HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 08. 17:07

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 15:48

n ajanlottam erre egy jo modszert: mondja meg a vevo, hogy szamara mik a minimum feltetelek. ha a kereskedo ezt tudja teljesiteni, akkor marpedig ne kelljen visszaadnia a penzt. Ti azt mondjatok, hogy ez nem igy megy. en meg nem ertem, hogy a) miert?; b) hol van ez leirva?

dejszen ez nem kolombusz tojása, hanem így van. és ezt soha senki sehol nem írta le, h így kötelező visszaadni. ha megegyezésre jutnak abban semmi törvénytelen nincs, sőt. a fogyasztóvédelmi tv-nél is ki van kötve a közös törekvés a megegyezésre. csak ha nem jutnak közös nevezőre, akkor van az, h a szerződés eredeti állapota = ua-an cucc vagy az akkori vételára.
mosnemazé, de te is elég keményen writeonlyban nyomod, ha még mindig kitt vagy felakadva.

Szerkesztette: avman 2007. 10. 08. 17:11 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#662 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 08. 17:17

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 14:56

polgári perben azt is nézhetik, h van-e valós anyagi vagy erkölcsi és egyéb kár. akár egy ilyen cserénél is.

Itt előkerülhet akkor a régi termék ára és annak a terméknek az ára, amire cserélni akarják. Ugyebár a problémát is ez okozza, emiatt mondják a fogyasztót nyerészkedőnek, ha a különbséget a forgalmazóra terheli. Benne van a PTK-ban, hogy a kicserélés vagy elállás esetén a jogosult nem köteles a dolognak azt az értékcsökkenését megtéríteni, ami rendeltetésszerű használat következménye vagy nincs benne? Valós-e a kár?

#663 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 18:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 13:40

innenttol kezd melyviz lenni a dolog. vegyunk peldaul egy alaplapot. elmondhato hogy az alaplap golbalisan egyedi azonositojahoz (GUID) kotodik az alaplaphoz vasarolt windows hasznalati joga es sok esetben az egyeb megvasarolt kereskedelmi/ertektermelo szofvercsomagok licenszjoga is. namost a csere soran a kerdeses GUID szam valtozik, ergo a vevo elveszti az alaplappal egyutt a windows/szoftverhasznalati jogat is...

Betelefonal a ms-hez, elregeli, h ledoglott alatta az alaplap, emiatti uj aktivalast szeretnie. Szamsor a leanyzo fulebe dalol, o mond egy masikat, es mar hasznalhatja is boldogan. Az egyeb SW-kkel nemtom mi a helyzet ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#664 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 18:50

Idézet: asdf - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 19:29

Az egyeb SW-kkel nemtom mi a helyzet ;)

naletod ezaz. egz ClearCase vagy egy SAP CAL tudam jonehany ezer dodoba fajni. amugy miota az m$ az alaplaphoz koti a windows CAL-jat az a szomoru helyzet van, hogy az alaplappal egyut a windows is vegervenyesen meghibaodik - ilyenkor...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#665 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 21:43

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 16:51

Még mindig nem érted az írásom. Olvassad el azt az ominózus hozzászólást harmadszor is  ;)
megtettem, tovabbra is ugy latom, hogy hemzseg a logikai belso ellentmondasoktol!

Idézet

Ott véted el, hogy formalogikailag gondolkodsz: ha az ugyanolyat (egyenlőt) el kell fogadnia, akkor a jobbat (többet) is.
a jog igen gyakran epit a formalis logikara. szerintem eleg ertelmes alapelv lenne ez igy. miert nem tetszik Neked?

Idézet

Ezt a mechanikus logikát az emberi viszonyok jogi szabályozása töri meg. Attól, hogy el kell fogadnia az ugyanolyat (ez a szabály a kereskedőt védi), jogilag nem következik, hogy a jobbat is (mert ez a szabály jogilag túlzottan védené a kereskedőt, sértené a másik felet).
no allj! mi serti a masik felet abban, hogy kap egy jobbat?

tisztazzunk valamit. az ugyanolyanra csereles serti, vagy sem? ket valaszt adhatsz:

a) az is serti. -- ok. serti. meg ez is serti. de ez kevesbe serti, akkor miert ne fogadnank el, mint normalisat?

b) nem, az nem serti. -- ok. de akkor a jobbra csereles miben is serti?

