HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 23. 17:01

@nhw: "Az a bajom, hogy nem tartom különlegességnek pl a dvd írást, számítógépes játékokat."

Te nem. De egy átlag felhasználó a DVD írást kerülni szokta, mert mit is írjon ki? Letölti, megnézi, letörli, nem gyűjtöget, meglesz a neten, ha még egyszer kell. Vagy online nézi alapból.

A játékokat tekintve pedig a casual a nyerő, ami viszont dögivel van tablet oprendszerre, sőt, lassan oda jönnek ki alapból. A nagy többség nem "nagy" játékokkal játszik, hanem apró kis hülye játékokkal.

A jelszót pedig megjegyezteti, ha pedig nem, akkor nem ilyen "informatikus" jelszava van.

Ismét összegyűjtöttél egy csomó olyan dolgot, ami nem jellemző átlag felhasználásra, majd dühösen mutogatsz, hogy ez egy szar. Leírom ötödször: Neked és nekem nem jó a tablet oprendszer, de nem nekünk készül alapvetően.

#182 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 17:05

@auth.gabor: " heti 33 óra helyett 2010-ben már csak heti 26 órát töltenek desktop"

Ez mégha igaz is - bár ugye tudjuk milyen a statisztika - nem jelent semmit. Pár órát bütykölnek az új készülékkel. Na és? Most ez mit bizonyít? Semmit.

#183 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 17:25

Azért sokmindent el lehet mondani a tabletről, de hogy otthon kényelmesebb lenne mint egy noti azt nemigen. Talán WC-n ülve jobb a tablet, de kb ennyi, otthon asztal van, lerakod, ha kell arrébb viszed, kevesebb a kompromisszum. A tabletnek nyilván a nagyobb mobilitásban van az előnye, semmi másban. Hogy kisebb és könnyebb. Egyébként semmi nem szól perpillanat mellette. Hogy ez a jövőben hogyan lesz, azt nem tudhatjuk. De most még mindenképpen jobb vétel egy, a tablettel azonos árkategóriába tartozó notebook, mert ha csak egyszer akarsz dvd-t írni (én például idén egyszer tettem, amikor kisgyerek kérte születésnapra), akkor már hiányzik, hogy nem teheted meg ott és akkor. Ugyanez igaz a photoshop/gimp vonalra, nekem az se létszükséglet, de évente egy-két alkalommal kell, a gépen elfér, senkit se zavar.
Ettől még elképzelhetőnek tartok egy "robbanást", de én inkább arra számítok, hogy a tablet és notebook vonal találkozik és szépen kialakul egy hibrid forma (ezekre már volt kísérlet nem is egy), ami éppen az ami neked kell akkor amikor neked kell.

#184 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 18:48

@attila9988: Rajtad múlik, hogy milyen statisztikának hiszel, de az látszik, hogy növekvő számítógép használatból jelentős időt a tablet használata adott már 2010 közepén, és azóta történt pár dolog a tablet piacon, például háromszor annyit adtak el, mint 2010-ben. Ha elterjednek az egyszerűen dokkolható tabletek (az olcsó 40-50e forintos tabletek közül többet is billentyűzettel adják már), akkor egy hosszabb email írása nem igényel desktop oprendszert, mert most se az oprendszer miatt használnak sokan desktopot, hanem azért, mert ott van billentyűzet tableten pedig nincs.

#185 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: prygme - Dátum: 2011. 11. 22. 21:01

ezekben pedig minden csomagot maintainerek készítenek, és a folyamat része a programkódok átnézése, ellenőrzése.

Akik viszont nem programozók, nem tesztelők, hanem maintain-erek. Ott volt az emlékezetes debian specific SSL weakness, amit ha jól emlékszem a maintainer b*szott el, hogy szebben forduljon. Aztán a fél világ használta, 2 év múlva vette észre valaki véletlenül. És ki tudja mennyi minden van még. Szóval bőven nem tökéletes az a rendszer se...

