HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés III. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#3361 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 07. 24. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 07. 24. 21:00

de bazmeg, ha pont ez a hivatalos neve a kibebaszott periódusos rendszerben magyarul, akkor mégis mi legyen? simogassuk meg a fejét, h bazmeg, jóvan kicsi újságíró, nem baj, h egy türhő fordítócskát játszol cikkírás terén, de legalább még műveletlen is vagy? tapsikoljunk a félművelteknek? ünnepeljük az írástudatlanokat? az uj péter és társai féle fost, akik azt gondolják, h ha már gonzónak nevezik a blikk szintű bulvárt, attól egyből újságírás lesz?
az meg, h leírod valamiben a véleményed, amihez láthatóan kevés közöd van, csak egy ugyanolyan álokoskodó fingás a szélben, mint az újságíróé. ellentétben mondjuk szájbaverdével, aki közölt pár tényt, amit nem tudtál megemészteni, aztán most vergődve polemizálsz rajta, és hámozod a lufit.

Magasan piacvezető termékének neve

A finghámozás az, ha a tényeket nem elfogadva álokoskodva bizonygatod a az igazadat. Melyik mondatom jelentette neked azt, hogy az említett cikkel, vagy akár a cikkíróval egyetértek?
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#3362 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 24. 20:54

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 07. 24. 20:22

Nem volt szándékomban bármilyen irányban elmozdítani a topik színvonalát. Pont annyira vagyok okoskodó mint te. Hiába hiszed a tudásodat etalonnak. A protein az magyarul fehérje, mégis sokszor leírtad ezt a szót.
Nagyon sok mindenről leírtad a véleményedet ami szerinted úgy van ahogy..., másnak ellentmondva. Én pont ezt tettem, kár megsértődnöd.
A dietetikában pallérozottságod meg kurvára nem érdekel, főleg azért mert hozzám akarod hasonlítani magadat úgy, hogy az én pallérozottságomról fingod sincs.

Amúgy meg részemről béke! :)

Valóban. Viszont nem pontos j-vel írtam és nem sch-val. Mint ahogy ez a nyomorult sem seleniumnak, hanem fonetikusan szeléniumnak írta, mert szerinte (nomeg szerinted) az úgy már támadhatatlanul tudományos.

Ahhoz pedig te elég kevés vagy, hogy a rossz dumádtól megsértődjek, viszont azt sem szeretném, hogy ahányszor seggbekúr a főnököd, vagy új papucsot ad rád a feleséged, rajtam vezesd le a frusztráltságodat. :-)

#3363 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 24. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 07. 24. 21:13

A finghámozás az, ha a tényeket nem elfogadva álokoskodva bizonygatod a az igazadat. Melyik mondatom jelentette neked azt, hogy az említett cikkel, vagy akár a cikkíróval egyetértek?

Kicsit szét vagy esve és ebből te már jól nem nagyon jössz ki! :-D

Mi a bajod azzal, hogy az egyik legnagyobb _amerikai_ vitamingyártó _angolul_ írja a címkére a terméke nevét?

#3364 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 24. 21:00

Ezért amúgy fölös anyázni. A szelénium teljesen hibátlan írásmód, bár kicsit régies.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3365 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 24. 21:04

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 07. 24. 22:00

Ezért amúgy fölös anyázni. A szelénium teljesen hibátlan írásmód, bár kicsit régies.

Én még ezt is elfogadom. :-)

De nem egy olyan _magyar_ cikkben, amelyik a _legújabb_ kutatási eredmények alapján akarja velem azt elhitetni, hogy a vitaminok szedése nemhogy felesleges, de még káros is.

Régies nyelvezetet használjon a szépirodalom, de ne egy "tudományos" publikáció!

Szerkesztette: cyberde 2013. 07. 24. 21:06 -kor

#3366 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 24. 21:15

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 07. 24. 22:04

De nem egy olyan _magyar_ cikkben, amelyik a _legújabb_ kutatási eredmények alapján akarja velem azt elhitetni, hogy a vitaminok szedése nemhogy felesleges, de még káros is.

Régies nyelvezetet használjon a szépirodalom, de ne egy "tudományos" publikáció!

Konkrétan a cikkhez nem is akartam hozzászólni, nem olvastam, meg nem is izgat. De írhatott volna esetleg "reteny"-t, az a szelén régi neve :D

Egyébként érdekes, hogy van ami rövidre lett vágva magyarban az elemek közül, mint pölö a szelén, vagy az urán (ott talán az uránium elterjedtebb még most is használatban), baromi sok pedig megmaradt pl. plutónium, palládium.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3367 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 24. 21:26

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2013. 07. 24. 21:13

látom, még mindig rendelkezel egyfajta immunitással egy komplexebb szöveggel szemben....
hát, itt ez most épp nem sikerült, de sebaj, ott van a gyula, abba még te is könnyedén rúghatsz egyet, intellektuálisan annyira alacsonyan adogatja a labdát, h még te is lecsaphatod. aztán rögtön elönthet, h mekkora intellektuális agyvihar is vagy.
ahhoz meg nekem túl középszerű vagy, h több patront rádlőjek épp.
szóval pá, kis aranyom má', hámozd a lufit szépen.

Szerkesztette: avmanster 2013. 07. 24. 21:31 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#3368 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 24. 21:30

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 07. 24. 22:04

a 444-et a helyén kell kezelni és otthagyni kattintatlanul. eddigi pályafutásukat tekintve akkor jár az ember a legjobban. már most a sokszorosát pazaroltuk épp rá, mint amennyit a százada ér. vagymi.

