HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VI.

#2221 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 29. 09:39

Fujin meg 1/1,7"os érzékelő van és normálisabb képeket csinál ;). 640×480as videó 30fspel is 15percet tud ennél 1 gigás kártyán, szal akkor a panasonicnál be kell táraznod memóból... Kártya nagyjából jogos, nekem sem szívem csücske, 1×i 3-4E Ft pluszköltség.

LZ2ről találtam képet, ISO84/F31 ISO 100
KépKép

LZ2 ISO400/F31 ISO800
KépKép

Azóta 7mpixel van ua érzékelőn, szal nem hisze hogy jobb lenne a helyzet; így is 2× ison is lenyomja a fuji. Sőt, rakd egymás mellé az iso84es pana és iso 800as fuji képeket ;) De ha akinézet és nagyobb zoom többet a latba akkor meg legyen pana, te tudod mia fontos neked.

satriani: Azért, mert akkor nem kéne annyit obit cserélni, és egy nagy zoomátfogású még olcsóbb vmivel mint 3 ojjektív (+1 közgyűrű esetleg).
Előtéteket nem néztem bevallom őszintén... :think: Bár nem vágom ez mekkora szűrőméternek felel meg, 49es? :think:

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 29. 10:03 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2222 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 11:17

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 9:39

Fujin meg 1/1,7"os érzékelő van és normálisabb képeket csinál ;). 640×480as videó 30fspel is 15percet tud ennél 1 gigás kártyán, szal akkor a panasonicnál be kell táraznod memóból... Kártya nagyjából jogos, nekem sem szívem csücske, 1×i 3-4E Ft pluszköltség...

Köszi az észrevételt! Bevallom őszintén, nem a szívem csücske a Fuji, lehet, hogy ezért hanyagolnám inkább. Egyik rokonom vett most Fujifilm FinePix A820-ast és hát nem éppen szép képeket készít. Lehet, hogy csak a beállítással volt a gond, de nem sikerültek valami jól a fotók. Ennek ellenére elképzelhető, hogy jobb képeket csinál a Fuji. Mint említettem, már régebben terveztem egy fényképezőt vásárolni, és akkor nézegettem elég sok képet, hogy mégis melyik milyet csinál. Akkor a Kodak, KonicaMinolta, Olympus meg a Panasonic képei tetszettek a legjobban (a Sony CyberShot képei valahogy nekem túl ridegnek tűntek, de nem voltak rosszak). Ezekből is főleg a Kodak, meg a Panasonic képek jöttek be a leginkább, mert azonos felbontás mellett zoom-olással ezek váltak minnél később kockássá. E két márka + KonicaMinolta képei pedig nagyon élethűek voltak. Ellentétben a Fuji-val meg az Olympus-szal, amik néhol túl sok színnel árasztották el a fotókat.
A kártya meg főleg eltájol a Fuji-tól, főleg úgy, hogy SD meg MMC-hez tudok a bolti áraknál olcsóbban is hozzájutni.

Viszont szégyen, nem szégyen, ezekkel az ISO dolgokkal nem nagyon vagyok még tisztában. Gondolom, a méretarányt vagy a zoom-olás mértékét jelentheti, de megköszönném, ha érthetővé tennétek a számomra a dolgot!  :)

Szerkesztette: cyberman30 2007. 08. 29. 11:26 -kor

#2223 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 11:30

akkor surgosen nezzel utana, mert ez teljesen mas: az erzekenyseg!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2224 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 11:52

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 23:23

a) ugyanaz, mint amikor egy zoomra (kisfilmen) azt mondjuk, hogy 28-70-es. csak itt kisebb az erzekelo. 15x-os zoom lathatoan, de meg kene nezni, hogy kisfilmen mit jelent.
b) elotetlencseket rakhatsz ra. tele/wide
c) bizonyara az elsore.

a,
a fent belinkelt weboldalon ez olvasható:
F                                                      2,7-4,5
Fókusztávolság (f= mm)                     5,2-78
Fókusztávolság (f=35mm, konverziós)  31-465

b,
Ha 31-465 a zoom tartomány, akkor ahhoz nem nagyon kell más optika, nem?
Gyakorlatilag csak a 15-30 mm-es (halszem) és a 450-x feletti tartományt nem tudja - a weblap szerint.
Ezért kérdeztem, hogy ez mennyire hihetö?
Nagyon jó minöségü optikának kellene lennie ilyen tartománnyal, ahhoz képest nagyon olcsó a gép.
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#2225 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 12:00