Idézet

Az ugyanolyanság: ismétlem, nem lehet pontos ismérveket megjelölni, ami szerint jogilag ugyanolyan.
sajnalom, de en egy olyan helyzetet vazoltam fel, ahol meg lehet. tehat ismetlem: az altalam vazolt helyzetben jogilag egyertelmuen jobbat kap a vevo. (ugye tett egy jogi nyilatkozatot, remlik?) akkor mi a gond a jobbal? miert nem koteles a vevo elfogadni?

Idézet

Az is elméleti, hogy jobbat kínálnak fel csereként, mert a jobb általában drágább és az a boltnak nem éri meg.
miert lenne ez elmeleti? es hogy a busba ne erne meg? nem eri meg egy 20e-es videokartyat felajanlania ahelyett, hogy 30e-et adjon vissza? atgondoltad Te ezt?

tehat tisztazom meg egyszer:
1) a kereskedo keptelen ugyanolyanra cserelni.
2) fel tud ajanlani egy olyat, ami a vevo szerint is minden tekintetben jobb.
3) a vevo megsem fogadja el, es keri vissza a penzet, mert abbol megveszi a jobbat, sot meg marad is neki.

szerintetek a vevonek jogilag igaza van, szerintem nincs.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#666 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 08. 21:46

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 18:07

dejszen ez nem kolombusz tojása, hanem így van. és ezt soha senki sehol nem írta le, h így kötelező visszaadni. ha megegyezésre jutnak abban semmi törvénytelen nincs, sőt.
tehat mesges erted. :(

nem, nem egyeztek meg! a vevo nem egyezik bele a cserebe. csak elismeri, hogy amit felajanlottak, az neki minden szempontbol jobb lenne, mint az eredeti termek.

Idézet

mosnemazé, de te is elég keményen writeonlyban nyomod, ha még mindig kitt vagy felakadva.
hat nem.. ;)
a forum ma:

#667 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 07:32

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 22:43

az altalam vazolt helyzetben jogilag egyertelmuen jobbat kap a vevo. (ugye tett egy jogi nyilatkozatot, remlik?) akkor mi a gond a jobbal? miert nem koteles a vevo elfogadni?

Szerinted műszakilag jobb és a jogilag jobb ránézésre egyenlő, ez a baj. Az, hogy valójában nem egyenlők, neked logikai ellenmondásnak tűnik. De azért, mert csak a felszínt nézed formalogikailag és nem nézed mi van a felszín alatt.

A vásárlónak joga van választani, ha nem tudják a szerződést újrateljesíteni. Ezt a választást elveszed tőle, mert műszakilag kapna egy jobbat. Pedig neki a műszakilag jobb, nem biztos, hogy emberileg is jobb. A jog ezt az érdeket is figyelembe veszi. Azzal, hogy nem lehetséges jogilag a csere, azzal felszabadul egy lehetőség. A szerződéshez fűződő érdeke csak a szerződés tárgyára terjedt ki. A szerződés tárgya mással nem helyettesíthető, mert az szerződésmódosítás lenne. Kivétel ha erre szerződés maga feljogosít (nagyon ritkán kötnek áletrnatív szolgáltatásra szerződést) vagy esetleg jogszabály engedi meg (még ritkább). Nyilván utóbbi speciális esetek nem ide tartoznak.

A szerződés szerinted úgy szól, hogy a vevő vesz valamit minimum műszaki feltételekkel, de az akár lehet jobb is. Ez a tévedés. A szerződés úgy szól alapesetben, hogy a vevő kifejezetten azt az egyetlen dolgot akarja, nem egy hasonlót, azonos paraméterűt, vagy jobbat, nem min-max intervallumot, vagy if-else feltételrendszert határoznak meg. Nem az a kérdés, hogy jobb vagy rosszabb, vagy hasonló tudású. Az, hogy ugyanolyan-e.

A szerződést kötőnek lehet a szerződés mögött mélyebb megfontolása is, mint a száraz technikai paraméterek. Lehet azért veszi azt a dolgot, mert neki csak az szimpatikus, vagy jó emlék fűzi hozzá, esetleg havernak is olyan van, márkabuzi, csak ki akarja próbálni (nem a tönkretételig, hanem rendeltetésszerű használattal), de véglegesíteni nem akarja. Vagy lehet, hogy valakit meg akar vele lepni és az a valaki pont egy ugyanilyet szeretne valamilyen laikus megfontolásból. Ha hibás teljesítés üt be és csere nem lehetséges ugyanolyanra, akkor jó hogy mást választ és a műszakilag jobb egyáltalán nem kárpótolja. Sőt a te logikád szerint kaphatna két darab fele annyira jót is.

