HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 27. 10:05

Idézet: zako - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 9:50

...

Hehe, hasonló mondás: csak a barátaimtól óvj meg Uram engem, az ellenségeimmel elbánok egyedül is :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#142 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 27. 13:02

Nekem nem egy nagy szám... szintén rokonok. Ugy hasonló cipőben járok mint zako. Én vok a csáldban a gép "guru" szerintuk. Ugye hát akkor már megkérnek hogy állítsak már nekik össze egy gépet. Mondom még gondolkozok rajta. Mert ha nem állítom össze akkor vesznek valami szart és engem fognak utálni. Keresztapám mondta hogy ne állítsam nekik össze mert baj lesz.... nem hallgattam rá... :(

Igen mondtam. Mivel nem sejtettem hogy milyen MEGAGIGAPETAHOPERSZUPERATOM gépet kérnek... Ugye: legalább 5évig tartson ki...(  :omg: ), a homok óra ne látszódjon SOHA... mondom ilyen nincsen, ilyet nem lehet összállítani. Erre ::: Deeee most lehessen. A keret ::: 160e. Na mondom  megszívtam.
Aztán összeállítom ezt ::::
NoName ház
ASUS P4PE
2,4-es p4 533fsb
512Mb DDR333 MicronTech.
FX5200(128mb 128bit)
+ a többi ami kell

Elmondom nekik hogy honnan mikor vegyék.
2hét telefon :: Hi! Gyere már el összerakni a gépet plíz.
Jó megyek. Összerakom... Persze vizsgálgatom a dobozokat meg a szerződést...
NoName ház
Asus P4SE
1,7Ghz Celeron
2x256mb ddr266 "samsung"
Fx5200(128mb 64bit)
:omg:  :omg:  :omg:
Mondom a bolt sem az. Kérdezem miért vannak ilyen változtatások?
Hát ugye mert a boltos azt mondta hogy a P4SE jobb...  :omg:  Proci? Hááát az még nem jött meg. Na mondom legalább ez meg lesz. Ram??? A boltos azt mondta hogy jobb ha kettő van...  :omg:  Persze P4SE+Dual c., mi? Na persze.
VGA-t már inkább nem is hoztam szóba. Fasza mindent összerakok műxik minden.
1hét múlva telefon ::: Hi! Megjött az új proci csak azt kérdezik hogy melyik kell ::: AMD XP2600+ vagy P4 2,6Ghz.  :reklamacio:  Mondom magamban... ...minek amd.??? Mndegy a p4-et mondtam. Azóta is ha valami gond van a géppel csak az én hibám. Mert hogy én rossz gépet ajánlottam nekik. Mondom persze mert a fél gépet kicserélték... erre fel jön a szöveg hogy a boltos csak jobban tudja hogy mi kell nem????
Ok mondom ahogy gondolod.

szerk: Ui. bocs a helyesírási hibákért csak nincs időm javítani.  :p

Szerkesztette: almighty 2004. 11. 27. 13:04 -kor

macbook air 2014

#143 Felhasználó inaktív   Thocy a ZAGY 

• Tag
  • PipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 27. 15:02

Idézet: almighty - Dátum: 2004. nov. 27., szombat - 14:02

Nekem nem egy nagy szám... szintén rokonok. Ugy hasonló cipőben járok mint zako. Én vok a csáldban a gép "guru" szerintuk. Ugye hát akkor már megkérnek hogy állítsak már nekik össze egy gépet. Mondom még gondolkozok rajta. Mert ha nem állítom össze akkor vesznek valami szart és engem fognak utálni. Keresztapám mondta hogy ne állítsam nekik össze mert baj lesz.... nem hallgattam rá... :(

Egy ideig én is így voltam vele, de már nem zavar, ha utálnak, legalább nem b@sztatnak folyton a hülyeségeikkel.  Ennyit megér nekem, hogy nem kell folyton rohangálnom és 10x elmondani valamit azért, hogy véletlenül se azt csinálják. Az értelmesebb rokonokkal nincs baj, csak azokkal, akik vakamit megkérdeznek azért, hogy vitát kezdeményezhessenek, mert nekik "véletlenül" más a meggyőződésük (a sarki kocsmában hallottak valami elejtett megjegyzést talán, pl.: hogyan kell kinyerni a vizbül a zoxigént meg ilyesmi) ami megingathatlan, de így szerintük be tudják bizonyítani, hogy értenek valamihez...

