HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core és a V//V termékvonal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core és a V//V termékvonal legacy centrinos ugyek is ide Értékeld a témát: -----

#311 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 12. 17:34

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 18:03

Ezt eldöntötted anélkül, hogy ismernék, mit tervez a Sony a PS3-mal, és erre hogyan reagál majd a MSFT.

Jóvanna, igazad van! :)

Inkább azt mondom, hogy _én_  _eddig_ semmi olyasmit nem láttam, hogy ezek _valóban_ a közeljövőben  _teljesértékű_ gépek legyenek

(eleve mekkora gyötrődés ment, hogy legyen-e egyáltalán benne winchester... a nélkül meg ugye nehéz lenne...)

De -és erről már a múltkor is írtam- még ha így is lenne, _egy_ gép egyszerűen kevés! Az nem megy, hogy amíg a gyerek játszik, addig az apuka nem tudja megnézni az emailjeit (az anyuka meg nem tud dvd-t nézni, stb)

Eleve a helyszinek is mások (gyerek játszik a szobában, dvd-nézés a nappaliban, email/net pedig a dolgozóban)

Szerintem ez a "digitális otthon" még kicsit odébb lesz, és ott kell majd egy "szerver" :) , ami pl. könnyen lehet, hogy egy PC lesz.  És meg kell oldani, hogy a _kép_ wireless módon legyen átadható az eszközök között)

(ha jól emlékszem, a philips-nek van valami ilyesmi koncepciója, díjakat is nyert, persze _csak_zenére_, és baromi drága (hogy ki az az őrült, aki ezt megveszi, azt nem tudom, de ez legyen az ő bajuk... :) )

Szerkesztette: d n . r 2006. 02. 12. 17:35 -kor

#312 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 17:37

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 18:03

Veszel majd a boltban egy ilyen multimédia pakkot PS3-hoz, amiben lesz egy 300 GB-os hdd, előtelepítve Linuxsszal és szoftokkal.

Nem tudom... Meglátjuk...

#313 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 18:36

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 18:34

És meg kell oldani, hogy a _kép_ wireless módon legyen átadható az eszközök között)

Hát igen, pénteken nagy volt a hajtás (ja, most is dolgozom! :) ) és nem olvastam a főöldalt....

https://www.hwsw.hu/...=30747&count5=1

Igaz, hogy ez is csak _hang_, és jó drága is, meg kiváncsi lennék a zavarvédelemre (mondjuk az audiophil-ek eleve elköltenek egy csomó pénzt akár csak egy két hangfalas rendszer pár méteres kábelezésére - és érdekes, valahogy nem hinném, hogy az átlaglakásokat olyan hűdejó elekrtomos kábelezéssel látják el, kimondottan ügyelve, hogy ezen majd hifi jelnek is kell közlekednie... :-) ), de amúgy ötletnek nem rossz.

#314 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 18:43

Na jó, kifejtem itt a Prescott 64 bit emulációt (Itanium topicból jön át a dolog). Pontosabban nem fejtem ki, mert már nagyon régen olvastam róla és akkor sem túl mélyen, így inkább csak vázolom. Ami rémlik az az volt, hogy a Prescott ALU-ja 32 bites és a kimenet ismételt visszairányításával állítják elő a 64 bitet. Gondolom ez tök hasonlítos ahhoz, mint ahogy a P4-nél (a kezdeti időkben) csak 16 bites volt az ALU viszont dupla sebességen dolgozott. A gond - legalábbis az RWT fórumán ezt olvastam - az volt, hogy emiatt a visszavezetés miatt magas órajelen a 32 bites ALU-nál már - nem részletezett -gondok voltak. Plussz bejött az, hogy kb. duplájára nőtt a logika tranzisztorszáma, ami persze szintén ennek (mármint a 64 bitességnek) volt köszönhető, emiatt meg nagyon megnőtt a fogyasztás. Remélem nagy hülyeséget nem írtam, ezt már jó néhány hónapja olvastam.

Ebből szűrtem le azt a tanulságot, hogy ha nem kellett volna 64 bitet tudnia, akkor lazán futott volna magas órajeleken is, mivel ekkor a melegedés nem lett volna gond.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#315 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 12. 19:09

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 19:43

Na jó, kifejtem itt a Prescott 64 bit emulációt (Itanium topicból jön át a dolog).

Miért, szerinted _itt_ on-topic?...  :D

#316 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 15:06

hvuk: gondolkodj mar egy kicsit! ha visszairanyitassal es dupla sebessegu alu-val oldjak meg, akkor mitol none duplajara a tranzisztorszam??? na...?? :D

szoval 2 db-ot alkalmaztak a 32 bites alu-bol, ezert a dupla tranzisztorszam. ez bizonyos ertelemben persze a 64 bites mukodes bizonyos vetuleteinek megkerulese. de hogy emulacio lenne? ;)

p.s.: es persze itt sem on-topic. legalabb a Xeon topic-ot valasztottad volna!!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#317 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 18:58

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 15:06

hvuk: gondolkodj mar egy kicsit! ha visszairanyitassal es dupla sebessegu alu-val oldjak meg, akkor mitol none duplajara a tranzisztorszam??? na...?? :D

szoval 2 db-ot alkalmaztak a 32 bites alu-bol, ezert a dupla tranzisztorszam. ez bizonyos ertelemben persze a 64 bites mukodes bizonyos vetuleteinek megkerulese. de hogy emulacio lenne? ;)

p.s.: es persze itt sem on-topic. legalabb a Xeon topic-ot valasztottad volna!!

