Idézet: arnoldi - Dátum: 2005. ápr. 23., szombat - 6:19
- Egy másik szervízes szerint a rossz gépet egyszerűen bezúzzák, és tulajdonképpen
- A vásárláskor nem közölték ezt a javítási konstrukciót, sőt semmilyen leírásban ez
nem volt olvasható.
- A fiam vásárolt egy Labtec webkamerát kb. 8 000 Ft-ért. csodálkova láttam, hogy
két év garanciát adtak hozzá, nem egyet, mint a Hewlett-Packard a 80.000 Ft-os
Nem bezúzzák. Szétbontják, és "renew" néven forgalomba kerül újra. Újnak eladott cuccokba is talán kerül bele, de ezt nem hinném, halvány emlékeim vannak, hogy külföldön tuti nem adnak el semmit, még sokszor azt sem, amit a T. Vevő 1-2 hét után visszavitt. Itthoniról most alakul a véleményem
Vásárlásnál sok mindent nem közölnek, vagy elvárod, hogy felolvassák a teljes fogyasztóvédelmi törvényt? Esetlegg jobb opció, hogy 10 rugóért bevizsgálják, aztán közlik, hogy mennyi lenne a javítás. Adják mellé a HP külön garilevelet, azon ott van minden, valamint servicében is kifüggesztve, és ha nyűggel felhívod a 382-1111-et, akkor készséggel segítenek. Szóval olvasható, valamint vannak garikiterjesztések is hozzá.
Én legalábbis hamar belerázódtam, nem kell izgulni, hogy mi mennyi lesz, előre tudod az árát, 200 rugós lézernér megéri 30-at fizet, aztán adnak rá 1 év garit. Multifunkciós gépem is 40-ért javíttattam, ami sok, de 90 lett volns egy új, ebbe volt tartalék tinta, aztán javítás után most 2 éve műxik. Sajna akkor is 40ezer ha egy kis pöcökkel van baj, meg akkor is, ha az egészet cserélik.
Az, hogy hány év gari meg hasonlók, ugyanezt a HP gépet meg tudod venni drágábban is két év garival, de úgyis azt fogod mondani, hogy nem éri meg. Evvan, egy 8ezres webkamerán állítom többet keresnek, mint egy 80ezres fényképezőn. Ez legyen más baja, minden cég máshogy műxik, más feltételekkel.
Pereskedni pláne nincs értelme, mit is peredkednél? Ennyi gari volt rá, utána megdöglött, ergo nem nyert. Tovább mit csavarsz? Ugyanígy lenne a másik cég 2 év garis 800ezer forintos noteszére is, ha 2év 1 hét után kihal. Mondjuk ekkora tételben méltányossági alapon megcsinálják úgyis, de én egy új autót buktam be, annyit esett szét ugyanazzal a hibával, amit hiába oldottak meg gariban, ha tudtam, hogy csak ideiglenes. Gari meg eccer lejár.
Én PC-kre meg egyebekre is simán 3-5év garanciákat adok, csak az ár és a kostrukció nem szokott tetszeni az usernek, mert csak olyat vagyok hajlandó eladni, ami kibírja. Ha mégsem bírja, akkor bebukom az árát és kész.
Make love not Wor.