HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#1321 Felhasználó inaktív   Jano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 22. 18:36

Idézet: dome34 - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 18:30

Az, hogy feltúrták a lakást vagy szándékosan összetörtek valamit, az nem ugyanaz. Lehet egy házkutatás vagy bármilyen nyomozati cselekmény során "emberkedni" de szerintem felesleges, főleg ha az embernek vaj van a fején.
Mint ahogy írták már régebben a nyomozók, rendőrők hozzáállása is lehet ilyen meg ilyenebb. :)

Hagyom neked az ilyen kérdéseket, mert lényegében ugyanazt mondod, csak szakszerübben meg gyorsabban :)

#1322 Felhasználó inaktív   LouiS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 18:37

Idézet: Jano - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 19:35

Ha házkutatást rendelnek el, azt valamire alapozva teszik. Perelni mindenkit lehet, csak ilyenkor éppen nem érdemes...
Ha valaki csak hobbiból/rosszindulatból felnyomott és kiderül, hogy hazudott, az meg hamis vád, hivatalból üldözendő, vagyis eljárnak vele szemben.

Mint te is írod, sajnálatos módon előfordulhat, hogy ártatlanul hurcolnak meg. Valaki hobbiból/rosszindulatból felnyom - police is comin', lakás szétrámol - nem találni semmit (maximum port a szekrény mögött)... Elég érdekes szitu.

#1323 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 18:37

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 19:23

Én tudom, hogy filmet és zenét lehet letölteni, de a "szakértő" valszeg ezzel nem volt tisztában.

Akkor meg kell tamadni a szakertoi velemenyt. Illetve jo lenne tudni, hogy az ugyben van-e bizonyitek arra, hogy a zenei felvetelek, filmek eseteben jogsertes tortent, es nem lehet figyelembe venni a szerzoi jogi torveny szabad felhasznalasrol szolo vonatkozo reszet.

Amugy az a tapasztalatom, hogy ha valaki nem elegedett az ugye vegevel, hajlamos elfeledkezni bizonyos apro elemekrol panaszkodas kozben. Tehat csak az alljon neki vitatkozni a szakvelemennyel, akire tenyleg nem tett senki terhelo vallomast, akinel nem talaltak utalvanyokat, a szamlajara sem erkezett jol kalkulalhato osszeg (pl. x eFt + postaktg), akinek nincsenek feljegyzesei, kinek, miket, mikor masolt, aki nem hirdet a kulonfele ujsagokban, neten, stb. De az tenyleg alljon neki, mert a torveny az o oldalan van, s higgyetek el, meg lehet gyozni a birot is az igazsagrol. Ha egy jo ugyved vegigolvassa csak ezt a forumot elejetol a vegeig, annyi municiot osszeszedhet, amivel siman tisztazhatja a legtobb film es zenemasolasos ugyet.

#1324 Felhasználó inaktív   dome34 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 22. 18:41

Idézet: LouiS - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 17:35

Mint írtam, nem találnak semmit - mert tegyük fel, az illető tényleg "ártatlan". Volt már rá példa, hogy Józsi bácsiékhoz berongyoltak a kommandósok, mert rossz címet kaptak.  :D Tehát ha egy ilyen pofának felforgatják a lakását (mert nem hiszem, hogy élére hajtogatva szedik ki a pólókat a szekrényből, és elvágólag pakolják le a könyvespolcot) - akkor óhatatlanul eltörik, elszakad (mondjuk a falról leakasztott Czóbel :) ). Szóval ilyenkor adnak kártérítést? Bocs:  :offtopic:

Ha jogos az igényed (ez független attól, találnak valamit vagy nem ) perelhetsz, de mint más is írta ilyenkor felmerül az emberben érdemes-e? Ha ártatlan akkor is jobb elkerülni a rendőrséget meg a hasonló "cégeket". Amúgy a jegyzőkönyv aláírásakor a végrehajtás módja ( ez az esetleges törés- zúzásra vonatkozik) ellen élhetsz panasszal.