#186 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: auth.gabor - Dátum: 2011. 11. 22. 22:17

@xclusiv: "Azért 2 milliárd tuti nincs, 1-1,5 között lehet valahol. Más kérdés, hogy ennek jó része céges gép, ahol nem update lesz, hanem gépcsere, az új gépre meg megy fel a corporate image..."

Egy másik topicba írtam, de ide is illik:

Ha ez bekövetkezik, vagyis a consumer piac bevételeit elveszti az MS, akkor önmagában a corporate szegmens nem fogja eltartani... a többi divízió közül pedig a többség nem éppen nyereséges mostanság náluk, akkor pedig jön egy spirál, amit már nem tudnak megállítani. Gyakorlatilag a Win8 átütő sikerén múlik az MS túlélése, és látszólag tudják is ezt arrafelé, csak nem feltétlen lesz idejük befejezni...

Én pedig abban a másik topicban is válaszoltam, nekem azt hozta ki a matek, hogy a ms bevételének kb. negyede a windows kliens, a céges környezetbeli dominanciáját nem nagyon veszélyezteti senki, és ha hasraütésre (akarom mondani mérnöki becslés) azt mondom, hogy ennek a fele a home szegmens, akkor az ms árbevételének nyolcadáról beszélünk.

#187 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 22. 22:44

@prygme: Pedig tényleg a 95 -el volt annyi gond, mint a bubival. Attól hogy linux magra építünk fel egy operációs rendszert, még nyugodtan lehet rossz, mint ahogyan az ubuntu az is. Viszont népszerű, dehát ez van. Úgy tűnik hogy a *nix világban a népszerűség fordítottan arányos a minőséggel.

Akkor nyilván a minix a legjobb minőségű :)
Egyébként egészen használható az ubuntu, de ez itt nagyon off

#188 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 19:06

Üzenet megtekintéseIdézet: mdpv - Dátum: 2011. 11. 23. 06:09

@prygme: idejössz trollkodni, aztán még te oltasz ilyet: "ne itt éld ki a frusztrációidat".
Mi ez a bizonyítási vágy? Jézus nem vette ilyen komolyan a küldetését.

Egy számjegyű hsz-el de nagy a szája valakinek :D

#189 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 19:19

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 23. 09:11

Azért ez így egy nagy marhaság. A windows 8 jobb támogatást nyújt a tabletekhez, mint az előzőek. Ennyi. Ne nyomd már ez az almamarketinget....

A w8 egyik feladata, hogy az okosteló/tablet piacon megvesse a lábát az ms. Nyilván lehet úgy is értelmezni, hogy az eddigi közel 0 támogatáshoz képest jobb, de nyilván faszát akarnak csinálni.

Idézet

Tablettel nem lehet dolgozni, SŐT. Tablettel még a gyártóik szerint is leginkább bizonyos típusú tartalmakat FOGYASZTANAK, és nem hoznak létre semmit. Ezért is nyomatják, hogy tartalomkínálat kell a tablet mögé, mivel másra egyszerűen nem jó.

Nem is nagyon akar senki dolgozni tablet-tel, hanem az otthoni kényszerPC alternatívájaként alkalmas tartalomfogyasztásra. Tartalomkínálatként pedig ott az internet, az azért elég nagy :)

Idézet

Gyártófüggő tartalomszolgáltatás, és az eléréshez szükséges drága csecsebecse.

Mondogassuk együtt a szót: internet. Internet. Gyártófüggő, omg.

Idézet

Elképzelem az irodát, ahol tablet felé görnyednek a népek.... na ne röhögtess már.

Te szórakoztatod magad ilyesmivel, hogy hülyeségeket képzelsz el :)
Senki se állítja azt, hogy majd (a cégnél) ezen fognak könyveket begépelni, programozni vagy CAD-ezni. Természetesen megmarad a PC, csak az otthonokból kopik ki, illetve csökken vissza kb. arra a szintre, mint ahol 20 éve volt. Amikor ahol volt azért volt, mert azt az embert érdekelte a PC és/vagy dolgozott vele. A 90-esek vége óta nagyon sokan azért vették meg előbb a nagy csúnya dobozt, később a kisebb notebook-ot, mert azzal lehetett elérni az internetet. Ma már - némi túlzással - mindenen el lehet...

