HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core és a V//V termékvonal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core és a V//V termékvonal legacy centrinos ugyek is ide Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:27

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 22:44

Ehh. Először is 3.2-->3.4.
3.46 de mindegy. attol meg igaz, hogy gyorsul. ;)

Idézet

próbatermelés vs. tömegtermelés. az intelnek van már 45 nanos processze legyártott prototípusokkal.  szerinted tömegtermelésre kész? :)
proba chippek es probagyartas kozott vannak kulonbsegek. es kulonben is, hogy kerul ide a "tomegtermelesre" jelzo, amikor csak az volt az allitasod, hogy "nincs kesz". ha nem ezt ertetted alatta, akkor kerlek fogalmazz pontosabban!

Idézet

ezt hol mondták? lemaradtam. bármikor lehet gyártani, legfeljebb nem épelméjű kihozatallal.
itt a forumon volt rola szo. AMD belso ember mondta, hogy piacra bevezethetnek akar tavasszal. (talan hvuk jobban emlekszik ki volt az, asz'szem o hozta a hivatkozast.) azaz megfelelo kihozatallal.

Idézet

Na igen, mikor nekünk nem tetsző konklúzióval jár a becslés, akkor mindjárt tagadásba és értelmi nihilbe menekülünk, hogy ezt nem lehet tudni. Bezzeg az x86 rule them all, meg a 32-utas Opteron, az a tuti.
nagyon remelem, hogy Te is latod a ket kovetkeztetes kozotti kulonbseget. az x86 kerdest egy folyamatos piaci mozgas tesz hihetove (mar 50% feletti!), a 32 utas Opteron meg nem kerdes, azt csinalja az AMD, meg ugye a Horus is kesz van. (hogy mikor lesz belole piaci termek, na az a kerdes.) ezzel szemben a Te 65 nanora valo velemenyedet sajnos semmi sincs, ami alatamassza. se pro, se kontra. na ez vele a baj!

Idézet

Az Intel 65 nanos processe három negyedévvel-egy évvel előrébb jár az életgörbéjével, mint az AMD.
ez igy igaz. de amikor az AMD kijon a 65 nanos termekeivel (fogadjuk el a 2006 vege 2007 eleje idopontot), akkor az AMD kerul haromnegyed-egy eves elonybe, ezt ugye nem felejted el! (mert hol van az Intelnek SOI techologiaja? marpedig az egy fontos dolog, ez eddig is bebizonyosodott.) igy viszont mar ez az allitas egyaltalan nem annyira erdekes. es pont a SOI technologia miatt nem josolhatod igy felvallrol, hogy milyen sebessegeket tud elerni rajta az AMD, hiaba hasonlitod ossze a NGMA strukturajaval! (a DC a64-et is max 2GHz-re vartak, es 2.4-et ert el a regi processzel. az ujabbal meg ugye 2.6-nal tart most.)

Idézet

nem tudom miért nevezed marhaságnak egy szerintemmel kezdődő, sok "ha" feltételre épülő tippelést.
mert, ahogy te is fogalmazol, csak egy tippeles. nem all mogotte semmi adat szinte. vagyis tul keves, hogy egy szakmai vitaban hasznalni szabadna. (a "marhasag" termeszetesen egy tul eros kifejezes, nem szemelyes sertesnek szantam.)

Szerkesztette: bogdan 2006. 03. 11. 22:31 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#622 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:28

Kösz, és azt hiszem, lezárthatjuk.

#623 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:34

Asker: nem egeszen ertem a tablazatodat. hogy illesszem bele a special altal irt 9.53W-ot?
a forum ma:

#624 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:37

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 22:34

Asker: nem egeszen ertem a tablazatodat. hogy illesszem bele a special altal irt 9.53W-ot?

hova kellene beilleszteni? nekem nem is ilyen procim van:) az csak egy példa volt (egész gépes fogyasztás, ha nem lett volna egyértelmű).

egyébként a speedstepes/cnq-s és a loados méréseket ajánlom a t. olvasók figyelmébe, mint real-world-like szituációk.

#625 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:37

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. Mar. 11., Saturday - 22:34

Mitbánom én. :D

ott figyel egy link is.  ;)
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#626 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:38

jah, egy word 100 load :D
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#627 Felhasználó inaktív   Balala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:39

Idézet

bogdan: valamit most nagyon nem ertek. eddig arrol szoltak a hirek es itt a velemenyek,
hogy MINDEN SSE utasitas 1 clock TP-al fog rendelkezni.

Én konkrétan lemértem az utasításokat a Time Stamp Counterrel, és eléggé biztos vagyok az értékekben.

Idézet

bogdan: Balala tablazata viszont azt mutatja, hogy az eddigi architekturak az egyszerubb utasitasokat 1-2
clock TP-al, a bonyolultabbakat tobb tiz TP-al hajtottak vegre. most akkor az az allitas, hogy ezek is 1 clock
TP alatt ki lesznek szamolva? (nemi skepcicizmus lenne bennem..) mert ha nem, akkor kerdes, hogy melyek igen!
(kulonben nehez lenne osszehasonlitani az AMD eredmenyekkel, ahol ugy latszik eddig is voltak 1 clock TP sebessegek..)

