Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 07. 28. 11:09
Pont tegnap vettem egy ilyet: "500GB WD 2.5" My Passport Elements WDBAAR5000ABK külső winchester fekete", mert már meguntam a család kb. 10 gépe között (notebookokról nem is beszélve) IDE-s mobil rack-en hurcolni a cuccokat.
Ugye az köztudomású, hogy a Belkin és egyéb gyártmányú USB HUB-ok/elosztók nem fogják az egy db USB portról származó 500 mA-t mindenkinek odaadni, ezért a márciusban összerakott gépemen a hátlapi USB-k közül az egyikre egy USB toldókábelt dugtam és erre cuppant az új szerzemény. Minden tökéletesen ment, USB device felismer, betüjelet kap, stb. Másolás (150 GB) szépen gurul 25-30 MB/sec sebességgel.
Gondoltam az egyik régi gépemmel csinálok egy kis "film szinkronizásást", másik USB hosszabbító kábel elő, monitor, bill., egér stb a régi gépre át, oszt másolunk. Lópikula! A Win XP SP2 drivert keres. Nem talál. Windows Update-n sem. Nosza WD oldala. SES drivert letöltöm, telepítem, lufasz.
Külső HDD USB hosszabbító kábellel vissza az új gépre. Lufasz. SES driver telepítés. Lufasz. Nézzük Win7-tel. Lufasz.
Kezdett nagyon elkapni az ideg, gondoltam megyek vissza a "bótba" oszt

"No akkor csak dupla USB-s kábelet kell venni tápellátás miatt, mert az MSI 865PE Neo2-nek gyenge az USB táplálása. De azért kipróbáltam, hogy talán mégse. És most már itt is működött.
Egy USB hosszabbító kábel repült a kukába.
Vegyél olyan USB hubot, aminek van tápegysége, és happy end.