Pantel lakossági internetszolgáltatása II
Elküldve: 2007. 07. 19. 10:37
Krinyo
Elküldve: 2007. 07. 19. 21:21
Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 11:37
Így igaz, kitartónak kell lenni
Én húsvét óta próbáltam elintézni, hogy végre legyen reverse dns-em.
3 héttel ezelőtt amikor telefonon beszéltem a már szinte "ismerős" ügyfélszolgálatossal, akkor elejtett egy mondatot, hogy 2 hét múlva már hiába keresem. Beszéltem ismerősökkel és többen mondták, hogy szolgáltatónknál erős leépítések vannak. Na mondom az eddigi "magas szinvonalú" műszaki support tovább fokozódik, ha még kevesebben lesznek
És nem! Múlt héten hívom őket a reverse dns ügyében, mit sikerült intézni. A túloldal nagyon faggatott, hogy milyen internetem van, mintha a holdról jött volna. Elpanaszoltam ismét, hogy már több e-mail címre írtam, válasz sehol, telefonon meg csak ígérgetés húsvét óta. Ekkor kaptam egy helpdesk e-mail címet megint, csak ez már invitel.hu domain alatti. Itt esett le a tantusz, hogy én hiába a PanTel üfsz-t hívtam egy összevont ügyfélszolgálattal beszéltem és ezért előbb ki kellett derítenie, hogy én panteles vagyok
Ígérte, hogy 24 órán belül megoldják. És tényleg jött a levél, hogy beállították, de várjak még 24 órát, amíg a dns-ben frissül. Én egy percet sem vártam és próbáltam. Láss csodát működik
Az e-mailben automatikusan érkezendő számlarészletező hiányát pedig továbbították az illetékes osztálynak. Valószínűsítem, hogy ott nem történt tisztogatás, vérfrissítés, mert onnan a mai napig nem kaptam választ és "természetesen" a számlarészletezők sem jöttek. Viszont nem adom fel még van 2 hónapom az 1 évből, évfordulóra csak sikerül kiverekedni, hogy minden szolgáltatás a megrendeltek szerint teljesítse a PanTel. :Đ
Bye, Fifi
Elküldve: 2007. 07. 20. 06:56
Február 6. óta van tölük net-em (4M/768Kbps) és eddig a sebességgel semmi gond nem volt.
Friss mérés:

Olyan már elöfordult, hogy nyista net de az ügyfélszolgálatra bejelentettem és rövid idön belül megjavult.
Mondjuk én Budapest XI. kerület, nem tudom számit e ez valamit.
Elküldve: 2007. 07. 20. 08:15
Krinyo
Elküldve: 2007. 07. 21. 18:21
Elküldve: 2007. 07. 23. 16:09
Elküldve: 2007. 07. 24. 13:09
Új építésű házba költöztem, a lakásban nem volt telefonvonal. A T-Com-nál kezdeményeztem a vonal kiépítését februárban, amit április végén bekötöttek, többszöri telefonálás után - kb. 3 alkalommal legalább 20 perc, először még szerződést sem akartak küldeni, mert nem hűségnyilatkozattal kértem tőlük az előfizetést.
Ahogy az első számlát kifizettem, kértem a vonalhordozást a Pantelnél május elején. Pár hét után sms-ben értesítettek, hogy a T-Com elutasította a kérésem. A hivatkozási ok: a vonal nem bírja az 5 Mbites Pantel előfizetést. A T-Com zuglói központja a másik utcában, légvonalban kb. 200 m-re van a háztól, ráadásul a T-Com szerelő azt mondta, hogy a vonalam a legnagyobb sebességet is bírja gond nélkül. Próbaként T-Online-nál a 8 Mbit-es vonalra online előfizettem, két nap múlva már működött is, a modem 7,5 Mbit-tel szinkronizált. T-Online tesztszerveren méricskéltem, a legjobb eredményt kinyomtattam, és a Panteles 2. kísérlethez csatoltam - követve a Panteles kapcsolattartó tanácsát. T-Online előfizetés lemond, még a próbaidőben, így ha minden igaz csak 3000 Ft-om bánja majd, vagy több, de nem érdekel... Újra regisztráltak a Pantelnél, igaz rájuk kellett szólni, mert elfelejtették
Így ha azt nézem röpke 6 hónap alatt annál van szolgáltatásom, akinél a kezdetek óta akartam, hogy legyen. A T-Com T-Online párossal Németországban már jó párszor megjártam, ezért nem is várok tőlük itthon mást, de most csak még jobban megerősödött bennem, hogy egy nagy sz*r banda!
Most már minden megvan, modem is megjött, de hogy minek azt nem tudom, mert van egy AVM Fritz!Box Fon 7170-es all-in-one w-lan router-modem-telefonközpontom.
A vonalhordozás időpontja 6-10 óra között, ha összejön, leírom az első benyomást.
Üdv,
Stanlee
Elküldve: 2007. 07. 27. 17:08
Elküldve: 2007. 07. 27. 18:18
Szerkesztette: --== SzaboZE ==-- 2007. 07. 27. 18:19 -kor
Elküldve: 2007. 07. 27. 20:21
Idézet: Ply - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 18:08
Termeszetesen publikust...