Szerkesztette: avmanster 2013. 07. 24. 21:31 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#3369 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 25. 08:01

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 07. 24. 22:30

a 444-et a helyén kell kezelni és otthagyni kattintatlanul. eddigi pályafutásukat tekintve akkor jár az ember a legjobban. már most a sokszorosát pazaroltuk épp rá, mint amennyit a százada ér. vagymi.

kis pontosítás !!444!!! :-)

#3370 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 11:29

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 07. 25. 09:01

kis pontosítás !!444!!! :-)

átálltam 1 hónapja reggel-este 1-1-1 szem Porc Vita C + heavy duty + Hyal-Joint kombóra. meg egy csomó alga, + c vitamin, sok folyadék, satöbbi. úgy érzem, ez talán beválik így, egyelőre nincs szúró fájdalom, de mondjuk nem is terhelem a térdem, csak járással.
ellenben 3 hete nem mozdultam el a 95 kilóról... mondjuk izomban szerintem sok jött vissza... már nem úgy nézek ki, mint egy lottyadt barack. emelnem kéne a mozgásfaktort, de se az evezőpad, se a bringa nem játszik.. mondjuk szuperszettesítés után kellene többet püfölnöm, az kb. 50 perc folyamatos lihegés, nagyon kevés pihenéssel, de öreg vagyok meg lusta.
így inkább asszem megint 2 hét tonhalsaláta + szemcsés zsírszegény sajt saláta + gyümölcssaláta + proteinturmixok étrendre kell átállnom, legkésőbb októberre szeretném már elérni a 90 kiló alját. csak nem tudom, 1500 kalória alá nem mentem még soha, ez most összeszámoltam, egy 1200 körüli lenne.
szerinted bevállaljam két hétre? így legalább 3 kiló mínusz lenne, és végre elmozdulnék a holtpontról.

Szerkesztette: avmanster 2013. 08. 05. 11:36 -kor

Idézet

#3371 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 08. 05. 12:29

átálltam 1 hónapja reggel-este 1-1-1 szem Porc Vita C + heavy duty + Hyal-Joint kombóra. meg egy csomó alga, + c vitamin, sok folyadék, satöbbi. úgy érzem, ez talán beválik így, egyelőre nincs szúró fájdalom, de mondjuk nem is terhelem, csak járással.
ellenben 3 hete nem mozdultam el a 95 kilóról... mondjuk izomban szerintem sok jött vissza... már nem úgy nézek ki, mint egy lottyadt barack. emelnem kéne a mozgásfaktort, de se az evezőpad, se a bringa nem játszik.. mondjuk szuperszettesítés után kellene többet püfölnöm, az kb. 50 perc folyamatos lihegés, nagyon kevés pihenéssel, de öreg vagyok meg lusta.
így inkább asszem megint 2 hét tonhalsaláta + szemcsés zsírszegény sajt saláta + gyümölcssaláta + proteinturmixok étrendre kell átállnom, legkésőbb októberre szeretném már elérni a 90 kiló alját. csak nem tudom, 1500 kalória alá nem mentem még soha, ez most összeszámoltam, egy 1200 körüli lenne.
szerinted bevállaljam két hétre? szerintem így legalább 3 kiló mínusz lenne, és végre emozdulnék a holtpontról.

Nem a lihegés, meg az izzadás a lényeg, hanem a 40-50 perc olyan intenzitású mozgás, ami folyamatosan 110-120 felett tartja a pulzusodat. Erre lehet, hogy elég egy "kilépősebb" séta is. Utána órákig ég a zsír.

És persze diéta. Kvázi nulla zsír, kevés szénhidrát, több fehérje.

Én egyébként -több helyen is- azt olvastam, hogy az ilyen "joint" cuccosok sokkal jobban hasznosulnak, ha szedsz mellé omega3 zsírsavat.

#3372 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 08. 05. 12:41

Nem a lihegés, meg az izzadás a lényeg, hanem a 40-50 perc olyan intenzitású mozgás, ami folyamatosan 110-120 felett tartja a pulzusodat. Erre lehet, hogy elég egy "kilépősebb" séta is. Utána órákig ég a zsír.

Én egyébként -több helyen is- azt olvastam, hogy az ilyen "joint" cuccosok sokkal jobban hasznosulnak, ha szedsz mellé omega3 zsírsavat.

igen, a lihegés nálam azt jelenti h a pulzusom az égben.

ómégá is van, háloláj reggel, este.

csak kezdem gyulának érezni magam, h 1800 kalória körül vagyok, ahogy kell, sovány hús, zöldség, teljes kiőrlésű, elosztva, mozgással, oszt elvileg elégetek egy nap 2000 felett, kiló meg nem változik.

Szerkesztette: avmanster 2013. 08. 05. 12:04 -kor

Idézet

#3373 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 08. 05. 13:00

csak kezdem gyulának érezni magam, h 1800 kalória körül vagyok, ahogy kell, hús, zöldség, elosztva, mozgással, oszt elvileg elégetek egy nap 2000 felett, kiló meg nem változik.

Majd fog. Semmilyen diéta nem látszik meg egyből. Először az agyadnak kell hozzászoknia az új körülményekhez. Ez lehet 2 hét vagy akár 2 hónap is. Viszont ha egyszer elindul, (és odafigyelsz) akkor folyamatosan fognak menni lefele a kilók.

#3374 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 12:21

csak kezdem gyulának érezni magam, h 1800 kalória körül vagyok, ahogy kell, sovány hús, zöldség, teljes kiőrlésű, elosztva, mozgással, oszt elvileg elégetek egy nap 2000 felett, kiló meg nem változik.

