HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 28. 13:44

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 28. 13:36

Egyrészt 15,4-es notival baromi kényelmetlen vonatozni. Másrészt monitort is írsz, márpedig kijelzője azért van táblának, sőt, csak az van neki :)

Filmnézéshez, hosszabb internetezéshez azért kevés valljuk be. :) 7" az nem sok minden. De még a 10.1 sem arra van kitalálva hogy napi 1 óránál többet netezz vele. Ha mint e-book readert nézi az ember az akkor azt mondom okés. De egy Arial 10-es betű meg egy Arial 8-as lábjegyzet 7"-on kihívás! :)
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#322 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 13:45

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 28. 13:39

Nekem személyes tapasztalatom:
HDD - adatvesztést csak akkor tapasztaltam, ha az eszköz hibás volt (bad sector, stb.)
ODD - volt, hogy pár hónap alatt is olvashatatlanná vált, pedig brand lemez, boltból számlásan, normális íróval, normális sebességgel, stb.

Lemezzel leghamarabb a Fujistu lemezei mentek tönkre tapasztalat szerint. Az kb 6 hónap volt. TDK, Verbatim 9éve olvasható. Majd beszámolok 30 év múlva is. :D

#323 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 27. 11:47

@nhw: Látom még mindig tart a vita a "tablet mindenre elég" témában. Kár hogy kimaradtam belőle, péntek: céges rendezvény, szombat: másnaposság. :)

Nem maradtál ki semmiből. Ugyanis ez a "tablet mindenre elég" a te hülyeséged, senki nem írt ilyet, értelmes ember legalábbis nem.

Mindössze annyi történt, hogy a fejedbe vetted, hogy a tabled az semmire se jó, mert a te céljaidra nem jó. Épp ezért kitűzted a "tablet mindenre elég" hülyeséget, és ennek cáfolására szakmányba hordod a példákat a videovágástól a dvd íráson át a 10 ujjas gépelésig, majd elégedetten hátradőlsz, hogy bebizonyítottad, hogy a tablet az semmire se jó, a tablet egy szar.

Pedig valójában az otthoni PC felhasználók 99%-a nem tudná elvégezni azokat a feladatokat, amiket te (és én, és nhw, és stb.) csinálsz a géppel, de - és most figyelj! - nem is akarja. Mert neki az "csak" egy internetes tartalomfogyasztási interface, és mint ilyen, sok esetben egy tablet is megfelel neki arra, sőt, lehet hogy jobban megfelel.

Ennyi a mese lényege.

#324 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 13:59

@attila9988: "Biztos hogy lesz piaca, ezt nem firtatom, csak a forradalomban nem hiszek. Már csak azért sem, mert a legtöbb ember aki tabletet akar, az valójában Ipad -et akar. Az Ipad A TABLET."

Valószínűleg ezért veszik az iPad-nál drágább Samsung tabletet... véletlenül sem azért, mert jobban tudják használni... jogos, erre nem gondoltam. :)

"A notebook sosem volt nyűg, az asztali meg vagy azért kell mert olcsó, vagy azért mert kevés a noti. Előbbi ok hétköznapi családoknál, utóbbi meg annál akinek a használat indokolttá teszi a nagyobb kényelmet, és/vagy teljesítményt."

Ismét csak magadból indulsz ki... olyan használati mintákat vetítesz a felhasználókra, amelyek nem jellemzőek (lásd DVD írás vs. online vagy USB stick). A többség készségszinten egy böngészőt tud kezelni, és benne egy egyszerűbb vagy jobban ismert weboldalt. Minden máshoz segítségre szorulnak, de nem is erőltetik ezeket a dolgokat. Olyanok, mint az autósok többsége: beül, megy, megáll; üzemanyagot tölt bele, mert az egyszerű, minden mást a szervizben oldanak meg: és ezzel boldog autofelhasználó az ember, nem akar többet megérteni az autó működéséből és működtetéséből. Régen az autóknál se így volt ez, de mára műszaki kihívásból egyszerű használati tárgy lett. Így fog járni a számítógép is.

#325 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 14:01

@nhw: "Filmnézéshez, hosszabb internetezéshez azért kevés valljuk be."

Ja? Akkor HDMI + TV. És máris sokkal kényelmesebb... vagy Te monitoron nézel filmet? Miért?

#326 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 14:04

Üzenet megtekintéseIdézet: auth.gabor - Dátum: 2011. 11. 28. 14:01

@nhw: "Filmnézéshez, hosszabb internetezéshez azért kevés valljuk be."

Ja? Akkor HDMI + TV. És máris sokkal kényelmesebb... vagy Te monitoron nézel filmet? Miért?

