HWSW Informatikai Kerekasztal: Külső HDD probléma! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Külső HDD probléma! Külső HDD probléma!!!! Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 16. 20:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 28. 11:09

USB-s külső HDD. És hogy mekkorát lehet vele szopni a tápellátás miatt!

Pont tegnap vettem egy ilyet: "500GB WD 2.5" My Passport Elements WDBAAR5000ABK külső winchester fekete", mert már meguntam a család kb. 10 gépe között (notebookokról nem is beszélve) IDE-s mobil rack-en hurcolni a cuccokat.

Ugye az köztudomású, hogy a Belkin és egyéb gyártmányú USB HUB-ok/elosztók nem fogják az egy db USB portról származó 500 mA-t mindenkinek odaadni, ezért a márciusban összerakott gépemen a hátlapi USB-k közül az egyikre egy USB toldókábelt dugtam és erre cuppant az új szerzemény. Minden tökéletesen ment, USB device felismer, betüjelet kap, stb. Másolás (150 GB) szépen gurul 25-30 MB/sec sebességgel.

Gondoltam az egyik régi gépemmel csinálok egy kis "film szinkronizásást", másik USB hosszabbító kábel elő, monitor, bill., egér stb a régi gépre át, oszt másolunk. Lópikula! A Win XP SP2 drivert keres. Nem talál. Windows Update-n sem. Nosza WD oldala. SES drivert letöltöm, telepítem, lufasz.

Külső HDD USB hosszabbító kábellel vissza az új gépre. Lufasz. SES driver telepítés. Lufasz. Nézzük Win7-tel. Lufasz.

Kezdett nagyon elkapni az ideg, gondoltam megyek vissza a "bótba" oszt :reklamacio: . Cipőt húztam, rágyújtottam, gép leállít. És akkor megtaláltam a harmadik USB hosszabbító kábelemet. No, egy uccsó próba még belefér. És ment. Az új gépen Win7 és XP alatt is.
"No akkor csak dupla USB-s kábelet kell venni tápellátás miatt, mert az MSI 865PE Neo2-nek gyenge az USB táplálása. De azért kipróbáltam, hogy talán mégse. És most már itt is működött.

Egy USB hosszabbító kábel repült a kukába.

Vegyél olyan USB hubot, aminek van tápegysége, és happy end.

#122 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 17. 05:55

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 09. 16. 21:23

Vegyél olyan USB hubot, aminek van tápegysége, és happy end.

Nem veszek. Különben is, már megoldódott júliusban. :omg:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#123 Felhasználó inaktív   Lycanotrophe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 16. 15:09

Sziasztok.
Nekem egy Seagate márkájú 500 gigás külső hardom van. Az a baj vele,hogy az én gépemen még csak elmegy,(bár ott is vannak olyan fájlok,amikbe nem tudok belépni)
de sok gépen csak felismeri az új hozzáadott eszközt,viszont megnyítani egyáltalán nem engedi. Régebb nem volt ilyen jellegű problémám. Csak olyan megoldás lézetik,hogy lementek mindent valahova és formázom a külső hardot?

#124 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 19. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Lycanotrophe - Dátum: 2012. 02. 16. 15:09

Sziasztok.
Nekem egy Seagate márkájú 500 gigás külső hardom van. Az a baj vele,hogy az én gépemen még csak elmegy,(bár ott is vannak olyan fájlok,amikbe nem tudok belépni)
de sok gépen csak felismeri az új hozzáadott eszközt,viszont megnyítani egyáltalán nem engedi. Régebb nem volt ilyen jellegű problémám. Csak olyan megoldás lézetik,hogy lementek mindent valahova és formázom a külső hardot?

Nem. Először ellenőrizd a tápegységét, hogy leadja-e a kellő feszültséget. Ha pedig 2,5 collos winyó van benne, akkor az „Y” kábel használata ajánlott.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#125 Felhasználó inaktív   lillamelinda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 04. 26. 17:16

S.O.S. Mindenkinek,aki ért hozzá!!!!!!

Van egy maxell külső winchesterem ,amit tegnap hozzácsatlakoztattam egy macbookhoz->nem működött,feltehetően csak win 7-et szereti.Ezzel még nincs is probléma.Ám ma,mikor a saját gépemhez csatlakoztattam, meg sem jelenik nekem,mint meghajtó!!!!Sehol!!!!!Rajta van a szakdolgozatom és természetesen a fél életem kétszer,szval könyörgöm valaki mondja meg nekem ,h mi történt,mit csináljak??????????????????????