Erre volt azt hiszem egy jó mondás, ami valahogy így hangzik: a barátainkkal az Úr kér bocsánatot tőlünk a rokonainkért.

#144 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 10:26

Ugyan, ugyan...Én ma megyek ki egy csókához 2jára, a 25dik telefonhivás után, routert konfigolni. Hétközben nem tudok, mert 5ig melózom pesten, és onnan még haza is kell érni Szentedrére. Erre olyan természetességgel mondja hogy "de akkor hétvégén ráér?", mintha csak a világ LEGTERMÉSZETESEBB dolga lenne az, hogy megyek. Sőt, még a kérdést is csak udavriasságból teszi fel, hogy ráérek e, hiss miért is NE érnék rá. A móka ugy kezdődött, hogy beköltözött a házba a ZáDéeSSeLL. És mökkő osztani apu gépe meg a trónörökösé között. De ne legyen káböl, mert ő látta hogy van mán VÁJÖRLESSZ! Mondom van, csak vagy átviszi a terméskő főfalat, vagy nem. De csak ha netre kell, akkor elég ha csak 1Mbtit bir áttaposni. Mondom mit vegyen: Xmicro 11g cucc, 13 bruttó nagyker, 15 bruttó kisker. Na persze hogy hozzam el neki a nagykerből, hisz az csak 4 nappal tart tovább, ha beszrik akkor 1 hét a gariintézés, plusz a ház nemvolt csak olyan 80M, igy 2 rongy az NAGYON számit. Csak épp nincs a shopban. Sehol. Felirom szépne, keresd te, én nem mászkálok érte többet mint 4 bolt. Vagy van a drágább 18ért. Nemkell, drága, fujj. Ok, akkor várj a kicsire. Persze nincs, vár, nincs vár, majd hiv, hogy megvan. Kimegyek a halál f*szára a pusztába, se  utcanév, se házszám, 5x hivom fel hogy hol az anyádban vagy már, és végre célon. És ott van isten pici csodája, egy varázslatosan kéklő, cseppnyi BELKIN router. A műanyagburkolat minősége a kőbányai úti piac kínai játékpuskáit idézi, az antenna nyeklik-nyaklik mint egy tésztából gyúrt f*sz, szomorú vagyok. Egy gépre menjen a kábel, egy gépre meg menjen a VÁJÖRLESSZ. Na persze, amire a jkábel menne, abban is remek, Realtek 8319es Mercury teszkótakarékos kártya van, naná hogy sz*r. A wireless legalább Micronet. Na nem mintha menne. Mert a jóféle bellkin csak addig birja a jelet kisz*rni, amig nem csukod be a szekrényajtót ahova be KELL tenni, mert különben nem esztétikus. Mondanom sem kell, a ház darabokban, mindenhol üres dobozok, a telek mint e Terminátor 2 future war scene-jeinek szolgált volna hátterül, de sebaj. Megyek ki ma is. Meglátjuk hogy fog karburálni a rendszer. Jóóó nagy szopás lesz, majd amikor kibököm hogy 3 rongy, akkor kezd majd papa-mama-gyerekek kaparászni a respirátor után. És ha még tudnák, hogy itt a környéken én vagyok az egyetlen, aki kimegy megnézni egyáltalán 5 rongy alatt, amiben csak a jónapot és a viszlát van benne....

