HWSW Informatikai Kerekasztal: miniDV kamera tulajok IDE! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

miniDV kamera tulajok IDE! Értékeld a témát: -----

#1771 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 24. 15:39

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 8:19

Ugyan a kérdés nem nekem szólt de én a felsoroltak közül az NV-GS320 típust választanám. Hogy miért?
A legfontosabb okok: 3 CCD, optikai képstabilizátor, tág határok közt változtatható záridő, csatlakozósaru

szia!

Tudtam hogy regálni fogsz :) Köszi. Lényegében mindenki válaszolhat.
Na és két azonos paraméterű 1CCD-s kamera közül melyiket vennéd, ha csak az effektiv pixelszámuk közt van eltérés?
Az egyik pl. 400K, a másik 640Kpx-es. Főleg a beltéri videózáson van a hangsúly (lagzi).

Ajánlgatták még a HDD-s kamerákat is, és lebeszéltek a digital8-ról. Néztem a HDD-seket. Nos, alig drágábbak mint az 1CCD-s kamerák,
de nem tudom a HDD zaja behallatszik-e, viszont a képminőségét nem tudom milyen: 30GB-ra 7 órányi Fine felbontás kerülhet.
Ez a jobb minőség, vagy amit az 1CCD-s rögzit?

Szerkesztette: topeti 2008. 02. 24. 15:45 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1772 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 19:21

Idézet: topeti - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 15:39

szia!

Tudtam hogy regálni fogsz :) Köszi. Lényegében mindenki válaszolhat.
Na és két azonos paraméterű 1CCD-s kamera közül melyiket vennéd, ha csak az effektiv pixelszámuk közt van eltérés?
Az egyik pl. 400K, a másik 640Kpx-es. Főleg a beltéri videózáson van a hangsúly (lagzi).

Ha a két 1 CCD-s közül kellene választani akkor a Sony-t választanám.

Idézet

Főleg a beltéri videózáson van a hangsúly (lagzi).

Mint már írtam ilyen alkalmazási területre nem alkalmasak az 1/6" CCD-s kamerák. A gond az, hogy a nem kellő megvilágítás esetén ezek a kamerák csapnivaló képet adnak. Egy esküvőn pedig nem illik fényárt csinálni. Ilyen célra F1.6 fényerejű optikával rendelkező legalább 1/4" CCD méretű kamera javasolt. Az általad felsorolt 1/6" kamerák nem alkalmak gyengén megvilágított beltéri felvételekre.
Ha esküvőkőn szeretnél videókat készíteni akkor minimum a Panasonic GS-500 javasolt (a fókuszgyűrű itt kifejezetten hasznos mivel az autofókusz ilyen felvételeknél használhatatlan).

Idézet

Ajánlgatták még a HDD-s kamerákat is, és lebeszéltek a digital8-ról. Néztem a HDD-seket. Nos, alig drágábbak mint az 1CCD-s kamerák,
de nem tudom a HDD zaja behallatszik-e, viszont a képminőségét nem tudom milyen: 30GB-ra 7 órányi Fine felbontás kerülhet.
Ez a jobb minőség, vagy amit az 1CCD-s rögzit?

A HDD-s kamerák MPEG2-ben rögzítenek ami csak minőségromlás árán szerkeszthető. Amatőr célokra ha nem kell szerkeszteni akkor elmegy mert közvetlenül átírható DVD-re viszont komolyabb alkalmazásra (mint pld. az esküvő) ezek már nem alkalmasak.
Ha szerkesztésről is szó van (az esküvőn készített felvétel pedig ilyen) akkor csak a DV jöhet számításba.

Ha esküvői videókat szeretnél készíteni akkor csak és kizárólag a félprofesszionális, professzionális kamerák jöhetnek szóba. És nem a rongyrázás miatt hanem azért, mert itt olyan szélsőséges fényviszonyokról van szó amit az amatőr kamerák nem tudnak kellőképpen lekezelni. Az általam említett Panasonic NV-GS500 kamera a minimum ilyen felhasználási területre.

#1773 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 19:38

Nem jöhet szóba valami videós kollega bérlése, aki ezzel tölti a munkaidejét, és mellesleg felszerelése is van?

