HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 15. 14:19

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 14:50

Szerintem a homoszexualitás nem, vagy csak a lehető legritkább esetben választás kérdése. Ugyanúgy mint például egy allergia (ami nem betegség, nem elkapja az ember), rájössz, hogy allergiás vagy, nem választod.

pontosan.

#2262 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 14:34

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 15:07

Olyanná vált a topik, mint:

Bírósági tárgyalás a süketek városában.

- Ez az ember ellopta az órámat! - ordít a felperes.
- Ez tévedés kérem! Én meggyőződéses antialkoholista vagyok! - ordít az alperes.
- A kutat mindkettőjüknek joga van használni! - hirdeti ki az ítéletet a bíró.

:Đ  :respect:

#2263 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 14:56

Idézet: Fec - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 15:13

10%-kal még nem is mondott sokat.. Spanyolországban 15-höz közelít ez a szám.

Az állatoknál?

#2264 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 15:01

SFIJ érdekes stílusa mögött-, gondolatai miatt még érdekesebb gondolat fogalmazódott meg bennem:

Nem lehet, hogy a homoszexualitás a belénk kódolt párosodási ösztön kiélésének kényszere miatt következik be olyan esetekben, amikor nincs lehetőség kiélni azt ellenkező neműekkel? Bármilyen okból is.

Pl.
-ókor: háborúk férfiak közt, hadseregek csak a férfiak részvételével, elzárva az asszonyoktól (asszonyok elválasztva a férfiaktól= ókori leszboszi mondák keletkezése). Mindez a késői nagy birodalmak bukása előtt felerősödve, amikor még több energia ment háborúskodásra.
Esetlegesen a lány újszülöttek megölésével egyensúlybontás (pl. Spártaiak), hisz harcolni nem tudnak, na de dugni sincs kivel.

-kutyák: felajzva, de szukáktól elzárva egymást próbálák be.

-egyes fajok egyes csoportjai, ahol valami oknál fogva a nőstény egyedek száma drasztikusan csökken (mert a gyengébb női egyedek pl. könnyebben áldozatul esnek)

Emberek:
-Börtönök, ahol a másik nem kizárva, arányaiban jobban tombol mindkét részről.
-Egyes ősi gyökereket megtartó kultúrák (hivatkoztak rájuk többen), ahol szintén a közelmúlt (1-2 száz év) csatározásai a törzsek közt, bontották meg a nemi egyensúlyt.
-Fejlett civilizációk:

Egyre nehezebben találják az egyedek a másik nemmel való kontaktust, egyre inkább elfelejtik a hódítási ösztönöket. Így könnyebben találnak kapcsolatot az azonos neműekkel, könnyebben értik meg egymást és máris itt vagyunk a magyarázatnál. Gátlások a mindennapi stresszben, a másik nemhez közeledés kóros félelme pubertás korban. Ez is ide vezet(het).
És nincs benne semmi előre kódolt gén.

Pusztán szubjektív gondolatom, de ez nem lehet magyarázat?

#2265 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 15:07

miert ne lenne mogotte "gen"? ha elofordul, akkor a genetikai kod ezt megengedi. ergo normal korulmenyek kozott is lehetseges olyan struktura, amikor ez a kornyezettol fuggetlenul van. es valoban ezt latjuk, hogy vannak olyanok, akik szamara nincs kulos kenyszer, megis igy elnek.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2266 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 15:14

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 16:07

miert ne lenne mogotte "gen"? ha elofordul, akkor a genetikai kod ezt megengedi. ergo normal korulmenyek kozott is lehetseges olyan struktura, amikor ez a kornyezettol fuggetlenul van. es valoban ezt latjuk, hogy vannak olyanok, akik szamara nincs kulos kenyszer, megis igy elnek.

Szerinted nincs látható kényszer, de attól még lehet. Egyetlen homo sem fogja bevallani (sőt, lehet, hogy nem is tudja), hogy azért alakult ki benne, mert valami miatt komplexusa volt a nőkkel kialakítandó kapcsolattal szemben (nem volt követhető normája, esetleges erős megalázás a másik nem részéről, netán a saját nem erősebb egyedei mindig elvitték a prédát stb.)

#2267 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 15:16

ertelek, de ez esetben szerintem joval ritkabb lenne ilyen, nem lenne "divatjelenseg" (okori gorogorszag), es ez nem magyarazza meg a biszexualitast.
a forum ma:

#2268 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 15:32

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 16:16

ertelek, de ez esetben szerintem joval ritkabb lenne ilyen, nem lenne "divatjelenseg" (okori gorogorszag), es ez nem magyarazza meg a biszexualitast.