Nekem kellett 2hónap mire elindult valami, most meg már lassan fékeznem kell, mert kezdek elfogyni.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#3375 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2013. 08. 05. 13:10

Majd fog. Semmilyen diéta nem látszik meg egyből. Először az agyadnak kell hozzászoknia az új körülményekhez. Ez lehet 2 hét vagy akár 2 hónap is. Viszont ha egyszer elindul, (és odafigyelsz) akkor folyamatosan fognak menni lefele a kilók.

106-ról másztam most erre a 95-re... első körben könnyű visszaszoktató edzés hetente párszor, meg kajavisszafogás, ott 6 hét alatt ment le 4 kiló, majd 102-ről 1,5 hónap alatt 96, heti 6x50 perc súlyzózással.
és most épp semmit nem változtattam, kaja ugyanaz, napi 40-50 perc edzés, sőt, itt már jött vissza egy csomó erő, nagyobb súlyok. bár kihagytam 5 napot, meg visszafogott voltam, mert a vállam meghúzódott.
meg pár, szokásos zsírégetőt szedek, de semmi termogenikus.
olvastam ilyenekről, h megáll a dolog, de mindig ki szoktam röhögni, h egyszerű matek, kalóriadeficit legyen. hámostakkó lesz ebből asszem, pontosan kiszámolt 1200 körülivel.
bár mostanában elég sok dinnyét eszek.
4 éve eljátszottam már ezt, akkor 108 kilóról mentem le folyamatosan 92-re. igaz, akkor volt benne úszás, bringa, társai. aztán egy őszi napon elrottyant a csuklóm.

Szerkesztette: avmanster 2013. 08. 05. 12:30 -kor

Idézet

#3376 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 09. 19:47

Ha szabad közbeszólnom nekem is... Ezzel kapcsolatban olvastam már olyat is, és személyi edző is nyilatkozta, hogy a 70-80 közötti pulzusszám - tartós, konstans intenzitású mozgás mellett - az ideális a zsírégetéshez. Mondjuk azt kicsit én is kevesellem, viszont az tény, hogy egyénenként változó az ideális pulzustartomány, és semmiképpen nem lehet a mozgás megterhelő, "kifullasztó", mert akkor az állóképességet növeli, nem a zsírt égeti a szervezet.

Abban viszontszinte mindenki egyetért, hogy a 60-90 perces zsírégető edzés az ideális. Éppen a viszonylag alacsonyabb pulzustartomány miatt képes az ember tovább végezni ilyenkor a testmozgást, és érdemes is.

Véleményem szerint "amatőr" sport esetében a legkönnyebb a szobabiciklin helyesen és hatékonyan végezni a "zsírégető" gyakorlatokat. Az ízületeket nem terheli, a nehézséget könnyű a megfelelő(en alacsony) szintre beállítani, és a legkönnyebb a konstans, folyamatos mozgást koordinálni és elvégezni. (Ebben segíthet egy jó zene, ami éppen azt az "ütemet diktálja", ami a megfelelő pedáltempóhoz szükséges.)

Ezt követi a lépcsőzőgép (a zene általi "rásegítés" itt is ajánlott), a futás, és végül az úszás. A futás kiváló szálkásító, de aki nem szokott hozzá, annak megtalálni, és tartani a megfelelő tempót, intenzitást elég sok időt és tapasztalatot igényel szerintem. Ráadásul éppen a fogyni vágyók esetében használhatatlan amiatt, hogy a térdízületeket a túlsúly miatt kicsinálja. A futás, mint edzés kiváló, de előbbi miatt, akkor javallott, ha az ember leadta már a testén lévő súlyfelesleget.

Az úszás az ízületeket abszolút kíméli, ill. tehermentesíti, emiatt már jelentős túlsúly mellett is kiváló mozgásforma, viszont "kezdő" sportoló, fogyni vágyó számára a legnehezebb 1-1,5 órán keresztül a zsírégető tartománynak megfelelő állandó sebességgel úszni, akár mellúszásban, akár gyorsúszásban, vagy éppen háton, esetleg pillangóúszásban tempózva.

Persze nyilván ez is egyénfüggő, de szerintem nagy általánosságban igaz.

Ezzel csak részben értek egyet. A zsírokat mellőzni nagy hiba és felelőtlenség. Még akkor is, ha az ember fogyni szeretne. A zsírok a sejtek felépítésében fontos szerepet játszanak, a vitaminok felszívódását segítik, fontos hormonok termelésében van szerepük, és energiát adnak.

Ha valaki rendszeres kondizás, testépítés, sportolás mellett a zsírok bevitelét minimalizálja az végzetes hibát követ el. (Még akkor is, ha "passzív" életet folytat.)

Az nem jó, mert az ilyen testmozgással az állóképességedet, a szívedet erősíted, viszont zsírt szinte egyáltalán nem égetsz. (Lásd, amit fentebb írtam.)

Hadd meséljem el a saját példámat, hátha ezzel tudok segíteni (nem csak neked)! ;-)

Én az elmúlt ~2,5 év során 47 kg-ot fogytam le. Indultam 138 kg-ról (ez volt a legtöbb, amennyit valaha nyomtam), és jelenleg 91-92 kg-on mozog a testsúlyom. (196 cm a testmagasságom.)

A jelenlegi testsúly mellett gyakorlatilag a kezeimen, lábamon, a fejemen, a felsőtestem nagy részén nincsen már semmi felesleg. A hasamon van még egy kis zsírréteg, de ez is inkább erősítésre, feszesítésre, izmosításra szorul.