#1325 Felhasználó inaktív   Jano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 18:41

Idézet: LouiS - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 18:32

Egyébként meg hozhatnának törvényt a fogyasztók védelme érdekében is, vagy az ellen, hogy ne 10 ezer forintért kelljen megvennem egy pc-s játékot, amiről kiderül, hogy használhatatlan szar. És ha visszaviszem a vásárlás helyére, akkor ne kelljen sztrájkolnom, hogy visszakapjam a pénzem. Érdekes módon tőlünk nyugatabbra ez miért működhet? Ugyanez igaz a zenei cd-re is.

Vagy például a mélyen tisztelt filmforgalmazók miért nem képesek egyből magyar szinkronnal megjelentetni a filmeket? Pontosan tudják ők is, hogy ez a piac ár (és szinkron)érzékeny. A profit így is, úgy is megvan, az olcsóbban adom - többen veszik kiegyenlíti a drága DVD, kevés vásárló mérleget.

Játékoknál: "jobb" országokban ez már müködik. Sőt, vissza is viszik a gagyikat.

Filmeknél: itt meg van egy jól bevált "lépcsős" séma. Hidd el, tudják ők, hogy sajtolják ki a vásárlók zsebéből a lehető legtöbb pénzt  :(

#1326 Felhasználó inaktív   LouiS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 18:43

Idézet: Jano - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 19:41

Játékoknál: "jobb" országokban ez már müködik. Sőt, vissza is viszik a gagyikat.

Filmeknél: itt meg van egy jól bevált "lépcsős" séma. Hidd el, tudják ők, hogy sajtolják ki a vásárlók zsebéből a lehető legtöbb pénzt  :(

Akkor pedig nem kell csodálkozni, hogy az emberek egy része az olcsóbb megoldás felé fordul...

#1327 Felhasználó inaktív   dome34 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 18:43

Idézet: Jano - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 17:36

Hagyom neked az ilyen kérdéseket, mert lényegében ugyanazt mondod, csak szakszerübben meg gyorsabban :)

Thx!

#1328 Felhasználó inaktív   dome34 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 18:44

Idézet: Jano - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 17:36

Bocs, ezt még hozzá akartam tenni: :)

#1329 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 18:46

Vendeg.

Azert altalanositok, mert nem tudok ellenpeldat emliteni.
Valaki a topicban is emlitette, hogy 2-3 mesefilmert tobbszazezret kell fizetnie, ami melett mast nem talaltak.
Ezenkivul SEHOL nem olvastam, hallottam meg azt, hogy ha valakinel talaltak akar 1db filmet is, akkor ne kelett volna kifizetnie a szakerto dijat pl.
Ha tudsz valami linket, ahol ezt megcafoljak, akkor megkoszonnem.
Vegyuk azt, hogy pl magadnak toltogetsz le otthon, mint pl az egyik ismerosom, akit kozel 2 millara buntettek, pedig egy arva szal illegalis programot nem talaltak nala, csak parszaz db filmet.
A szakertoi velemenyben szerepel, hogy megvaltoztatta a filmek eredeti formatumat, es jogvedett dvd boritokat talaltak az altala felirt filmek tokjaban.
Szoval az egy hatalmas atveres, parasztvakitas, hogy nem buntetnek meg ha csak magadnak toltessz le.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#1330 Felhasználó inaktív   Jano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 18:47

Idézet: LouiS - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 18:43

Akkor pedig nem kell csodálkozni, hogy az emberek egy része az olcsóbb megoldás felé fordul...

Csodálkozni senki nem csodálkozik ezen. Csak amíg az USA gazdaságában kiemelt helyet foglal el a filmipar, addig erős is lesz a lobbybefolyásuk az ottani kormányzatra. Az USA meg jelenleg a világ egyedüli szuperhatalma és jelentős befolyása van az európai országok gazdaságára. Nem véletlen, hogy már régóta itt vannak az FBI-tól Mo-on és segítik az itteniek munkáját.