A jog olyan mélységekbe gondolkodik, olyan általánosításokat végez fogalmakkal, amellyel az összes emberi tényezőt figyelembe veszi. Felszínileg az eredmény tűnhet ellentmondásosnak, valójában nem az. A vonatkozó szabályok nagyon általánosak, nem csak a pc-s hw hardverre vonatkoznak. Vonatkozhatnak cipőre, vagy valami egészen másra is, ami nem műszaki dolog. Olyan helyzetekre is, ahol nem is létezik jobb. Nem véletlenül fognak át ekkora kört. A jog is használja a formalogikát, mint kisegítő elvet, de nem erre épül. Nem véletlen, hogy nem a természettudományokhoz tartozik.

Szerintem vagy
- tedd túl magad ezen vagy
- olvasd el a Ptk-t és a vonatkozó kommentárt, esetleg egy jogi tankönyvet, ami egyesíti a kettőt.
Különben bele fogsz őrülni ebbe a "feloldhatatlan ellentmondásba". Én pedig már unom a magyarázgatást...
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#668 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 08:15

[quote name='N0zer0' date='2007. okt. 9., kedd - 8:32']Szerinted műszakilag jobb és a jogilag jobb ránézésre egyenlő, ez a baj.[/quote]ezek szerint egy kukkot nem ertettel abbol, amiket irtam. en ugyanis VEGIG jogilag jobbrol beszeltem. soha, sehol nem beszeltem muszakilag jobbrol. ha ezt olvastad ki a hozzaszolasaimbol, az csak azt jelentheti, hogy feluletesen olvastad.

[quote]Az, hogy valójában nem egyenlők, neked logikai ellenmondásnak tűnik.[/quote]trivialis, hogy nem egyenloek. pontosan ezert nem is beszeltem muszakilag jobbrol, csak jogilag jobbrol.

[quote]A vásárlónak joga van választani, ha nem tudják a szerződést újrateljesíteni.[/quote]ez egy velemeny, amit jogilag meg senki nem tamasztott ala. szamomra nem vilagos, hogy mikor van joga valasztani, es mikor nincs. szerintem a jogilag jobbat kap, akkor nincs joga valasztani. szerintetek viszont ebben az esetben jogosult arra, hogy megis a penzt kerje vissza.

[quote]Ezt a választást elveszed tőle, mert műszakilag kapna egy jobbat. Pedig neki a műszakilag jobb, nem biztos, hogy emberileg is jobb.[/quote]nem irtam soha muszakilag jobbrol, csakis olyanrol, ami NEKI jobb. tehat amirol en irtam, az pontosan neki, emberileg jobb. ez egy premissza. tessek felhasznalni a valaszodban, es nem negalni!

[quote]A szerződés szerinted úgy szól, hogy a vevő vesz valamit minimum műszaki feltételekkel, de az akár lehet jobb is. Ez a tévedés. A szerződés úgy szól alapesetben, hogy a vevő kifejezetten azt az egyetlen dolgot akarja,[/quote]sot! a szerzodes konkretan arrol a bizonyos dologrol szol, aminek jelen esetben egy gyari szama is van. tehat a masik kerdesem tovabbra is fennal: miert lehet egy masik (azonos minosegu) targyra cserelni ezt, es az miert nem minosul szerzodesmodositasnak? es ha mar cserelem, tehat a szerzodes bizonyos ertelemben valtozik (hiszen valtozik a gyari szam), akkor miert nem lehet egy jobbra cserelni? (jogilag jobbra, tovabbra is!) a ptk beidezett reszei nem beszelnek a csere eseten azonossagrol.

[quote]A szerződést kötőnek lehet a szerződés mögött mélyebb megfontolása is, mint a száraz technikai paraméterek.[/quote]pontosan! es ha figyelmesen visszaolvasol, hogy miket irtam eddig, akkor en ezt az utolso lehelleteig figyelembe is vettem. kar, hogy ez elkerulte a figyelmed. :(

[quote]A jog olyan mélységekbe gondolkodik, olyan általánosításokat végez fogalmakkal, amellyel az összes emberi tényezőt figyelembe veszi.[/quote]ertem. konkretan az en megkozelitesem melyik emberi tenyezot nem vette figyelembe? azokat biztosan, amiket felsoroltal, legfeljebb szamodra nem tunt fel.

