

A körülmények, ugye. Ha vkinek semmi dolga, nincs családja, se macskája, se kutyája, az megteheti, h csak a játéknak éljen. Van, akinek ideje nincs a dologra, mert család, barátnő, edzés, munka talán fontosabb, mint kockulni a monitor előtt. Amikor felállítottam magamnak jó pár éve egy fontossági sorrendet, akkor ott nagyon lemaradt a játék. :)
Munka után a fenének van kedve bámulni a gépet. Inkább kinnt vok a kertben a jó levegőn, vágom a füvet, vagy szerelem a kocsim, vagy akármi. Bármi, csak ne a PC. Elég a melóhelyen napi 8-10 óra.
Tudom, miről beszélek, anno, amikor a q3 még vmi volt, napi 3-6 órákat játszottunk, versenyek, stb. Kiöregszik belőle az ember. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#138 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:55

Idézet

A Ps2-höz még jó pénzért vennem is kell 1 memória kártyát hogy a játékomat elmenthessem...
Röhej..

Ja, a PC-dhez nem veszel ezek szerint semmilyen egyeb kiegeszitot, igaz? A 8 megas alap kartyan is legalabb szaz jatek mentese fer el, az a 6e ft, amibe kerul hatalmas befektetes lehet. :D

Krinyo

#139 Felhasználó inaktív   Yv@n 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:58

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 11:47

És még mindig kiváncsi vagyok, hogy konzolon, én mikor fogok MMORPG, vagy CORPG játékkal játszani kényelmesen?

Ez az irányítás megvalósításán múlik, bár én is nehezen tudom elképzelni, hogy hogyan tudnék WoW-ozni egy pár gombos kontrolleren, mikor most a fél billentyűzet be van hotkeyezve...

Megint más, hogy konzolról nekem bizonyos téren a gagyiság jut eszembe. Lásd metalgear. nagyon jó játék, de vannak benne számomra nevetséges dolgok irányítás terén. Ezek azok a dolgok, mikor ott az arc akit le kell gyalázni, és akkor egymással szemben állva próbálom eltalálni az ellent, aki szintén csak próbál engem eltalálni, lévén a fejlesztők bevették az egyenletbe, hogy a nyomorkodóval valszeg küzdelem lesz becéloznom. Hasonlóképp boxon a halo. mekkora jól irányítható...nos igen, különösen ha eltekintünk attól az apróságtól, hogy ha valaminek már aközelében vagyok, és elkezdem szórni rá a halált, akkor az autoaim szépen ráemeli a célkeresztet, és ugyan ha nem mozdítom a kart eldobja, de segít a célzásban.

Ismerős verte a mellét valamikor, "te soha nem fogsz úgy célozni egérrel, ahogy én controlerrel". MOHAA lehetett a játék boxon, ahol kiugrott az ellenfél elé, és jó 20 másodpercig lőtték egymást. Ekkor az ellen meghalt, jóarc meg hatalmas büszkeséggel az arcán hátrafordult, hogy "na látod?"...hát látom.

PS3-nál ha a játék támogatja majd az egeret és billentyűzetet, akkor ez nem jelenthet problémát, de azt már tudjuk, hogy x360-nál játékokban nem tervezik az említett két eszköz használatát.

#140 Felhasználó inaktív   UNREG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:58

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:47

Gratulálok, 1 azaz egy játékból sikerült messzemenő következtetéseket levonnod a konzoljátékokat illetően.
Azt azért remélem kapiskálod, hogy a névbeírást csak egyszer kell végigcsinálni, azt elmenti, legközelebb már egyenesen a játékot tölti.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.