5 évig monitoron néztem, nevezetesen 22"-on. Igen. :) Aztán vettem egy TV-t :) Jut eszembe, TV-n interneteztél már? Nekem Egy Samsung PS42b430p2w televízióm van, tökéletesen alkalmatlan szövegolvasásra, főleg internetre. Játékhoz és filmhez tökéletes.

Szerkesztette: nhw 2011. 11. 28. 14:06 -kor

#327 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 14:07

Ja, ez kimaradt

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 27. 11:47

Ha elfogadjuk Gábor érvét arra vonatkozóan hogy átlag Józsinak a 80 000 ft -os pc vagy 120 000 ft -os notebook helyett bőven elég egy 160+ ezres tablet+dokkoló+ezer kis vacak, (!), akkor is komoly kérdés, hogy miért kéne neki külön operációs rendszert megtanulnia otthonra.

Na haladjunk sorban:
- 80 000 ft -os pc azért nem jó neki, mert hordozni akarja. Egyébként az se 80k, mert normális monitor+egér+bill van vagy 40k, egy normális ház (nem a rálehelek és elhajlik acorp) minimum 5-10k, egy normális táp legalább ugyanennyi, a kettő együtt legyen 15k, vagyis marad 25k a gép belére. Mai árakon egy vinyót tudsz belőle venni, semmi mást, és akkor a windows áráról még nem is beszéltem (mert nem FreeDOS-sal vagy linux-al fogja használni a user), meg normális hangkártyáról, meg íróasztalról, meg ezer kis vacak (!) :)
- 120-as noti ugyanez a noos téma
- 160k-s tablet jelenleg bruttó 130 a tabletpiac jelenlegi királya, az ipad2
- azt a külön rendszert már megtanulta néhány félóra alatt, amíg a telefonját nyomkodta

Idézet

Mert ugye az alapgondolat az, hogy átlag Józsi nem akar megtanulni semmit, nem akar csinálni semmit, és nem is érdekli semmi a 3 szavas begépelendő szövegeken, és a youtube -on túl.

Jó közelítéssel igen.

Idézet

Ráadásul annyira hülye ez a Jóska, hogy bár nem érdekli semmi, mégsem nézi meg az árakat, és elsődleges gépnek akar egy tabletet mert ennyi esze sincsen.

A tablet az _olcsóbb_, teccikérteni?

Idézet

A munkahelyén viszont rendes számítógépek vannak, melyek használatát már az iskolában elsajátította valamelyest. Miért ne akarná otthonra is ugyanazt a környezetet? Miért kellene neki más? És miért szívatná magát azzal hogy teljesen megfosztja magát lehetőségek garmadájától egy zsák plusz pénzért azzal a jelszóval hogy "nekem ez is elég"? Ezen kéne elgondolkodni.

Miért akarná otthonra ugyanazt a környezetet, amit megutált az iskolában és a cégnél? Ahol ezt nem lehet meg azt nem lehet, meg vírus, meg trójai, meg belassul, meg akármi? Miért kellene neki más, mint amit örömmel használ a telefonján is? Ezen kéne elgondolkodni.

Idézet

Értem én hogy második vagy harmadik gépnek jók ezek a kis kütyük, de azt nem hogy egyesek miért akarják ráerőszakolni az elsődleges szerepet, ha egyszer nem is arra készültek.

Jaja, neked vagy nekem kell az elsődleges gép, mert mi használjuk arra is. A kérdés az, hogy másnak is szüksége van-e azokra a "pluszokra", amiket a PC, mint elsődleges gép nyújtani tud. Nekem van, neked is. De az r=1 user-ek hány százalékának van erre szüksége?

Idézet

Az ARM drukkereket meg szintén nem értem. Ezer éve vannak ilyen cpu -k rengeteg eszközben, ma meg szinte rajongásig fajulnak a beszélgetések ebben a témában.

Fene tudja, én annak örülök, hogy most van valami pezsgés, valami versenyféle az architektúrák és oprendszerek között, nem csak a wintel dominancia, mint az elmúlt évtizedben.

#328 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 14:14

@auth.gabor: "Valószínűleg ezért veszik az iPad-nál drágább Samsung tabletet... "

A samsung csak akkor számít jó helyezettnek a tablet piacon, ha nem számoljuk az almákat. Nézz csak utána. Okostelefonokat ne vond össze a tablet piaccal.

"Ismét csak magadból indulsz ki... olyan használati mintákat vetítesz a felhasználókra, amelyek nem jellemzőek"

Inkább én mondhatnám ezt. Netbook -á transzformált, karácsonyfa szerűen feldíszített tabletes dropbox -os fa**omkodás ami egyáltalán nem jellemző, és soha nem is volt az. Döntsük már el akkor hogy elég -e a tablet, vagy nem. Ha elég, akkor nem kell össze vissza átalakítgatni, és kibúvókat, meg kerülő megoldásokat keresni ha valamire mégsem annyira használható.

