HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#3241 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 20. 19:26

Üzenet megtekintéseIdézet: _DooM_ - Dátum: 2012. 01. 11. 21:25

Szénhidrátos étkezések előtt kell betolni és kész.

Ez éppen hülyeség.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#3242 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 20. 21:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 04. 19. 23:56

Akarok venni valamilyen fehérjét, de még sose szetem ilyesmit és fingom sincs melyik lenne jó.
Itt annyi fajta van, hogy nem tudok válaszani: http://www.scitec.hu...otein.php?ver=1
Melyiket ajánljátok?

Szerintem nyugodtan vehetsz ProMix-et is. A szója sem az íznek, sem a felszívódásnak nem tesz jót (és nagyrészt ebből van), de ez speciel még jól is jön az edzés utáni időpontokat leszámítva.
Kispénzű hobbigyúrosoknak tökéletes. Esetleg edzés utánra mehet egy tejsavó (Whey Protein Professional), de nem életbevágó, szerintem.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#3243 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 20. 21:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2012. 04. 20. 20:26

Ez éppen hülyeség.

És pedig miért?
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#3244 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 20. 23:38

Üzenet megtekintéseIdézet: _DooM_ - Dátum: 2012. 04. 20. 22:46

Szerintem nyugodtan vehetsz ProMix-et is. A szója sem az íznek, sem a felszívódásnak nem tesz jót (és nagyrészt ebből van), de ez speciel még jól is jön az edzés utáni időpontokat leszámítva.
Kispénzű hobbigyúrosoknak tökéletes. Esetleg edzés utánra mehet egy tejsavó (Whey Protein Professional), de nem életbevágó, szerintem.

Igaz hogy hobbiból gyúrok, de azért nyomom rendesen. Tegnap az edzés végén még kiment a 150 kiló.
Olyan kéne ami a lehető leggyorsabban felszívódik.

#3245 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 21. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Lipton - Dátum: 2012. 04. 21. 00:38

Igaz hogy hobbiból gyúrok, de azért nyomom rendesen. Tegnap az edzés végén még kiment a 150 kiló.
Olyan kéne ami a lehető leggyorsabban felszívódik.

Az a tejsavó izolátum. De azt csak edzés után közvetlenül érdemes szedni, mert tényleg pár perc alatt felszívódik.
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#3246 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 21. 09:56

Üzenet megtekintéseIdézet: _DooM_ - Dátum: 2012. 04. 20. 22:46

És pedig miért?

Annak csak a belek fognak örülni.

A béltraktus előszeretettel használja majd fel az emésztéshez szükséges kreatint, aztán az a mennyiség ami az izmokba jutna, majd szépen a kaja megemésztéséhez használódik fel.

Más kérdés, ha CSAK összetett cukrokkal viszed be. De szilárd kaja előtt nem tanácsos kreatint bevenni.

Szerkesztette: Dextrose 2012. 04. 21. 09:56 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#3247 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 21. 11:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2012. 04. 21. 09:56

A béltraktus előszeretettel használja majd fel az emésztéshez szükséges kreatint, aztán az a mennyiség ami az izmokba jutna, majd szépen a kaja megemésztéséhez használódik fel.

Más kérdés, ha CSAK összetett cukrokkal viszed be. De szilárd kaja előtt nem tanácsos kreatint bevenni.

Ezt a kontaktáktól hallottad?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3248 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 21. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2012. 04. 21. 12:11

Ezt a kontaktáktól hallottad?

igen. személyesen mondták.

paranormal.hu

#3249 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 27. 19:02

Utóbbi pár napban olvasgattam a régebbi hozzászólásokat. (elég sokat) Hát volt 1-2 vicces story, amin jókat röhögtem. (pl az agy) :D

Na de amiért ide jöttem. Ki mennyit kalóriát eszik "reggelire"? (vagy kb első 2 étkezésre) Ugye ez a legfontosabb étkezés. Az jó, ha pl már délelőtt a napi szükséges kalória mennyiség "felét" megeszem? (mondjuk reggeli + tízórai) A többit meg utána. Vagy ezt is inkább osszam el, mint az evést 6-7-8 kisebb alkalomra? Mármint egy nap sokszor eszem, és tudom is, hogy ez a jó, de nem biztos hogy 1-1 evés alkalmával olyan sokat is viszek be. (pl müzli szelet, gyümölcs, akármi, meg ugye le is dolgozom sokszor gyaloglással ezt akár. bár mondjuk a müzlit pont nem, mert az lassú felszívódású ha jól tudom.)

