Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 14:34
Ennyivel jobb lenne a Fuji? Miért kellene feltétlenül előjönni annak a zajosodásnak? A videó számomra elég fontos, meg az olcsó üzemeltetés is (memkártya). Meg ott a képstabilizáló, azért az jelent valamit. De végső soron ti vagytok e téren a szakik.
Zajosodás: nézd meg az MC Pite által belinkelt tesztképeket. Már ISO80-nál látható képzaj a Pana által készített tesztképeken, ez a gyakorlatban is ki fog jönni, mert az az érzékelő és az a képfeldolgozó processzor egyszerűen így dolgozik.
A stabilizátor tényleg jó dolog, ezt nem vitatom. De ha magas érzékenységen tudsz kevesebb zajjal dolgozni, az sokoldalúbb használatot jelent, mint a stabilizálás.
Az xD kártya egyszeri szívás. Nem tudom, mennyi egy 1 gigás SD és xD árkülönbözete; ezt add hozzá a Fuji árához.
A videó lehet, hogy neked fontos, ezt te tudod eldönteni. Én úgy tartom, hogy egy fényképezőt elsősorban az alapján kell megítélni, hogy milyen fényképeket készít. Aztán ha több gép között kell dönteni, és a képminőség alapvetően hasonló, utána elő lehet vennia további tulajdonságokat: ergonómia, akksi élettartam (Fuji: 4-500 képet lazán elmegy egy töltéssel, többet még nem próbáltam), összeszerelési és anyagminőség, menü, kinézet, stb. Mivel a Fuji jobb képeket csinál, nálam itt eldőlt a dolog.
Persze nem szeretném a te pénzedet helyetted elkölteni.