HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#411 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 18. 08:53

Idézet

A buszmegállóban néha feléd szálló dohányfüst kutyaf@sza ahhoz képest, amit FOLYAMATOSAN belélegzel. Neked is csak azt tudom mondani, hogy ha következetesen betartod abbéli álláspontodat, hogy az egészséged és a tüdőd megkímélése érdekében utálod a dohányosokat, akkor költözz ki a városból egy tanyára, aminek a környékén nincs város. Ja, hogy egyszerűbb b@szogatni a dohányosokat, mint életmódodt és életteret váltani? Igaz.

Az elmúlt 20 évemben olyan helyen laktam, ahol a lakásajtótól bármilyen égtáj felé indultam negyedórán belül legalább 10 ha-os erdőbe jutottam, a legközelebbi város 20 km és akkor is zavar a dohányfüst - jobban mint az avarégetés. Szélcsendes időben a szabadban itt 30 méterről megérzem, ha valaki dohányzik. :reklamacio:  :burr:

#412 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 08:56

Idézet: leslie - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:48

Kissé túl van lihegve a téma. :) Az utcán nem lesz büdös a bagótól senki... Szórakozóhelyre pedig nem muszáj járni, amikor lehet helyette dolgozni is. :)

Én is ezt mondom: bagózz otthon, szórakozz szórakozóhelyen!

#413 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 08:58

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:53

Az elmúlt 20 évemben olyan helyen laktam, ahol a lakásajtótól bármilyen égtáj felé indultam negyedórán belül legalább 10 ha-os erdőbe jutottam, a legközelebbi város 20 km és akkor is zavar a dohányfüst - jobban mint az avarégetés. Szélcsendes időben a szabadban itt 30 méterről megérzem, ha valaki dohányzik. :reklamacio:  :burr:

Szép hely lehet. Egyébként érdekes, hogy mióta kiköltöztem a városból, én is érzékenyebb vagyok mindenféle szagra, a dohányfüstre is. Zárt helyen nem is dohányzok, ha az autóban "jön rám", általában megállok és kiszállok, úgy gyújtok rá.

#414 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:00

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:50

Ne röhögtess, akkor ennyi erővel ne menj ki az utcára, mert a szmog beleivódik a ruhádba és az BÜDÖS! Sőt, TI városiak BÜDÖSEK VAGYTOK és ELHÁNYOM MAGAM TŐLETEK ha oda megyek! Csak Te nem érzed, mert megszoktad. Meg a kutyaszar is büdös, amit TI otthagytok a járdán! Meg a kétütemű és/vagy ezeréves szutykok is büdösek, amivel TI jártok! Meg a bérházak alagsorában a rothadó szemét is büdös, amit TI szétdobáltok. Ennyit az általánosításról... Ne is haragudj, de veled befejeztem a vitát, mert sztereotíp, szűklátókörű, defenzív és sértően általánosító hozzáállásod van.

Mivan bepipultál? Gyúts rá, hátha tényleg rákot okoz.

Kertvárosban lakom - jó a levegő, nincs büdös.
Nem szarok a járdára - lehet hogy ez nálatok szokás. :omg:
Nem szemetelek - és errefelé nincs nagyon szemét.
Kocsikat nem hozom ide, mert semmi közöd hozzá és sokan félreértelmeznék a dolgot. De fogd már fel hgoy próbálom szórakozóhelyekre szűkíteni a dolgot - utcán max zavaró, attól nem leszek büdös ez igaz. De ott is utálom ha az oromba száll.

De ha elnézek valahova hogy jól érezzem magam ott biztosan nincsenek kocsik/kutyaszar/szemét - nem tudom, vidéken ez általános hogy ezzel jösz? :D - de van dohányfüst - tehát attól leszek büdös.

Az meg hogy szórakozni nem kötelező - ilyen mentalitással boldog életed lehet. :think: Az utcáról nem is beszéltem eddig ha megfigyeled.

Hogy mennyire képesek vagytok védeni magatokat - a sok szelíd bagós, pfh.

#415 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 18. 09:01

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:58

Szép hely lehet. Egyébként érdekes, hogy mióta kiköltöztem a városból, én is érzékenyebb vagyok mindenféle szagra, a dohányfüstre is. Zárt helyen nem is dohányzok, ha az autóban "jön rám", általában megállok és kiszállok, úgy gyújtok rá.

:up:

Akkor végülis megérthetnéd a problémámat. De az azzal járna, hogy elismered: a többséget zavarja a füst. Az meg kellemetlen, ugye.