[quote]Felszínileg az eredmény tűnhet ellentmondásosnak, valójában nem az. A vonatkozó szabályok nagyon általánosak, nem csak a pc-s hw hardverre vonatkoznak. Vonatkozhatnak cipőre, vagy valami egészen másra is, ami nem műszaki dolog. Olyan helyzetekre is, ahol nem is létezik jobb.[/quote]valoban ellentmondasosnak erzem az ertelmezeseteket. pontosan azert, mert ugyan amikor nem letezik jobb, akkor azonos allasponton vagyunk, de ha megis letezne jobb, akkor ertelmetlenul korlatoznatok a kereskedot, es felesleges elonyhoz juttatjatok a vasarlot.

[quote]tedd túl magad ezen vagy[/quote]sajnos nehezen tudom tultenni magam azon, hogy folyamatosan olyat adtok a szamba (marpedig a muszakilag jobb nem feltetlenul jobb emberileg..), amirol en nem is beszeltem.

[quote]olvasd el a Ptk-t és a vonatkozó kommentárt, esetleg egy jogi tankönyvet, ami egyesíti a kettőt.[/quote]csakhogy en nem vagyok jogasz, hogy tankonyveket kezdjek el olvasgatni ezert. egy vita resztvevoje vagyok, ahol a vitapartnerek ezeddig egy idezetet hoztak, abban viszont pont nem volt benne, hogy cserelni marpedig csakis azonosra lehetne.

[quote]Én pedig már unom a magyarázgatást...[/quote]no ezt el tudom kepzelni. valoban unalmas lehet egy nem letezo allaspontal vitazni, ami szerintem is butasag. ;) most akkor szerintem meg kene erteni az allaspontomat, mert egyebkent tenyleg ertelmetlen a vita..
a forum ma:

#669 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 08:16

N0zer0 nagyon szep litaniat irtal. de forditsuk meg, tfh ha tortent volna az utobbi idoben egy 70%-os forintleertekelodes. ez esetben ide a bokot hogy akedves vevo a hasonlora valo cseret simen elfogadna, mert az elallasal visszakapott penzebol meg egy, az eredetivel azonos teljesitmenyut sem tudna venni :D a akereskedo meg szivesen visszadna a vetelarat - de ekkor meg ez volna a vernyogas targya...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 10. 09. 08:17 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#670 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 08:28

Aki beleköt még az élő fába is, azzal sohasem lehet konszenzusra jutni, és vannak ilyenek, de hálistennek kevesen.

CaptainCrash:
Picit keresgéltem így reggel a forgalmazó minőségellenőrzési kötelezettségével kapcsolatban és ezt találtam:
"A vásárló a jótállási jeggyel érvényesítheti jótállási igényét, a vásárláskor kapott fizetési bizonylat egyidejű bemutatásával. A termék forgalomba hozatalát megelőző minőségvizsgálat a jótállási jegy tartalmára is kiterjed. "

Amit eddig is tudtam, de neke beírom, hogy te is tudd:
Minőség-ellenőrzés
A minőség-ellenőrző intézetek ellenőrzik az ipari áruk és szolgáltatások minőségére vonatkozó állami előírások (jogszabályok, szabványok, jótállási feltételek, tanúsítási és tájékoztatási előírások stb.) megtartását.

Ergo a minőségellenőrzés nem a forgalmazó feladata. Azt a gyártó már előzetesen, még a gyártáskor megteszi különböző tanúsítószervezetek bevonásával. Asszem csúnyán mellényúltál, és azért nem írtál konkrét jogszabályt mert rájöttél hogy tévedtél, így inkább elsunnyogtad.

Szerk: Még mielőtt szólsz, hogy nem írtam forrást, itt a link: http://cegvezetes.ce...2001/4/jotallas
Igaz, hogy nem konkrét jogszabály, de szvsz megfelelő választ nyújt.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 09. 08:31 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#671 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 08:48

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 9:15

ezek szerint egy kukkot nem ertettel abbol, amiket irtam. en ugyanis VEGIG jogilag jobbrol beszeltem.

