HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 15. 16:20

Eh, jó rég néztem be ide.

Most is csak azért, hogy beismerjem, egy NAGY RAKÁS FOS vagyok. :(

Februárban nagyon összejöttek a dolgaim (tudom, szar duma, de tényleg iszonyat mennyiségű meló/magánéleti gebasz gyűlt össze), nem tudtam (vagy csak nem akartam?) lemenni edzeni. Aztán mikor valamennyire kilábaltam a hullámvölgyből, olyan május környékén, elhatároztam, hogy na most újra lemegyek edzeni rendszeresen.
Azóta is győzködöm magam, hogy "majd holnap lemegyek a terembe", de még mindig csak punnyadok. :( Gyenge szar vagyok, és most már az izomzatom is teljesen leépült, ergo még kevesebb kedvem van újrakezdeni az edzéeset, gyenge lennék a régi formámhoz képest mint a libafing.
Igazából az kéne, hogy legyen normális edzőtárs, aki ilyenkor baszogat. :) De nincs... na majd hétfőtől lemegyek edzeni (vagy holnap). Remélem.

#1942 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 23:46

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 0:11

Nézzetek meg egy versenyző testépítőt, akinek a testzsírszázaléka versenyformában 3-5%. A 99%-uk gyakorlatilag csak hosszú ideig tartó alacsony intenzitású aerob mozgást végez a diétája alatt, a versenyhez közeledve egyre többet (kivéve az utolsó 1-2 hetet).
Ennyit a legendákról.

A profi testépítő versenyzőkről az alábbiakat tudom elmondani:
- versenyek között felhíznak, mint a disznó, a hatalmas tápanyagbevitel miatt gyakorlatilag az év nagyobbik felében túlsúlyosak (tehát élvezik az ebből következő kockázatokat és hátrányokat is)
- a versenyformát gyakorlatilag csak pár napig tartják (mondjuk az már jó randa is sztem)
- az utolsó hetekben egész extrém dolgokat művelnek a táplálkozás, ivás és kiegészítő szerek terén: vízhajtó, szénhidrátmegvonás, meg egyéb idiótaságok; ez persze csak még jobban rombolja az egészségüket.

Ez az időszakosság egyébként valamilyen szinten az évente csak párszor versenyző boxolókra, birkózókra és hasonlókra is elmondható, a legjobb formájukat mindig egy rövid alkalomra időzítve érik el. Persze a hivatásos sportolók se lesznek az egészséges élet mintapéldányai...

Szóval aki hosszabb távon szeretne egy általánosan jó formát tartani, az szerintem ne a testépítőkről vegyen példát. Biztos vannak ott is emberek akik többé-kevésbé jó formában vannak egész évben, de a tartósan soványabb testalkat nemigen fér össze a gyúrással.

Az más kérdés, hogy atlétika, úszás, kettlebell, crossfit, harcművészkedés meg hasonlók segítségével lehet azért jó középutakat találni, és ezek az edzésmódszerek különösebb gond nélkül átültethetők az átlag konditerembe is. De mindegyiknek része a magas intenzitású edzés is. Amíg stabilan kungfuztam, egy deka zsír nem volt rajtam, és az egyébként 90 kiló körüli haverom is lement 75-78-ra; azóta se volt egyikünk se olyan formában. Mondjuk rajtam akkor még kevesebb volt az izom is, arra azért nem annyira alkalmas.

A legvége meg szerintem az, hogy a kinézet másodlagos az általános fizikai állapothoz - egészség, erő, állóképesség - képest. Részemről tojok a diétára meg a kardiógépekre egyaránt, a fő cél az, hogy jól érezzem magam.
LY

#1943 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 16. 18:09

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. aug. 16., szombat - 0:46

A profi testépítő versenyzőkről az alábbiakat tudom elmondani:
- versenyek között felhíznak, mint a disznó, a hatalmas tápanyagbevitel miatt gyakorlatilag az év nagyobbik felében túlsúlyosak (tehát élvezik az ebből következő kockázatokat és hátrányokat is)
- a versenyformát gyakorlatilag csak pár napig tartják (mondjuk az már jó randa is sztem)
- az utolsó hetekben egész extrém dolgokat művelnek a táplálkozás, ivás és kiegészítő szerek terén: vízhajtó, szénhidrátmegvonás, meg egyéb idiótaságok; ez persze csak még jobban rombolja az egészségüket.