#1774 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 20:03

Idézet: Primary - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 20:38

Nem jöhet szóba valami videós kollega bérlése, aki ezzel tölti a munkaidejét, és mellesleg felszerelése is van?

Azt hittem, hogy már fejlődött 3 év alatt a technika, hogy a miniDV-s kamerámat lecserélhetem egy jobbra, kis ráfizetéssel, de úgylátom, ebből nem lesz semmi, csak egy terv maradt...
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#1775 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 20:21

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 20:21

Ha a két 1 CCD-s közül kellene választani akkor a Sony-t választanám.

Mint már írtam ilyen alkalmazási területre nem alkalmasak az 1/6" CCD-s kamerák. A gond az, hogy a nem kellő megvilágítás esetén ezek a kamerák csapnivaló képet adnak. Egy esküvőn pedig nem illik fényárt csinálni. Ilyen célra F1.6 fényerejű optikával rendelkező legalább 1/4" CCD méretű kamera javasolt. Az általad felsorolt 1/6" kamerák nem alkalmak gyengén megvilágított beltéri felvételekre.
Ha esküvőkőn szeretnél videókat készíteni akkor minimum a Panasonic GS-500 javasolt (a fókuszgyűrű itt kifejezetten hasznos mivel az autofókusz ilyen felvételeknél használhatatlan).

A HDD-s kamerák MPEG2-ben rögzítenek ami csak minőségromlás árán szerkeszthető. Amatőr célokra ha nem kell szerkeszteni akkor elmegy mert közvetlenül átírható DVD-re viszont komolyabb alkalmazásra (mint pld. az esküvő) ezek már nem alkalmasak.
Ha szerkesztésről is szó van (az esküvőn készített felvétel pedig ilyen) akkor csak a DV jöhet számításba.

Ha esküvői videókat szeretnél készíteni akkor csak és kizárólag a félprofesszionális, professzionális kamerák jöhetnek szóba. És nem a rongyrázás miatt hanem azért, mert itt olyan szélsőséges fényviszonyokról van szó amit az amatőr kamerák nem tudnak kellőképpen lekezelni. Az általam említett Panasonic NV-GS500 kamera a minimum ilyen felhasználási területre.

köszi a választ, elég lesújtó :( Na mindegy majd megbarátkozok a gondolattal :)

ui. Küldtem privátot, olvastad?

#1776 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 21:47

Idézet: Primary - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 19:38

Ha felkér elvállalom (persze ha akkor nem éppen esküvőn forgatok).

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 24. 21:47 -kor

#1777 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 21:48

Idézet: topeti - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 20:21

köszi a választ, elég lesújtó :( Na mindegy majd megbarátkozok a gondolattal :)

ui. Küldtem privátot, olvastad?

Igen, olvastam és válaszoltam is.

#1778 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 23:40

Kedves wpepi ! köszönöm a válaszokat.

#1779 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 01:39

van valami tippetek, hogy mennyi lehet egy sony trv20e kamerába egy új fej?
érzésem szerint a meglevő elég viseltes, legutóbb 10-15 kazetta beírása után elkezdett csíkozni. fejtisztítás, ezután az időkód lett darabos, második tisztítás után úgy néz ki, jó lett egy darabig, de így a 20. kazi körül ez már a 4. vagy ötödik tisztítás volt :( és még így is előfordulnak apró dropoutok, amikor a képen egy kisebb terület csúszik szét egy pillanatra.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1780 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 06:09

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 1:39

van valami tippetek, hogy mennyi lehet egy sony trv20e kamerába egy új fej?
érzésem szerint a meglevő elég viseltes, legutóbb 10-15 kazetta beírása után elkezdett csíkozni. fejtisztítás, ezután az időkód lett darabos, második tisztítás után úgy néz ki, jó lett egy darabig, de így a 20. kazi körül ez már a 4. vagy ötödik tisztítás volt :( és még így is előfordulnak apró dropoutok, amikor a képen egy kisebb terület csúszik szét egy pillanatra.