Már miért is nem? Ebbe a két felhozott példádba (is) éppen belepasszol.
Elfogadom, ha tévedek, de győzz meg. És engem nem kell száraz tényekkel, elég, ha logikusan cáfolsz.

#2269 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 15:38

a biszexualitas sokszor meglevo masnemu szexualis partner mellett van. ez ellentmond a Te hipotezisednek. tovabba a divatjelenseg is azt jelenti, hogy ott, ahol nem volt gond a nokkel valo kapcsolat (Sparta helyett vegyuk inkabb Athent), ott is igen elterjedt volt, csak azert, mert az akkori tarsadalom ezt tekintette kovetendo peldanak. vegul a gyermekori traumak nehezen magyarazhatnak -- szerintem -- azt a 10-15%-os aranyt, amit fentebb is olvashattunk.
a forum ma:

#2270 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 16:13

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 16:38

a biszexualitas sokszor meglevo masnemu szexualis partner mellett van. ez ellentmond a Te hipotezisednek. tovabba a divatjelenseg is azt jelenti, hogy ott, ahol nem volt gond a nokkel valo kapcsolat (Sparta helyett vegyuk inkabb Athent), ott is igen elterjedt volt, csak azert, mert az akkori tarsadalom ezt tekintette kovetendo peldanak. vegul a gyermekori traumak nehezen magyarazhatnak -- szerintem -- azt a 10-15%-os aranyt, amit fentebb is olvashattunk.

A biszexualitás előfordulhat, ha van másik nemű, de nem kellő mértékben hozzáférhető.

Athén nem volt harcoló városállam? Asszem, de. Tehát megbomlott az egyensúly. A harcoló férfiak egymás közt élhették csak ki ösztöneiket, hazatérve meg már nem vetkőzték le a felvett "normát". Az utánuk születők pedig beleszülettek a felvett normába, így nevelődtek. (gondolom)

A 10-15% kissé durvának tűnik nekem, de nem tudom cáfolni (igaz, senki nem is erősítette, csak egy hipotézis volt itt is).
Viszont a kíméletlen rohanásban igenis elképzelhetőnek tartom az egyén ilyetén gyámoltalanodását. Hisz a farkasstörvények igen erősen dominálnak mai (nyugati) társadalmi berendezkedésünkben. Akinek nincs elég önbizalma (nem volt kellő támogatása fejlődése során), könnyen választhatja azt az utat, ahol egyszerűbben boldogul. Márpedig, ha a másik nem felé sorozatos kudarcok miatt nem tud nyitni, kézenfekvő lesz, hogy előbb-utóbb homo lesz. És ha talál egy hasonszőrűt, megértik egymást, onnan kezdve (mivel a könnyebb út bejött) nem is keresi a hetero kapcsolatot.

#2271 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 16:58

mondom a biszexualitas elofordul tartos parkapcsolatban elok eseten!

Athen sokkal kevesbe volt harcolo varosallam. sok filozofus kozott is gyakori volt a ferfi-ferfi parkapcsolat, es biztos, hogy nem a nohiany miatt. a beleszuletett normak es hagyomanyok magyarazata meg egyenesen ellentmond az eredeti felvetesednek, miszerint ez csak potkapcsolatkent mukodhetne!!

a sorozatos kudarcok es egymasra talalas meg az altal latszik cafolodni, ahogyan a homoszexualisok beszamolnak sajat "dontesuk"-rol. sokuk nem valasztja ezt az utat, hanem egyszeruen nem akar masnemuvel szexualis kapcsolatot letesiteni.

szoval ertem a hozzaallasodat, de tovabbra is sok, sok apro problema es ellentmondas az, ami nem engedi, hogy ilyen modon konzekvens egesz kepet epits fel.
a forum ma:

#2272 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 17:08

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 15:56

Az állatoknál?

Nem, csak az emberekről beszélek.

#2273 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 17:10

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 16:01

SFIJ érdekes stílusa mögött-, gondolatai miatt még érdekesebb gondolat fogalmazódott meg bennem:

Nem lehet, hogy a homoszexualitás a belénk kódolt párosodási ösztön kiélésének kényszere miatt következik be olyan esetekben, amikor nincs lehetőség kiélni azt ellenkező neműekkel? Bármilyen okból is.

Pl.
-ókor: háborúk férfiak közt, hadseregek csak a férfiak részvételével, elzárva az asszonyoktól (asszonyok elválasztva a férfiaktól= ókori leszboszi mondák keletkezése). Mindez a késői nagy birodalmak bukása előtt felerősödve, amikor még több energia ment háborúskodásra.
Esetlegesen a lány újszülöttek megölésével egyensúlybontás (pl. Spártaiak), hisz harcolni nem tudnak, na de dugni sincs kivel.

-kutyák: felajzva, de szukáktól elzárva egymást próbálák be.

-egyes fajok egyes csoportjai, ahol valami oknál fogva a nőstény egyedek száma drasztikusan csökken (mert a gyengébb női egyedek pl. könnyebben áldozatul esnek)

Emberek:
-Börtönök, ahol a másik nem kizárva, arányaiban jobban tombol mindkét részről.
-Egyes ősi gyökereket megtartó kultúrák (hivatkoztak rájuk többen), ahol szintén a közelmúlt (1-2 száz év) csatározásai a törzsek közt, bontották meg a nemi egyensúlyt.
-Fejlett civilizációk:

Egyre nehezebben találják az egyedek a másik nemmel való kontaktust, egyre inkább elfelejtik a hódítási ösztönöket. Így könnyebben találnak kapcsolatot az azonos neműekkel, könnyebben értik meg egymást és máris itt vagyunk a magyarázatnál. Gátlások a mindennapi stresszben, a másik nemhez közeledés kóros félelme pubertás korban. Ez is ide vezet(het).
És nincs benne semmi előre kódolt gén.

Pusztán szubjektív gondolatom, de ez nem lehet magyarázat?

Te kezdenél pasival, csak mert olyan csajt nehezen találsz, mint amilyet szeretnél? :) Sztem  nem. Vagy tévedek?

#2274 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 17:12

Az én barátaim közül 2, saját bevallása szerint már általános iskolában tisztában volt azza, hogy valami nem stimmel. Egy 10 éves gyereken szerintem még semmilyen kényszer nincs.

#2275 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 17:22

Idézet: Fec - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 18:10

Te kezdenél pasival, csak mert olyan csajt nehezen találsz, mint amilyet szeretnél? :) Sztem  nem. Vagy tévedek?

Próbálhatod kiforgatni szavaim, ennek ellenére megpróbálok deffenzív válaszolni:

Fogalmam nincs. Soha nem kerültem ilyen szituba, sosem éltem "ínséges" körülmények között. Így csak én is egy hipotézist tudtam felállítani, ugyanúgy, mint a "mérnöki" hasonlat volt.
Csak ezt valahogy elfogadhatóbbnak ítélem meg (na persze, mert én állítom ;) ).

Szerk.: hozzáteszem, mert sztem fontos: nem "olyan" csaj találásról volt szó, hanem egyáltalán csaj találásról.

Szerkesztette: !Rooland! 2006. 05. 15. 17:24 -kor

#2276 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 17:24

"Nem, csak az emberekről beszélek."
en viszont allatokrol beszeltem, ugyhogy Drummaster megjegyzese helyes, es jogos! maradjunk abban, hogy egyenlore ugy tunik, hogy ebben a kerdesben (mekkora a homoszexualitas merteke az allatoknal) nem jutottunk tul sok infohoz.
a forum ma:

#2277 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 17:26

Azt nem tudom. De emebrekről elég sok felmérés készül/készült.

#2278 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 17:35

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:48

Cikk a National geographic-on: itt.

a magyar natgeo csunyan beegett mar a fake tiszai fotoival. a magyar steg hogyismondjam... hmmm... jobb lenne ha az eredeti, amerikai kiadasbol hoznal eziranyu cikket, Ágoston Viktor erintett a temaban.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2279 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 17:39

Idézet: Fec - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 14:10

Beszéltél már valaha egy meleggel is erről, hogy ő mért lett az?  :omg:  Elképesztő hülyeséget állítasz... (legalábbis ebből az aspektusból)

en azt hiszem kezded atlepni a civilzalt vita hatarait. nemcsak neked vannak am meleg ismeroseid. es az sem biztos, hogy a kerdeskor leghatekonyabb kezelese a polgarjogi mozgalmak altal kitermelt dogmarendszer fennen hangoztatasa es az ezeket vitatok lehulyezese.

#2280 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 17:41

Idézet: Fec - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 14:08

saját tapasztalat?

bejon. ez jon le az ilyen ismeroseim eletet megfigyelve...

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »