Elküldve: 2004. 11. 30. 20:46
Uff. Kinn voltam a kis majomnál. Namost oblákolás, mi röbb obladiii, obladaaa volt teli torokból. Mivel a rüffedt Belkin router max virágládának jó, igy gondoltam nó mór fákin vájörlessz. A falban állitólag Cat5e kanóc van, a telefon a középső két érre kötve, nekem meg az ugyse kell, aljzat is van, uzsgyi káááábeleeeees. Bedrótozom ahogy kell, persze egy villamosmérnöknek milyen multimétere legyen? Kondenzátoros, ami 5 perc 220V töltés után 2 kósza brekk kifingásával ki is merül. Nem csipog, semmi, a magamét meg otthon hagytam, nem készülvén a ház teljes elektronikai karbantartására. Csupálom a drótót dühödten, persze a korea aljzathoz nincs kötési utmutató, de bevetem lézerszemeimet, hogy az összeragasztott dobozba belelássak, recseg a fogam alatt a PVC szigetelés, mert a kés eltépi a pinaszőr vékony kábelt, ééés juhéjj, megvan, kész. Persze közben a papa nyél hangerőn szundit a Animal Channel előtt, ahol David Attenborogh magyar szinkronja csak töredékmásodpercekre szakitja meg a babuinmajmok sivitását, a mama még a plafont is leporszivózza egy halálra nyilazott csataménként nyeritő, Star Wars diszletnek is beillő méretű porszivóval, a srác meg nem tágit a nyomomból, persze ez nem baj, csak nem kedvelem amikor valaki olyan közel áll, hogy az alhasa sugározta testmeleget remekül érzem a seggem feletti hátrész relative érzéketlen bőrfelületén 2 pulcsiban. Persze connect van, IP nincs, oda se neki, manual IP, nemmegy, nemmegy. A csóka persze ajánlgatja a kábeleit, hogy ezeket ő csináltatta a szerelőkkel aki a adsl modemet berakták, namost a kábelhosszról képet alkot, hogy 23 évesesn az orromban a szőr hosszabb mint némelyik kábel volt. Uccu, összeburnyákolom, szopik menni. Router ki, gép mellé, megy. Az én kincstári kábelemmel megy. A srácéval nem. Vissza. Én kanócom viszi, a másik nem. De még a router-adsl bridge connectet se. És jön a mennybéli megvilágosodás: ami megy az Xmicronak, Micronetnek, DLinknek, ELSAnak, Linksysnek, az a putrány bellkinnek nem megy: azaz ADSL bridge csak crossover, LAN kártya csak sima pass-trough kábellel megy. És igen, jeee, 15 perc kábelválogatás után megy a net. Nade legyen még lokálháló is. Az ECS alaplap világmárka 8139es realtekje összecsap a kirgiz bellkinenek és az emeleti gép Edimax RTL8139esével...komolyan, Victro Frankenstein nedves álmaiban sem láthatott ilyet. Egy net browse 5 perc. Printer share nem megy. Másolás cca 1 mega/sec. De a net megy, meg én is haza, délután 1től este 6ig, és ezért kértem 5 rongyot, jameg egy kábelem maradt mert nem volt több. Persze közben kisebb hümmögés, orrszőr alatti kösz mormogás, és azóta csodák csodája, nem hivnak. Megmenekültem!!!!!