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 12:17

Köszi az észrevételt! Bevallom őszintén, nem a szívem csücske a Fuji, lehet, hogy ezért hanyagolnám inkább. Egyik rokonom vett most Fujifilm FinePix A820-ast és hát nem éppen szép képeket készít. Lehet, hogy csak a beállítással volt a gond, de nem sikerültek valami jól a fotók. Ennek ellenére elképzelhető, hogy jobb képeket csinál a Fuji. Mint említettem, már régebben terveztem egy fényképezőt vásárolni, és akkor nézegettem elég sok képet, hogy mégis melyik milyet csinál. Akkor a Kodak, KonicaMinolta, Olympus meg a Panasonic képei tetszettek a legjobban (a Sony CyberShot képei valahogy nekem túl ridegnek tűntek, de nem voltak rosszak). Ezekből is főleg a Kodak, meg a Panasonic képek jöttek be a leginkább, mert azonos felbontás mellett zoom-olással ezek váltak minnél később kockássá. E két márka + KonicaMinolta képei pedig nagyon élethűek voltak. Ellentétben a Fuji-val meg az Olympus-szal, amik néhol túl sok színnel árasztották el a fotókat.
A kártya meg főleg eltájol a Fuji-tól, főleg úgy, hogy SD meg MMC-hez tudok a bolti áraknál olcsóbban is hozzájutni.

Viszont szégyen, nem szégyen, ezekkel az ISO dolgokkal nem nagyon vagyok még tisztában. Gondolom, a méretarányt vagy a zoom-olás mértékét jelentheti, de megköszönném, ha érthetővé tennétek a számomra a dolgot!  :)

http://pixinfo.com/cikkek/erzekelok8

http://pixinfo.com/hu/blog/2007/05/20/maga...eg-es-a-kepzaj/

Szerk: Dimage 5 és 7 szérián kívűl esetleg tud vki olyan gépet ami... azt az evf-t használja ami kis pixelközű és 1-1 pixelen időben válakozva jelennek meg a színek? link

szerk2: Ha jól sejtem akkor a dimage 7 féle kompaktok kihaltak? :think: (2/3" / 5mpixel, 28-200mm, süti evf, külsö vaku csatl. 2001ben... ebből manapság 1-2 paraméter változtatásával tök fain gépeket lehetne kihozni _elvilegl_ nem túl drágán...  vagy akik olyan hülyék mint én vesznek egy olcsóbb dslrt 1 nagy zoomátfogású obival és kb itt tartanak mert ennél jusztse csinálnák olcsóbbra az ilyesmi bridge gépeket? :confused:

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 29. 12:18 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2226 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 13:18

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 12:00

http://pixinfo.com/cikkek/erzekelok8

http://pixinfo.com/hu/blog/2007/05/20/maga...eg-es-a-kepzaj/

Szerk: Dimage 5 és 7 szérián kívűl esetleg tud vki olyan gépet ami... azt az evf-t használja ami kis pixelközű és 1-1 pixelen időben válakozva jelennek meg a színek? link

szerk2: Ha jól sejtem akkor a dimage 7 féle kompaktok kihaltak? :think: (2/3" / 5mpixel, 28-200mm, süti evf, külsö vaku csatl. 2001ben... ebből manapság 1-2 paraméter változtatásával tök fain gépeket lehetne kihozni _elvilegl_ nem túl drágán...  vagy akik olyan hülyék mint én vesznek egy olcsóbb dslrt 1 nagy zoomátfogású obival és kb itt tartanak mert ennél jusztse csinálnák olcsóbbra az ilyesmi bridge gépeket? :confused:

Nagyon szépen köszönöm!!!  :respect:

#2227 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 13:20

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 10:08

Ennél a Panasonic-nak 2x akkora optikai zoom-ja van, meg szebb is. Sőt nagyobb felbontású videót is készít. Másik dolog, hogy a Fuji-ba xD kártya megy, ami nekem elég drága mulatság. A Panasonic ezzel ellentétben SD/MMC kártyákkal bővíthető.

Nézd, ha neked ezek a lényeges szempontok, akkor vedd meg a Panasonicot, de készülj fel arra, hogy ISO100 fölött éktelen zajosodással kell számolnod. A Fuji ISO400-ig tökéletesen használható, mint fényképező, jobb a Panánál. Videókameraként nem biztos, de az számomra teljesen lényegtelen.

#2228 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 13:34

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 13:20

Nézd, ha neked ezek a lényeges szempontok, akkor vedd meg a Panasonicot, de készülj fel arra, hogy ISO100 fölött éktelen zajosodással kell számolnod. A Fuji ISO400-ig tökéletesen használható, mint fényképező, jobb a Panánál. Videókameraként nem biztos, de az számomra teljesen lényegtelen.

Ennyivel jobb lenne a Fuji? Miért kellene feltétlenül előjönni annak a zajosodásnak? A videó számomra elég fontos, meg az olcsó üzemeltetés is (memkártya). Meg ott a képstabilizáló, azért az jelent valamit. De végső soron ti vagytok e téren a szakik. 

