Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 18. 19:57 -kor
Megapixel - Digitalzoom Kft.
Elküldve: 2007. 08. 18. 20:13
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 20:35
nem állt szándékomban az állításait hamis színben feltüntetni, ha ez így jött volna le akkor minden topiklakót megkövetek.
amúgymeg az eltelt másfél órában megelpően sokat megtudtam.
Érdekes lesz a békéktető tárgyalás eredménye, a részleteket tűkön ülve várom :Đ
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 08. 18. 20:30
latom megsem igaz.. hat ennyit a tippemrol!
Szerkesztette: bogdan 2007. 08. 18. 20:34 -kor
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2007. 08. 18. 20:32
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 21:30
nézd én nem állítok jelenleg semmit, azt leszámítva hogy megdöbbentően sokat tudok mostmár.
Izgatottan várom a békéltető tárgyalás eredményét.
Elküldve: 2007. 08. 18. 20:35
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 21:13
hatarozottan allithatom, hogy abban a szinben tunt fel a hozzaszolasaidban.
de akkor most mar megnyugodhatunk, mindenki szamara vilagosak a leosztasok.
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2007. 08. 18. 20:54
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 21:35
de akkor most mar megnyugodhatunk, mindenki szamara vilagosak a leosztasok.
CC jogi argumentációi helyesek voltak, csak én azt tételeztem fel, hogy e jelen esetre nem minden tekintetben alkalmazhatóak. végülis ez egy felesleges kétkedés volt, mostmár látom.
jelen tudásom birtokában izgatottan várom a békéltető tárgyalás eredményét!
Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 18. 20:55 -kor
Elküldve: 2007. 08. 18. 22:25
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 20:54
Ez is csak egy vélemény, nem több, mint a tied, vagy másé.
Elküldve: 2007. 08. 18. 22:56
Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 23:25
úgy bizony. a felekben még nem vagyok biztos, dehogy megoldódik az ügy az héstzentség!
Elküldve: 2007. 08. 19. 01:17
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 16:33
Ennyi hülyeséget még senki nem hordott össze egyetlen hoozzászólásában, mint Te, Drága barátom.
1. Nem kaptam átvételi elismervényt. Ez nem vélelmezés, hanem tény, amit nem lehet megcáfolni, még csak tanakodni sem rajta, hogy vajon igen, vajon nem. 2 papírt kellett volna kapnom: 1 db Jegyzőkönyvet, és 1 db Átvételi elismervényt.
49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet
JEGYZŐKÖNYVRE vonatkozó részei:
3. § (1) A forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti:
a) a fogyasztó nevét, címét, --- cím nincs feltűntetve a Jegyzőkönyvben, de nem tulajdonítok nagyobb jelentőséget neki
b) a fogyasztási cikk (a továbbiakban: áru) megnevezését, vételárát,
c) a vásárlás időpontját,
d) a hiba bejelentésének időpontját,
e) a hiba leírását,
f) a fogyasztó által érvényesíteni kívánt igényt,
g) a kifogás rendezésének módját.
(2) Ha a kifogás rendezésének módja a fogyasztó igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben meg kell adni.
(3) A jegyzőkönyv másolatát a fogyasztónak át kell adni.
(4) Ha a forgalmazó a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót.
4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. --- No, ilyen tájékoztatást nem kaptam
(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.
ÁTVÉTELI ELISMERVÉNYRE vonatkozó részei:
5. § Javításra az árut elismervény ellenében kell átvenni. Az elismervényen fel kell tüntetni a fogyasztó nevét és címét, az áru azonosításához szükséges adatokat, az áru átvételének idejét, és azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított árut átveheti. -- Nemhogy hiányosak ezek az adatok, de egyáltalán nem kaptam átvételi elismervényt. Jóllehet a legtöbb adat szerepel a jegyzőkönyvben is, de mégsem egy dokumentumról rendelkezik a jogszabály, hanem Jegyzőkönyvről, ÉS Átvételi elismervényről. Ez utóbbi legfontosabb pontja az az időpont, amikor a kijavított árut átveheti. Ez hiányzik legjobban a Jegyzőkönyvből.
Ha nem is a 30., hanem a 42. napon döntöttem úgy, hogy a legfeljebb 15 napra való törekvés már jócskán meghaladta a számomra elfogadhatónak ítélt többlet időtartamot, így elálltam a szerződéstől.
Többek voltak kíváncsiak a Jegyzőkönyv formaiságára is. A Jegyzőkönyv a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség honlapjáról letölthető, ami épp olyan, mint amit kaptam az üzletben.
Szerkesztette: Maksi 2007. 08. 19. 01:43 -kor
Elküldve: 2007. 08. 19. 01:36
Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 17:39
Te ismered?
