HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 18. 19:58

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 20:39

:)

Ezek egyik megelőzésére szolgáló sok egyéb autós biztonsági eszköz mellett az ÖV

:think:  , ide inkább semmit ...   :p    :)

Egy teherautó max 100 km/h sebességre képes, mondom, próbálom előkeríteni az esetet, de a média ( és az AUDI szerint ) a be nem kapcsolt öv és az ezáltal aktivizálatlan biztonsági berendezések miatt maradtak ott az utasok és a vezető.

Kössük be, ahogy nem kívánt gyerek miatt is beköti az ember magát, vagy max nem megy olyan gyorsan  :cool:    :p   , aláhúzandó a megfelelő  

Mostanában én is használom az övet, de régebben sokat fizettem érte, pedig alapvetően szabályosan közlekedem. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#642 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 20:02

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 20:58

Mostanában én is használom az övet, de régebben sokat fizettem érte, pedig alapvetően szabályosan közlekedem. :)

Lebuktál :p

#643 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 20:05

Egyébként pedig egy

Nyertem a lottó ötösön,
nem volt bekapcsolva a biztonsági övem,
kirepültem a ferrarim szélvédőjén
Sz.A. (néhai ) ötös lottó nyertes

nekrológia kicsit elgondolkodtató lenne nem ?

:p      :)

#644 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 20:06

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 20:47

Mondok egy példát, miért jó az öv.

1.
Vezetsz és hibázol, mert ember vagy. Ütközés. A másik autóban ülő be van kötve, sérülés nincs, legrosszabb esetben kapsz egy csekket az éppen arra járó rendőrtől. Ha nem jár arra akkor kitöltitek a biztosító felé a papírt és kész. (nem külföldi, nem nagyértékű gk. stb)
2.
Vezetsz és hibázol, mert ember vagy. Ütközés. A másik autóban ülő nincs bekötve, ha nyolc napon túl gyógyuló a sérülése akkor már bíróság. Könnyű sérülésnél is helyszínelés, azt meg vidéken is a szabálysértési előadók úgy 40-50000-rel kezdik.

Szerintem így már érdeked, hogy mindenki bekösse. És visszafelé is  ;)

Egy sóval sem mondtam, hogy baromság az öv, csak azt, hogy nem ennek kellene az elsődlegesnek lenni. 100-szor megállítttak már legalább, de pl. a gumik mintázatmélységét, állapotát még sosem nézték meg a zsaruk. Pedig szerintem ez az egyik legfontosabb. Az öv meg a zöldkártya a legfontosabb, de a közlekedés biztonságát közvetlenül befolyásoló dolgokkal nem törődnek.
Nagyjából ezt szerettem volna leírni az előzőekben.

Egyébként jó a példa. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#645 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 20:08

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 20:58

Nem kötekedem (    :think:    :p    ) , de alapvetően szabályos illetve szabálytalan nem lehetsz, csak akkor, HA ALAPVETŐEN SZABÁLYOS illetve SZABÁLYTALAN VAGY.    :think:    :)

#646 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 20:11

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 21:05

Egyébként pedig egy

Nyertem a lottó ötösön,
nem volt bekapcsolva a biztonsági övem,
kirepültem a ferrarim szélvédőjén
   Sz.A. (néhai ) ötös lottó nyertes

nekrológia kicsit elgondolkodtató lenne nem ?

:p      :)

Egyik ismerős megtörtént esete:

Opel Vectra, öv nincs bekötve, megy a csávó mint az állat, éles kanyar, a Vectra száll a széllel, a fa az útját állja, csávó ki tudott repülni a szélvédőn, így nem verte szarrá a fejét a kocsiban, ma is él és egészséges. :D

#647 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 20:12

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 21:06

Egy sóval sem mondtam, hogy baromság az öv, csak azt, hogy nem ennek kellene az elsődlegesnek lenni. 100-szor megállítttak már legalább, de pl. a gumik mintázatmélységét, állapotát még sosem nézték meg a zsaruk. Pedig szerintem ez az egyik legfontosabb. Az öv meg a zöldkártya a legfontosabb, de a közlekedés biztonságát közvetlenül befolyásoló dolgokkal nem törődnek.
Nagyjából ezt szerettem volna leírni az előzőekben.

Egyébként jó a példa. :)

Pedig igen, személyünk, emberi gyarló testünk gyógyítása sokkal többe kerül, mint kicserélni két horpadt idomot az autón. Elsődlegesnek teszik azért, mert a baleseteket átvizsgálva - a személyi sérülés kockázata csökkenthető -  :)

#648 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 20:15

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 21:08

Nem kötekedem (    :think:    :p    ) , de alapvetően szabályos illetve szabálytalan nem lehetsz, csak akkor, HA ALAPVETŐEN SZABÁLYOS illetve SZABÁLYTALAN VAGY.    :think:    :)  

Olyan ember aki mindíg, minden helyzetben szabályosan közlekedik, nincs, nem is volt és nem is lesz soha.
Az alapvetően szabályos alatt azt értettem, hogy nem csinálok olyat, ami veszélybe sodorna másokat közvetlenül, vagy közvetve, és nem csinálok dúrva szabálysértéseket. Persze nem mondom, hogy sohasem, de nagyon-nagyon ritkán.

#649 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 20:18

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 21:12

Pedig igen, személyünk, emberi gyarló testünk gyógyítása sokkal többe kerül, mint kicserélni két horpadt idomot az autón. Elsődlegesnek teszik azért, mert a baleseteket átvizsgálva - a személyi sérülés kockázata csökkenthető -  :)

Bocs, de ekkora hülyeséget azért ne mondjál. Szerinted veszélyesebb egy biztonsági öv nem bekötése, mint tükörsima gumikkal autózni?