#1331 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 18:55

Idézet: g@by - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 19:46

Vendeg.

Valaki a topicban is emlitette, hogy 2-3 mesefilmert tobbszazezret kell fizetnie, ami melett mast nem talaltak.
Ezenkivul SEHOL nem olvastam, hallottam meg azt, hogy ha valakinel talaltak akar 1db filmet is, akkor ne kelett volna kifizetnie a szakerto dijat pl.
Vegyuk azt, hogy pl magadnak toltogetsz le otthon, mint pl az egyik ismerosom, akit kozel 2 millara buntettek, pedig egy arva szal illegalis programot nem talaltak nala, csak parszaz db filmet.
A szakertoi velemenyben szerepel, hogy megvaltoztatta a filmek eredeti formatumat, es jogvedett dvd boritokat talaltak az altala felirt filmek tokjaban.
Szoval az egy hatalmas atveres, parasztvakitas, hogy nem buntetnek meg ha csak magadnak toltessz le.

Ez nem parasztvakitas. Ez egy komoly problema. Ugyanis azt jelenti, hogy a szakerto nem eleg korultekinto, hogy az eljaro szerv nincs kepben, hogy az ugyved nem kepes erdemben kepviselni a gyanusitott erdeket, a biro keves adat alapjan rossz dontest hoz.

Csak egy otlet: a MACI celjai kozott ugyis szerepel valami ilyesmi, igy lehetne tamogatni oket (ki-ki a maga tehetsege szerint). De talan letre lehetne hozni a hacktivity-s kerekasztal beszelgetes mintajara egy olyan szakmai egyeztetest, ahol fuggetlen jogaszok melle a jogvedok is elhoznak a sajat jogaszaikat, ahova beulne jo nehany szakerto (hiszen, mint elhangzott, ahany szakerto, annyifele szemlelet), meghivni esetleg par ugyben jartas nyomozot, ugyeszt (fontos az igazsagszolgaltatasai oldal gyakorlatai is, mert ha a fogysztok es a jogtulajdonosok vitaznak abbol biztosan nem lesz egyezseg), es le lehetne fektetni azon iranyelveket, amit a reszvevok elfogadnak. S amire kesobb akar birosagi targyalasokon is lehet hivatkozni, mondvan: lam, XY az XY szerv reszerol elismerte, hogy a letoltes sajat celra ma Mo-on a torveny szerint legalis, meg ilyesmi.

Bar hiszek benne, hogy ez az otlet mar sokak fejeben megfogalmazodott, csak meg senki nem jutott odaig, hogy leirja! :)

#1332 Felhasználó inaktív   LouiS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 18:58

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 19:55

Ez nem parasztvakitas. Ez egy komoly problema. Ugyanis azt jelenti, hogy a szakerto nem eleg korultekinto, hogy az eljaro szerv nincs kepben, hogy az ugyved nem kepes erdemben kepviselni a gyanusitott erdeket, a biro keves adat alapjan rossz dontest hoz.

Csak egy otlet: a MACI celjai kozott ugyis szerepel valami ilyesmi, igy lehetne tamogatni oket (ki-ki a maga tehetsege szerint). De talan letre lehetne hozni a hacktivity-s kerekasztal beszelgetes mintajara egy olyan szakmai egyeztetest, ahol fuggetlen jogaszok melle a jogvedok is elhoznak a sajat jogaszaikat, ahova beulne jo nehany szakerto (hiszen, mint elhangzott, ahany szakerto, annyifele szemlelet), meghivni esetleg par ugyben jartas nyomozot, ugyeszt (fontos az igazsagszolgaltatasai oldal gyakorlatai is, mert ha a fogysztok es a jogtulajdonosok vitaznak abbol biztosan nem lesz egyezseg), es le lehetne fektetni azon iranyelveket, amit a reszvevok elfogadnak. S amire kesobb akar birosagi targyalasokon is lehet hivatkozni, mondvan: lam, XY az XY szerv reszerol elismerte, hogy a letoltes sajat celra ma Mo-on a torveny szerint legalis, meg ilyesmi.