A 43-as derékbőségű nadrágok után jelenleg a nemrég vásárolt 32-eseket is csak az öv tartja már fent a derekamon. :-) Mondhatom, hogy a táplálkozásommal elértem a számomra kitűzött célt, hogy leadjam az évek során felszedett súlyfelesleget.

Nem szeretem a "diéta" kifejezést, mert az önmagában azt jelenti, hogy a testsúlyod "ingázik", ráadásul "sanyargatod magadat". Tudom, mert korábban én is így voltam ezzel. Sokszor híztam meg, és fogytam le (egyszer már az ideális súly alá is.)

A topic törzstagjai talán emlékeznek arra, hogy jó pár évvel korábban beszámoltam egy fogyáshoz kapcsolódó sikeremről. (Akkor történetesen 108 kg-ról 92 kg-ra fogytam le diéta és kondizás segítségével, majd elég gyorsan 8 kg izmot építettem magamra.)
De az csak tiszavirág életű siker volt, mert ahogyan említettem a "diéta" soha nem rejt magában tartós sikert. Én is visszaszedtem minden leadott kilót, sőt - mint a fenti számok mutatják - annál sokkal többet is.

Most viszont, többé ez már nem fordulhat elő. Mert nem diétázom, hanem megreformáltam a táplálkozásomat. Ez nem "diéta", hanem "egészséges táplálkozás". A kalóriát nem számolgatom, nem sanyargatom magamat, rengeteg zöldséget, rostot és gyümölcsöt fogyasztok, és szerintem az eredmény magáért beszél. Kiegyensúlyozottan táplálkozom, és ez a lényeg.

Leírom, hogy mit jelent mindez:
Gyakorlatilag teljesen száműztem a finomított lisztet és finomított cukrot a táplálkozásomból. Ezek ugyanis igazi mérgek. Élettani szempontból csak kárt okoznak.

Azt tudnod kell, hogy a "teljes kiőrlésű" liszt fogyasztása jó dolog, mert a finomított liszttel ellentétben a héjban lévő fontos anyagokat is tartalmazza, de attól még hízlal!

Ezért a búzalisztből és rozslisztből készült "teljes kiőrlésű" termékek fogyasztásával vigyázni kell. Előbbi egyébként teljesen elhagyható, mert a nemesített búza sokkal kevesebb értékes anyagot tartalmaz, mint az ősi búzafajták, amelyek fogyasztására érdemes áttérned. A rozskenyér pedig a vitamin és rosttartalma miatt nagyon hasznos. Én is nagyon szeretem. De reggelire érdemes fogyasztani.

A tönkölybúza szénhidrát tartalma a fele-harmada a nemesített búzáénak, ugyanakkor több mint kétszer annyi fehérjét, értékes növényi fehérjét tartalmaz. Rendkívül jó hatással van az emésztésre, és sokkal többet ehetsz meg belőle anélkül, hogy hízlalna.

Summa summarum: a hagyományos kenyereket tönkölybúza kenyérre érdemes cserélni. És nem azokra a bolti kenyerekre gondolok, amelyek alapanyagait 4-5 sorban sorolják fel a tájékoztató cimkén, hanem ami tényleg abból készül, amit az elnevezése sugall. (Magyarul liszt, víz, só, és maximum élesztő van benne.)

Ha megoldható, süsd magadnak a kenyeret. Annál jobb nincsen. Az ALDI-ban most kapható egy "szénhidrát mentes kenyér". Ezt nagyon ajánlom. Tele van olajos magvakkal, és teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből készült. 100 gramm ilyen kenyérnek, mindössze 6,1 gramm a szénhidráttartalma. Ilyen kenyeret még vacsorára is fogyaszthatsz. ;-)

Emellett érdemes hozzászokni a "Hamlet" (vagy más fantázianevű) rizspufi-kenyérhez. Én mára annyira megszerettem, hogy számomra teljes mértékben helyettesíti a hagyományos kenyereket akár szendvicsek esetében, akár akkor, ha "kísérőként" fogyasztom valamelyik ételhez.

A rizs azért hasznos, mert többszörösen összetett szénhidrátot tartalmaz, ami lassan szívódik fel (emiatt nem, vagy minimálisan alakul át zsírrá), viszont ott, ahol a legnagyobb szükség van rá: az izmokban.

Különösen fontos a fentiek figyelembe vétele azok számára, akik a szénhidrátoktól gyorsan híznak. Én is ilyen vagyok. Megehetek vacsorára két rúd szárazkolbászt, és a legkevesebb súlyfelesleg sem rakódik rám, de ha megennék két szem fehérlisztes pogácsát, vagy mézes zserbót, annak a hatása nagyon gyorsan meglátszana a pocakomon.

Akinek fontos az egészsége, annak ezekre érdemes figyelnie.

Nyilván nem kell mondanom, hogy a burgonya teljes mértékben mellőzendő a táplálkozásból, és a tésztaféléket sem szabad "erőltetni", ha finomlisztből készültek. Időnként, pár hetente (vagy havonta) egy fehér lisztes pizza, vagy spagetti belefér számomra is, de vannak olyanok, akik teljesen elhagyják a fehér lisztet. (Bruce Lee is ilyen volt. Semmi - egyszerű - cukrot nem fogyasztott.) Én a magyaros, rántással sűrített főzelékeket és leveseket is elhagytam. A készítési technológiának köszönhetően a vitamintartalmuk nulla, és bár az ásványi anyagokat, rostokat tartalmazzák, a rántás miatt egészségtelenek. A zöldségeket ezen kívül is sok ezer féle más, de egészséges formában is el lehet fogyasztani.