Szerkesztette: des 2012. 07. 27. 19:03 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#3250 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 10:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2012. 04. 21. 10:56

Ez hülyeség :)
Persze, a régi kreatin monohidrátnak kis része szívódott fel, de felszívódott, simán ittam kaja előtt. Edzés is érezhetően jobban ment, meg a szérum kreatinin szintem is emelkedett a véremben.
Egyébként ehhez is inkább egyszerű cukrot ajánlottak, nem összetettet, mert az gyorsabban és jobban emeli az inzulin szintet, ami segíti a kreatin szállítását (is).

De ma már vannak modernebb kreatinok, amikből kisebb adag is kell, és nem kell külön szénhidrát sem hozzá.

Szerkesztette: Sparow2 2012. 07. 28. 10:34 -kor

#3251 Felhasználó inaktív   Nowa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 21:00

Egy (ill. kettő) kérdésem felmerült a táp.kiegekkel kapcsolatban, miután beszélgettem egy régóta ezzel foglalkozó kollégámmal. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
1. kérdés, hogy ezek a cuccok (én pl csak fehérjét eszem) rendesen be vannak-e vizsgálva, más szóval egyáltalán tudjuk-e pontosan mi van bennük? A fehérjetartalma az oké, de hogy a többi része ismert-e, az van-e benne, ami rá van írva? Illetve ezek az úgymond hordozó anyagok, állagmegőrző, aromák stb. nem károsak-e hosszú távon? Én a Scitecről pl úgy tudtam, be van vizsgálva, de ez a haver azt mondta, hogy max a gyárban, de mivel itthon egyáltalán nincs ilyen vizsgálat, így azt sem tudhatjuk, egész pontosan mi van benne,ami ide eljut és hogy milyen hatása lehet. Csak azért kérdem, mert ha pl a normál kajázásnál igyekszem a "műanyag", tartósítókkal egyéb vegyszerekkel telepumpált kajákat mellőzni, de közben a reggeli meg az edzés utáni turmixom is ilyenekkel van tele, hát nem sok értelme volna.. Azt is mondta, hogy a kreatinok ilyen értelemben még veszélyesebbek, mert szintén nem ismertek a hordozóanyagok, és akár súlyos betegségek kiváltói is lehetnek!
A 2. kérdés, szintén táp.kieggel, fehérjével kapcsolatos, szintén az ismerősöm mondta, hogy néha nem árt szünetet tartani vele, mert hozzászokik a szervezet, és nem nagyon fejlődik az ember egy idő után, valamint, hogy a koncentrátum megterhelő a kiválasztó és emésztő szerveknek. Szóval kúraszerűen ajánlott, legalábbis némi kihagyással, holott eddig úgy tudtam, hogy ebben a lényeg a folyamatosság, szóval, amíg edzek, sőt, akár kihagyás idején is, végig lehet nyomni..
Na ezekkel kapcsolatban kíváncsi vagyok a véleményetekre
INSERT COIN(S)

#3252 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 03. 22:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Nowa - Dátum: 2012. 08. 01. 22:00

Egy (ill. kettő) kérdésem felmerült a táp.kiegekkel kapcsolatban, miután beszélgettem egy régóta ezzel foglalkozó kollégámmal. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
1. kérdés, hogy ezek a cuccok (én pl csak fehérjét eszem) rendesen be vannak-e vizsgálva, más szóval egyáltalán tudjuk-e pontosan mi van bennük? A fehérjetartalma az oké, de hogy a többi része ismert-e, az van-e benne, ami rá van írva? Illetve ezek az úgymond hordozó anyagok, állagmegőrző, aromák stb. nem károsak-e hosszú távon? Én a Scitecről pl úgy tudtam, be van vizsgálva, de ez a haver azt mondta, hogy max a gyárban, de mivel itthon egyáltalán nincs ilyen vizsgálat, így azt sem tudhatjuk, egész pontosan mi van benne,ami ide eljut és hogy milyen hatása lehet. Csak azért kérdem, mert ha pl a normál kajázásnál igyekszem a "műanyag", tartósítókkal egyéb vegyszerekkel telepumpált kajákat mellőzni, de közben a reggeli meg az edzés utáni turmixom is ilyenekkel van tele, hát nem sok értelme volna.. Azt is mondta, hogy a kreatinok ilyen értelemben még veszélyesebbek, mert szintén nem ismertek a hordozóanyagok, és akár súlyos betegségek kiváltói is lehetnek!
A 2. kérdés, szintén táp.kieggel, fehérjével kapcsolatos, szintén az ismerősöm mondta, hogy néha nem árt szünetet tartani vele, mert hozzászokik a szervezet, és nem nagyon fejlődik az ember egy idő után, valamint, hogy a koncentrátum megterhelő a kiválasztó és emésztő szerveknek. Szóval kúraszerűen ajánlott, legalábbis némi kihagyással, holott eddig úgy tudtam, hogy ebben a lényeg a folyamatosság, szóval, amíg edzek, sőt, akár kihagyás idején is, végig lehet nyomni..