Idézet

Ha meg méregdrága dokkoló + bill + ,ponitor + speckó kiegészítők kellenek, akkor meg minek a tablet? Arra ott laptop, esetleg urambocsá az asztali gép, ami még mindig a legalkalmasabb eszköz a normális munkavégzéshez.

Halkan mondom: normális munkavégzéshez normális munkahelyeken (mert ugye ott végeznek munkát) eddig is volt a notihoz dokkoló +bill +egér +monitor.

#190 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 19:22

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 23. 09:22

MS-t. Ahogy ránézésre látszik, az Ubuntu Unity-ja erős W7 UI klónozás.

Elég messziről nézve valóban xD
De onnan nézve a w7ui pedig erős makkosiksz koppintás, aztán ha elindulunk ebbe az irányba akkor hamarosan eljutunk odáig, hogy ki is lopott a xerox-tól :) de ebbe inkább ne menjünk bele...

#191 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 19:37

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 23. 12:56

Ergo az átlag igénye: Word, Excel, Powerpoint, TotalCommander, Windows Intéző, Firefox v. Internet Explorer.

Egy fenét, már ne haragudj.
Aktív word és excel használat: ezt megcsinálja a munkahelyén
TCMD, intéző - azt se tudja mi az, vagy ha igen, akkor már bőven nem r=1 user
firefox v. ie - gőze sincs róla, ő csak netezni akar, a többi nem érdekli.

Idézet

Ezek nem saját igényeim, hanem anyós pl akinek semmi köze, folyton kap PPT-t amit végignéz, Word-ben ír meghatalmazást, adásvételi szerződést. Táblázatot Excelben csinál a kiadásokról, ezek hétköznapi igények, hidd el.

ppt-t kap - ma még talán, de egyre inkább youtube vagy akármilyen linket
word-ben ír meghatalmazást, adásvételi szerződést - ugye ez is egy mindennapi dolog nála, naponta ír 25-öt :)
táblázat a kiadásokról - na akkor már 4 emberről tudok, aki a kiadásait excelben vezeti: a testvérem, a főnököm, az anyósod és én :) egyébként meg merem kockázatni, hogy a az anyósod által használt legkomolyabb excel feature a sum függvény, esetleg a színezés, ahhoz pedig nem kell excel, ooo se.

Idézet

Egy 128 kbit/s feltöltésű net mellet, pedig öröm lesz a digitális fényképezővel csinált 3-10 megapixeles képeket beágyazni. Főleg később nyomtatni minőségromlás nélkül. Próbáltam már a Docsot, és maradtam a Wordnél!

Ne vicceljünk már, egyrészt a 128 kbit az PC-n is 128 kbit, másrészt pedig ennek a telefonom hátlapja is a többszörösét tudja.

Idézet

Mert ebben az esetben megint a saját igényeidet projektálod.

Mint ahogy te is, és mindenki :)

#192 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 19:39

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 23. 14:10

@auth.gabor: "Én 7 évig tanítottam informatikát és számítástechnikát olyan középiskolában, és egyszerűen az a helyzet, hogy az IT területen kívül a consumer piacot tekintve egyátalán nincs szükség azokra a programokra, amelyek jelenleg a desktop oprendszerken futnak. Egy MSO/OOo felesleges otthonra, oda elég egy Google Docs szerű program, nem használnak több funkciót az átlagemberek, sőt: tipikusan a középre igazítást is szóközökkel oldják meg."

Akkor rossz tanár vagy....