Édességet, cukrot, chips-et, cukros üdítőt, ízesített yoghurt-ot, stb. tilos fogyasztani. Minden, ami gyári készétel, és tele van finomított cukorral méreg. Viszont ezeknek az árából remek salátákat, gyümölcsöket, húsokat tudsz vásárolni.

Például számomra a legjobb fagyi a vegyes, fagyasztott piros gyümölcs. Csak természetes cukrot tartalmaz, az áfonya, szeder, málna, eper jótékony hatását (emésztés, érrendszer, agy, stb.) pedig nem kell ecsetelni.

Ami nagyon erősen javallott a lehetőségekhez mérten minél több ananászt fogyasztani. Kiváló lúgosító, és a legjobb sejtszintű zsírbontó növény. Magas a rosttartalma, rendkívül jót tesz a gyomornak, a bélrendszernek.
(És ananász alatt nem a konzervált változatot értem! Az egészségtelen, csakúgy, mint a többi gyári "befőtt". Tele van finomított cukorral.)

Rengeteg folyadékot (ásványvíz, natúr zöld tea, préselt gyümölcslé) érdemes fogyasztani, mert a sejteknek vízre van szüksége, és a sok víz fogyasztása segíti a rendszeres salaktalanítást, méregtelenítést, plusz a vesének is jót tesz.

Az ásványvízbe érdemes gyakran egy-egy fél citromot beledobni, mert az is lúgosít, és segíti az emésztést. (Segít az epének, bontja a zsírt.)

Hidd el, ha megreformálod a táplálkozásodat, akkor pár hónap múlva észre fogod venni az egészséges táplálék jótékony hatását! Az emésztésed helyreáll, kiegyensúlyozottabbnak érzed magadat, a testeden pedig "vizuálisan" is látszódni fog a változás.

És ami a legfontosabb: a felesleges súlyt fokozatosan, egészséges mértékben (havi 1-2 kg mínusz) adod le.

Ismételten hangsúlyozom, hogy ez nem egy önsanyargató "diéta", hanem egészséges táplálkozás. Én is eszem mindent, amihez kedvem van, csak az egészségtelen ételeket hagytam el.

A cukrokat pedig kiválóan tudod helyettesíteni mézzel (az is hízlal nagy mennyiségben!), ami rendkívül egészséges, és jótékony hatású, valamint pénztárcától függően akár nyírfacukorral is.

Megjegyzem, én a teát és a gyümölcsöket egyáltalán nem édesítem, mert természetesen a legjobb az íze mindennek. Ráadásul az egészséges táplálkozás hatására az ízérzék is javul. Egy idő után kevésbé kívánod majd a "túlédesítést", de a sót is.

Valamennyi (ez a mennyiség viszonylag kevés) só nélkülözhetetlen a szervezet számára, de én már évek óta nem sózom a zöldségeket. És nem érzem sótlannak egyik salátát sem. Az étel valódi ízét érzem. Amellett az alapanyagok természetes sótartalmával, és egyes főtt ételek fogyasztásával elegendő sót viszek be a szervezetembe.

Nagyjából ennyi a lényeg. Tulajdonképpen semmi ördöngősség nincsen benne. Ha kérdésed, kérdésetek van, és tudok segíteni, szívesen segítek a válasszal! ;-)

Remélem, hogy hozzá tudtam járulni ahhoz, hogy eredményes(ebben) add le a súlyfelesleget, és egészségesebben élj!

Szerkesztette: Piftuka 2013. 08. 09. 19:47 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#3377 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 10. 11:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2013. 08. 09. 20:47

Ha szabad közbeszólnom nekem is... Ezzel kapcsolatban olvastam már olyat is, és személyi edző is nyilatkozta, hogy a 70-80 közötti pulzusszám - tartós, konstans intenzitású mozgás mellett - az ideális a zsírégetéshez. Mondjuk azt kicsit én is kevesellem, viszont az tény, hogy egyénenként változó az ideális pulzustartomány, és semmiképpen nem lehet a mozgás megterhelő, "kifullasztó", mert akkor az állóképességet növeli, nem a zsírt égeti a szervezet.

Abban viszontszinte mindenki egyetért, hogy a 60-90 perces zsírégető edzés az ideális. Éppen a viszonylag alacsonyabb pulzustartomány miatt képes az ember tovább végezni ilyenkor a testmozgást, és érdemes is.

Véleményem szerint "amatőr" sport esetében a legkönnyebb a szobabiciklin helyesen és hatékonyan végezni a "zsírégető" gyakorlatokat. Az ízületeket nem terheli, a nehézséget könnyű a megfelelő(en alacsony) szintre beállítani, és a legkönnyebb a konstans, folyamatos mozgást koordinálni és elvégezni. (Ebben segíthet egy jó zene, ami éppen azt az "ütemet diktálja", ami a megfelelő pedáltempóhoz szükséges.)

Ezt követi a lépcsőzőgép (a zene általi "rásegítés" itt is ajánlott), a futás, és végül az úszás. A futás kiváló szálkásító, de aki nem szokott hozzá, annak megtalálni, és tartani a megfelelő tempót, intenzitást elég sok időt és tapasztalatot igényel szerintem. Ráadásul éppen a fogyni vágyók esetében használhatatlan amiatt, hogy a térdízületeket a túlsúly miatt kicsinálja. A futás, mint edzés kiváló, de előbbi miatt, akkor javallott, ha az ember leadta már a testén lévő súlyfelesleget.

Az úszás az ízületeket abszolút kíméli, ill. tehermentesíti, emiatt már jelentős túlsúly mellett is kiváló mozgásforma, viszont "kezdő" sportoló, fogyni vágyó számára a legnehezebb 1-1,5 órán keresztül a zsírégető tartománynak megfelelő állandó sebességgel úszni, akár mellúszásban, akár gyorsúszásban, vagy éppen háton, esetleg pillangóúszásban tempózva.