1
Nem vagyok expert, de nem válaszolt eddig senki. Szerintem a márkásabb termékekben inkább az van, amit ráírnak. (ezt akarjuk hinni legalább is) Vagy is jobban megbízhatóbb. Nem hinném, hogy károsabb lennének ezek az adalékok a más ételekbe tett E számoktól. Pl zacskós leves, akármi. Szóval még ha van is ebben is 1-2 ilyen anyag, szerintem nem vészes, ha a többi kajádból meg elűzted ezeket.

2
Nem hinném hogy hozzászokik a szervezet (fehérje), mármint abból a szempontból, hogy nem e-miatt nem fejlődik az ember, ha közben meg szedi. Én kb 1 éve kezdtem el inni ezt a tejsavót.

Tudom valami szakavatottabb választ várnál, de hát az még nincs. De én nem aggódok e-miatt. Táplálékkiegészítő, nem kell túlzásba vinni, + mellé sok szilárd fehérjét is, aztán baj nem lehet.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#3253 Felhasználó inaktív   Nowa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 06. 21:51

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2012. 08. 04. 00:23

1
Nem vagyok expert, de nem válaszolt eddig senki. Szerintem a márkásabb termékekben inkább az van, amit ráírnak. (ezt akarjuk hinni legalább is) Vagy is jobban megbízhatóbb. Nem hinném, hogy károsabb lennének ezek az adalékok a más ételekbe tett E számoktól. Pl zacskós leves, akármi. Szóval még ha van is ebben is 1-2 ilyen anyag, szerintem nem vészes, ha a többi kajádból meg elűzted ezeket.

2
Nem hinném hogy hozzászokik a szervezet (fehérje), mármint abból a szempontból, hogy nem e-miatt nem fejlődik az ember, ha közben meg szedi. Én kb 1 éve kezdtem el inni ezt a tejsavót.

Tudom valami szakavatottabb választ várnál, de hát az még nincs. De én nem aggódok e-miatt. Táplálékkiegészítő, nem kell túlzásba vinni, + mellé sok szilárd fehérjét is, aztán baj nem lehet.

Köszi a választ, teljesen rendben van. Igazából azért sem "szakfórumra" tettem fel a kérdést, mert azok azért nyíltan vagy burkoltan "nyomják" a táp.kieg. termékeket, szóval negatívumot nem hiszem hogy mondanának, akkor sem, ha vannak.. Igazából főként az íz, állag, oldhatóság, szín stb. segéd- és hordozóanyagok jelenléte bizonytalanított el.. Legjobb az lenne, ha vmi "natúr" tejsavó (és/vagy tej és/vagy tojás) fehérje koncentrátumhoz jutnék. Hallottam ilyesmiről, annak viszont a fehérje-tartalma volt megkérdőjelezhető, főként hogy gyanúsan olcsó volt.
INSERT COIN(S)

#3254 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 10. 11:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Nowa - Dátum: 2012. 08. 06. 22:51

Köszi a választ, teljesen rendben van. Igazából azért sem "szakfórumra" tettem fel a kérdést, mert azok azért nyíltan vagy burkoltan "nyomják" a táp.kieg. termékeket, szóval negatívumot nem hiszem hogy mondanának, akkor sem, ha vannak.. Igazából főként az íz, állag, oldhatóság, szín stb. segéd- és hordozóanyagok jelenléte bizonytalanított el.. Legjobb az lenne, ha vmi "natúr" tejsavó (és/vagy tej és/vagy tojás) fehérje koncentrátumhoz jutnék. Hallottam ilyesmiről, annak viszont a fehérje-tartalma volt megkérdőjelezhető, főként hogy gyanúsan olcsó volt.

Ha Pest környéki vagy, akkor a Capriovus Kft-től tudsz venni tojásfehérje rudat.
Az áráról nincs infóm. Én biztosan kipróbálnám, ha arra laknék.

