Idézet: Chewbacca - Dátum: 2009. jún. 4., csütörtök - 19:43
Hát ha fogyni szeretnél elsősorban, akkor kezdetnek a heti 3 szerintem optimális. Legalábbis én is annyival kezdtem, de már lassan az elvetemült kategóriába tartozom a heti 7 edzéssel :Đ
Ha bringázáson gondolkodsz a spininget vagy a spinracinget ajánlom. Ott a 60 perc alatt zenére koreografált tekerés van, különböző intenzitással, sebességgel. Nem egyhangú és akkor nem unatkozol közben. Ráadásul kiváló karidóedzés, ami ugye a fogyás/zsírégetés alapja.
Írtad, hogy 117 kg vagy, mondjuk azt nem tudjuk, hogy milyen magassághoz, meg hogy testes vagy ténylegesen zsíros vagy. A térded szempontjából mondom, mert a spining azért igénybe veszi, bár ott kötött a mozgás és persze fontos a megfelelő bringa beállítás (de ebben az edző segít) de a beállítás a hagyományos szobabringán is alap, különben okozhat izületi fájdalmakat.
Hát nem vagyok túl deltás, 170 centi.
Mikor edzésben voltam, akkor olyan 75 kg voltam, azt mondom, hogy max. 80 kg az, ami a hasznos tömeg, a maradék szűk 40 a ballasszt. Szóval inkább zsíros vagyok.

Most egy ülő bringát próbáltam, ahol előre felé kellett tekerni, nem lefelé, azzal nem volt semmi gond még. De csak 24 perc volt. Viszont holnap "álló" bringát próbálok.
Arra gondoltam, hogy ilyen spining jellegű edzésre még nem mennék, csak hetente 2-3 alkalommal 50-60 perc tekerés. Majd próbálom a helyi edzővel is egyeztetni, mit javasol. Nem tudom, ezzel mennyit lehet fogyni, de én már tartós havi 2-3 kilónak is nagyon bírnék örülni. Akkor jövő karácsonyra már jól is néznék ki!