HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 20. 22:58

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 22:24

Mostmár világos, miután lefordítottad :p Mondom (immáron sokadszor), hogy eddig számomra nem volt teljesen egyértelmű, hogy a felfestés, a tábla, vagy mindkettő együttesen jelöli-e ki a gyalogátkelőhelyet. Ezért kérdeztem meg még Xszer. Písz :)

Értem én, de oktató szerint meg, ha lekopott, akkor a táblák közötti rész jelöli ki a területet. Egyébként ha ott a tábla, akkor tudnod kell, hogy itt kellene lennie valahol a felfestésnek, ha lekopott is. Tehát továbbra sem hiszem el, hogy ha van tábla és nincsen felfestés, akkor ott nincs zebra.

ps: Bár fene tudja, guglinak is csak egy találata van rá.  :Đ

Szerkesztette: FlowM@N 2008. 04. 20. 23:05 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#122 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 23:17

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 23:58

Tehát továbbra sem hiszem el, hogy ha van tábla és nincsen felfestés, akkor ott nincs zebra.

Számomra is furcsa, ha így van :rolleyes:
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#123 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 23:23

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 23:17

Számomra is furcsa, ha így van :rolleyes:

Furcsa is lenne, ha a tábla jelzése figyelmen kívül hagyható lenne...
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#124 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 06:24

Ha ott a tábla, akkor az zebra és kész, a felfestés attól még lekophatott. Én így tudom, és biztos is vagyok ebben.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#125 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 06:47

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 22:03

Én ezért nem is megyek senkihez közel emelkedőn. Azt még rádfogja, hogy te mentél neki.

Az nemes dolog, de mások mindig centire rámállnak. Visszagondolok a rutin pályán eltöltött időmre, ahogy nézegettem a kezdőket, hát.. Csoda, hogy csak ritkán látok koccanást.

#126 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 07:16

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 7:24

Ha ott a tábla, akkor az zebra és kész, a felfestés attól még lekophatott. Én így tudom, és biztos is vagyok ebben.

biztos is lehetsz. Ha a tábla ott van akkor van. Gondolj arra, ha pl havas az út és nem látszanak a felfestések. Akkor a zebrát és a záróvonalat hogy vennéd észre, ha nem a tábláról???
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#127 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 07:19

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 8:16

biztos is lehetsz. Ha a tábla ott van akkor van. Gondolj arra, ha pl havas az út és nem látszanak a felfestések. Akkor a zebrát és a záróvonalat hogy vennéd észre, ha nem a tábláról???

Mutasd meg légyszives, melyik a záróvonal tábla :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#128 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 07:39

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 8:19

Mutasd meg légyszives, melyik a záróvonal tábla :)

előzni tilos pl (többnyire ott záróvonal is van)

de ha nem vagy megelégedve ezzel, akkor írok egy kérvényt, hogy a te kedvedért csináljanak egy ilyen táblát :D
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#129 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 07:46

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 7:39

de ha nem vagy megelégedve ezzel, akkor írok egy kérvényt, hogy a te kedvedért csináljanak egy ilyen táblát :D

Jah előzni tilos. Viszont pl lurdy ház előtt a körúton a lágymányosi híd felé a sávok felfestése?

#130 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 07:47

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 8:39

Ezt csak azért kérdeztem, mert alaptétel, ha pl havas az út és nem látszik az útburkolati jel (pl záróvonal), akkor az az útburkolati jel nem létezik. ;) Nyilván az elsőbbséget pl meg kell adni ha kint van a mackósajt, a gyalogátkelőhely elött fokozott óvatossággal kell közlekedni ha kint van a tábla etc...
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#131 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 07:58

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 8:47

Ezt csak azért kérdeztem, mert alaptétel, ha pl havas az út és nem látszik az útburkolati jel (pl záróvonal), akkor az az útburkolati jel nem létezik. ;) Nyilván az elsőbbséget pl meg kell adni ha kint van a mackósajt, a gyalogátkelőhely elött fokozott óvatossággal kell közlekedni ha kint van a tábla etc...

jó, de pl ha záróvonal van, akkor a legtöbb helyen azért kint van az előzni tilos tábla, azért, hogy az ember tudja. Legalábbis azokon a helyeken, ahol eddig én figyeltem. Aztán lehet, hogy én tudom rosszul.

#132 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 08:12

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 16:59

Végülis ha a kocsinál marad, akkor nem parkolás csak várakozás. Úgy meg már nem is tilos.

Nem parkolás, nem is várakozás, hanem csak megállás. Ha várakozni tilos, akkor megállni szabad. Ha megállni is tilos, akkor azt sem.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#133 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 08:33

Idézet: Boba - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 23:06

... akkor jott a barnamaci.