#329 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 28. 09:58

Azóta viszont felnőtt egy generáció, akik szépen kitanították a családjukat is valamilyen szinten. Sok emberrel találkozom, és a nagy többségüknek bizony kevés lenne a tablet.

Ehem, ezt a "nagy többségüket" tudnád számszerűsíteni? Illetve elárulnád, hogy hol érhető el az a reprezentatív felmérés, amiből ezt a számot ollóztad? Mert az én tapasztalatomnak igencsak ellentmond.

Idézet

Nekem meg úgy tűnik, hogy neked kényszerképzeted, hogy a tablet a jövő csodaeszköze, és mindenáron rá akarod erőszakolni azt a szerepet, amit nem képes ellátni. Ehhez minden eszközt bevetsz.

Pont fordítva, mint már leírtam: te azt állítod, hogy mi azt állítjuk, hogy "a tablet a jövő csodaeszköze", és hordod a példákat, hogy erre se jó meg arra se jó. Persze hogy nem, én is tudnék 1000 példát felsorolni.

Mi annyit mondunk, hogy netezgetni jó, az átlag user otthon leginkább netezget, tehát az otthon leginkább csak netezgető átlaguser-nek jó. A kiváltja a PC-t és majd ezen vág video-t meg CAD-ezik témákat nem mi hordjuk ide...

#330 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 14:24

@attila9988: "Inkább én mondhatnám ezt. Netbook -á transzformált, karácsonyfa szerűen feldíszített tabletes dropbox -os fa**omkodás ami egyáltalán nem jellemző, és soha nem is volt az."

Értem én. De akkor miért van félmilliárdnál több aktív FB felhasználó és 20 milliónál több aktív DropBox felhasználó? És miért adnak el kétszer annyi tabletet, mint amennyire idén számítottak? Miért gyártanak bőrtokba tett billentyűzetet tablethez? Ha senki se használja, akkor miért vannak ezek a tények? Lehet, hogy csak _Rád_ nem jellemző, ezért aztán mindenki hülye, akinek az igényeit maradéktalanul fedik ezek a dolgok?

#331 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 28. 10:08

Hűha... dvd -t írni macerás, de dropbox -al, meg youtube -al baszkódni az nem az? Hát nem tudom. dvd -t írni kb a rutin kategória a harmadik után. A különféle felhős biztbasz esete meg ahány féle, annyi új tudásanyag.

A dropbox aztán már kurvára macerás, de tényleg :D
A dvd pedig tényleg macerás, hogy kicsit ontopic is legyek: már a ms is lehetővé teszi a pendrive-os windows8 telepítést, szóval valami lehet ebben a dv macera dologban...

#332 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 14:35

@xclusiv: "A dropbox aztán már kurvára macerás, de tényleg"

Ki mondta ezt? Azt írta "valaki" hogy a dvd macerás. Én meg azt, hogy macerásabb többféle online fost használni, mint egyszer megtanulni dvd -t írni, ami sacc/kb 15 perc, és többé nem változik a módszer. Mi nem érthető ezen?

#333 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 14:38

@auth.gabor: "Értem én. De akkor miért van félmilliárdnál több aktív FB felhasználó és 20 milliónál több aktív DropBox felhasználó? "

??????????? Most ezzel mit akarsz? Hogy a sok fa**book -os és dropbox regisztrált mind netbookká konvertált tabletet használ, és nincs pc/notebook -ja? Vagy mi?

"És miért adnak el kétszer annyi tabletet, mint amennyire idén számítottak?"

És ezzel mit akarsz? Mit bizonyít az hogy hányat adnak el? Mondtam én hogy nem adnak el sokat? Nem értem mit akarsz ezzel.

"Ha senki se használja, akkor miért vannak ezek a tények?"

Na most már tényleg.... Ki mondta hogy senki nem használja?

#334 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 28. 12:58

@auth.gabor: "Belefáradtam abba, hogy átlagfelhasználó feletti igényeket fogalmazol meg, mint belépő igények."

És milyen szép kitérővel hárítasz.... gyönyörű. Matolcsy sem tudna ennél jobb kilépőt. Nem is arra válaszoltál amit kérdeztem.

Baszki, tavaly szemptemberben még a noti se volt jó szerinted, csak a desktop PC, konkrétan ezt írtad: "Én is azt írtam, hogy a megfelelő összegért létezik a megfelelő sebességű noti. De ez az összeg olyan magas, hogy egyszerűen nem éri meg, ha egyszer középkategóriás asztali is szénné veri negyed akkora árért cserébe."
Erre hoztam 260-ért egy korrekt, használható konfigot, és kértem, hogy 65-ért dobj már egy konfigot, akkor nem sikerült.