Elküldve: 2007. 08. 19. 01:51
Mindosszesen egy A6-os "Atveteli elismerveny" cetli elso peldanyat nyomtak a kezembe, amin fel van tuntetve a nevem, cimem, kavefozo kodja, gyari szama, hiba megnevezese (ezt nem birom elolvasni)
Csomagolas mezonel igen valasz bekarikazva, atvett tartozekok kihuzva (pedig a komplett mukodokepes fozot vittem, kezikonyv+merokanal maradt csak itthon belole), elkeszulesi hatarido nincs kitoltve.
Aljan atvetel datuma+alairtam.
Cetli hatoldalan a markaszerviz neve/elerhetosege, meg a szokasos sablonszovegek: "garis javitasi feltetelek a garlevelen" (apropo, ottfogtak, ratuzott nyugtaval egyutt, igy nem tudom elolvasni), "elkeszitesi hatarido tajekoztato jellegu", "arut csak az atveteli elleneben adjak ki, elveszteseert/ellopasaert adodo karert nem vallalnak felelosseget", "elkeszult arut 8 napig ingyenesen taroljak, utana napidij"
Ja, penteken felhivtam oket, hogy allnak az 5 perces tomitescserevel, erre hosszas nyomozas utan kiderult, hogy alkatreszre varnak.
Arra, amit mult pentek reggel nekem emailban visszaigazoltak, delben meg mar naluk volt a kavefozo.
("Biztos eladta a pultos delelott.")
Egyelore jovo het kozepet igerik, hogy akkor jon az alkatresz.
Szoval jovo het utani hetfon mar verhetem az asztalt, hogy elallok? :Đ
Elvegre komoly lelki karokat okoz, hogy a finom kave helyett mindenfele instant porbol vagyok kenytelen kotyvasztani reggeli lottyot mar egy hete?
Szerkesztette: nyunyu 2007. 08. 19. 01:57 -kor
Elküldve: 2007. 08. 19. 02:15
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 18:27
Az lett volna a tisztességes mindenkivel szemben, hogy az első hozzászólásodban közlöd, hogy ismered a tényeket (én még az elején rá is kérdeztem de akkor is csak ködösítettel)
Nem mintha szükség lenne rá, de kimentem Captain Crash-t a vádak alól két okból is.
Egyrészt nem szereplője a szóban forgó jogvitának, másrészt mindezidáig nem adtam felhatalmazást Neki, hogy nyilvánosságra hozza a topicban, hogy ismeri a tényeket.
Mindenkinél jobban ismeri. Most viszont már kénytelen vagyok, úgy elharapózott a hülyeség, és vádaskodás, valamint a topic szétoffolása helyesírási hibákkal, meg ide nem illő bölcseletekkel.
Kérem a tisztelt olvasóközönséget, hogy szíveskedjenek tartózkodni a személyeskedésektől a továbbiakban, és legyetek türelemmel. Jelen pillanatban a BT panaszügy lefolytatására várunk, addig nem lesz újabb fejlemény, ez nagyon valószínű.
Elküldve: 2007. 08. 19. 02:23
Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 3:15
Első körben akkor kapd be
Második körben meg majd a végén kíváncsi lennék miképpen tártátok a testület elé, oszt egybe vág-e a fórum gondolatmenetével...
Elküldve: 2007. 08. 19. 02:37
Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 3:15
Egyrészt nem szereplője a szóban forgó jogvitának,
hogy ismeri a tényeket.
Mindenkinél jobban ismeri.
Ezt így elolvastam egymás után, aztán sehogy sem bírok "ÉS" kapcsolatot rakni közé. Nem szereplője, de mindenkinél jobban ismeri?
Kampó duma. De belenéztem moditopikba, látom ügyvéded beleolvasot, aztán mikor beesett a megapiyel, akkor jól lecseszett, hogy ezt az első hozzászólást ebben a formában nem kellett volna, csinálj valamit, mert vannak benne necces mondatok. Előfordul, ez ilyen.
Elküldve: 2007. 08. 19. 04:53
Elküldve: 2007. 08. 19. 06:21
Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 2:17
Nem azt kértük, hogy szúrj be egy linket ahol a minta megtekinthető hiszen a formaisággal itt szerintem mindenki tisztában van.
Idézet
Már megbocsáss de ha szupertitkos információkról van szó meg az általad kifogásolt dokumentum is államtitok akkor minek nyitottad ezt a topicot?
Mi az ami miatt nem lehet leírni a valóságot? Nyilvánosan megvádolsz egy céget de a vádak tárgyát már titokként kezeled?
Idézet
Akkor elő a valósággal.
Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 19. 06:22 -kor
Elküldve: 2007. 08. 19. 06:21
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 3:37
Kampó duma. De belenéztem moditopikba, látom ügyvéded beleolvasot, aztán mikor beesett a megapiyel, akkor jól lecseszett, hogy ezt az első hozzászólást ebben a formában nem kellett volna, csinálj valamit, mert vannak benne necces mondatok. Előfordul, ez ilyen.
Nem szereplője... Értsd, se nem fogyasztó, se nem forgalmazó a jogvita résztvevői közül.
Ettől még bármi-úton módon ismerheti a tényeket, jobban mint azok, akik egymás feltételezései keltette hullámokat lovagolnak meg minduntalan, hasztalanul.
Nos, már megintcsak egy olyan dologgal szembesültél, hogy igyekeznék békés úton intézni az ügyet, s ennek kapcsán együttműködésem jeleként az ebben a topicban esetleges olyan hozzászólásokat, vagy azok részleteit, amelyek nem elsősorban TÉNYmegállapítások, hanem saját véleményezések, szeretném töröltetni, ha már a forgalmazó ilyen érdeksérelemnek, hitelrontásnak aposztrofálja.
Amúgy meg a topic régóta értelmét vesztette, mert folyamatosan érdemi dolgok nélkül csámcsogtok egymás hozzászólásain, anélkül, hogy bármiféle hasznára válna az olvasóközönségnek a témával kapcsolatban az utóbbi 4-5 nap összes megjegyzése.
Elküldve: 2007. 08. 19. 06:36
Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 7:21
Miért is lovagolunk a feltételezések keltette hullámokon? Ugyebár azért mert a topicban az elejétől fogfa csak feltételezések vannak és nincsenek konkrétumok. Nyitottál egy topicot azzal, hogy ez a cég egy mocsok és senki ne vásároljon ott mert...
Innen indultunk ugyebár aztán elkezdtük bogozni a szálakat. Viszont a bogozáshoz te semmilyen konkrétumot nem szolgáltattál.
Idézet
Leírtad? Igen. Akkor nem módosítani kéne hanem kiállni az mellett amit leírtál. Ha te akkor amikor leírtad úgy is gondoltad akkor védd meg az álláspontodat. Ennek a legjobb módja az, hogy azokat a bizonyítékokat melyek az általad leírtakat támasztják alá szintén a nyilvánosság elé tárod és így már nem lesz se vádaskodás, se hitelrontás.
Elküldve: 2007. 08. 19. 07:23
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 7:21
Már megbocsáss de ha szupertitkos információkról van szó meg az általad kifogásolt dokumentum is államtitok akkor minek nyitottad ezt a topicot?
Mi az ami miatt nem lehet leírni a valóságot? Nyilvánosan megvádolsz egy céget de a vádak tárgyát már titokként kezeled?
Akkor elő a valósággal.
Na, pont Temiattad egészen biztosan nem hozok nyilvánosságra semmilyen dokumentumot, hiszen a kezdetektől fogva mást sem csinálsz, mint okvetetlenkedsz, és mindenki mondandójába belekötsz, kiforgatod a szavakat, s a jogi kifejezéseket - saját szádíze szerint - igyekszel megfogalmazni.
Ha jól sejtem a Jegyzőkönyv formaiságával, illetve annak tartalmi részére vonatkoztak a kérdések.
1. A formaisága hajszál pontosan ugyanolyan, mint amit linkeltem.
2. A tartalmát meg ha hússzor nem írtam le, akkor egyszer sem. Elég lenne csak odagondolni, de akár kinyomtathatod a jegyzőkönyv sablont, és kézzel beirogathatod az adatokat, amiket látni szeretnél benne.
A topikot meg azért nyitottam, hogy másokat megkíméljek ilyen procedúráktól, nem pedig azért, hogy 30X magyarázzam meg, az értetlenkedőknek, hogy NEM A JEGYZŐKÖNYV a kifogásolnivalóm, hanem az Átvételi elismervény hiánya, amelyet legnagyobb sajnálatomra nem áll módomban belinkelni, mert egészen egyszerűen nem kaptam.
Amúgy meg az összes bizonygatás a BT, és/vagy a bíróság előtt lesz szükséges. Az nem lendítené előre az ügyet, ha én vagy akár a kereskedő nekiállna bizonygatni, hogy az igazát, mert se Te, sem pedig a többiek nem fogják megoldani a kérdéses ügyet, akárhány dokumentumot is teszek közzé, legfeljebb boldogabbá teszem egyesek napját, akik azt élvezik, hogy más f**val mennyire jó verni a csalánt.
Elküldve: 2007. 08. 19. 08:07
Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 8:23
Ebben tökéletesen igazad van! Hará! izgatottan várjuk a BT eredményét.

Súgó
A téma zárva.