:offtopic:
a nw es pre nw p4-ek 16 bites ALU-t hasznaltak ecelbol, ahogy hvuk ezt leirta. a prescottban ellenben mar 32 bites ALu valt szuksegesse. ezzel nott "duplajara" az egyseg tranzisztorszama.

es igen emulacio. amikor a Motorola 68000-es kijott 1979-ben, az kiefele egy 32 bites ISA-t mutatott, mig belul 16 bites VE-k dolgoztak. ezis emulacio, pont olyan mint amit a prescott csinal.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#318 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 08:07

igy mar vilagos a tranzisztorszam, de ugye ez hvuk megjegyzesebol nem derult ki.. ;)

a masik problema, hogy hvuk kovetkeztetesenek fontos pontja, hogy a prescott nem valodi 64 bites, hanem emulalt, es EZERT lassu. most meg kiderul, hogy a nw sem valodi 32 bites, hanem emulalt, megsem lett ettol lassu, vagy szarmazott barmi hatranya (tudtommal.) igy sajnos hvuk kovetkeztetese szamomra ugy tunik alapjaiban dolt meg!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#319 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 09:28

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 8:07

igy mar vilagos a tranzisztorszam, de ugye ez hvuk megjegyzesebol nem derult ki.. ;)

a masik problema, hogy hvuk kovetkeztetesenek fontos pontja, hogy a prescott nem valodi 64 bites, hanem emulalt, es EZERT lassu. most meg kiderul, hogy a nw sem valodi 32 bites, hanem emulalt, megsem lett ettol lassu, vagy szarmazott barmi hatranya (tudtommal.) igy sajnos hvuk kovetkeztetese szamomra ugy tunik alapjaiban dolt meg!

De kiderült. Ezért is nem válaszoltam. Ha válaszoltam volna pont azt írtam volna be, mint SFIJ.

Idézet

Ami rémlik az az volt, hogy a Prescott ALU-ja 32 bites és a kimenet ismételt visszairányításával állítják elő a 64 bitet. Gondolom ez tök hasonlítos ahhoz, mint ahogy a P4-nél (a kezdeti időkben) csak 16 bites volt az ALU viszont dupla sebességen dolgozott.

Azért nem volt lassú, mert "dupla sebességen dolgozott". Abban nem votlam biztos az előző postomnál, hogy késöbb is 16 bites volt-e csak, vagy éppen a Prescottnál nőtt 32-re, de logikusan kitalálható volt (épp a logika duplázódásából). Lassúság alatt gondolom a kisebb órajelet érted, legalábbis remélem, mert a postodból azért nem ez derül ki. IPC-ről nem beszéltem ugyanis.

Az NW-nél gondolom azért sem volt gond, mert ott csak fele akkor mennyiségű logika volt, nyilván nem igaz, hogy ha X tranzisztornál nincs gond a visszairányítással, akkor 2X-nél sincs. Másrészt a 90 nanon bejött ugye az erős szivárgási áram, ami 130-on lényegesen kisebb gond volt. Harmadrészt meg nem az én következtetésem, hanem a komplett RWT fórumé, és azt azért el kell ismerned, hogy ők némileg jobnban értenek hozzá, mint én. Vagy mint akár te. Ettől persze még lehetne nem igazuk, de mint jól látszik nem ez az eset áll fent.

Szerkesztette: hvuk 2006. 02. 17. 09:29 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#320 Felhasználó inaktív   Darwin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 13:52

Idézet

Intel expects its forthcoming Conroe and Merom chips to deliver a performance advantage of at least 20 percent over chips from AMD that are slated to be released at the same time. It has 14 pipeline stages, ability to issue 4 instructions per clock, uses advanced branch prediction technology and has 4MB unified cache. The combination of all those architectural changes will allow Intel to outperform AMD's planned offerings for the second half of 2006 without having to resort to adopting AMD's integrated memory controller design. Instead, Intel will count on its microarchitectural improvements and a faster FSB to deliver the 20 percent improvement in performance over AMD's chips, based on standard benchmarks.

Bővebben:CNET

Szerkesztette: Darwin 2006. 02. 19. 14:00 -kor

#321 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 14:14

Majd a tombá' megmutatja. :Đ

Az AMD nextgenje már taped-out volt, nem?
Akkor jövő  nyárra várható , nem?
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#322 Felhasználó inaktív   Darwin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 14:22

Idézet: Asker - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 15:14

Melyik ?K8L?  :think:

#323 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 19. 14:44

Idézet: Asker - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 14:14

2007-ben is K8 lesz, némileg átdolgozva, bár nem tudom, hogy ez az F stepping nem a K8L-e (év közepén jön). A nextgen mikroarchitektúrák még a magas szintű tervezési szakaszban tartanak, ilyenkor döntik el a chip nagy léptékű jellemzőit, a tervezés irányait, prioritásokat.