értsed már meg, h NINCS jogilag jobb. technikailag lehet, de jelen esetben nem tiszte és nem is lehetősége objekíve azt vizsgálni senkinek, h jobb. mert az olyan helyzetet teremtene, mint az autós példám. jobb egy agilánál egy astra? egy alap passatnál egy skoda superb? egy  samsung tv-nél egy pana: egy 1.5 kw.os daikin klímánál egy 3,5 kw-os samu? mi alapján legyen jobb? fps? fogyasztás? hűtés? ati? nvidia? intel? amd?
van egy szerződés, ami be kell tartani. javítás, csere ugyanolyanra vagy megegyezés, ami NEM kötelező. ilyen egyszerű. ezt meg komolyan gondolod, h ha a vevő elismeri, h jobb akkor el kell fogadnia? ezek után szerinted el fogja ismerni?  :Đ jobb, de nem ugyanolyan, mit nem lehet ezen megérteni.
amúgy fentebb vázoltam, h sztem etikailag hibás lenne nem elfogadni, de azt is, h az egyéni értékelv és a jog nem mindig vág egybe. 
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#672 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 08:55

CC-nek még egy apróság:
A CE-jelölés alapvetően a hatóságok számára szól. Ha a terméken feltüntették a CE-jelölést az
EU és a hazai vám-, piac- és más felügyeleti hatóságok kötelesek vélelmezni, hogy a direktívák
védelmi és más alapvető előírásait a szállító betartotta, ezért a termék az EU és hazánk területén
szabadon forgalmazható. Piacellenőrzés során a hatóság kérheti a CE-jelölés megalapozottságának
bizonyítását, az előírt tartalmú megfelelőségi nyilatkozatot és a műszaki dokumentációt.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#673 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 08:57

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 9:28

Ergo a minőségellenőrzés nem a forgalmazó feladata. Azt a gyártó már előzetesen, még a gyártáskor megteszi különböző tanúsítószervezetek bevonásával. Asszem csúnyán mellényúltál, és azért nem írtál konkrét jogszabályt mert rájöttél hogy tévedtél, így inkább elsunnyogtad.

de a minőségellenőrzés ellenőrzése igen  :Đ . és hidd el, elég durván megráncigálják ám a forgalmazót, importőrt, kereskedőt, ha balesetveszélyes holmit hoz forgalomba, még ha adott esetben teljesen vétlen is.

Szerkesztette: avman 2007. 10. 09. 08:58 -kor

#674 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 09:22

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 9:48

értsed már meg, h NINCS jogilag jobb.
mar hogy ne lenne? ha a vevo ad egy jogi nyilatkozatot, hogy az a termek jobb, akkor az nem jogilag jobb?

Idézet

de jelen esetben nem tiszte és nem is lehetősége  objekíve azt vizsgálni senkinek, h jobb.
a vevonek sem????

Idézet

ezt meg komolyan gondolod, h ha a vevő elismeri, h jobb akkor el kell fogadnia? ezek után szerinted el fogja ismerni?
persze, hogy komolyan gondolom! errol beszelek. hogy el fogja-e ismerni? nos ez a kereskedon is mulik, de jelen kerdesben amugy erdektelen. a kerdesem preciz es pontos volt: mi a teendo miutan elismerte, hogy jobb, de megsem keri a cseret?

en meg mindig azon a velemenyen vagyok, hogy ha eliosmeri, hogy jobb, akkor nem valaszthatja a penzvisszafizetest. a jogi szakertoink meg nem osztjak ezt a velemenyem.. en nem ertem miert (emberileg), es meg mindig nem kaptam hivatkozast (vitapartnerileg).
a forum ma:

#675 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 09:25

en ugyanis VEGIG jogilag jobbrol beszeltem. soha, sehol nem beszeltem muszakilag jobbrol.

Te csak "jobb"-ról írsz mindig. Az valójában csak műszakilag jobb, de mindenképp kijelented, hogy az jogilag jobb. Ilyen kategóriaváltás és összemosás nem játszhat. Ilyen szituációkban jogi megfontolásból egyáltalán nem létezik "jobb" vagy "jogilag jobb" kategória.

A másik írásán el sem gondolkodsz, csak felszínileg szétszeded 2 soronként. Ez a csere neked mániád lett úgy látom. Baromi felesleges volt neked litániákat írnom. Neked csak kell valami, amibe beleköthetsz 2 soronként.

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 10:22

mar hogy ne lenne? ha a vevo ad egy jogi nyilatkozatot, hogy az a termek jobb, akkor az nem jogilag jobb?

A vevő semmilyen ilyen nyilatkozatot nem ad és ilyenre nem is köteles.

Szerkesztette: N0zer0 2007. 10. 09. 09:27 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#676 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 09:39

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 10:25

Te csak "jobb"-ról írsz mindig.
nem! en "a vevo szerint jobb"-rol irtam mindig is.