Bar hiszek benne, hogy ez az otlet mar sokak fejeben megfogalmazodott, csak meg senki nem jutott odaig, hogy leirja! :)

Épp valami hasonlót próbáltam megfogalmazni... Miért ne lehetne megvalósítani? A civil kezdeményezések is lehetnek életképesek. Pont ma olvastam, hogy a BKV már figyelembe veszi az egyik civil közlekedésbarát egyesület ötleteit.

#1333 Felhasználó inaktív   Numda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 19:03

Idézet: Jano - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 19:35

De ha van valami vaj a füled mögött, akkor jobb nem ugrálni, mert ilyenkor biztosan fognak találni valamit. Rendőrök is emberek, nem hobbiból vannak ott.

Egy kiürített lakásban egy üres számítógépházban mongyuk találnak egy porcesszort.
Szerinted ki olyan hülye, hogyha kompromittáló (corpus delicti)kategóriájú anyaga lett volna, akkor két hetes rendőrségi vacilálás után is a warez XP-t futtatja?

Ha közben bevásárol , tök szűz, tiszta rencert is feltehet egy vadiúj lemezre.
Ezen nem sok mindent találnak....

És hát ilyenkor lehet, hogy megéri venni ezt-azt. Mert van számla.:-)
És ha a lemezt később vette, mint ahogy bukott a site, akkor a rendőrök még manipulált adatokkal sem tudják izgetni.

#1334 Felhasználó inaktív   Numda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 19:11

Vendeg.

Ha letötltötte, vagy simán átmásolta, akkor nem büntetik.
Ha feltörte a másolásvédelmet, akkor megbüntetik.
A puszta átkódolás sem csak másolás, vagy letöltés.
Látszólag nincs sok különbség, csak hogy a jogot SZÓ szerint kell
alapállásban értelmezni.
És a másolás az nem átkódolás.
A BE szerint ha az eljárást bűncselekmény, vagy bizonyíték hiányában szüntetik meg,
kvázi a gyanúsított ártatlannak bizonyul, akkor nem terhelheti költség.
Egy letöltött filmért, meg pláne nem.
Nem okozott kárt a szerzőnek.

#1335 Felhasználó inaktív   crx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 19:17

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 17:51

Nem szeretem az amerikai filmeket :-) De nem hiszem, hogy ha senki sincsen otthon akkor másnap mennek ki addig amig valaki otthon nem lesz.

Én az AK án nevetem egy kicsit természetesen felfeszitik a zárat és hatosági tanu alatt átkutatják a kérot és ha találnak valamit jegyzőkőnyvezik.:) amug végre egy értelmes ember aki nem rögtőn felháborodik a poénon.:)

#1336 Felhasználó inaktív   crx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 19:25

Idézet: g@by - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 19:09

A filmes dologra visszaterve.
Mondhat a torveny akarmit, meg a szakerto is.
Ha kimennek, es talalnak filmeket, mindegy milyen formatumban, azert fizetni fogsz.
Vagy nem fogsz, az mar a maganugyed, de mindenkeppen megbuntetnek erte.
Ezt pusztan arra alapozom, hogy az ismerettsegi korombol iden tobb emberke dolt ilyesmivel, ugyvedjuk is volt, egyik sem nagyuzemileg uzte a masolast, megis kivetel nelkul mindegyik fizetett erte.

Ezért mondom hogy az asva tehet egy sziveséget ... De nen irom le hogy mit mert  a 18 as karika is kevés lenne hozzá mijen alapon szednek jogdijat nincsen semi alapja az meg bla bla bla hogy lehet magáncélra másolni zenét mindenkit megbüntetnek nem egy példát tudok felhozni akor hogy is van a jogdíj valakinek kevés a gázsija ott fen?