Hosszan felszívódó fehérjének jó cucc a cottage cheese is. Aldi-ban, Lidl-ben, Spar-ban lehet kapni. Van extra zsírmentes (0,9%) változata is.

Edzés után meg mehet egy dupla adag tejsavófehérje turmix, abba azért nem halsz bele. :)

Szerkesztette: Dorien 2012. 08. 10. 11:26 -kor

Wherever you go, go with all your heart.

#3255 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 12. 18:51

Vettem ilyet múltkor. Kókuszos vaníliást. Nekem túl édes volt. Mondjuk van is benne elég sok cukor. De "reggelire" elfogadható. Bár drága, mert 450 huf. Igaz én pont belefutottam egy akcióba és 380ért vettem.

Kép

Szerkesztette: des 2012. 08. 12. 18:52 -kor

#3256 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 17. 22:45

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2012. 08. 12. 19:51

Vettem ilyet múltkor. Kókuszos vaníliást. Nekem túl édes volt. Mondjuk van is benne elég sok cukor. De "reggelire" elfogadható. Bár drága, mert 450 huf. Igaz én pont belefutottam egy akcióba és 380ért vettem.

Kép

Na, ez jó.
Edzés után jól feltölt energiával.
Csak baromi jól meg kell rágni, és már evés közben vizet inni hozzá, különben olyan szomjas lettem utána, mint állat.

#3257 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 17. 23:11

Ezek rá vannak írva, ha pl. E-akármi van benne. (Bár az E szerek sem mind veszélyesek, úgy tudom, hogy a C vitaminnak is van E száma)
Gondolom minőségben biztosan más az, ha veszel egy 5e ft/kg-os fehérjét, vagy a teszkóban egy tized annyiba kerülőt, amin akár írás sincs, csak egy sima fehér zacskóban vagy bödönben kiteszik a polcra.

Anno egy újságban azt olvastam jó régen, csak már nem emlékszem, hogy a scitec vagy a biotech volt beleírva, hogy itthon is megvizsgáltatják a termékeiket a hivatalos szervvel. Vagy a termékeik egy részét. Nem csak saját papírjuk van róla, hanem abban az országban is elemeztetik, ahol árulják.

De ha belegondolsz, hogy sportolók eszik sokkal nagyobb dózisban is, mint te vagy én, akik csak hobbisportolunk, és még sincs semmi bajuk tőle.

Nem hiszem, hogy hozzászoknál, hiszen elhasználod. Kell a napi szükségletedhez.
Megterhelő az emésztő és kiválasztó szerveknek? Vannak akiknek nem tesz jót az emésztésüknek némelyik termék, nekik lehet tényleg jobb érzés, ha néha abbahagyják. Bár a mai szerekben emésztőenzim, meg mindenféle kisfaszom is van, biztos jobbak, mint régen. Nekem sose volt bajom semmitől.

Hát, nem tudom, mennyi a napi fehérje szükségleted, de az, hogy mondjuk a napi 200 grammból 20 grammot táplálékkiegészítőben viszel be, annak nem lehet negatív hatása a kiválasztó szervek részéről sem.
És biztos tudod, hogy edzés után fontos a gyors felszívódás, amit normál kajákkal nem tudsz elérni.

#3258 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 20. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 08. 17. 23:45

Na, ez jó.
Edzés után jól feltölt energiával.
Csak baromi jól meg kell rágni, és már evés közben vizet inni hozzá, különben olyan szomjas lettem utána, mint állat.

Tényleg elég sűrű az állaga, mint valami karamella. Múltkor vettem másikat (royal bar, 40gr, ebben is 20gramm a fehérje), az már nem volt olyan cukros, édes. De ez is rágós persze. Néha jó ez is, mert útközben is belehet tolni, stb.

Amúgy én nem voltam tőle szomjas. Pedig az a 80grammos nem kis darab volt :)

Jah viszont a shakerem teteje eltört. :( Talán picit erősebben tekerte rá, aztán jó hosszan körbe elrepedt a tető része.

Szerkesztette: des 2012. 08. 20. 13:00 -kor

#3259 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 16. 19:33

Nagyon leült a topik. :-)

#3260 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 16. 20:11

Kb egy hete néztem meg ezt a videót, tök véletlenül.
Én most rendszeresen nyomom, heti 3 rendes edzés, kézisúlyzóval pedig minden nap. A rendes edzések után iszom egy adag fehérjét és rakok bele szénhidrátot is.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.