#126 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 04. 26. 19:36

Üzenet megtekintéseIdézet: lillamelinda - Dátum: 2012. 04. 26. 18:16

Rajta van a szakdolgozatom és természetesen a fél életem kétszer,szval könyörgöm valaki mondja meg nekem ,h mi történt,mit csináljak??????????????????????

Lehet csak betűjele nincs, nézd meg lemezkezelőben. Legrosszabb esetben leformázod, adsz betűjelet, visszamásolod rámentésből a szakdolit meg a fél életet és kész.
Make love not Wor.

#127 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 28. 06:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 04. 26. 20:36

Lehet csak betűjele nincs, nézd meg lemezkezelőben. Legrosszabb esetben leformázod, adsz betűjelet, visszamásolod rámentésből a szakdolit meg a fél életet és kész.

Valszeg mentés nincs, különben nem volna így meglőve.
Inkább valami adatvisszaállító program kellene, pl. GetDataBack.
Előtte érdemes lehet ránézni egy HDSentinellel, hogy a diszkkel nincs-e valai probléma. (Ehhez lehet, hogy a külső tokból be kell tenni egy számítógépbe, attól függően, hogy le lehet-e a SMART-ot kérdezni)

#128 Felhasználó inaktív   victorio1987 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 04. 16:33

Sziasztok!
Volt egy 1terás vinyóm tönkrement, garanciával kaptam helyette egy segate 160 gigás vinyót (jóval kisebb, de hát ezzel kell beérni :)
Na most, van külső USB 2.0 Cable Adapter SATA IDE HDD, amivel csatlakoztattam a win 7-el futó notimhoz. A régebbi vinyókat simán beolvasta a gép (vistán és xp-n), de most nem látja, és nem tölti be a háttértárat.
Az a kérdésem, hogy vehetem rá a win 7 oprendszeremet vagy mit kell csinálnom a vadiúj winchesteremmel, hogy működésbe hozzam és tudjam háttértáként alkalmazni?
Remélem tudtok segíteni.
Üdv
Viktor

#129 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 05. 07:39

Üzenet megtekintéseIdézet: victorio1987 - Dátum: 2012. 05. 04. 17:33

Sziasztok!
Volt egy 1terás vinyóm tönkrement, garanciával kaptam helyette egy segate 160 gigás vinyót (jóval kisebb, de hát ezzel kell beérni :)
Na most, van külső USB 2.0 Cable Adapter SATA IDE HDD, amivel csatlakoztattam a win 7-el futó notimhoz. A régebbi vinyókat simán beolvasta a gép (vistán és xp-n), de most nem látja, és nem tölti be a háttértárat.
Az a kérdésem, hogy vehetem rá a win 7 oprendszeremet vagy mit kell csinálnom a vadiúj winchesteremmel, hogy működésbe hozzam és tudjam háttértáként alkalmazni?
Remélem tudtok segíteni.
Üdv
Viktor

A lemezkezelőben (vezérlőpult --> felügyeleti eszközök --> lemezkezelés) kell rá tenned partíciót és meg kell formáznod a diszket.

Garanciában egy ugyanakkorát kellett volna kapnod, átvertek. A bolt valószínüleg a hibásat ugyanúgy becseréli a nagykerben egy 1 TB-os diszkre, neked meg kiszúrták a szemedet a legkisebb diszkkel, ami volt náluk.

#130 Felhasználó inaktív   victorio1987 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 05. 08:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 05. 05. 08:39

A lemezkezelőben (vezérlőpult --> felügyeleti eszközök --> lemezkezelés) kell rá tenned partíciót és meg kell formáznod a diszket.

Garanciában egy ugyanakkorát kellett volna kapnod, átvertek. A bolt valószínüleg a hibásat ugyanúgy becseréli a nagykerben egy 1 TB-os diszkre, neked meg kiszúrták a szemedet a legkisebb diszkkel, ami volt náluk.

Köszönöm segítséged, most már működik.

Azt hogy átvertek, őket jellemzi:
A bolt :http://www.landcomputer.hu/
Egy kis reklám, hogy ne menjetek hozzájuk!
Azt mondták 2 hét múlva kicserélik garival, 2 hónap után megcsinálták.
Azt mondták majd hívnak ha kész, hát basztak rá hívni.
Egy szóval, ha tehetitek kerüljétek el őket !

Üdv
Viktor

#131 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 05. 08:55

Üzenet megtekintéseIdézet: victorio1987 - Dátum: 2012. 05. 05. 09:35

Köszönöm segítséged, most már működik.