#650 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 20:24

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 21:18

Bocs, de ekkora hülyeséget azért ne mondjál. Szerinted veszélyesebb egy biztonsági öv nem bekötése, mint tükörsima gumikkal autózni?

Szerinted? :think:

#651 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 20:33

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 21:24

Szerinted?   :think:

Ha Te ezt még kérded, akkor ebből én kiszállok.

#652 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 20:39

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 21:33

Ha Te ezt még kérded, akkor ebből én kiszállok.

Kérdésem a veszélyeztetés elszenvedőjére ( veszélyeztetett alanyra ) irányult ...  :)

Ne haragudj, ne szállj ki, csupán beszélgetünk,    :)   

#653 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 20:51

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 21:39

Kérdésem a veszélyeztetés elszenvedőjére ( veszélyeztetett alanyra ) irányult ...  :)

Ne haragudj, ne szállj ki, csupán beszélgetünk,    :)   

Így már értem. Ha már bekövetkezik a baj, akkor nyilvánvaló, hogy fontosabb az öv, mint a gumik. De a baleset bekövetkezésének valószínűségét többszörösére növeli a gk. rossz állapota, vagy a már említett slick gumik.
Aztat szerettem volna előrevetíteni az előzőekben is, hogy ezekre a dolgokra nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a közúti ellenőrzések során, persze ez szigorúan az én véleményem. Talán 2 esetben láttam ilyet az utakon, hogy a gumikat nézték volna a rendőrök.

Szó sincs itt haragról. :)

#654 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 20:56

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 18:50

Nincs ebben semmi szubjektivitás, csupán nem jut eszembe a hivatalos neve a szervnek, akik ellenőrzik a rendőröket munka közben.

rszvsz?
katonai ügyészség?

#655 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:00

Link

Korábban igértem egy linket, EMLÉKEIM szerint ez az, amikor a be nem kötött biztonsági öv nem aktiválta a többi biztonsági felszerelést.

:(

Két halott az M5-ön
2003. április 16, szerda - [6:52]
[Belföld] Két fiatal meghalt, hárman pedig megsérültek abban a balesetben, amely szerdán hajnalban történt az M5-ös autópályán Kecskemét határában - tudta meg az Objektív Hírügynökség a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletétől. Az öttagú, fiatalokból álló csapat éjjel a kecskeméti Pólus Róna szórakoztató központban töltötte az idejét, hajnali három óra után nem sokkal indultak el onnan. Az M5-ös autópályára Budapest irányába hajtottak fel egy Audi A6-os személygépkocsival. A helyszíni nyomok szerint legalább 160 kilométer per órás sebességgel haladtak, amikor a 80-as kilométerszelvénynél utolértek egy nyerges vontatót. A sofőr, hogy neki ne ütközzön, fékezett és balra rántotta a kormányt, ettől azonban az útpadkára hajtott, ami megdobta a járművet, így az irányíthatatlanná vált. Az autó keresztbe fordulva mintegy húsz métert csúszott az útpályán, majd saját tengelye körül többször felborulva a jobb oldali árokba csapódott. Az utasok kizuhantak a járműből, mivel senkinek nem volt bekötve a biztonsági öve. Az autót vezető 24 éves férfi és 25 éves jobb első utasa a helyszínen életét vesztette, a másik három, hasonló korú férfit a mentők kórházba szállították, közülük az egyik súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg. Az autóba szerelt hat légzsák közül egyik sem lépett működésbe. (Objektív Hírügynökség) Képek a balesetről

#656 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:00

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 21:56

rszvsz?
katonai ügyészség?

"rszvsz?" <= ezt nem tudom micsoda
"katonai ügyészség?" <= valahogy ez meg kicsit fura lenne, hogy a katonai ügyészség b&szogatja a rendőröket. Talán inkább fordítva.

#657 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:05

Idézet

a be nem kötött biztonsági öv nem aktiválta a többi biztonsági felszerelést.

Ezt hogyan szűrted le ebből a cikkből? :)

#658 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:09

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 22:05

Ezt hogyan szűrted le ebből a cikkből? :)

Keresem a reagálásokat, emlékszem, a Győri üzemet is megkeresték emiatt...

keresés ........  :p        :)

#659 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:16

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 13:25

Cserében nem csak az a 4 kerékpár fékezi. ;)

Hát azért elég sok biciklit kell a vonat élé hajigálni, hogy lefékezze azt. :D

Szerkesztette: DzsiAr 2005. 05. 18. 21:28 -kor

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#660 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:18

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 21:51

Így már értem. Ha már bekövetkezik a baj, akkor nyilvánvaló, hogy fontosabb az öv, mint a gumik. De a baleset bekövetkezésének valószínűségét többszörösére növeli a gk. rossz állapota, vagy a már említett slick gumik.
Aztat szerettem volna előrevetíteni az előzőekben is, hogy ezekre a dolgokra nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a közúti ellenőrzések során, persze ez szigorúan az én véleményem. Talán 2 esetben láttam ilyet az utakon, hogy a gumikat nézték volna a rendőrök.

Szó sincs itt haragról. :)

:)  :)  :)

Valahogy ilyenkor bírálni kéne az egész világot.    :)

Lásd be, hibázik a sofőr, mert nem köti be az övét, DE:

a rendőrök nem a kocsit fogják elmarasztalni, mert annak kopott a kereke, nincs meg a hütőfolyadék szintje, kopog a motor. A kocsinak egy és (S)Érthetetlen gazdája van a pillanatnyi ellenőrzéskor: aki vezeti,. A sofőrje benne ül, vagy bekötötte, vagy nem. Innentől a rend Örének nem sok mérlegelni valója akad...

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.