Persze nyilván ez is egyénfüggő, de szerintem nagy általánosságban igaz.

Ezzel csak részben értek egyet. A zsírokat mellőzni nagy hiba és felelőtlenség. Még akkor is, ha az ember fogyni szeretne. A zsírok a sejtek felépítésében fontos szerepet játszanak, a vitaminok felszívódását segítik, fontos hormonok termelésében van szerepük, és energiát adnak.

Ha valaki rendszeres kondizás, testépítés, sportolás mellett a zsírok bevitelét minimalizálja az végzetes hibát követ el. (Még akkor is, ha "passzív" életet folytat.)

Az nem jó, mert az ilyen testmozgással az állóképességedet, a szívedet erősíted, viszont zsírt szinte egyáltalán nem égetsz. (Lásd, amit fentebb írtam.)

Hadd meséljem el a saját példámat, hátha ezzel tudok segíteni (nem csak neked)! ;-)

Én az elmúlt ~2,5 év során 47 kg-ot fogytam le. Indultam 138 kg-ról (ez volt a legtöbb, amennyit valaha nyomtam), és jelenleg 91-92 kg-on mozog a testsúlyom. (196 cm a testmagasságom.)

A jelenlegi testsúly mellett gyakorlatilag a kezeimen, lábamon, a fejemen, a felsőtestem nagy részén nincsen már semmi felesleg. A hasamon van még egy kis zsírréteg, de ez is inkább erősítésre, feszesítésre, izmosításra szorul.

A 43-as derékbőségű nadrágok után jelenleg a nemrég vásárolt 32-eseket is csak az öv tartja már fent a derekamon. :-) Mondhatom, hogy a táplálkozásommal elértem a számomra kitűzött célt, hogy leadjam az évek során felszedett súlyfelesleget.

Nem szeretem a "diéta" kifejezést, mert az önmagában azt jelenti, hogy a testsúlyod "ingázik", ráadásul "sanyargatod magadat". Tudom, mert korábban én is így voltam ezzel. Sokszor híztam meg, és fogytam le (egyszer már az ideális súly alá is.)

A topic törzstagjai talán emlékeznek arra, hogy jó pár évvel korábban beszámoltam egy fogyáshoz kapcsolódó sikeremről. (Akkor történetesen 108 kg-ról 92 kg-ra fogytam le diéta és kondizás segítségével, majd elég gyorsan 8 kg izmot építettem magamra.)
De az csak tiszavirág életű siker volt, mert ahogyan említettem a "diéta" soha nem rejt magában tartós sikert. Én is visszaszedtem minden leadott kilót, sőt - mint a fenti számok mutatják - annál sokkal többet is.

Most viszont, többé ez már nem fordulhat elő. Mert nem diétázom, hanem megreformáltam a táplálkozásomat. Ez nem "diéta", hanem "egészséges táplálkozás". A kalóriát nem számolgatom, nem sanyargatom magamat, rengeteg zöldséget, rostot és gyümölcsöt fogyasztok, és szerintem az eredmény magáért beszél. Kiegyensúlyozottan táplálkozom, és ez a lényeg.

Leírom, hogy mit jelent mindez:
Gyakorlatilag teljesen száműztem a finomított lisztet és finomított cukrot a táplálkozásomból. Ezek ugyanis igazi mérgek. Élettani szempontból csak kárt okoznak.

Azt tudnod kell, hogy a "teljes kiőrlésű" liszt fogyasztása jó dolog, mert a finomított liszttel ellentétben a héjban lévő fontos anyagokat is tartalmazza, de attól még hízlal!

Ezért a búzalisztből és rozslisztből készült "teljes kiőrlésű" termékek fogyasztásával vigyázni kell. Előbbi egyébként teljesen elhagyható, mert a nemesített búza sokkal kevesebb értékes anyagot tartalmaz, mint az ősi búzafajták, amelyek fogyasztására érdemes áttérned. A rozskenyér pedig a vitamin és rosttartalma miatt nagyon hasznos. Én is nagyon szeretem. De reggelire érdemes fogyasztani.

A tönkölybúza szénhidrát tartalma a fele-harmada a nemesített búzáénak, ugyanakkor több mint kétszer annyi fehérjét, értékes növényi fehérjét tartalmaz. Rendkívül jó hatással van az emésztésre, és sokkal többet ehetsz meg belőle anélkül, hogy hízlalna.

Summa summarum: a hagyományos kenyereket tönkölybúza kenyérre érdemes cserélni. És nem azokra a bolti kenyerekre gondolok, amelyek alapanyagait 4-5 sorban sorolják fel a tájékoztató cimkén, hanem ami tényleg abból készül, amit az elnevezése sugall. (Magyarul liszt, víz, só, és maximum élesztő van benne.)

Ha megoldható, süsd magadnak a kenyeret. Annál jobb nincsen. Az ALDI-ban most kapható egy "szénhidrát mentes kenyér". Ezt nagyon ajánlom. Tele van olajos magvakkal, és teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből készült. 100 gramm ilyen kenyérnek, mindössze 6,1 gramm a szénhidráttartalma. Ilyen kenyeret még vacsorára is fogyaszthatsz. ;-)

Emellett érdemes hozzászokni a "Hamlet" (vagy más fantázianevű) rizspufi-kenyérhez. Én mára annyira megszerettem, hogy számomra teljes mértékben helyettesíti a hagyományos kenyereket akár szendvicsek esetében, akár akkor, ha "kísérőként" fogyasztom valamelyik ételhez.