#2229 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 13:54

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 14:34

Ennyivel jobb lenne a Fuji? Miért kellene feltétlenül előjönni annak a zajosodásnak? A videó számomra elég fontos, meg az olcsó üzemeltetés is (memkártya). Meg ott a képstabilizáló, azért az jelent valamit. De végső soron ti vagytok e téren a szakik.

Zajosodás: nézd meg az MC Pite által belinkelt tesztképeket. Már ISO80-nál látható képzaj a Pana által készített tesztképeken, ez a gyakorlatban is ki fog jönni, mert az az érzékelő és az a képfeldolgozó processzor egyszerűen így dolgozik.

A stabilizátor tényleg jó dolog, ezt nem vitatom. De ha magas érzékenységen tudsz kevesebb zajjal dolgozni, az sokoldalúbb használatot jelent, mint a stabilizálás.

Az xD kártya egyszeri szívás. Nem tudom, mennyi egy 1 gigás SD és xD árkülönbözete; ezt add hozzá a Fuji árához.

A videó lehet, hogy neked fontos, ezt te tudod eldönteni. Én úgy tartom, hogy egy fényképezőt elsősorban az alapján kell megítélni, hogy milyen fényképeket készít. Aztán ha több gép között kell dönteni, és a képminőség alapvetően hasonló, utána elő lehet vennia  további tulajdonságokat: ergonómia, akksi élettartam (Fuji: 4-500 képet lazán elmegy egy töltéssel, többet még nem próbáltam), összeszerelési és anyagminőség, menü, kinézet, stb. Mivel a Fuji jobb képeket csinál, nálam itt eldőlt a dolog.

Persze nem szeretném a te pénzedet helyetted elkölteni. ;)

#2230 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 13:54

Sigma Pentax 70-300/4-5.6 APO DG Macro super obi mennyire számít jónak/rossznak? Kitobi+ezzel 150K körüllehetne fél éves K100D-t elhozni, ami korrektnek tűnik...

#2231 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 14:10

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 13:54

Zajosodás: nézd meg az MC Pite által belinkelt tesztképeket. Már ISO80-nál látható képzaj a Pana által készített tesztképeken, ez a gyakorlatban is ki fog jönni, mert az az érzékelő és az a képfeldolgozó processzor egyszerűen így dolgozik.

A stabilizátor tényleg jó dolog, ezt nem vitatom. De ha magas érzékenységen tudsz kevesebb zajjal dolgozni, az sokoldalúbb használatot jelent, mint a stabilizálás.

Az xD kártya egyszeri szívás. Nem tudom, mennyi egy 1 gigás SD és xD árkülönbözete; ezt add hozzá a Fuji árához.

A videó lehet, hogy neked fontos, ezt te tudod eldönteni. Én úgy tartom, hogy egy fényképezőt elsősorban az alapján kell megítélni, hogy milyen fényképeket készít. Aztán ha több gép között kell dönteni, és a képminőség alapvetően hasonló, utána elő lehet vennia  további tulajdonságokat: ergonómia, akksi élettartam (Fuji: 4-500 képet lazán elmegy egy töltéssel, többet még nem próbáltam), összeszerelési és anyagminőség, menü, kinézet, stb. Mivel a Fuji jobb képeket csinál, nálam itt eldőlt a dolog.

Persze nem szeretném a te pénzedet helyetted elkölteni. ;)

Hát tudod így is elég drágán fog majd kijönni a dolog, mert még kell majd kártya is. Igazából elhiszem amit mondasz, de én valahogy olyan vagyok, hogyha nem tetszik valami, akkor nem veszem meg. Persze a Fuji-nak eleve szép dizájnja van, ellentétben a többivel. Anno szebbek voltak egyes típusok. A Sony mindig ugyanolyan csak. Úgyhogy így kötöttem ki a Panasonic-nál, Ott volt még a Kodak. De az olcsóbbik Kodak-oknak olyan kinézete van, hogy azok sem passzolnak. Viszont igen szép képek készíthetőek vele. Lehet, hogy egyfajta makacskodónak tűnök, de azt hiszem számomra ez a leginkább jó üzlet, bár ki tudja, hogy addig nem változik-e még meg a véleményem. Mindenesetre köszi a hozzászólásokat!  :)

#2232 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 14:19

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 14:54

Sigma Pentax 70-300/4-5.6 APO DG Macro super obi mennyire számít jónak/rossznak? Kitobi+ezzel 150K körüllehetne fél éves K100D-t elhozni, ami korrektnek tűnik...