#145 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 09:18

Hát nem irigyellek titeteket!  :smoker:

#146 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 17:12

Üdv Zako mester!  :respect:

"Idióta rokonaimtól ments meg Uram engem, és mindennapi nyugtatómat add meg nekem ma, miképpen én is adom a jótanácsaimat úton-útfélen. Ámen."  :nevet2:

És köszönet az aktuális imáért.  :respect:  :nevet2:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#147 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 20:46

Uff. Kinn voltam a kis majomnál. Namost oblákolás, mi röbb obladiii, obladaaa volt teli torokból. Mivel a rüffedt Belkin router max virágládának jó, igy gondoltam nó mór fákin vájörlessz. A falban állitólag Cat5e kanóc van, a telefon a középső két érre kötve, nekem meg az ugyse kell, aljzat is van, uzsgyi káááábeleeeees. Bedrótozom ahogy kell, persze egy villamosmérnöknek milyen multimétere legyen? Kondenzátoros, ami 5 perc 220V töltés után 2 kósza brekk kifingásával ki is merül. Nem csipog, semmi, a magamét meg otthon hagytam, nem készülvén a ház teljes elektronikai karbantartására. Csupálom a drótót dühödten, persze a korea aljzathoz nincs kötési utmutató, de bevetem lézerszemeimet, hogy az összeragasztott dobozba belelássak, recseg a fogam alatt a PVC szigetelés, mert a kés eltépi a pinaszőr vékony kábelt, ééés juhéjj, megvan, kész. Persze közben a papa nyél hangerőn szundit a Animal Channel előtt, ahol David Attenborogh magyar szinkronja csak töredékmásodpercekre szakitja meg a babuinmajmok sivitását, a mama még a plafont is leporszivózza egy halálra nyilazott csataménként nyeritő, Star Wars diszletnek is beillő méretű porszivóval, a srác meg nem tágit a nyomomból, persze ez nem baj, csak nem kedvelem amikor valaki olyan közel áll, hogy az alhasa sugározta testmeleget remekül érzem a seggem feletti hátrész relative érzéketlen bőrfelületén 2 pulcsiban. Persze connect van, IP nincs, oda se neki, manual IP, nemmegy, nemmegy. A csóka persze ajánlgatja a kábeleit, hogy ezeket ő csináltatta a szerelőkkel aki a adsl modemet berakták, namost a kábelhosszról képet alkot, hogy 23 évesesn az orromban a szőr hosszabb mint némelyik kábel volt. Uccu, összeburnyákolom, szopik menni. Router ki, gép mellé, megy. Az én kincstári kábelemmel megy. A srácéval nem. Vissza. Én kanócom viszi, a másik nem. De még a router-adsl bridge connectet se. És jön a mennybéli megvilágosodás: ami megy az Xmicronak, Micronetnek, DLinknek, ELSAnak, Linksysnek, az a putrány bellkinnek nem megy: azaz ADSL bridge csak crossover, LAN kártya csak sima pass-trough kábellel megy. És igen, jeee, 15 perc kábelválogatás után megy a net. Nade legyen még lokálháló is. Az ECS alaplap világmárka 8139es realtekje összecsap a kirgiz bellkinenek és az emeleti gép Edimax RTL8139esével...komolyan, Victro Frankenstein nedves álmaiban sem láthatott ilyet. Egy net browse 5 perc. Printer share nem megy. Másolás cca 1 mega/sec. De a net megy, meg én is haza, délután 1től este 6ig, és ezért kértem 5 rongyot, jameg egy kábelem maradt mert nem volt több. Persze közben kisebb hümmögés, orrszőr alatti kösz mormogás, és azóta csodák csodája, nem hivnak. Megmenekültem!!!!!