#416 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:03

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:56

Remélem egyszer eljutunk oda, hogy ez általános lesz.
Érdekes hogy színházban/operában/kiállításon/moziban nem szabad dohányozni csak a kijelölt területen, mégse háborog senki - ez lenne általános nem?

#417 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:04

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:58

Ha kíváncsi vagy rá szivesen megmutatom ezt a kis dél-tolnai falut.

Egy kis ízelítő....

#418 Felhasználó inaktív   Posszeidon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:07

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 7:50

Ne röhögtess, akkor ennyi erővel ne menj ki az utcára, mert a szmog beleivódik a ruhádba és az BÜDÖS! Sőt, TI városiak BÜDÖSEK VAGYTOK és ELHÁNYOM MAGAM TŐLETEK ha oda megyek! Csak Te nem érzed, mert megszoktad. Meg a kutyaszar is büdös, amit TI otthagytok a járdán! Meg a kétütemű és/vagy ezeréves szutykok is büdösek, amivel TI jártok! Meg a bérházak alagsorában a rothadó szemét is büdös, amit TI szétdobáltok. Ennyit az általánosításról... Ne is haragudj, de veled befejeztem a vitát, mert sztereotíp, szűklátókörű, defenzív és sértően általánosító hozzáállásod van.

Ezt a hozzászólást személyeskedés miatt kérném törölni! :D

#419 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:11

Amikor kollégista voltam, akkor éjjel a többiek a WC-be jártak bagózni. Reggel szószerint gyomorforgató hatása volt, hogy le se húzták, csak rávizeltek... És ezek érettségizett emberek voltak.... :smoker:

Szerkesztette: Gaspitz 2004. 05. 18. 09:11 -kor

#420 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:13

Idézet: fotel - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:00

Mivan bepipultál? Gyúts rá, hátha tényleg rákot okoz.

Kertvárosban lakom - jó a levegő, nincs büdös.
Nem szarok a járdára - lehet hogy ez nálatok szokás. :omg:
Nem szemetelek - és errefelé nincs nagyon szemét.
Kocsikat nem hozom ide, mert semmi közöd hozzá és sokan félreértelmeznék a dolgot. De fogd már fel hgoy próbálom szórakozóhelyekre szűkíteni a dolgot - utcán max zavaró, attól nem leszek büdös ez igaz. De ott is utálom ha az oromba száll.

De ha elnézek valahova hogy jól érezzem magam ott biztosan nincsenek kocsik/kutyaszar/szemét - nem tudom, vidéken ez általános hogy ezzel jösz? :D - de van dohányfüst - tehát attól leszek büdös.

Az meg hogy szórakozni nem kötelező - ilyen mentalitással boldog életed lehet. :think: Az utcáról nem is beszéltem eddig ha megfigyeled.

Hogy mennyire képesek vagytok védeni magatokat - a sok szelíd bagós, pfh.

Nem pipultam be. Érdekes, mikor a sztereotípiát rád alkalmazzák, mindjárt kifinomul az önérzeted. Épp ezért ne tedd Te sem mással. A kutyaszarral és a többivel épp, hogy a városokra gondoltam, a kertvárosokra is. Egész eddíg azt szajkóztad, hogy minden bagós paraszt és dögöljön meg. Most meg azt mondod, hogy a szórakozóhelyekre akarod szűkíteni a dolgot. Akkor viszont nincs miről vitázni, mert én is úgy gondolom, hogy társaságban az ember legyen tekintettel a nemdohányzókra. A "szórakozni nem kötelező" dolgot nem én mondtam, rosszfelé reagáltál, de annyiban stimmel, hogy tényleg boldog életem van. ;) Védeni meg csak azokat a dohányosokat akarom, akiket ok nélkül leparasztozol. Azokat a dohányosokat, akik nincsenek tekintettel másokra, én is leparasztozom.

#421 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:17

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:56

Metal koncerten, haverokkal ivászat, billiárd, nekem max ez a szórakozóhely. Viszont attól független, hogy nem bagózok, kertvárosban lakok, elviselem a füstot. Pontosan azért, mert havonta max 1x van ilyen, és baromira nem ettől fogok behalni...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#422 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:18

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:04

Ha kíváncsi vagy rá szivesen megmutatom ezt a kis dél-tolnai falut.

Egy kis ízelítő....

:up: Olvasgattam kicsit, jó lenne ellátogatni egyszer arra a környékre.

#423 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:19

Idézet: leslie - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:17

Metal koncerten, haverokkal ivászat, billiárd, nekem max ez a szórakozóhely. Viszont attól független, hogy nem bagózok, kertvárosban lakok, elviselem a füstot. Pontosan azért, mert havonta max 1x van ilyen, és baromira nem ettől fogok behalni...