Azt hogy átvertek, őket jellemzi:
A bolt :http://www.landcomputer.hu/
Egy kis reklám, hogy ne menjetek hozzájuk!
Azt mondták 2 hét múlva kicserélik garival, 2 hónap után megcsinálták.
Azt mondták majd hívnak ha kész, hát basztak rá hívni.
Egy szóval, ha tehetitek kerüljétek el őket !

Üdv
Viktor

Akkor a tartalék darab van nálad? Azt csak átmenetileg adják. Keresd meg őket újra, fenyegetőzz fogyasztóvédelemmel és perléssel. 15 napjuk lenne max. a cserére.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#132 Felhasználó inaktív   marczy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 07. 21:13

Sziasztok.

Lenne nekem is egy fura problémám.
Egyik nap (külső USB2 merevlemez házban) rendesen működik a HDD, másnap be akarom kapcsolni, csak úgy engedne belépni a lemezre, hogy ha formázom...
Na ezt szeretném elkerülni, mert sok cucc van rajta, ami jó lenne, ha maradna...
Próbáltam másik házzal, Win 7 alatt, probáltam Linux (Ubuntu) alatt is, de sajna mindenképp formáztatni akar...
Lenne valami lehetőség, hogy le tudjam menteni a dolgaimat??

Választ előre is köszönöm.

#133 Felhasználó inaktív   kati66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 11. 17:47

Sziasztok!

Én a WD my passportal jártam úgy, hogy hiába csatlakoztattam a gépemhez,nem működött. Telepítő programot kért. Visszavittemn a boltba. Kicserélték. utinosan kértem,hogy próbálják ki. Azt mondták működik, de itthon megint a telepítő programot kéri.

Miért nem lehet olyan eszközöket gyártani,amit én ismegértek?

Tudvalakitanácsotadni,mit tegyek? Dobjam akukába és vegyek elő inkább egy könyvet?

ösziminden tanácsot!

#134 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 11. 23:19

Üzenet megtekintéseIdézet: kati66 - Dátum: 2012. 07. 11. 17:47

Sziasztok!

Én a WD my passportal jártam úgy, hogy hiába csatlakoztattam a gépemhez,nem működött. Telepítő programot kért. Visszavittemn a boltba. Kicserélték. utinosan kértem,hogy próbálják ki. Azt mondták működik, de itthon megint a telepítő programot kéri.

Tudvalakitanácsotadni,mit tegyek? Dobjam akukába és vegyek elő inkább egy könyvet?

ösziminden tanácsot!

Ahhoz egy kicsit drága jószág, hogy kidobjad!

Mondjuk az is fogós kérdés, hogy most melyikteknek van igaza. Egy WD Passportnak, vagy bármilyen más külső winchesternek működni illik mindenféle driver nélkül, amennyiben legalább SP1-es WinXP-t, vagy annál fejlettebb OP-rendszert használsz. Viszont hibás rendszer, vagy bizonytalan USB port okozhat ilyen problémát.

Legelső lépésben keress a környezetedben egy másik számítógépet, és azon próbáld ki a Passportot. Ha ott jó, akkor sajnos újra kell telepíteni a számítógépedet. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor szerviz - vagy vidd be a gépedet oda ahol a WD-t cserélték, és kérd meg őket hogy nézzék meg a te gépeden. Esetleg nézzék meg egy másik külső winchesterrel is - itt már csak a próba, csere adhat megoldást, kizárásos alapon. De egy üzletben, vagy szervizben erre van lehetőség, cseredarab, - házilag egy ilyen hibát nem igazán lehet kiszűrni.

#135 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 12. 06:04

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2012. 07. 12. 00:19

Ha ott jó, akkor sajnos újra kell telepíteni a számítógépedet.

Ilyet miért írsz? Előtte írod, hogy ha bizonytalan az USB port, akkor hibázhat ilyet. Ezt az újratelepítés miben érinti? Ha meg szoftveroldali a baj, akkor azt az USB alsó/felsőszűrők okozzák, amit kb. 2 perc kivenni registryből, de ha a lapkakészletkezelő körül bűzlik, akkor is ágyúval verébre az újrarakás. Próbáljunk már megoldani problémákat, ne ilyen szomszédpistike módon a telepítőlemezért kiáltani, ha baja van a szoffernek, ennél kicsit jobban kéne itt értenünk hozzá, nem?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#136 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 12. 07:11

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 07. 12. 06:04

„Ilyet miért írsz? Előtte írod, hogy ha bizonytalan az USB port, akkor hibázhat ilyet. Ezt az újratelepítés miben érinti?”

Nem érinti. De olyan esettel állsz szemben, amit mind hardver, mind szoftveroldali hiba okozhat. Lépésenként kell kizárni.