#324 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 15:13

Idézet

Eredeti megjegyzés: Really? The two that I know of are doing pretty well.

Kérdés: How well ? Are they past brainstorming classes to determine what they will do ? Have they laid down the architecture ? Are they busy at circuit level ? Did it taped out ?? It can be in any of the above and they will still say " it's doing really fine"

Válasz: In order, Yes, Yes/Not sure, Yes/not sure, not sure, and yes.

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#325 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 21:30

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 14:44

2007-ben is K8 lesz, némileg átdolgozva, bár nem tudom, hogy ez az F stepping nem a K8L-e (év közepén jön). A nextgen mikroarchitektúrák még a magas szintű tervezési szakaszban tartanak, ilyenkor döntik el a chip nagy léptékű jellemzőit, a tervezés irányait, prioritásokat.

Nem így van, érdemes tisztába tenni a dolgokat. AMD fronton az alábbi fejlesztések várhatóak a közeljövőben a jelenlegi tudásunk szerint:

- 2006 közepe: revision F - DDR-2 + nem tudjuk, socket F és AM2
- 2007 első fele: K8L - nagyon nem tudjuk mi lehet
- 2007 - 2008: két új architektúra, egyik a high-end szerverekhez, másik a laptop szegmensbe. Egyikük - vélhetőleg a laptop processzor - megy a desktopra. Mindkét architektúra vadiúj, azaz nem a K8 foldozgatása.

#326 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 22:25

akkor mi nem így van. 2007-ben NEM lesz új mikroarchitektúra.

#327 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 22:28

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 22:25

akkor mi nem így van. 2007-ben NEM lesz új mikroarchitektúra.

Idézet

- 2007 első fele: K8L - nagyon nem tudjuk mi lehet
- 2007 - 2008: két új architektúra, egyik a high-end szerverekhez, másik a laptop szegmensbe.

Asker "nextgen"-ről beszélt. Ebbe a K8L lazán belefér. Különösen, mivel fogalmunk sincs hogy milyen újdonságokat jelent majd. De figyelembe véve, hogy a mostani váltás nem kapott új kódnevet, feltehető, hogy ennél lényegesen nagyobbat.

#328 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 22:32

Mellesleg Asker tök egyértelműen az általam berakott kérdésre utalt, amire (az én kérdésemre) mellesleg senki sem reagált. Azaz arra utlat, hogy Charlie szerint - pontosabban válaszának egyik értelmezése szerint - legalább az egyik next gen. architectura már tape out fázisban van.

Amúgy tök könnyedén elképzelhető, hogy jövő H1-ben jön a K8L a szerver és a top desktop marketre, év közepén meg jön a következő architectúra a mobil és a low/mid-desktop szegmensre.

#329 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 23:02

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 22:28

Asker "nextgen"-ről beszélt. Ebbe a K8L lazán belefér. Különösen, mivel fogalmunk sincs hogy milyen újdonságokat jelent majd. De figyelembe véve, hogy a mostani váltás nem kapott új kódnevet, feltehető, hogy ennél lényegesen nagyobbat.

Ha 2007-ben érkezik a K8L, bármi is legyen, szinte kizárt, hogy másik mikroarchitektúrát is elindítanak, hacsak nem az év legvége előtt. Egyébként Charlie is úgy tudja, jövőre nem lesz nextgen architektúra, csak ráncfelvarrás. Tape outról nem tudok, Charlie sem, de lehet máshogy számolju a kérdezz-feleleket.

#330 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 19. 23:08

Idézet: special - Dátum: 2006. febr. 19., vasárnap - 23:02

Ha 2007-ben érkezik a K8L, bármi is legyen, szinte kizárt, hogy másik mikroarchitektúrát is elindítanak, hacsak nem az év legvége előtt. Egyébként Charlie is úgy tudja, jövőre nem lesz nextgen architektúra, csak ráncfelvarrás. Tape outról nem tudok, Charlie sem, de lehet máshogy számolju a kérdezz-feleleket.

Épp ez volt a kérdésem anno, hogy hogyan számolja. Te melyik választ melyik kérdésnek feleltetnéd meg? Komolyan érdekel, én sem vagyok biztos benne!

A K8L nem ráncfelvarrás, épp ezt fejtegettem az előzőekben. Én el tudom képzelni, hogy belerakják mindazt amit eredetileg terveztek a K8-ba, de aztán biztonsági megfontolásokból kihagytak. Na, akkor nagyon nem csak egy egyszerű ráncfelvarrásról lesz szó. Abban igazad lehet, hogy a két új microarchitektúra inkább legkorábban 2007 végén jön, kivéve épp az általam hozott scenáriót, ahol a K8L kizárólag a szerver szegmensben hoz újdonságot és a mobil/desktopon nem mutatják be, hanem helyette az új mobil architektúrát hozzák ki. Ekkor a K8L és az új mobil arch. nem fedi át egymást.

Szerkesztette: hvuk 2006. 02. 19. 23:35 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.