#148 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 30. 21:51

:D Hozom a pelust.
No majd én is beteszek aközösbe, de nem ma. megihletettetek.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#149 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 16:26

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 20:46

a mama még a plafont is leporszivózza egy halálra nyilazott csataménként nyeritő, Star Wars diszletnek is beillő méretű porszivóval

:nevet2:  Kép

#150 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 17:46

hát ez még mindig Kjó  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:  :nevet2:

#151 Felhasználó inaktív   sowiSM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 21:35

2-more kollega csak azt nem meselte meg el hogy milyen lamasagot kovettunk el legutobb  (meg en is :) ) tortent ugyanis, hogy nekiallunk melozni..jo 10 gep ghostolasa, miaz nekunk, switchbe lokal halozat bedug, ghostcast serverre csatlakozik, szellemezes elindul, mi meg jollakott ovodaskent nyulunk az egerek fele, akkor kezdjunk el kicsit netezni amig tart a masolas..hmm, net nem megy, ip-t nem kapunk, ej de szar a ceges halozat, na mind1, masodik 10es geppark ghostolas, megint beulunk netezni a sajat gepeinkhez. megint gaz van az ip-kkel,dhcp-vel, nehany kollega is lejon, hogy inditsuk mar ujra a gepeinket, vmi szar van a halozattal,proxy is megfekudt, az exchange szerver is a halalan van lehet hogy bekaptunk vmi uj virust, most inditjak ujra harmadszor...ekkor mar kezdett rancosodni a homlokunk es osszeallni a fejunkben az info...vajon miert pont akkor nem tudunk netezni amikor megy a ghostolas,vajon miert halt meg a proxy es az exchange szerver, vajon miert nem tudtak a tobbiek egesz nap dolgozni?? :)
supermoto is life, rest is just details

#152 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 23:20

Idézet: sowiSM - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 22:35

2-more kollega csak azt nem meselte meg el hogy milyen lamasagot kovettunk el legutobb  (meg en is :)

De pedig igen, csak a másik topikban:

Amugy, a saját mai rémtettem a munkahelyen: 12 gépet le kell ghostolni, de a ghostcast a jóistennek se megy, mert nem oszt a gép IPt a klienseknek. Már a f*szunk kivolt, szorit a határidő, mondom a munkatársammal: elegem van a winhorse 2000 DHCP konfigból, nosza felkötjük a switchet a céges gerincre, onnam majd jól kap IPt, és menni fog a cast. El is indul, 12 kliens megvan, indul a másolás, mi meg addig elő a net. De nem megy. Anyázunk mindent, rohadt g*eci proxy, szemét qrva szerver, meg amit el birsz képzelni, de nem megy nem megy nem megy. Közben gyűlnek az emberek, hol a net nem megy, hol a számlázás, jajj az adatbázis, jajj ez. Nemrég betörtek a proxyra, na mondom jóóól megcsinálták a lámák. Érdekes mód mikor befejezte a ghost a kliensekre a telepitést, egyből elindult  a net, minden irodában meg rebootoltak 80adjára, és nyekeregtek hogy na véééégre. Mi meg méla kussban sunnyogtunk, és eldugtuk a kábelt ami eddig a gerincet a switchre kapcsolta. Holnap is ghostolni kell, és a DHCP megint nem fog menni... ergo SABOTAGE lesz megint munkatéren

Szerkesztette: zako 2004. 12. 02. 23:23 -kor

ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#153 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 11:10

Hónap végén számlával igazolhatom, hogy tegnap 17 percig próbáltam telefonon lebeszélni a notórius "családi ismerőst" a Codegen táp vásárlásáról.

zárójel:
Illető új gépet akar összerakni, mondja, Sempront akar (Bartont ajánlottam), azért, mer az AMD-ről nem sok jót hallott szomszéd pistikétől. Itt kicsit elsötétült előttem a világ, és reflexszerűen erre a topikra gondoltam.