Idézet

Az valójában csak műszakilag jobb,
tehat nem.

Idézet

A vevő semmilyen ilyen nyilatkozatot nem ad és ilyenre nem is köteles.
mondom ad! a kerdesem az volt, hogy mi van, ha ad? nem mondhatod ebben az esetben, hogy nem adott, mert ez is premissza volt.
a forum ma:

#677 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 09:57

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 9:57

de a minőségellenőrzés ellenőrzése igen  :Đ . és hidd el, elég durván megráncigálják ám a forgalmazót, importőrt, kereskedőt, ha balesetveszélyes holmit hoz forgalomba, még ha adott esetben teljesen vétlen is.

Tehát akkor a minőségi jelöléseknek nincs is értelme  :think:?
A dzsunka szarnál perszehogy megku*ják a száját. De meg is érdemli. Azért ha hivatalos disztribútorhálózaton érkezik be az a jónevű márkás cucc, akkor gond nincsen. A kereskedőnek azonban nem tiszte és nem kötelessége egy tanúsítószervezet döntését megvétózni. Jóhogynem a kereskedő feleljen azért, mert éppen nem csavarták össze rendesen a tömegtermelésben készült terméket. Kicsit kezdünk elrugaszkodni a valóságtól.
De ha szted is kötelessége, akkor lökd már ide nekünk pórnépnek is azt a paragrafust, mert tegnap óta ezért kuncsorgok CC-nek is, de shol semmi, csak a szar füstöl.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 09. 09:58 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#678 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 10:20

en ugyanis VEGIG jogilag jobbrol beszeltem. soha, sehol nem beszeltem muszakilag jobbrol.

:rolleyes:

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 10:39

nem! en "a vevo szerint jobb"-rol irtam mindig is.

:think:

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 10:39

mondom ad! a kerdesem az volt, hogy mi van, ha ad? nem mondhatod ebben az esetben, hogy nem adott, mert ez is premissza volt.

De miért tenne ilyen nyilatkozatot? Mi neki ebben a jó? Majd az eredeti vételárat visszakapva a vevő eldönti, hogy neki mi a legjobb, mihez kezd a pénzzel. Ne döntsed el helyette előzetesen ilyen-olyan premisszák alapján. Szerintem aludjál rá néhányat.

#679 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 10:32

Sajnos a joggal itt nem lehet vitába szállni. Az egyetlen dolog ami ilyenkor játszik, hogy mennyire etikus az ügyfél.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#680 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 10:47

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 9:57

Tehát akkor a minőségi jelöléseknek nincs is értelme  :think:?
A dzsunka szarnál perszehogy megku*ják a száját. De meg is érdemli. Azért ha hivatalos disztribútorhálózaton érkezik be az a jónevű márkás cucc, akkor gond nincsen. A kereskedőnek azonban nem tiszte és nem kötelessége egy tanúsítószervezet döntését megvétózni. Jóhogynem a kereskedő feleljen azért, mert éppen nem csavarták össze rendesen a tömegtermelésben készült terméket. Kicsit kezdünk elrugaszkodni a valóságtól.
De ha szted is kötelessége, akkor lökd már ide nekünk pórnépnek is azt a paragrafust, mert tegnap óta ezért kuncsorgok CC-nek is, de shol semmi, csak a szar füstöl.

lordrolee: Kár volt ezen ennyit értetlenkedned. De komolyan! El kellene olvasnod a tv.-t...benne van, hogy mit nem kell vizsgálni.

Összefoglalva, evidens dolgokat leírva sem fog megváltozni a regressz-szerű megtérítési joga kapcsán, hogy akkor érvényesítheti, ha a megvizsgálásra vonatkozó kötelezettségének eleget tett. Ebből következik, hogy a képlet továbbra is ugyanaz, nem kell annyi hibás terméket eladni. Ha mégis, akkor vállalni kell a felelősséget, aki pedig ezen felelősséget nem tudja vállalni, annak nem kell forgalmaznia.

Arról már had ne én tehessek, hogy ebből te azt olvasod ki, hogy a forgalmazó felelőssége minden tekintetben fennáll, és minden hibáért, minden esetben csak ő és kizárólag ő tehető felelőssé. Persze, vannak dolgok amiért egyetemlegesen felel és persze, vannak amiért nem az övé a felelősség. De a jótállási kötelezettség tekintetében a fogyasztó felé akkor is teljesítenie kell.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.