Üdv!
Pana GS280as kamerával szoktam felvenni esküvőket, lagzikat, kiállításokat, stb. az ország keleti felén.
(tavalyelőtt évvégén vettem 170 bruttóért táskával, ennyit engedett a keret, de már akkor is látszott hogy a jövő a HDé szóval nem is nagyon akartam többet költeni rá)
Állványt eddig mindig kölcsön kellett kérnem, mert nem találtam megfelelőt annyiért amennyiért még megérte volna megvennem. (a Manfrotto 60-80 ezerbe kerülői tetszettek, most megrendeltem a fórum hatására

egy Veyron 686-ost, szóval ez remélhetőleg megoldódott)
2 kérdésem lenne a témában:
1. Szükségem lenne egy hasonlóan jó ár/teljesítménnyel rendelkező monostatívra. (ilyen kihúzhatós egylábú állványra) mert amit most használok (ez se saját

) egyszerűen botrányos. Vmi ultragagyi, Star 8 mono a neve, a legnagyobb baja az hogy a papucs része (amire a kamera kerül) billeg, folyamatosan tartani kell. (a tulaja vállkamerát vett szóval ő se tud segíteni)
Olyan kellene ami kihúzva 140-150 cm körül van, a legfontosabb hogy könnyű legyen (ha kézből kamerázok sose veszem le róla) Tehát nem kell rá forgatható fejrész, stb. Tud vki vmi konkrét típust mondani? Itt Debrecenben SEMMILYEN választék nincs, kipróbálni se tudok semmit
2. HD kamerák közül melyiket ajánlott megvenni a fenti célokra? Gondolom a Pana / Sony / Canon hármasból érdemes választani. Konkrét típus megemlítése a specifikáció azon részével ami miatt ajánlott vétel is elég, ha vkinek nincs kedve vagy ideje hosszabb leírást adni róla.
Gyakran van olyan hogy más vágja a felvett anyagot, ezért jó lenne egy olyan ami miniDVre is tud HDt rögzíteni. De a max 40 perces felvételi idő elég kevés, meg lehet más hátránya is van a dolognak, jobb elfelejteni és vinyón átadni a felvett anyagot? A rögzítési formátumok (kodekek) közül melyik a legjobb kompromisszum? Árban olyan 300 ezer a plafon, de mivel nem holnapra kell (év végére tervezem a beszerzését) ezért nyugodtan várhatok akár hónapokat is a vétellel, az árak pedig zuhannak rendesen, szóval ez nem akkora probléma szvsz. Inkább veszek kicsit később jobbat mint egy olyat amit 1 év múlva cserélnem kell.
Említették fentebb a Canon HV20-ast, ez a legjobb ár / teljesítményben a fentiekre?
(amúgy a GS280 nekem bevált, se vágó, se pár nem panaszkodott még hogy túl zajos a kép, de a kollégáknak 500asa van, tény hogy azon az optika 2x ekkora)
Előre is köszi a válaszokat.