Azt mondtad, szöszike volt... :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#134 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 09:19

Idézet: Boba - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 23:00

Off... dombrol valo elindulas. Az oke, hogy sokan nemkepesek megcsinalni azt, hogy kezifek nelkul indulnak el felfele (most nem arrol beszelek, hogy szenne egetik a kuplungot) de meg kezifekkel is visszagurulnak. :omg:  :(  :mad:  Tegnap igy ijesztett ram egy szoszike.

Múltkoriban én is visszagurultam a garázsból való kiállásnál, mert
- 3-an voltunk a kocsiban
- utánfutó volt a kocsin
- ment a klíma
- rossz volt a kézifék
- mindez egy 1.4-es, 87 LE-s Almerán
A garázsajtó elkezdett lecsukódni, én meg megálltam (volna). Alig bírtam félig kuplungéetéssel kimászni a garázsból  :eek:

#135 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 09:27

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 9:33

Azt mondtad, szöszike volt... :smoker:

Nimmiszinnen! :reklamacio:  :Đ

Sipi-, az kicsit mas... azt elhiszem, hogy necces. (De miert nem szalltak ki az utasok meg esetleg a klimat lekapcsolni? na mostmar mind1.:) Szoval mas egy ilyen autoval igy megpakolni meg mas egy 1 fovel "teliratkott" yarissal.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#136 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 09:33

Idézet: Boba - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 10:27

Nimmiszinnen! :reklamacio:  :Đ

Sipi-, az kicsit mas... azt elhiszem, hogy necces. (De miert nem szalltak ki az utasok meg esetleg a klimat lekapcsolni? na mostmar mind1.:) Szoval mas egy ilyen autoval igy megpakolni meg mas egy 1 fovel "teliratkott" yarissal.

Közben én is rájöttem :) Klímát kinyomtam, kéziféket meg szombaton megcsináltuk.
Emelkedőn való elindulást én is vizsga után tanultam csak meg, az oktatókocsival mindig lefulladtam  :Đ

Szerkesztette: Sipi- 2008. 04. 21. 09:34 -kor

#137 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 09:43

én sosem szerettem a kézifékest, nem értettem minek kell, amikor anélkül sokkal egyszerűbb elindulni a lejtőn felfelé.

#138 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 09:43

Szerencsere en nem, eleg dimbesdombos tajon tanultam vezetni es itt kijutott a jobol. Meg ahogy olvasgatom, hogy mi a mai helyzet szerintem nekem abszolut korrekt oktatom volt. Nem arra ment, hogy millionyi orat vegyek... egyedul az ejszakai vezetest tette at keso delutanra. :Đ

Azt viszont bevallom, hogy vizsgan 3adszorra mentem at... amik kozul olyan buktatodolog volt, hogy varoson kivul jovok ki  valahonnan es szep kenyelmesen gyorsitok mondvan ugyis mindjart ott a Kaposvar tabla. Erre hatulrol beszol a vizsgabiztos, hogy ez a tragacs nemmegy tobbet? En meg raleptem a gazra... es sikerult 70el (persze 90rol mar fekeztem) belerongyoljak egy 50es szakaszba, ami amugy kb 80-100 meter hosszu mert egy keresztezodest ved oszt csokolom.

Ezek utan mondta a vizsgabiztos, hogy akkor most adjam at a helyem. A masik meg az volt, hogy elengedtem egy csaladot kisgyerekekkel ott, ahol nemvolt zebra. Tehat a csalad megindult, enmeg gondoltam megse kellene elussem oket pont a vizsga napjan.

(Amugy a tanuloautok ele mindenki nagy szeretettel lep le barhol is van, es orommel jonnek ki ele a keresztezodesben. Szegeny tanulot ezzel neha elegge sokkolva. En most is igyekszem oket nem veszelyeztetni-feltartani mert emlekszem nekem milyen rossz volt anno.)

Nemtom ez mennyire off... legyen csak kicsit. :cool:

#139 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 09:45

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 10:43

én sosem szerettem a kézifékest, nem értettem minek kell, amikor anélkül sokkal egyszerűbb elindulni a lejtőn felfelé.

Hol tanultal vezetni? Alapbol en is kezifek nelkul indulok de azert a kornyeken vannak varoson belul is igen huzos szakaszok... ahol pl nem is elindulaskor hanem haladaskor is eleg alacsony (2-3) fokozatban marad a  motor. :Đ

#140 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 09:49

dunaújvárosban tanultam. Mondjuk itt a várost nem kell félteni, mert vannak nem is gyenge emelkedők. De valahogy nekem sosem állt kézre, én mindig normálisan, kézifék nélkül mentem.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.