Ez az időszakosság egyébként valamilyen szinten az évente csak párszor versenyző boxolókra, birkózókra és hasonlókra is elmondható, a legjobb formájukat mindig egy rövid alkalomra időzítve érik el. Persze a hivatásos sportolók se lesznek az egészséges élet mintapéldányai...

Szóval aki hosszabb távon szeretne egy általánosan jó formát tartani, az szerintem ne a testépítőkről vegyen példát. Biztos vannak ott is emberek akik többé-kevésbé jó formában vannak egész évben, de a tartósan soványabb testalkat nemigen fér össze a gyúrással.

Az más kérdés, hogy atlétika, úszás, kettlebell, crossfit, harcművészkedés meg hasonlók segítségével lehet azért jó középutakat találni, és ezek az edzésmódszerek különösebb gond nélkül átültethetők az átlag konditerembe is. De mindegyiknek része a magas intenzitású edzés is. Amíg stabilan kungfuztam, egy deka zsír nem volt rajtam, és az egyébként 90 kiló körüli haverom is lement 75-78-ra; azóta se volt egyikünk se olyan formában. Mondjuk rajtam akkor még kevesebb volt az izom is, arra azért nem annyira alkalmas.

A legvége meg szerintem az, hogy a kinézet másodlagos az általános fizikai állapothoz - egészség, erő, állóképesség - képest. Részemről tojok a diétára meg a kardiógépekre egyaránt, a fő cél az, hogy jól érezzem magam.

Nem csak profi versenyző testépítők léteznek.
Vannak naturálban is nagyon jó formát elérő testépítők, többségében ők is ezt az utat járják. Elég kevés ember van rajtuk kívül, aki olyan alacsony testzsír%-ot képes elérni, akkor valamit tudhatnak, nem?

A versenyformát valóban csak pár napig tartják, nem is kell és nem is lehet tovább, de van jópár versenyző, akik egy alacsony testzsírszázalékos nagyon jó formát tartanak egész évben. A behízás nem általános, mentalitás kérdése. Aki év közben is jó formában van, annak a diétája is könnyebb lesz.

"- versenyek között felhíznak, mint a disznó, a hatalmas tápanyagbevitel miatt gyakorlatilag az év nagyobbik felében túlsúlyosak (tehát élvezik az ebből következő kockázatokat és hátrányokat is)
- az utolsó hetekben egész extrém dolgokat művelnek a táplálkozás, ivás és kiegészítő szerek terén: vízhajtó, szénhidrátmegvonás, meg egyéb idiótaságok; ez persze csak még jobban rombolja az egészségüket."

Ezeknek nemtom mi köze a kérdéshez. Én csak az alacsony intenzitású aerob mozgás "létjogosultságára" reflektáltam.

Én már 4 alkalommal diétáztam le a diéta+súlyzós edzés+aerob edzés kombóval 20-30 kg-t, szóval engem nehéz lesz meggyőzni arról, hogy ez nem működik. :) Btw annyit már kitapasztaltam magamon (írtam már korábban is), hogy ha a diéta jól be van lőve, akkor amellé elég a súlyzós edzés, még aerob sem kell, igaz nem sikerült 5%-ra csökkentenem a zsír%-ot, de kevesebb zsír volt rajtam mint bármikor előtte. :)

Engem nem zavar, ha vki nagy intenzitású edzésekkel pörgeti fel az anyagcseréjét (már ha ez az anyagcserefelpörgető hatás tényleg létezik), mindenki abban hisz, amiben akar, azt csinál amit akar és ami neki beválik.

#1944 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 16. 20:09

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. aug. 16., szombat - 18:09

mindenki abban hisz, amiben akar, azt csinál amit akar és ami neki beválik.

Ezzel balgaság volna vitatkozni, éppen a sokféleség méltányolását hiányolom sokszor a magyar nyelvű fórumokról.

Föntebb én is azt írtam, hogy ez a kardio-dolog már-már világnézeti kérdés: egyébként nekem is bejön az alacsony intenzitású kardió (lendületes gyaloglás), habár én még nem adtam le 5 kilónál többet egyszerre, és a változatosság kedvéért időnként fölpörgetem futással, ugrókötelezéssel stb.

Én nagyra becsülöm a testépítőket, főleg a kémiai segédeszközök nélkül dolgozókat, de a kokszos profiknál is nyilván el kell ismerni, hogy a szuper gének és a szakszerűen tolt dopping mellett őrült mennyiségű munka és önfeláldozás is kell a sikerhez.