Szétszedted és átpucoltad a teljes szalagpályát meg a fejet? Mert ha nem és csak tisztítókazettával estél neki akkor az még önmagában nem jelent fejhibát. Szét kell szedni és szépen át kell pucoválni a szalagpályán minden a szalaggal érintkező elemet és a fejet. Egyébként az is lehet, hogy csak a szalagfeszítés állítódott el vagy a fej dőlésszöge változott meg.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 26. 06:10 -kor

#1781 Felhasználó inaktív   celafat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 01. 02:54

Sony hc 17-es kameram van, 2 eve vettem. Ha kinyitom az lcd panelt, semmit sem latok benne, ill. ha csak kb. fel centit nyitok rajta, akkor meg lathato minden, de utanna teljesen elsotetedik. Igy csak a kereso (vagy minek nevezik) segitsegevel tudok felvetelt csinalni, de egy ilyen kis kameranal ez nagyon zavaro, alig latok benne valamit. A kamerat nem ejtettem le, nem utodott sehova, nem feszitettem az lcd-jet. Volt-e valakionel ilyen hibajelenseg? Lehet javitani, ill. erdemes-e? Most eppen nyaralas kozepen vagyok, igy nagyon hianyzik az lcd.

#1782 Felhasználó inaktív   axer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 10:13

Sziasztok, lenn egy kérdésem.
Teljesen tanácstalan vagyok, melyik progit vegyem meg? Pinnacle Studio 11 plusz vs Ulead VideoStudio11. Mindkettő 15k.
Köszönöm a segitséget előre is.
guga, ha ezt olvasod, akkor...

#1783 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 22:35

Idézet: celafat - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 1:54

Sony hc 17-es kameram van, 2 eve vettem. Ha kinyitom az lcd panelt, semmit sem latok benne, ill. ha csak kb. fel centit nyitok rajta, akkor meg lathato minden, de utanna teljesen elsotetedik. Igy csak a kereso (vagy minek nevezik) segitsegevel tudok felvetelt csinalni, de egy ilyen kis kameranal ez nagyon zavaro, alig latok benne valamit. A kamerat nem ejtettem le, nem utodott sehova, nem feszitettem az lcd-jet. Volt-e valakionel ilyen hibajelenseg? Lehet javitani, ill. erdemes-e? Most eppen nyaralas kozepen vagyok, igy nagyon hianyzik az lcd.

Eltört benne a szalagkábel... szervíz lesz belőle..
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1784 Felhasználó inaktív   carma217 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 22:17

Sziasztok, szeretném megkérdezni tud-e valaki egy jó helyet Pesten, ahol egy Panasonic NV-GS11 miniDV-s kamerát ki tudnak takarítani rendesen, keményen csíkodzik és a tisztítókazi sajna már nem segít, valamint megköszönném ha valaki elmondaná, nagyságrendileg mennyibe kerül egy ilyen tisztítás.
Köszi előre is

#1785 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 08:00

Idézet: carma217 - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 22:17

Sziasztok, szeretném megkérdezni tud-e valaki egy jó helyet Pesten, ahol egy Panasonic NV-GS11 miniDV-s kamerát ki tudnak takarítani rendesen, keményen csíkodzik és a tisztítókazi sajna már nem segít, valamint megköszönném ha valaki elmondaná, nagyságrendileg mennyibe kerül egy ilyen tisztítás.
Köszi előre is

Panasonic szerviz   :)

Videopart  ( http://www.videopart.hu )
1116 Budapest, Kalotaszeg u. 28.
Tel.: +36-1/206-0860

Szerkesztette: wpepi 2008. 03. 10. 08:01 -kor

#1786 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 21:55

Sziasztok!

Nem tudom, hogy ide való-e a dolog.
A következő a problémám. Van nálam egy Olimpica DV368 (vagy egy rakás más neve van még) ilyen gagyi fényképező. A masina természetesen rögzít videót is és itt a bajom, egyszerűen nem tudom megszólaltatni a hangot-képet együtt. A képpel elvileg semmi gond nincs, de a hangot az instennek se akarja hozzápárosítani, már probáltam ezer féle kódeket, szűz rendszerre volt téve, de semmi. A kamera visszajátszási módjában pedig van hang.
Annyit tudok mondani a gépről, hogy Zoran ZR36451 Coach 7M -es chip van benne. Ha esetleg tudtok mondani olyan firmwaret, amivel rögtön AVI-ba tud rögzítnei az is joh lehet. Mivel legegyszerűbb úgy megoldást találni a problémára, hogy adok egy próbafilmet, íme: http://canup.hu/~jana/PICT0001.MP4

Előre is várom a hasznos infókat. A cucc cd-jén össze-vissza egy xvid code van. Próbáltam Gspot és társai programot. Nuku eredmény!