A rizs azért hasznos, mert többszörösen összetett szénhidrátot tartalmaz, ami lassan szívódik fel (emiatt nem, vagy minimálisan alakul át zsírrá), viszont ott, ahol a legnagyobb szükség van rá: az izmokban.

Különösen fontos a fentiek figyelembe vétele azok számára, akik a szénhidrátoktól gyorsan híznak. Én is ilyen vagyok. Megehetek vacsorára két rúd szárazkolbászt, és a legkevesebb súlyfelesleg sem rakódik rám, de ha megennék két szem fehérlisztes pogácsát, vagy mézes zserbót, annak a hatása nagyon gyorsan meglátszana a pocakomon.

Akinek fontos az egészsége, annak ezekre érdemes figyelnie.

Nyilván nem kell mondanom, hogy a burgonya teljes mértékben mellőzendő a táplálkozásból, és a tésztaféléket sem szabad "erőltetni", ha finomlisztből készültek. Időnként, pár hetente (vagy havonta) egy fehér lisztes pizza, vagy spagetti belefér számomra is, de vannak olyanok, akik teljesen elhagyják a fehér lisztet. (Bruce Lee is ilyen volt. Semmi - egyszerű - cukrot nem fogyasztott.) Én a magyaros, rántással sűrített főzelékeket és leveseket is elhagytam. A készítési technológiának köszönhetően a vitamintartalmuk nulla, és bár az ásványi anyagokat, rostokat tartalmazzák, a rántás miatt egészségtelenek. A zöldségeket ezen kívül is sok ezer féle más, de egészséges formában is el lehet fogyasztani.

Édességet, cukrot, chips-et, cukros üdítőt, ízesített yoghurt-ot, stb. tilos fogyasztani. Minden, ami gyári készétel, és tele van finomított cukorral méreg. Viszont ezeknek az árából remek salátákat, gyümölcsöket, húsokat tudsz vásárolni.

Például számomra a legjobb fagyi a vegyes, fagyasztott piros gyümölcs. Csak természetes cukrot tartalmaz, az áfonya, szeder, málna, eper jótékony hatását (emésztés, érrendszer, agy, stb.) pedig nem kell ecsetelni.

Ami nagyon erősen javallott a lehetőségekhez mérten minél több ananászt fogyasztani. Kiváló lúgosító, és a legjobb sejtszintű zsírbontó növény. Magas a rosttartalma, rendkívül jót tesz a gyomornak, a bélrendszernek.
(És ananász alatt nem a konzervált változatot értem! Az egészségtelen, csakúgy, mint a többi gyári "befőtt". Tele van finomított cukorral.)

Rengeteg folyadékot (ásványvíz, natúr zöld tea, préselt gyümölcslé) érdemes fogyasztani, mert a sejteknek vízre van szüksége, és a sok víz fogyasztása segíti a rendszeres salaktalanítást, méregtelenítést, plusz a vesének is jót tesz.

Az ásványvízbe érdemes gyakran egy-egy fél citromot beledobni, mert az is lúgosít, és segíti az emésztést. (Segít az epének, bontja a zsírt.)

Hidd el, ha megreformálod a táplálkozásodat, akkor pár hónap múlva észre fogod venni az egészséges táplálék jótékony hatását! Az emésztésed helyreáll, kiegyensúlyozottabbnak érzed magadat, a testeden pedig "vizuálisan" is látszódni fog a változás.

És ami a legfontosabb: a felesleges súlyt fokozatosan, egészséges mértékben (havi 1-2 kg mínusz) adod le.

Ismételten hangsúlyozom, hogy ez nem egy önsanyargató "diéta", hanem egészséges táplálkozás. Én is eszem mindent, amihez kedvem van, csak az egészségtelen ételeket hagytam el.

A cukrokat pedig kiválóan tudod helyettesíteni mézzel (az is hízlal nagy mennyiségben!), ami rendkívül egészséges, és jótékony hatású, valamint pénztárcától függően akár nyírfacukorral is.

Megjegyzem, én a teát és a gyümölcsöket egyáltalán nem édesítem, mert természetesen a legjobb az íze mindennek. Ráadásul az egészséges táplálkozás hatására az ízérzék is javul. Egy idő után kevésbé kívánod majd a "túlédesítést", de a sót is.

Valamennyi (ez a mennyiség viszonylag kevés) só nélkülözhetetlen a szervezet számára, de én már évek óta nem sózom a zöldségeket. És nem érzem sótlannak egyik salátát sem. Az étel valódi ízét érzem. Amellett az alapanyagok természetes sótartalmával, és egyes főtt ételek fogyasztásával elegendő sót viszek be a szervezetembe.

Nagyjából ennyi a lényeg. Tulajdonképpen semmi ördöngősség nincsen benne. Ha kérdésed, kérdésetek van, és tudok segíteni, szívesen segítek a válasszal! ;-)

Remélem, hogy hozzá tudtam járulni ahhoz, hogy eredményes(ebben) add le a súlyfelesleget, és egészségesebben élj!

Ha ez tényleg így lenne, akkor rólam állandóan égne a zsír, mert nekem a nyugalmi pulzusom is 70 környékén van. Kicsit bestresszelem magam, máris 80-90. :-D

Itt egy pulzuskalkulátor (még a 90 éveseknek is 100 környékén van az alsó zónájuk vége)

A legkomplexebb és legizületkímélőbb mozgást, (szárazon) a sífutó gép (elliptikus tréner) adja.