Canon vázon ilyen: http://photozone.de/8Reviews/lenses/sigma_...0_456/index.htm

#2233 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 14:20

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 13:54

Egész korrekt árnak hangzik, viszont egy dologra ügyelj: ne a pillanatnyi anyagi helyzeted határozza meg a rendszerválasztást ha komolyan gondolod a dolgot (éspedig a fuji kinövése arra enged következtetni hogy komolyan gondolod), mert hosszú távon esetleg az olcsó lesz a drága.

#2234 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 21:17

Ahamm :(
Konkrétan mire gondoltál, a vázra ami gyenge pont lehet?
Anyagi helyzetem annyiból szempont hgy most jó áron vennék át a gépem... amúgy persze nem kerget a tatár, de (sokkal) többet késöbb sem tudok ráfordítani...

#2235 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 21:26

A gyenge pont a Pentax. Nézd meg a Canon/Nikon bejelentéseket az utóbbi időben, szerinted képesek lesznek tartani az iramot? Már így is pénzügyileg igen gyengék, és igaz, hogy a K10D egy jól sikerült váz lett, de egy fecske nem csinál nyarat. Folyamatosan kell hozniuk minimum a C/N szinvonalat, ha nem jobbat, hogy túléljenek. Személy szerint nem látom bennük a lehetőséget és ezért csak a két nagyot javaslom. Sokkal több cuccot tudsz hozzájuk venni ha kell valami, illetve eladás is jóval könnyebben megy, tanácsot is gyorsabban kapsz, terméktámogatás (szervíz pl) is jobb helyzetben van. Én ezeket is figyelembe venném...

#2236 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 21:30

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 22:17

Konkrétan mire gondoltál, a vázra ami gyenge pont lehet?

Nem, inkább a kiegészítőkre. Canonhoz/Nikonhoz viszonylag olcsón lehet sok jó cuccot találni használtpiacon, többek között azért, mert régóta nyomják a megfizethető DSLR-eiket, másrészt rengetegféle gyári és 3rd party kiegészítő található hozzájuk. Ugyanakkor mondjuk egy Olympus fourthirds gépet megveszel a Tescoban százezerért, aztán obit találsz hozzá háromfélét aranyáron, és a gyűjtsd össze mindet akció véget is ért. :)

A RiCS által használt szót (rendszerválasztás) kinyomtatva, háromszor aláhúzva és pirossal szedve oda kéne adni mindenkinek, aki DSLR-ben gondolkodik, ugyanis ha kiválasztasz egy vázat, ahhoz kizárólag az ahhoz a márkához/bajonetthez készült holmik lesznek jók. Hiába volt olcsó a váz, ha utána heroinért tudsz csak obit venni, viszont ha egy relatíve drága vázhoz olcsón tudsz sok jó obit venni, akkor megéri a plusz egy hónap zsíroskenyeret. :)

#2237 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 21:37

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 13:00

HP 850/945 de azok is kihaltak...
We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#2238 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 22:02

Olyan gépet akarok, amivel ennél jobb képeket lehet késziteni!  ;)

Csatolt fájl:

Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#2239 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 05:44

Idézet: kun - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 22:02

Olyan gépet akarok, amivel ennél jobb képeket lehet késziteni!  ;)

Ehhez képest még a digital ixus 430-asom is kivételesen jó képeket tud készíteni. :)

sonykat egyébként nem ismerjük, ajánlom az index fórumát...
http://forum.index.hu/Article/showArticle?...437&la=70748044

#2240 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 08:54

Idézet: kun - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 12:52

a,
a fent belinkelt weboldalon ez olvasható:
F                                                         2,7-4,5
Fókusztávolság (f= mm)                           5,2-78
Fókusztávolság (f=35mm, konverziós)     31-465

b,
Ha 31-465 a zoom tartomány, akkor ahhoz nem nagyon kell más optika, nem?
Gyakorlatilag csak a 15-30 mm-es (halszem) és a 450-x feletti tartományt nem tudja - a weblap szerint.
Ezért kérdeztem, hogy ez mennyire hihetö?
Nagyon jó minöségü optikának kellene lennie ilyen tartománnyal, ahhoz képest nagyon olcsó a gép.

Az F 2,7-4,5 az az optika fényereje, ahog zoomolsz úgy csökken a bejutó fény mennisége, a 465mm eqv.-t tekintve nem rossz érték.
A 31-465-ös fókusztáv az a 35mm-es normál felmes rendszerre átváltott fizikai fókusztáv, magyarán a filmtől mondjuk 31mm-re van az optika fókuszpontja.
31mm az az átlagnál jobb széle látószöget az a 465 pedig erőteljes telét nyújt.

b) optikája nem cserélhető, max előtétlencséket lehet rátenni, esetleg egy nagylátó előtétre lehet szüxég, mert 31mm-en már torzít meg eléggé lágyul a kép, főleg a sarkokban.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.