Krinyo
Elküldve: 2007. 07. 28. 21:41
Idézet: i-boy - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 12:19
Nekem továbbra is nagyon hiányzik a hívástartás és hívásvárakoztatás.
Hali!
Bár én eljöttem a Panteltől, néha még nosztalgiából majd beleolvasok ebbe a fórumba, ha már a szolgáltatás bevezetésén annyit dolgoztam én is. (Persze a hibák nem miattam vannak ám .-))))
Szóval: hívásrészletezőt elvileg nem bonyolult küldeni, és bár a számlázási rendszer sosem volt a toppon, egyszerűen nem jól állítják be a címeket. Azért kapod meg 2 perc alatt, mert akkor melegében az ügyintéző elküldi neked... A lakossági ügyfelek esetében az LLU-s termékeket is már az új számlázórendszerrel vezettük be, és ezt a rendszert eddig a salgótarjáni ügyfélszolgálat kezelte. Most átálltak Gödöllőre, az Invitelhez, és ez is okozhat még némi problémát.
A hívásfunkciók egy része a softswitch képességein múlik. Csak azokat a funkciókat tudjuk, amik ott is megvannak.
Kitartás!
ex-Insider
ui.: (Nem lettem tisztogatás áldozata, hanem önként távoztam, mert nekem nem tetszett minden változás, de ezt hagyjuk...)
Elküldve: 2007. 07. 29. 18:49
Elküldve: 2007. 07. 30. 00:48
Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2007. júl. 29., vasárnap - 19:49
Nekem most a modemnél 4303 kbit, a letöltés a tesztszervereken: Pantel 1736 Kbit, Sppedtest.neten 3200 Kbit körül, a mintaletöltés 160 KB/sec.
Próbálkozmatsz a modem kikapcsolással való újraindításával. Reklamálhatsz a Pantelnél, ahol megmondják, hogy lám kapsz 5 Mbitet, a Te készülékedben a hiba. Ennek ellenére, ha sokszor reklamálsz, előfordul hogy felmegy 600 KB/secre, aztán egy idő után kezdődik előlről.
Elküldve: 2007. 07. 30. 20:34
Nemrég váltottunk panteles mesztelen adsl-re (24max csomag, 15 mbit körül jön át), a hozzá adott telefonvonalon viszont nem képes kommunikálni a (asszem) DSP riasztónk! Van ezügyben valakinek valami tapasztalata? Esetleg ötlet hogy hogyan lehetne működésre bírni?
Hani
Elküldve: 2007. 07. 31. 10:52
Idézet: Hani - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 21:34
Nemrég váltottunk panteles mesztelen adsl-re (24max csomag, 15 mbit körül jön át), a hozzá adott telefonvonalon viszont nem képes kommunikálni a (asszem) DSP riasztónk! Van ezügyben valakinek valami tapasztalata? Esetleg ötlet hogy hogyan lehetne működésre bírni?
Hani
Talán mert a meztelen ADSL-nek a nevében is bennevan, hogy nincs hozzá telefonvonal (illetve csak a kábel, de azon telefonszolgáltatás nem él...).
Elküldve: 2007. 07. 31. 11:15
Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 9:52
akkor rosszul mondtam...félmesztelen adsl van...szal megvan a régi telefonszám, a beszédforgalom müködik is, de a riasztó nem! Ötletek?
Elküldve: 2007. 08. 01. 13:26
Idézet: murex - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 19:47
Megvolt az 5-ik eset is, hogy reggeltől eddig nem volt netem, és nem tudta senki megmondani hogy mi a gond, csak hogy vizsgálják. Ma csak 8 óra net és telefon nélkül!
Elküldve: 2007. 08. 01. 14:45
Legalábbis a hibabejelentő ezt mondta.
Netem nem volt de a modem jelezte az 5 megabitet, hogy megvan.
Elküldve: 2007. 08. 01. 15:12
Idézet: Hani - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 21:34
Szia,
Szerintem a Pantelnel is felhivjak arra a figyelmet, hogy a VoIP-s telefonokon nem mukodnek az alapsav feletti reszen mukodo szolgáltatasok, mint peldaul ez, ehhez rendes telefonvonal kell. Az internet-alapu telefonszolgaltatasok sosem teljes ertekuek, pl. aramszunet eseten sem muxenek, riasztasra emiatt sem hasznalhatok...
Krinyo
Elküldve: 2007. 08. 01. 20:17
Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 14:12
Szerintem a Pantelnel is felhivjak arra a figyelmet, hogy a VoIP-s telefonokon nem mukodnek az alapsav feletti reszen mukodo szolgáltatasok, mint peldaul ez, ehhez rendes telefonvonal kell. Az internet-alapu telefonszolgaltatasok sosem teljes ertekuek, pl. aramszunet eseten sem muxenek, riasztasra emiatt sem hasznalhatok...
Krinyo
Szia!
Nem tünt fel hogy VoIP telefon lenne, hagyományos, az eddigi vonalon müködő telefonok lettek felszerelve, csere csupán a dsl modem és a szürő eszközöket érintette, további berendezést nem üzemeltek be!
Hani

Súgó
A téma zárva.