#1337 Felhasználó inaktív   Numda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 19:25

Vendeg.

.

http://artisjus.hu/opencms/export/artisjus.../allasf_12.html

Egyszer már beraktam, csak elkerülte a figyelmedet.
Olvasd el az adathordozók árába beépülő átalánydíjról
szóló részt.

#1338 Felhasználó inaktív   crx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 19:28

Idézet: LouiS - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 19:24

Értem. CSak magam okosítása végett tettem fel ezeket a frappáns kérdéseket. Mondjuk azt továbbra sem értem, hogy nem kötelesek megvárni az ügyvédet - hiszen ha jól emlékszem, akkor anno a Kriminális is a következő mondattal kezdődött: jogerős bírósági ítéletig mindenkit megillett az ártatlanság védelme.

Persze aki ártatlan, annak félnivalója sincsen.

Ja, és mivel roppant tréfás kedvemben vagyok: ha nem találnak semmit, de a lakást feltúrták - akkor én is beperelhetem a rendőrséget szándékos károkozásért?  :D

A szándékos károkozást felejsd el ugyis egy mondatal elutasitják elutasitom a keresetét hisz a dolgukat végezték enyi lesz benne én tudom és senkit nem érdekel én egyszer végigjártam az utat ha ott nem fizetteted meg a rend őreivel  akor :(((. Gazember világ sajnos.

#1339 Felhasználó inaktív   Numda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 19:38

Idézet: crx - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 20:25

Ezért mondom hogy az asva tehet egy sziveséget ... De nen irom le hogy mit mert  a 18 as karika is kevés lenne hozzá mijen alapon szednek jogdijat nincsen semi alapja az meg bla bla bla hogy lehet magáncélra másolni zenét mindenkit megbüntetnek nem egy példát tudok felhozni akor hogy is van a jogdíj valakinek kevés a gázsija ott fen?

http://www.hpo.hu/ki...9712/palos.html

Ezt olvassátok el, kicsit nehéz, de nagyon fontos dolgokkal
foglalkozik.

IV) Költségek

Ha a kutatási végzést visszavonják vagy az a kérelmező cselekménye vagy mulasztása miatt hatályát veszti, a kutatást elrendelő hatóság kötelezheti a kérelmezőt a kutatás által okozott kár megtérítésére. Ha viszont a jogsértést jogerős határozat állapítja meg, az eljáró hatóság a kérelmező kérésére a jogsértő felet kötelezheti a képviselői, szakértői és a kutatással kapcsolatban felmerült egyéb költség vagy kár megtérítésére.

Lényeges, hogy a kutatási hatóság a kérelem ügyében haladéktalanul, 3-5 munkanapon belül döntsön. A házkutatást végző személy lehet bírósági végrehajtó, rendőr vagy a bíróság által kijelölt más személy. Szükség esetén a kutatáshoz szakértőt is igénybe lehet venni.

Nagy vonalakban ezek az i. a. p. eljárás legfontosabb elemei.

#1340 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 19:53

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 19:17

Zenei klippek esetében ugyan még nem másztam oly mélyen a jogszabályok mélyére, de vélhetően ugyanazt az elvet vették figyelembe a bezárásakor, mint a zeneszámok esetében: azaz a jogtulajdonos írásbeli engedélye nélkül alkotása nem tárható a nagyközönség elé. Márpedig a mellesleg aligha rendelkezett ilyen engedélyekkel.

Azért itt álljunk meg egy szóra. Ezt az elvet ki találta ki? :rolleyes:
Ha valaki az én anyagaimat reklámozza akár a tudtom nélkül is, azt én támogatom, ugyanis nem vagyok hülye.

Minden egyes zenész, filmes és kiadó szerződést kötött az ASVÁval, ARTISJUS-szal, hogy azok a saját szájízük szerint értelmezzék és védjék a jogaikat? Nanemár! :o
Wherever you go, go with all your heart.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.