Ja, te nyilván 3 perc alatt LaTEX-re szoktatnád az egész társaságot :D

#193 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 19:44

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 23. 14:14

A windows viszont megcsinálja neki, majd szól hogy "újraindulhatok?" Ő meg azt mondja neki, hogy igen. Ebben a windows a legfelhasználóbarátabb partner, és a buguntu meg sem tudja közelíteni a szintet

Pont ugyanezt csinálja az ubuntu vazeg. Felugrik az ablakocska, hogy itten vannak a frissítések, csináljam-e. Mondod neki, hogy igen, aztán egyszer csak szól, hogy újraindulnék, csináld majd meg egyszer

Idézet

főleg nem ha xorg csere után megdöglik. (valós példa).

Döglik a fenét. Egyszer csináltál egy dist. upgrade-et, az elbaszódott, onnan kezdve az ubuntu szar. Ehhez képest trey a hup-on, az 5.10 óta frissít félévente, aztán neki megy.

#194 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 19:44

@auth.gabor: "Neked és nekem nem jó a tablet oprendszer, de nem nekünk készül alapvetően." Nekem tetszik a dolog, pl simán hordanám magammal, ha gyorsan kell valami levél. IMAP-on szépen ott csücsül. Második eszköznek tökkéletess, de otthon inkább a PC-re voksolok.

Bár tipikusan a budira is vinnék valami kütyüt ember vagyok. :)
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#195 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 19:50

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 23. 15:05

Hát kinek a pap kinek a papné. Én azért egy 8000 soros árlistát, ha nem haragszol XLS-ben inkább PC-n fogok formázni. :)

Hát kinek a pap kinek a papné. Én azért egy 8000 soros árlistát, ha nem haragszol otthon nem fogok megformázni, se XLS-ben se PC-n, ugyanis az már a munka kategória, azt pedig a munkahelyen csinálom :)
Speciális eset, ha valaki otthon dolgozik, de akkor is munkahelyről van szó. Márpedig arról senki se beszélt, hogy a munkahelyekről a múzeumokba száműzi a PC-ket a tablet, hanem arról, hogy az otthoni, szinte kizárólag tartalomfogyasztásra használt PC-ket nagyrészt kiváltja, leváltja.

#196 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 19:52

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 23. 15:15

5. Nézzünk párat ami fel van itt rakva a céges gépemen:
...
Ezeket ugye gyerekjáték kiváltani, és mind egytől egyig exkluzív alig használt, csak geekeknek szánt szoftver? Lássuk be a desktop desktop marad. :)

Kiemeltem a lényeget, szerintem megérted :)

#197 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 23. 17:49

Az a bajom, hogy nem tartom különlegességnek pl a dvd írást, számítógépes játékokat.

DVD-t vettem kb. 1-2 éve 50 darabot, mert elfogyott otthon. Aztán elajándékoztam, mert nem kellett. A DVD pár éven belül a floppy sorsára jut, hacsak az ONYF életben nem tartja valamiért azt is :D
Számítógépes játék: a kis flash-jellegű szutykok ezerszár vannak mindenre, "komoly" játék pedig egyre inkább konzol.
Ezek a trendek.

Idézet

Egy standard 10 karakteres kisNAGY betűs számos jelszó begépelése rettenet volt. Az ékezetes karakterekről nem is beszélve.

Ja, de egy jelszót begépelsz egyszer és pont. Ékezetes karakterre pedig normális billentyűzetet kell használni. Vagy írni, vagy akármi :)

#198 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 20:08

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 23. 20:44

Bár tipikusan a budira is vinnék valami kütyüt ember vagyok. :)

Én nem vinnék, hanem viszek :)

#199 Felhasználó inaktív   mdpv 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 23. 20:41

@xclusiv: Nem sokat számít a hszek száma. Lásd prygme.. :)

#200 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 23. 19:44

Döglik a fenét. Egyszer csináltál egy dist. upgrade-et, az elbaszódott, onnan kezdve az ubuntu szar. Ehhez képest trey a hup-on, az 5.10 óta frissít félévente, aztán neki megy.

Pont tegnap frissítettem 11.04-et a munkanotimon. Lassabb lett, de erre számítottam. Xfce jól működik rajta, új vmware workstation kellett, meg a tsclient helyett más, és kalap.
Az nevet utoljára, aki először üt.

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.