Az eredeti, Katmaiban bevezetett SSE1 speckó kétféle adattípust definiált az új, 128 bites xmm regiszterekbe: lehet 4x32bit float, amit a packed single-nek szokás nevezni, és az ezekkel dolgozó utasítások ps-.re végződnek (pl. addps), illetve emellett lehetséges csak az alsó 32 bitet használva 1x32bit float, amit scalar single-nek neveznek, és megvannak hozzá a ps-hez hasonlóan szimmetrikusan a műveletek, pl. addss. (Ezek nem módosítják a többi 3x32 bit tartalmát.) Az SSE2 ezen annyit bővített, hogy a 2x64 bites packed double mellett definiálta a scalar double típust is. (addpd, addsd). A skalár típusokhoz megvannak a megfelelő, kevesebb bitet mozgató mov-ok is (movss, movsd). Ezek a skalár típusok sokszor jól jönnek, hiszen elég nagy pazarlás lenne mindent vektorként kezelni.
Az eddigi architektúrákban eddig úgy implementálták a packed típusokat, hogy széttörték két 64 bites darabra, és így csak 64 bites adatutakat kellett kialakítani. A teljesítményt beáldozták a die méretéért. Ahogy az az utasítás latency-kből látszik, a K8 és a Yonah kihasználja a skalár típusok kezelésénél, hogy kevesebb bitet kell mozgatni. A P4-ben valamiért nem éltek ezzel az egyszerűbb műveleteknél. A Conroe-ban sztem az várható, hogy 65 nanon és utána már megéri full 128 bites datapath-okat kialakítani, így nem lesz különbség a packed és scalar típusok latency-je és throughputja között.

#628 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:44

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 22:38

jah, egy word 100 load :D

látom nem érzed, hogy már abba kellett volna hagynod. pedig gáláns voltam.

#629 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:46

igen a repülőn 3dmarkot nyomat végig...
vmi rosszat szóltam?  :mad:
:offtopic:
nehogymá te mond meg ,hogy mit tegyek má bocs....
részemről befejezve.

Szerkesztette: Asker 2006. 03. 11. 22:48 -kor

#630 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:52

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 23:37

ott figyel egy link is.  ;)

valoban. es vegigszaladva a cikken (foleg a tablazatokon) ket dolog rogton kiderul.
a) nem a legenergiatakarekosabb pM-et neztek (ami itt logikus, hiszen asztali rendszert neztek!)
b) a 3 tablazatbol: C&Q, nincs C&Q, es full load Te a kozepsot (no C&Q) hoztad, aminek semmi, de semmi ertelme nincs laptopoknal. a masik ket tablazatban a pM elso, illetve masodik helyen vegzett. ezek alapjan nehez azt allitani, hogy a Turionnak jobb lenne a fogyasztasa!

special: igen, eszrevettem, hogy az egesz rendszer foigyasztasarol van szo. pont ezt mondtam Askernek is.

Szerkesztette: bogdan 2006. 03. 11. 22:54 -kor

a forum ma:

#631 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 22:54

:offtopic: dehogy. csak az általad hozott oldalon található adatokkal támasztottad alá, hogy kevesebbet fogyaszt a pentiu m, nem csekéllyel, de igyekezted az egyetlen életidegen szituációval, ahol -- egyébként tényleg érdekes módon -- a pentium m rosszabbul szerepel. én csak annyit mondtam erre, zárjuk le, bogdannak meg annyit, nézze meg az valódi idle és load táblákat. erre te wordözni kezdtél. hogy értelme nincs, csak az "idelőjetek" táblával rohansz előre, azt szerintem te is be tudod látni.

#632 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 23:05

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. Mar. 11., Saturday - 22:52

special: igen, eszrevettem, hogy az egesz rendszer foigyasztasarol van szo. pont ezt mondtam Askernek is.

:D
Igen az első helyen végzett, de azt Nézd amit nekem is magyarázol.  ;)
Nos? Akkor már nem úgy ál a zászló.  :)

Szerkesztette: Asker 2006. 03. 11. 23:33 -kor

#633 Felhasználó inaktív   Balala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 23:18

Idézet

sfij: aki azt hittet, hogy Tp=1-gyel lehet negyzet- ill. kobgyokot vonni

Tessék, ez 23 bitre pontos x^(-0.5), K8-on TP=1 :D
rsqrtss	xmm1, xmm0       ; Newton-Raphson becslés, 13 bit pontos
mulss   xmm0, xmm1           ; x * rsqrtss(x)
mulss   xmm0, xmm1           ; x * rsqrtss(x) * rsqrtss(x)
mulss   xmm1, const0_5       ; 0.5 * rsqrtss(x)
movss   xmm2, const3_0       ; 3.0
subss   xmm2, xmm0           ; 3.0 - x * rsqrtss(x) * rsqrtss(x)
mulss   xmm1, xmm2           ; 0.5 * rsqrtss * (3 - x * rsqrtss(x) * rsqrtss(x))

Idézet

sfij: amugy balala tablicskujabol az jon le, hogy a hammer architektura a magasabbrendu muveletek eseten
lemossa a palyarol az intel-t.