Aztán amikor idén februárban jöttél egy okostelós kreténséggel, konkrétan ezzel: "mintha lenne egy pc -m, amit szabadon használhatok, 100x erősebb, és tizedébe kerül mint előbbi?", akkor rákérdeztem erre a konfigra, bár tény, hogy nem 65k-ra hanem 60k-ra emlékeztem.

Na erre bírtál így reagálni: "Ne ferdíts, mert baromira nem erről volt akkor szó, de légy olyan szíves és linkeld a szöveget..."

Majd linkeltem, idéztem, érdemi válasz erre nem jött, másra reagáltál így: "Most csak erre válaszolok, mert nincs idő... de majd később megy a többi:", ez volt az utolsó hsz-ed abban a topicban.

És még te matolcsizol?

#335 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 15:10

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 28. 14:44

Filmnézéshez, hosszabb internetezéshez azért kevés valljuk be. :) 7" az nem sok minden. De még a 10.1 sem arra van kitalálva hogy napi 1 óránál többet netezz vele. Ha mint e-book readert nézi az ember az akkor azt mondom okés. De egy Arial 10-es betű meg egy Arial 8-as lábjegyzet 7"-on kihívás! :)

Fene tudja, olvasgatni SGS-en is tudok, vonatozni meg azért nem fogom elvinni a plazmát a falról :)

#336 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 15:11

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 28. 14:45

Lemezzel leghamarabb a Fujistu lemezei mentek tönkre tapasztalat szerint. Az kb 6 hónap volt. TDK, Verbatim 9éve olvasható. Majd beszámolok 30 év múlva is. :D

Konkrétan TDK-t hoztak vissza 2 hónap után, én írtam meg régebben, le is ellenőriztem, amikor hozták, akkor nem volt rajta olvasható anyag. Szopó.

#337 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 15:28

@xclusiv: "Baszki, tavaly szemptemberben még a noti se volt jó szerinted, csak a desktop PC,"

Semmi nem változott, még ebben a topic -ban is megjegyeztem, hogy nem szeretek notival dolgozni.

"Aztán amikor idén februárban jöttél egy okostelós kreténséggel, konkrétan ezzel:"

Az okostelót sem szeretem, tehát nekem konkrétan nem kell.

"ez volt az utolsó hsz-ed abban a topicban."

Az a véleményem sem változott azóta, mert nem volt ami, vagy aki megváltoztassa.

De amúgy megint kibújtál, és megint nem válaszoltál, csak idéztél tőlem pár dolgot, amivel nincs is semmi baj, Mert ma is jobb az asztali a notinál ha rendesen akarod használni, és ma is drága mulatság az okosteló ahhoz képest amit tud, és ma is értelmetlen minden feladatra külön keresgélni okosbiztbaszt, főleg hogy nem is lehet minden feladatra találni. Tabletes témát meg épp most tárgyaljuk.

#338 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 28. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 28. 08:53

Ahogy mondod, viszont ha 1 db HD youtube videt is meg akar nézni, akkor megy a vakarózás.

iPadon meg a többin teljesen jól megy, azokat nálunk most TV-n tesztelik, nem győzöm venni a HDMI kábeleket.
Make love not Wor.

#339 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 15:52

Üzenet megtekintéseIdézet: auth.gabor - Dátum: 2011. 11. 28. 11:34

Értem én, hogy Neked baromira hiányzik a billentyűzet, de nézd meg például a fizikai vs. virtuális billentyűzettel ellátott mobilok arányát, nem kerül többe a fizikai billentyűzetet tartalmazó mobil x éves hűség esetén, mégsem azt veszi a nép. Nem azért, mert otthon vadul gépel a PC-n, hanem azért, mert nem hoz létre tartalmat, hanem fogyaszt, ezért nem hiányzik neki a billentyűzet...

Fenét. Naponta felhívnak, hogy ki tudják próbálni a virtuálisat, meg mert nem találtak a boltban fizikait. Lehet az a dolog, hogy olvassuk a Twittet, meg a Fácsebúkot, de könyörgöm, azt valakinek elő is kell állítani. Arról nem is beszélve, hogy eleinte csak olvassa a mailokat, aztán rájön, hogy jajj írni is kellene, de a virtuálishoz béna.
Make love not Wor.

#340 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 15:54

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 28. 12:39

A művelet bonyorultságáról volt szó, ami szerinted egyszerűbb, az sokkal több tudást igényel. Az egyébként miért továbblépés hogy szopatom magam webes fosokkal?

Miárt szopás? Mert buta vagy hozzá? Attól még nem fos. Legtöbb júzer használja, minden cuccán van egy folder, amit belehúz az ott lesz a többin is. Ha meg szeretné osztani, akkor tol róla egy linket.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.