:offtopic: ...hanem a szteroidoktól! :nevet:  :offtopic:

#424 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:20

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:13

Nem pipultam be. Érdekes, mikor a sztereotípiát rád alkalmazzák, mindjárt kifinomul az önérzeted. Épp ezért ne tedd Te sem mással. A kutyaszarral és a többivel épp, hogy a városokra gondoltam, a kertvárosokra is. Egész eddíg azt szajkóztad, hogy minden bagós paraszt és dögöljön meg. Most meg azt mondod, hogy a szórakozóhelyekre akarod szűkíteni a dolgot. Akkor viszont nincs miről vitázni, mert én is úgy gondolom, hogy társaságban az ember legyen tekintettel a nemdohányzókra. A "szórakozni nem kötelező" dolgot nem én mondtam, rosszfelé reagáltál, de annyiban stimmel, hogy tényleg boldog életem van. ;) Védeni meg csak azokat a dohányosokat akarom, akiket ok nélkül leparasztozol. Azokat a dohányosokat, akik nincsenek tekintettel másokra, én is leparasztozom.

Nem azt mondom hogy nincs korrekt dohányos, hanem azt hogy nem találkoztam vele - illetve mivel korrektül csinálja, fel sem tűnt esetleg, hogy dohányzik! A többség csak arra van tekintettel a dohányzást illetően, hogy miután kifizeti, pontosan kapja meg a visszajárót. Sajnos. A dohányzásnak tényleg kultúrája van, de nekünk a kultúra nélküli verzió jutott.

és simét: tisztelet a kivételnek.

Nem lehetne szavazást indítani?

dohányzó/nem dohányzó/leszokóban lévő dohányos

A kocadohányos meg szerintem a legszánalmasabb, legalábbis a többség, mert azért teszi, hgoy beilleszkedjen.

#425 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:21

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:11

Amikor kollégista voltam, akkor éjjel a többiek a WC-be jártak bagózni. Reggel szószerint gyomorforgató hatása volt, hogy le se húzták, csak rávizeltek... És ezek érettségizett emberek voltak.... :smoker:

Nézz körül, mi köze van annak a kultúrához?  :lollypop:

#426 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:23

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 9:50

Ma mar masodszor hozod elo a ketutemueket: mar legalabb tiz eve nem lehet oket forgalomba hozni es varhatoan jovore a maradek jelentos reszet is ki kell vonni, mozgasserulteknek allami tamogatas jar a cserere, stb., stb. A kutyaszarban meg teljesen igazad van, csak ne feledjuk azt az aprosagot, hogy azt nem a 'nemdohanyosok', hanem a 'kutyatartok' generaljak.

#427 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:25

Akkor vegyünk egy másik megközelítést!
Tiltsák be a dohányzást közterületen és szórakozóhelyeken, mert így csökken a dohányosok száma, illetve dohányzásuk intenzitása, amelynek hatására kevesebb olyan ember fog tüdőrákban meghalni, akit szeretek, kedvelek.
Demagógia? Talán.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#428 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:29

Idézet: Tano Cariddi - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:23

Ma mar masodszor hozod elo a ketutemueket: mar legalabb tiz eve nem lehet oket forgalomba hozni es varhatoan jovore a maradek jelentos reszet is ki kell vonni, mozgasserulteknek allami tamogatas jar a cserere, stb., stb. A kutyaszarban meg teljesen igazad van, csak ne feledjuk azt az aprosagot, hogy azt nem a 'nemdohanyosok', hanem a 'kutyatartok' generaljak.

De engem zavar és büdös. Tehát tiltsák be közterületen a kétüteműeket és a kutyákat... :D

#429 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 18. 09:31

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:29

De engem zavar és büdös. Tehát tiltsák be közterületen a kétüteműeket és a kutyákat... :D

És mi legyen a négyütemü kutyákkal?

(Hm, ahogy elnézem........ pedig nem is poltopik....... vagy mégis?)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#430 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 09:31

Idézet: bbence - Dátum: 2004. máj. 18, kedd - 10:25

Akkor vegyünk egy másik megközelítést!
Tiltsák be a dohányzást közterületen és szórakozóhelyeken, mert így csökken a dohányosok száma, illetve dohányzásuk intenzitása, amelynek hatására kevesebb olyan ember fog tüdőrákban meghalni, akit szeretek, kedvelek.
Demagógia? Talán.

Nem demagógia annyi kiegészítéssel, hogy a szórakozóhely tulaja alakítson ki elkülönített dohányzóhelyet és követelje meg, hogy csak ott lehessen dohányozni.

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.