Ezt még a K7-től örökölte. :) Sajna örökölt még mást is, pl. ezt az irgalmatlan hendikepet is:

K8 (CPUID f2b1):
MMX  2xMOVQ load from L1: 16 byte/clock
SSE2 MOVDQA load from L1:  8 byte/clock

P4 (CPUID f043):
MMX  2xMOVQ load from L1:  8 byte/clock
SSE2 MOVDQA load from L1: 16 byte/clock

Dothan (CPUID 60d8):
MMX  2xMOVQ load from L1:  8 byte/clock
SSE2 MOVDQA load from L1:  8 byte/clock

Ha az F rev.-ben kijavítják az SSE loadokat, hogy azok is tudjanak 16 byte-onkent berángatni
az L1-ből, akkor sztem önmagában jelenthet legalább 5%-ot, ha minden más változatlan marad.

#634 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 23:49

Idézet: Asker - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 0:05

Igen az első helyen végzett, de azt Nézd amit nekem is magyarázol.  ;)
Nos? Akkor már nem úgy ál a zászló.  :)

nezem, de mit kezdjek asztali rendszerekkel?? ezek ugyanis nem notebookok. innentol eleg keves a relevanciaja ebben a kerdesben. (a processzorertekeknek van valamennyi, mert azt onmagaban is lehet -- csak erdemes-e? -- vizsgalni.)
mondom, hogy ami tesztet en lattam, ott (ha nem is sokkal, ugy 10-20%-al) a pM vezetett ebben a kerdesben. azaz ha nem is fenyevekkel, de hatarozottan elonyben van a pM. ami pontosan latszik is az eladasi statisztikakon: mar nem kizarolagos (azaz mar eleg jo a Turion is!), de nem is eri el azt a szintet, amit az AMD kepvisel (10-15% mobilpiaci reszesedes kontra 20-25% osszpiaci reszesedes.)
a forum ma:

#635 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 22:26

Tyan Tiger i7520SD

Kép

Link
MCSE+M/S, MCITP

#636 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 10:23

TomsGarbage letesztelte a Crossfiret az SLIvel szemben. Bár csak középkategóriás kártyákkal történt de azért elgondolkoztató.
Kép
Kép

Részletes cikk itten http://www.tomshardware.com/2006/03/02/ati..._off/index.html
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#637 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 10:59

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 11:35

:rolleyes: erre nem tudok mit mondani már...ha nem haragszol, most nem magyarázom el a szerverpiac és a notebookpiac közötti különbségeket.

10 %-os scenario

(ivol x iasp)/(avol x aasp)=irev/arev

(ivol x iasp)/(avol x aasp)=9

ivol/avol x iasp/aasp=9

5,66 x iasp/aasp=9

iasp/aasp ~ 1,6

8 %-os scenario

iasp/aasp ~ 2

6%-os scenario

iasp/aasp  ~ 2,75

Az Intel ASP-je kb. 1.7-szer lehet magasabb mint az AMD-é. Némi szórás van benne, beszéljünk inkább 1.6-1.8 közöttiről. Ez persze nem a laptop piacra vonatkozik, hanem a teljesre, így a mobil processzorok ASP-ei között egész más arány is lehet.

A fenti eredmény a saját kalkulációm. Egyszerűen az X86 piaci részesedésből és a forgalmi adatokból számoltam, amiket megpróbáltam korrigálni még az Itanium eladásokkal.

Szerkesztette: hvuk 2006. 03. 13. 11:01 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#638 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 11:00

Idézet: Pitbull - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 11:23

TomsGarbage letesztelte a Crossfiret az SLIvel szemben. Bár csak középkategóriás kártyákkal történt de azért elgondolkoztató.

És mi ennek a jelentősége jelen történetünk szempontjából?
Anandnál  _mindkét_ szereplő (Intel, AMD)  ATI kártyával volt szerelve.

A kifogás annak szólt többek részéről, hogy az ATI chipset alatt az A64 önmagához képest rosszabbul teljesít (mint mondjuk tenné azt egy nV chipsettel)

Erre meg ez a link nincs hatással.

#639 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 11:06

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 10:00

A kifogás annak szólt többek részéről, hogy az ATI chipset alatt az A64 önmagához képest rosszabbul teljesít (mint mondjuk tenné azt egy nV chipsettel)

Na de mennyivel.  :eek:
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#640 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 11:11

Idézet: Pitbull - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 11:06

Na de mennyivel.  :eek:

Az általad hozott grafikonok nem mutatnak mást, hogy mint hogy az SLI jobban skálázódik. Ennek mi a relevanciája? Lehet csak reggel van még.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.