Kvázi nulla az nem pont nulla! Arra próbáltam célozni, hogy kerülni kell a masszívan zsíros, olajos ételeket (zsír, tepertő, szalonna, csülök, olajos hal, vaj, margarin, stb). Zsírok még a legsoványabb húsokban is vannak, tehát ha csirkemellet, sertéskarajt, marhabélszínt, lazacot eszel akkor is pont elég zsír jut be a szervezetedbe.
Egyébként nem a komplex zsírokra van az szervezetnek szüksége, (azt ugyanis előállítja saját maga is akár egy fokhagymás lángosból is :-D ) hanem az esszenciális zsírsavakra. (omega 3-6-9)

Nem tudom milyen az aldi féle szénhidrátmentes kenyér, (én a sarki cba-ban szoktam hófehér belű császárzsemlét vásárolni, néha rendelek egy húsimádó pizzát :hungry: ) viszont ha egy kenyér (bármiféle) lisztet tartalmaz, akkor annak biztos nem 6% a szénhidráttartalma. A gabonafélék magjainak legkevesebb szénhidrátot tartalmazó része az a korpa. Viszont ha te képes vagy a 100% korpakenyeret megenni, akkor te egy hős vagy! :-)
Egyébként is ha multicégnél vásárolsz, érdemes fenntartással fogadni a tájékoztatásaikat, vagy a legapróbetűsebb részt is elolvasni, esetleg a szénhidráttartalomra vonatkozó részt újraértelmezni. (lehet, hogy a szénhidráttartalom, csak a benne lévő korpára utal, esetleg más ilyen, a vásárlói figyelmetlenségre építő átverés is lehet) Próbálj meg otthon sütni egy korpakenyeret és megtudod miről beszélek. (talán a tescoban láttam ilyet. valami svéd holmi lehetett. fekete, kemény és még a nylonzacskón keresztül is érezni lehetett azt a jellegzetes savanyú szagát)

Mindenestre a szénhidrátmentes kenyér, meg a pufirizs evését nem önsanyargatásnak hívni, erősen paradoxon kategória. :-)

Én azért gratulálok a kitartásodhoz! Így legalább egyel kevesebb hájfejű, misspiggy rombolja a vizuális környezetet! :up:

#3378 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 10. 12:13

nekem négy évembe telt visszahízni nagyon pocakosra, és nagyon sok munkát el kellett kerülnöm hozzá, nagyon sok tányér pásztát be kellett vágnom úgy, h kb. reggeli kutjafuttában, aztán délután 3 órakor bőséges zaba, este megint, és pluszban rengeteg vaníliáskarikákot le kellett nyelnem este 10-11 óra tájékán, liter tejjel.
15 és 25 éves korom között cihikailag fájt, ha kimaradt egy konditermi edzés. voltam 75-80 kiló. aztán valahogy elmúlt. :Đ
30 fölött sikerült elérnem azt, h nem kellett többé nézegetnem a boltban az árcímkéket, meg azon agyalni, h akkor mára kicsontozom a csirke felsőcombot, holnap főzök a csontokból gulyást csipetkével vasárnapi ebédre. mi a legolcsóbb, mi van leértékelve, ha igen, mikor jár le a szavidő.
abbahagytam a cigit, idegeskedtem sokat, elég eklektikusan toltam a melót, lett is szép hipertóniám meg gyarapodtak a kilók. aztán egy nap nem láttam a klotyón csöveléskor a farkamat, folyamatosan arra ébredtem éjszaka, ver a víz, a reflux széttolta a torkomat. visszatértem egy tudatosabb életformához, pár évig ment a dolog.
de elég egy fél év kihagyás és máris ott van az ember, h egyre nehezebb visszatérni a testmozgás-egészséges életmód környékére.
rájöttem, h nekem a 40-50 perces edzés bőven elég fizikailag, cihikailag. nem is fogok már többet rászánni. és gyakorlatilag mindenem bepólyálom már edzésre csuklótól-könyökig, térdig.
nem fogok egy csomó dologról lemondani, de igyekszem majd tartani az egészséges egyensúlyt.meg az edzést.

Szerkesztette: avmanster 2013. 08. 10. 12:21 -kor

Idézet

#3379 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 10. 12:21

70-80 az a normál pulzus tartomány egészséges embernél.

Idézet

#3380 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 10. 18:12

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 08. 10. 13:13

nem fogok egy csomó dologról lemondani, de igyekszem majd tartani az egészséges egyensúlyt.meg az edzést.

Azt jól is teszed, amilyen gyógyegér vagy, a végén elpatkolsz itten, aztán nem lesz kivel basztatni bogdant, meg nem hívsz meg mindenféle torrentoldalra :-D

Mondjuk utóbbi 3 évben én is eléggé elhíztam, kisebb részben a szinte 0 mozgás, nagyobb részben, hogy állandóan prérifarkaséheztet az a kib. koffein, de anélkül meg állandóan csak fáradt vagyok. Mondjuk nekem ilyen HiperAntalkám, meg refluxom, meg egyéb nyalánkságom nincs... még. Ha viszont ilyen egészségtelenül folytatom, lehet én is összeszedek ilyesmiket, aztán orvosnál meg kórházba kötök ki, ami baromi szar vicc lenne, a betegségnél nincs rosszabb. A kórházat annyira utálom, hogy még börtönbe is inkább mennék, mint kórházba. Mondjuk nekem az a bajom az ilyen kondizással, testépítéssel, futással, hogy monoton, ingerszegény tevékenységek és baromira unom őket. Szándékosan nem nem gyúrok, 165 centis seggdugó termetemmel hülyén néznék ki ZsebIzomPopeié felfújva. Viszont valamit sportolni rohadtul kéne, csak a közelben nincs rá lehetőség, max. csak futásra.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.