Számomra viszont az az alapvető kérdés, hogy a nem-versenyszerűen súlyzós erőedzést végző hétköznapi ember (akit angolul „recreational lifter”-nek neveznek, magyarul sajnos nem ismerek ilyen találó kifejezést) kihez képest határozhatja meg magát, és honnan meríthet mintákat.

Pl. abban nem vagyok biztos, hogy a testépítők „tömegelés/szálkásítás” módszere mindenki számára követendő – itt valószínűleg számít az életkor is; amikor az ember már nem siet sehova, akkor a fontolva haladás is elfogadhatóvá válik, és az általános kondíció őrzése is előrébb lép a fontossági sorban.

Ezzel kapcsolatban nem tudom megállni: amikor ezt írod,

„Én már 4 alkalommal diétáztam le a diéta+súlyzós edzés+aerob edzés kombóval 20-30 kg-t”

arról a Mark Twain-féle aranyköpés jutott eszembe: „Nem nehéz leszokni a dohányzásról. Nekem már több százszor sikerült”  ;)

#1945 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 16. 20:35

Amúgy engem leginkább az zavar az itthoni diszkussziókban, hogy nagyon szűk perspektívából nézünk sok mindent, és aki másképp csinálja, azt rögtön hülyének gondoljuk, anélkül, hogy rákérdeznénk a céljaira, előéletére stb. Az edzőterembe járók többsége jó esetben egyféle edzéskoncepciót ismer (vmi poszt-weideri tömegnövelő módszert), s ebből kifolyólag azt gondolja, hogy az az egyedül üdvözítő.

Én azért is örülök, hogy már a saját pincémben edzek, mert kevesebb hülye kérdést kapok.
„Neked most mell-napod van, vagy láb-napod?”
„Ezt alkarra csinálod?” (Mellrevételnél.)
„Minek guggolsz te ennyit?”
„Mi vagy te, valami súlyemelő?”
(Mind szó szerinti idézet a nyilvános edzőtermi korszakomból.)

Az internetes fórumokon sokszor hasonlóan nyitott attitűd tapasztalható, de ezt nyilván ti is jól tudjátok... „Minek csinálsz 6 sorozatot, tömegelésnél 4x8 kell, ez alap...” (Azt hiszem, a musclebuilder egyik alfórumán olvastam legutóbb ilyesmit.)

#1946 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 17. 00:55

A cigiről is leszoktam már egyszer.
20-30 kg-t leadni sokkal nehezebb, sokkal több kitartást igényel.

Szerkesztette: fLeSs 2008. 08. 17. 00:56 -kor

#1947 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 17. 02:23

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. aug. 17., vasárnap - 1:55

A cigiről is leszoktam már egyszer.
20-30 kg-t leadni sokkal nehezebb, sokkal több kitartást igényel.

Ez igaz. Cigi három nap után alig jut az ember eszébe, hogy rágyújtson, aztán meg mégkevésbé.  :smoker:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1948 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 17. 07:16

Tényleg így van: én is ex-dohányos vagyok, és a leszokás nem volt olyan nehéz, mint ahogy ijesztgetni szoktak vele.
Őszinte tisztelet a kitartó diéta miatt, biztos óriási munka volt.
Amúgy a humorkodó cigi-analógia éppen arra akart volna utalni, hogy ahogy a bagóról is EGYSZER érdemes leszokni, úgy valószínűleg kisebb energia-befektetést igényel a már leadott zsírt nem visszaszedni, mint mindig újra lefogyni.

#1949 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 06:19

na annyira húztátok az agyam ezzel a testzsírral, a konditeremben van egy mérleg, ami azt is méri és 28% lett. 165 magas vagyok 64 kg. Ez elég gázos nem? vagy ez az eredmény milyennek mondható?? Ugyanis a mérleghez adott táblázat szerint ez too fat. Ok van rajtam felesleg, de azért nem vagyok too fat!! :reklamacio:
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1950 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 09:56

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 7:19

na annyira húztátok az agyam ezzel a testzsírral, a konditeremben van egy mérleg, ami azt is méri és 28% lett. 165 magas vagyok 64 kg. Ez elég gázos nem? vagy ez az eredmény milyennek mondható?? Ugyanis a mérleghez adott táblázat szerint ez too fat. Ok van rajtam felesleg, de azért nem vagyok too fat!! :reklamacio:

_táblázat_ :)

#1951 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 10:40

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 7:19

Teljesen mindegy, hogy mit mutat az a mérleg, a lényeg úgy is az, hogy milyennek látod magadat.