„Ha meg szoftveroldali a baj, akkor azt az USB alsó/felsőszűrők okozzák, amit kb. 2 perc kivenni registryből, de ha a lapkakészletkezelő körül bűzlik, akkor is ágyúval verébre az újrarakás.”

Ha az én kezemben lenne a gép nekem is lenne tippem hogy mit csináljak - de szerinted a kérdező hölgy mit tud vele kezdeni?

„Próbáljunk már megoldani problémákat, ne ilyen szomszédpistike módon a telepítőlemezért kiáltani, ha baja van a szoffernek, ennél kicsit jobban kéne itt értenünk hozzá, nem?”

Pontosan azt próbálom, de ha nem megyünk végig logikusan minden lehetséges lépésen, akkor semmi értelme. Az újratelepítés legalább kizárná a lehetséges rendszerhibát.

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2012. 07. 12. 07:19 -kor

#137 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 12. 07:24

Szerinted újratelepíteni jobban tud? Ahhoz is szakembert kell keresnie. Az meg már akkor tudna csinálni pár apróságot, amivel meg is oldható a hiba. Te rögtön a legnagyobb időigényű, legdrasztikusabbat javasoltad. Már bocs, de ez így.. :-)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#138 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 12. 10:19

Üzenet megtekintéseIdézet: kati66 - Dátum: 2012. 07. 11. 18:47

Sziasztok!

ösziminden tanácsot!

Találkoztam ezzel a problémával.

Nálam az volt a hiba, hogy USB porton keresztül nem kapott elég tápot/delejt/ampert, és emiatt nem tudott felpörögni - emiatt kért nálam is telepítő retyerutyát-. 2 db USB hosszabbító kábelt dobtam ki, a 3.-kal azóta is tökéletesen megy. (A gép hátoldali USB portjainak egyikéről.)

Semmi szoftveres vagy hardveres gond nem volt más a háttérben. (Külső USB HUB-ról nem fog menni - kivéve, ha annak van saját tápegysége - és valószínű, hogy előlapi USB portról sem.)
---------------------------
szerk: Tudni kéne a géped/alaplapod típusát is, elképzelhető, hogy az USB portok tápellátása nem elegendő a külső vinyó felpörgetéséhez.

Szerkesztette: Zsivaagoo 2012. 07. 12. 10:22 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#139 Felhasználó inaktív   fery0000 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 08. 24. 04:17

Hello. Következő a problémám, amire valamiféle választ várhatnék.
Laptop, ebből 7-s USB HUB, plusz 5 Volt külső táp. Erre csatlakozik Y ágas USB-vel egy 100 GB-s külső SATA 2,5".

Bekapcsoláskor a külső lemez felpörög, majd mintha "leverné az egész rendszert", egy pillanatra megáll a pörgés, kontrollfény kialszik, de az USB HUB -nak is elmennek a fényei, az is megáll egy pillanatra, majd újra minden fény felgyullad és mostmár minden működik.

Sok neki az Y kábel talán, mert egyébként is meg van táplálva maga az USB HUB?

nem igazán értem a dolgot, ilyet még nem tapasztaltam. ...;)

#140 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 24. 06:56

Üzenet megtekintéseIdézet: fery0000 - Dátum: 2012. 08. 24. 05:17

Hello. Következő a problémám, amire valamiféle választ várhatnék.
Laptop, ebből 7-s USB HUB, plusz 5 Volt külső táp. Erre csatlakozik Y ágas USB-vel egy 100 GB-s külső SATA 2,5".

Bekapcsoláskor a külső lemez felpörög, majd mintha "leverné az egész rendszert", egy pillanatra megáll a pörgés, kontrollfény kialszik, de az USB HUB -nak is elmennek a fényei, az is megáll egy pillanatra, majd újra minden fény felgyullad és mostmár minden működik.

Sok neki az Y kábel talán, mert egyébként is meg van táplálva maga az USB HUB?

nem igazán értem a dolgot, ilyet még nem tapasztaltam. ...;)

Az USB szabványban 500 mA a maximális áram, amit egy eszköz felvehet.
A HDD-k meg általában több áramot igényelnek ennél, tipikusan induláskor, amikor elkezdik pörgetni a lemeztányért, valószínű ez küldi padlóra a HUB-odat.
A mai USB portok általában tudnak ennél többet, így ez a legtöbb esetben nem okoz problémát.

Én is szívok ezzel néha, hogy USB-s HDD egyik gépen nem indul el, még ha mindkét végét is bedugom a kanócnak, akkor se.
Ismerősnél meg ha nincs mindkét vége bedugva, akkor néha leáll menet közben.
A többi helyen meg egy szál dróton is jól működik.

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.