Köszi előre is!
üdv
Janaboy

#1787 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 23:12

Idézet: csövike - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 21:55

404
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1788 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:43

Már mennie kell, csak átrakták a domaint máshova és még nem teljesen refreshelt, de mostmár johnak kellene lennie.

#1789 Felhasználó inaktív   zippofcy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 19:00

Üdv!

Pana GS280as kamerával szoktam felvenni esküvőket, lagzikat, kiállításokat, stb. az ország keleti felén.
(tavalyelőtt évvégén vettem 170 bruttóért táskával, ennyit engedett a keret, de már akkor is látszott hogy a jövő a HDé szóval nem is nagyon akartam többet költeni rá)
Állványt eddig mindig kölcsön kellett kérnem, mert nem találtam megfelelőt annyiért amennyiért még megérte volna megvennem. (a Manfrotto 60-80 ezerbe kerülői tetszettek, most megrendeltem a fórum hatására :) egy Veyron 686-ost, szóval ez remélhetőleg megoldódott)
2 kérdésem lenne a témában:

1. Szükségem lenne egy hasonlóan jó ár/teljesítménnyel rendelkező monostatívra. (ilyen kihúzhatós egylábú állványra) mert amit most használok (ez se saját :) ) egyszerűen botrányos. Vmi ultragagyi, Star 8 mono a neve, a legnagyobb baja az hogy a papucs része (amire a kamera kerül) billeg, folyamatosan tartani kell. (a tulaja vállkamerát vett szóval ő se tud segíteni)
Olyan kellene ami kihúzva 140-150 cm körül van, a legfontosabb hogy könnyű legyen (ha kézből kamerázok sose veszem le róla) Tehát nem kell rá forgatható fejrész, stb. Tud vki vmi konkrét típust mondani? Itt Debrecenben SEMMILYEN választék nincs, kipróbálni se tudok semmit :(

2. HD kamerák közül melyiket ajánlott megvenni a fenti célokra? Gondolom a Pana / Sony / Canon hármasból érdemes választani. Konkrét típus megemlítése a specifikáció azon részével ami miatt ajánlott vétel is elég, ha vkinek nincs kedve vagy ideje hosszabb leírást adni róla.

Gyakran van olyan hogy más vágja a felvett anyagot, ezért jó lenne egy olyan ami miniDVre is tud HDt rögzíteni. De a max 40 perces felvételi idő elég kevés, meg lehet más hátránya is van a dolognak, jobb elfelejteni és vinyón átadni a felvett anyagot? A rögzítési formátumok (kodekek) közül melyik a legjobb kompromisszum? Árban olyan 300 ezer a plafon, de mivel nem holnapra kell (év végére tervezem a beszerzését) ezért nyugodtan várhatok akár hónapokat is a vétellel, az árak pedig zuhannak rendesen, szóval ez nem akkora probléma szvsz. Inkább veszek kicsit később jobbat mint egy olyat amit 1 év múlva cserélnem kell.

Említették fentebb a Canon HV20-ast, ez a legjobb ár / teljesítményben a fentiekre?

(amúgy a GS280 nekem bevált, se vágó, se pár nem panaszkodott még hogy túl zajos a kép, de a kollégáknak 500asa van, tény hogy azon az optika 2x ekkora)

Előre is köszi a válaszokat.

#1790 Felhasználó inaktív   Lupine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 23:06

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni... Sony kamerámat rádugtam a gépre(iee1394), a kamera ki is írta, hogy dv in, de a gépen nem jelenik meg semmi... Régebben minden ok volt...

Széteshet ez szoftveresen?

Köszi

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »