HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#1121 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 21. 08:32

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 22:23

Kár, hogy nem jöttél a mai találkára, ott megtekinthetted volna az állványom, ahogy a többiek is tették :) Volt ott valakinél egy hama állvány is, remélem nem bántok meg senkit, de az szerintem még kompaktra sem jó, totál ócska volt, főleg a fej, aztán azért is valami 7k-t elkérnek...

Javasolni nem nagyon tudok mit, az általad megadott keretből csak aluminium lábak jönnek ki, ami nehéz. Itt egy lehetőség lehet Wizard Slik 700DX-e, vagy esetleg Manfrottonak van asszem 055Pro vagy milyen jelölés, ezek úgy nagyjából egykutyák ahogy hallom, bár próbálni sosem próbáltam. Szerintem nagyon laposra ezzel nem lehet lemenni, a keresztberakott középoszlopot meg ne sajnáld, az semmire sem jó, meg úgy általában a középoszlop sem. Fejre viszont nincs ötletem, ennyiért csak szar van, sorry. Legolcsóbb amit tudok az a Kirk-nek a BH-3-as feje, az egy univerzális cseretalppal most 240$, de rövidesen drágul ahogy látom...

Sajnos Bp nekem nagyon messze van egy kiruccanásra.

Megnéztem a te állványod is a neten, és arra jutottam, hogy egész egyszerűen nincs szükségem egy annyira komoly berendezésre, mint a tiéd. Számomra ez olyan lenne, mint egy gyors sportkocsi: kihasználatlan maradna az egész (lassan autózok). Amit képzeletben idáig összállítottam: egy MN055PROB manfrotto állvány, és egy MN141RC Basic állványfej. Ez 23.900+9800 Ft + áfa. Ez 33.700+áfa. Ha az áfajelenséggel nem sikerül semmit sem kezdeni (miért sikerülne, bár még reménykedek), akkor ez 42.125.- Ft. Ezt még kibírom, de úgy igazából valahol ez a határeset amit rászánok.

Látom a te állványod 7 kg-ig terhelhető, ez több mint amit a kinézett manfrotto modell tud. A fej 11 kilót bír, azért ez nem semmi. Én azt hiszem maradok a - számomra - ésszerű kompromisszumnál. Azt látom, hogy a te állványod kinézni is stabilabban néz ki (olyan kis böszme lábai vannak :) ). De nekem ennyit nem ér meg egyszerűen.

#1122 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 08:40

Az a 7kg az eléggé marketing ám, közel sem bír annyit... Vagyis lehet, hogy nem törik el 7kg alatt, de éles képet nem lehetne lőni róla 7kg-os cuccal az tuti.

Kiváncsian várom majd akkor a kinézett cuccodról a tapasztalatokat :)

#1123 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 09:32

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 7:40

Az a 7kg az eléggé marketing ám, közel sem bír annyit... Vagyis lehet, hogy nem törik el 7kg alatt, de éles képet nem lehetne lőni róla 7kg-os cuccal az tuti.

Kiváncsian várom majd akkor a kinézett cuccodról a tapasztalatokat :)

Nincs is 7 kilós cuccom  :(

Az élménybeszámoló soká lesz, nem holnap akarom megvenni.

#1124 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 24. 16:59

Úgy néz ki szeptember elsején érdemes figyelni a híreket, akkor lesznek új Nikon termékek bejelentve.

#1125 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 16:26

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 15:59

Úgy néz ki szeptember elsején érdemes figyelni a híreket, akkor lesznek új Nikon termékek bejelentve.

Remélem, ha tervezek is ellenlépést a D5-re, nem csapják össze, hogy időben kint legyen. A D70-re is érdemes volt várni. És jó lenne, ha végleg leszögeznék, hogy lesz-e valaha is full frame gép, hogy az ember költsön dx obikra vagy ne. Erről mondanak valamit a netes expertek?

#1126 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 16:35

Thom pont ma írta, hogy ő elsősorban a következő két objektívbejelentésre lesz kiváncsi, mert az sok mindent el fog árulni.

D200 meg jó lesz, már régóta készül, tuti érdemes lesz rá várni. Csak annyi bajom lesz, hogy pénzem nem lesz rá :)

#1127 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 15:41

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 15:35

Thom pont ma írta, hogy ő elsősorban a következő két objektívbejelentésre lesz kiváncsi, mert az sok mindent el fog árulni.

D200 meg jó lesz, már régóta készül, tuti érdemes lesz rá várni. Csak annyi bajom lesz, hogy pénzem nem lesz rá :)

Ez utóbbi nem baj. Mármint nem úgy értem, hogy de jó hogy nem lesz rá pénzed, hanem úgy, hogy most még nem, de előbb vagy utóbb, ha akarod úgyis cserélsz... Nem kell mindig az elején beleugrani a dolgokba, én úgy gondolom érdemesebb kivárni. Kiforrnak a gyermekbetegségei a terméknek, lemegy az ára... "Megéri" türelmesnek lenni.
Gondolom az obiknál kiderül, hogy ha profi dx-es, akkor nem lesz full frame váz. Nekem nem hiányozna.

#1128 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 16:07

Biztosan nem vennék kapásból, de csorogna a nyálam :) Egyébként nem cserélnék, hanem második váznak menne a D70 és az új lenne a fő. Full-frame nekem sem hiányozna, de arra legkorábban Photokinán lesz jövőre esély (1 év múlva).

Ja és mindenki azt írja, hogy a szeptemberi sajtótájékoztatóra úgy szól a meghívó, hogy "several" új termék lesz bejelentve, remélem lesz bőven :)

Szerkesztette: saen 2005. 08. 26. 16:24 -kor

#1129 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 27. 18:59

Csináltam két képet egymás után ugyanazokkal a beállításokkal (RAW), és ez lett az eredménye. Láttatok már ilyet?  :confused:
Csak ennél forult elő, után a többi kép szintén normális volt.

Kép

#1130 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 19:02

Ilyet még sosem  :think:

#1131 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 08:37

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 18:02

Ilyet még sosem  :think:

Én már láttam, no nem a saját gépemnél, hanem az index fórumon volt ugyanilyen problémája egy srácnak. Akkor az derült ki, hogy a hibát a CF kártyára való hibás írás okozta. Pontosan nem emlékszem, de biztosan kártyahiba volt. Formázd le a CF kártyád a fényképezőgépben, és ezután is egy kicsit gyakrabban. Az illetőnek ezzel megszűnt ez a hibajalensége.

#1132 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 13:51

Saen! Láttam a canonos topikban, hogy neked 70-210 f/4 nikkorod van. Pont ilyeneket nézegetek az ebayen. Milyen árban mozog egy ilyen obi, ill. te mennyiért vetted? Azt hallottam, hogy teljesen nyitott blendénél is jó képe van, igaz ez?

#1133 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 14:31

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 14:51

Saen! Láttam a canonos topikban, hogy neked 70-210 f/4 nikkorod van. Pont ilyeneket nézegetek az ebayen. Milyen árban mozog egy ilyen obi, ill. te mennyiért vetted? Azt hallottam, hogy teljesen nyitott blendénél is jó képe van, igaz ez?

Én 285$-ért vettem, kifogástalan állapotban (excellent) KEH-től, azóta már felment az ára 300$-ra :) eBayen vagy úgy magánemberkéktől gondolom olcsóbban is meg lehet venni, de ott ügye mindig nagyobb a rizikó.

Minősége az kicsit gyengébb, mint a 24-85-öm (kb ugyanaz, mint a kit obi), ehhez tudom hasonlítani. Kontraszt kisebb, színei enyhén hidegebbek/kékesebbek, élesség is enyhén gyengébb, de még így is egész jó. Kromatikus aberráció elég durva is lehet időnként, mindenképpen kell szoftverrel javítani rajta, nálam a Nikon Captureben be van kapcsolva az automatikus eltávolítás, az egész jól megbírkózik a dologgal. AF lassú, mint a fene, de pontos. Ez alapján kb mindenben gyengébb, mint a másik, egy dolgot kivéve, mégpedig a felépítés. Na ez az obi nem lötyög, nem műanyag, még annyi idő után is nagyon pöpec a zoom gyűrű és nem is látok benne port!!! Ja és a lens hood is fémből van, cserébe viszont nem lehet fennt a lens cappel együtt :( Ami még hátrány, hogy fókuszáláskor forog az eleje, ez néha zavar, meg polárszűrőnél is gond lehet (először kell fókuszálni, utána beállítani a szűrőt). Zoomkor nem változik a hossza, csak fókusznál. Állványgyűrű vagy hogy hívják az nincs rajta, eléggé kilóg a vázról, így stabil állvány kell hozzá, hogy ne remegjen be könnyen.

Összességében szerintem jó kis obi ha az árát is figyelembe veszem, bár messze nem profi minőség (kivéve az összeszerelést).

#1134 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 18:13

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 13:31

Én 285$-ért vettem, kifogástalan állapotban (excellent) KEH-től, azóta már felment az ára 300$-ra :) eBayen vagy úgy magánemberkéktől gondolom olcsóbban is meg lehet venni, de ott ügye mindig nagyobb a rizikó.

Minősége az kicsit gyengébb, mint a 24-85-öm (kb ugyanaz, mint a kit obi), ehhez tudom hasonlítani. Kontraszt kisebb, színei enyhén hidegebbek/kékesebbek, élesség is enyhén gyengébb, de még így is egész jó. Kromatikus aberráció elég durva is lehet időnként, mindenképpen kell szoftverrel javítani rajta, nálam a Nikon Captureben be van kapcsolva az automatikus eltávolítás, az egész jól megbírkózik a dologgal. AF lassú, mint a fene, de pontos. Ez alapján kb mindenben gyengébb, mint a másik, egy dolgot kivéve, mégpedig a felépítés. Na ez az obi nem lötyög, nem műanyag, még annyi idő után is nagyon pöpec a zoom gyűrű és nem is látok benne port!!! Ja és a lens hood is fémből van, cserébe viszont nem lehet fennt a lens cappel együtt :( Ami még hátrány, hogy fókuszáláskor forog az eleje, ez néha zavar, meg polárszűrőnél is gond lehet (először kell fókuszálni, utána beállítani a szűrőt). Zoomkor nem változik a hossza, csak fókusznál. Állványgyűrű vagy hogy hívják az nincs rajta, eléggé kilóg a vázról, így stabil állvány kell hozzá, hogy ne remegjen be könnyen.

Összességében szerintem jó kis obi ha az árát is figyelembe veszem, bár messze nem profi minőség (kivéve az összeszerelést).

Azért kérdeztem, mert a photozone.de-n good to very good minősítést kapott. Akkor azt te is megerősíted, hogy F/4-en, azaz teljesen nyitott blendénél is használható képet produkál?

#1135 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 19:01

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 19:13

Akkor azt te is megerősíted, hogy F/4-en, azaz teljesen nyitott blendénél is használható képet produkál?

Igen :)

#1136 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 20:43

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 18:01

Igen :)

Oké. Elkezdem puhatolni a netet hogy mi most a reális ára. Bár, vaku (SB-600) is kéne...  :think:
A kettő együtt még külföldről is felette van a 100e-nek, idáig úgy látom.

#1137 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 22:25

Azért arra figyelj, hogy rengeteg fókuszhibás példány kering a 70-210-ből, jól nézd meg mit veszel. A javítás ráadásul nem könnyű, mivel tervezési hiba az oka és Nikon szervízben valamit módosítani kell, ami 175$ állítólag... A korai példányok szenvednek ettől a dologtól és csak az újabb vázakon jelentkezik a dolog, régi filmeseken nem.

#1138 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 08:18

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 21:25

Azért arra figyelj, hogy rengeteg fókuszhibás példány kering a 70-210-ből, jól nézd meg mit veszel. A javítás ráadásul nem könnyű, mivel tervezési hiba az oka és Nikon szervízben valamit módosítani kell, ami 175$ állítólag... A korai példányok szenvednek ettől a dologtól és csak az újabb vázakon jelentkezik a dolog, régi filmeseken nem.

Hoppá... ebayről lenne...  :think:
Évjáratot vagy sorozatszámot tudnál mondani esetleg? Utánaolvastam, és máshol is írták.

Vagy legyen inkább 70-210/4-5.6D?

Szerkesztette: lugosi 2005. 08. 29. 08:18 -kor

#1139 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 15:10

Találtam egyet az ebayen aminek írják a sorozatszámát, úgyhogy várom hogy beírd a tiédet.
Azt írja hogy Made in Japan. Remélhetőleg ez jó?

#1140 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 29. 16:12

Most hiába írom be a sorozatszámát, abból úgysem tudsz meg semmit. Pl lehet, hogy az enyémet már anno megjavíttaták, ki tudja...

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.