Na mindegy valahogy kiegyeztünk egy sempron, abit, 256 ram, 80 gb vinyóban (bár az abit helyett MSI-t, ill 512 ramot ajánlottam), nomeg az elmaradhatatlan gef4mx, mert a kicsi kölyök a háttérben ordított "apaaa de akkor fog menni a vájsziti mint gézánál". Szal a tipikus sablonszitu.

Persze hogy fog menni. De könyörgöm a tápegységet nem wattban mérik, ezt nem volt képes az amúgy műszaki beállítottságú apuka megérteni.

mondom neki ott a DTK (dani tamás kati) vagy a Coolink (céóóelienká), higgye el megér +4 rugót.

Nem, mert ő tévétunert is akar venni. A tévé a géptől 3 méterre van, videójuk is van, a lófasznak kell a tvtuner, dehát ki vagyok én hogy megmondjam, elvégre azért hívott, hogy tanácsot kérjen.

Na mindegy, legalább petárdát nem kell venni a gyereknek újévre.

#154 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 15:03

Rocketjump: ilyenekkel nem kell foglalkozni,rá kell hagyni. Vagy azt vegyen amit Te mondasz,vagy felejtsétek el az együttműködést.

Régen én is toltam halott dolgokba a SZABADidőm.

:up: a topiknak

Szerkesztette: Scae [Edgar] 2004. 12. 03. 15:03 -kor

#155 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 16:01

Tönkremehet-e a gépem attól, hogy Edgar talált két púpos kondit a tápomban (nem Codegen. nem akarom szidni a márkát, valószínűleg egyedi eset.)? Nem próbáljuk ki, Edgartól vettem egy FSP-t.

#156 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 16:27

Idézet: bean - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 16:01

Tönkremehet-e a gépem attól, hogy Edgar talált két púpos kondit a tápomban (nem Codegen. nem akarom szidni a márkát, valószínűleg egyedi eset.)? Nem próbáljuk ki, Edgartól vettem egy FSP-t.

3 púpos.
Ha nagyon nem akar rá vevő,végülis az író+táp megér nekem 4000-t.  :think:
Időm viszont nincs nagyon elmenni érte csak esetleg holnap vagy vasnap  :think:

#157 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 02:05

Edgar, még hívlak.

A következő módszert ajánlom az idióta rokonok elzavarására. Megkérdezi, hogy jó lenne-e... Közbevágás, mire? Megmondja. Elmondom, magamnak mit vennék erre a célra, de még ha ezt is veszi, sajnos nincs időm ezzel foglalkozni. Bocs. Ha megkérdezi, hogy X jó lenne-e, akkor azt válaszolom, és semmi mást, és addig ismétlem, amíg elunja, hogy megmondtam, hogy én mit vennék, ha tőlem kér tanácsot, akkor sajnálom ez, van. Még egyszer nem hív fel.

#158 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 02:48

Sziasztok!

Én éppen tegnap fogadtam meg, hogy soha többé senkinek nem fogok segíteni, aki nélkülem, vagy a tanácsaim ellenére vásárol; és azt velem próbálja meg működésbe hozni.

Sajnos  :(

Biborkékhóvirág

#159 Felhasználó inaktív   abducted 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 05. 14:50

Üdv,

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...?
... a manualban meghatározott sebességű proci helyett egy jóval nagyobbat rakok bele?
ASKA lap, 667es celeron volt benne, kézikönyv szerint "300-700 Mhz and higher"-ig kezel, belepróbáltam egy 900as cerkát, és azóta meg se mukkan...
Tud valaki segíteni?

#160 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 05. 18:37

Abduxted: BIOS-reset. CMOS clear jumper-t beizgatod és csodát látsz ;) . Ha csak feketét, akkor régi procc bele, bios reset, majd google beizgat aska +típusszám, + bios+ download és hozzá amiflash/awardfl utility, win alatt lemez megformáz indítónak, letöltött cuccok rámárol, bios frissül és aztán proci csere, bios reset és nagyon örül...Ha nem, nagyon anyáz...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.