Na hello!
szóval tegnap megpróbáltam feltenni debiant

és hát nem igen sikerült, sőt mitöbb, egyik merevlemez partíciómat, amire telepíteni akartam szépen el is baxtam, szal FORMAT C: lett a vége, összes film, zene meg minden elment, úgyhogy még1x nem szeretnék beleszaladni egy ilyenbe!
tehát a kérdésem.
csináltam most friss XP rendszeren egy külön 3GB-os logikai partíciót direkte linuxnak.
akkor most mit töltsek le? UHU? felőlem ok. a lényeg az lenne, hogy telepítés után boot menüben választáskor ha linuxot töltöm be akkor ne ilyen dos jellegű parancssoros felület fogadjon hanem, mint pl KNOPPIX live cd 5-ben, frankó x windows rendszer, ahol tudok GUI alól mindent csinálni.
igazából sok elvárás nincs, NET, DVD, zene, és a parancskezelő
szóval ha mondanátok konkrétan disztrót, linkkel meg mindennel, hogy mit honnan töltsek és HOGYAN telepítsek, az nagy segítség lenne! nem szeretném még1x elszarni rendszert
az se ártana ha vmi 1xerűbb telepítési felület lenne mint debiannal mert ott totál elakadtam mikor állandóan azért rinyált, hogy nem választottam ki gyökér-könyvtárat... pedig megadtam neki logikai partíciót 60gb-al, hogy oda tegye magát, mégpedig úgy, hogy a már partíción lévő fileok is megmaradjanak. nem sikerült!
pls help
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"