#1952 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 11:36

Idézet: Etele - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 16:20

Eh, jó rég néztem be ide.

Most is csak azért, hogy beismerjem, egy NAGY RAKÁS FOS vagyok. :(

hehehe

dettó! :)
én 1.5 év kihagyás után, újra gyúrok, már lassan 1 hónapja :)
mióta letettem a cigit és értelmesen kajázom kezdek jól állni kg-ban :)
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1953 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 11:47

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 11:40

Teljesen mindegy, hogy mit mutat az a mérleg, a lényeg úgy is az, hogy milyennek látod magadat.

hát igen, ez az amiről nem is akaro beszélni... :D

most kaptam új fogamzásgátlót, amiben anyagcsere gyorsító valami is van, ez akadályozza meg, hogy hízást okozzon. Kíváncsi leszek...mondjuk a spininget nem hagyom abba, sőt tervezem hogy a heti 4 edzés mindig meglesz.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#1954 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 12:02

Hogy működik egy ilyen mérleg? Be kell táplálni neki vmi adatokat? Én csak a csipeszes meg a vízbemerítkezős módszert ismerem, bár nekem még sosem mérték.
Sima testtömegindex alapján persze az elhízott és a kórosan elhízott határán vagyok :rolleyes:

#1955 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 12:27

Sima mérleg, csak a talpad alatt van 2 fém kör. Be kell írni a magasságod, a súlyod ugye leméri, meg hogy nő vagy férfi vagy-e. És az alapján kidob egy értéket, mert a fém lapon keresztül elekrtomos valami fut át a testede és az ellenállása alapján számolja ki.

#1956 Felhasználó inaktív   Pig_Bodine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 12:53

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 12:27

Sima mérleg, csak a talpad alatt van 2 fém kör. Be kell írni a magasságod, a súlyod ugye leméri, meg hogy nő vagy férfi vagy-e. És az alapján kidob egy értéket, mert a fém lapon keresztül elekrtomos valami fut át a testede és az ellenállása alapján számolja ki.

Köszi.

#1957 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 13:15

Ezek a mérlegek annyit érnek, mint csöcs a kandisznón. Adott két srác a termünkben, egyik igazi testépítő alkat, kockahas, karcsú derék, szálkás, kidolgozott izmok, én beszarnék-behugyoznék, ha úgy nézhetnék ki. Persze nem egy nagydarab, mert kb 180cm, 85kg, nem is túl erős, de a csajok zabálják. Na, a másik span, 195cm, 125kg, igazi vaddisznókaraj alkat-erő-kinézet. Namost a mérleg, meg a spec műszer szerint utóbbinak kevesebb a zsír %-ja.  :eek:  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1958 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 13:58

Ehhez nem kell semmi fém izé, a Wii Fit programja is tud indexet számolni, pedig az egy sima deszkalap négy érzékelővel. A magasság és súly alapján megmondja a testtömeg indexed. A víz, illetve zsír % számoláshoz már kell a fém karika, de az már csak high-end parasztvakítás.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#1959 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 18:52

Jezusom, milyen hulye iranyba megy el az egesz....
Ugy leszarom a kilokat, es a %-ot, ahogy vannak. :)

Ez valami kisebbsegi komplexussal kuzdo majom talalmanya?
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#1960 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 20:18

Idézet: Pig_Bodine - Dátum: 2008. aug. 17., vasárnap - 8:16

Tényleg így van: én is ex-dohányos vagyok, és a leszokás nem volt olyan nehéz, mint ahogy ijesztgetni szoktak vele.
Őszinte tisztelet a kitartó diéta miatt, biztos óriási munka volt.
Amúgy a humorkodó cigi-analógia éppen arra akart volna utalni, hogy ahogy a bagóról is EGYSZER érdemes leszokni, úgy valószínűleg kisebb energia-befektetést igényel a már leadott zsírt nem visszaszedni, mint mindig újra lefogyni.

Mondjuk cigiről leszokni nem lehet, csak szüneteltetni. Szerencsés esetben előbb halsz meg, minthogy véget érne a szünet  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.