HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 23:53

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 21:44

Igenám, de  de szűk utcában Y fordulós tolatáskor előfordul, hogy rátolatsz a járda szélére.
Ez a manőver letépi a műanyag ívet is. A kár megközelítheti a 10000 ft-t.

A Suzukimnál 2x sikerült hátsó lökhárítóstól letépnem az egészet. 2000. nyár eleje óta nem kötelező a sárfogó gumi hátul.
Nézzétek a jó oldalát, csökkentek az esőben ráfutásos balesetek. :)
Gondolkoztál már ma?

#742 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 23:56

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 21:53

Mivel a mi utcánkban is illik a menetirány szerinti jobboldalon parkolni, így nagy általánosságban meg kell fordulnunk, hogy útra keljünk.

A nagy helyzet az, hogy ez nem illem kérdése!

A KRESZ úgy rendelkezik, hogy szabálytalan a menetiránnyal szembe parkolás. Kritikán aluli, mennyien nem tudják ezt.
Gondolkoztál már ma?

#743 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 00:00

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 22:52

...vagy fának csapódva széthullik, mert műanyagból, vagy 0,5-ös lemezből van a kaszni.

Mennyire jó lenne, ha lenne 0,5-ös lemezből az autó. :)
Gondolkoztál már ma?

#744 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 21. 06:27

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 23:18

:cool: Most muszá (j) (Ly)  :smoker:  :think:  :confused:  :D

Csak a kételyeid eloszlatása végett. ;)

#745 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 11:25

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 0:56

A nagy helyzet az, hogy ez nem illem kérdése!

A KRESZ úgy rendelkezik, hogy szabálytalan a menetiránnyal szembe parkolás. Kritikán aluli, mennyien nem tudják ezt.

Szabálytalan, de nem főbenjáró bűn.
Problémát az esti elinduláskor a szabályosan közlekedő autós elvakítása okoz, mert az európai normás fényszórók jobbra, 15 fokos emelkedésű fényvetésre vannak beállítva.
Az egyirányú utcákat kivéve, a KRESZ-táblák az út jobb oldalán vannak elhelyezve, hogy azokat a menetirány szerinti haladás alapján lehessen értelmezni.
Amennyiben a balfék beparkol baloldalra egy várakozni, vagy megállni tilosba, illete nem látja a parkolási kiegészítő táblát, és ezért megbírságolják, úgy magára vessen.
Nálam természetes, hogy jobbra parkolok, hiszen a gyermeket a jobb hátsóba ültetem, így védett a ki és beszálláskor.
Nem úgy, mint jópár autós szülő, aki hagyja a nagyobb gyermeket az út felé kiszállni, vagy ő maga veszi ki balról az úttestre a gyereket, mert az úgy egyszerűbb, nem kell kerülni a kocsit.
A lustaság, nemtörődömség felülbírálja a biztonságot.

#746 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 11:53

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 8:00

Én sem értem, ezt az öv-mizériát. Ha valaki nem köti be, nem köti be. De hogy még mindíg ott tartunk, hogy egyáltalán véd-e vagy csak kárt okoz...... :(

Egyszer valahol szóba került, hogy ütközésnél elszállnak a csomagok a kocsiban. Ugyanígy az emberek is.
Ezért mindig bekötöm magam, hátul is, stb. A cuccokat pedig a csomagtartóba teszem.
Aki meg kirepül a kocsiból azzal nem az a baj, hogy meghal, az magánügy. De mást is veszélyeztet. Eltalál valakit, vagy valaki sötétben későn veszi észre az úton heverő hullát és félrekapja a kormányt, ilyenek.

#747 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 11:59

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 11:41

a leállósáv nem parkoló sáv.

Nem állok le ezen vitatkozni, ez igaz.
De nem vagyok benne biztos, hogy kevésbé veszélyes "vakon" kilométereket vezetni mint egy arra fenntartott sávban megállni. Én nem voltam ott, haver (nem kevés tapasztalattal a háta mögött) úgy ítélte meg, hogy ilyen körülmények között nem vezet.

Más: pár hete elkapott egy vihar, előttem vmi kamion 60-al, esik de azért menni kellene. Kinézek, semmit sem látok, kicsit alábecsültem a vihart. Vakon nem előzünk, vissza a vasaló mögé. 5-10 sec múlva felbukkan egy szembejövő szürke kocsi lámpa nélkül. A vihar (szürkületszerű kora délután) miatt csak pár méterről vettem észre. Az ilyet meg tudnám ölni.

#748 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 14:32

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 12:25

Valóban nem az, csupán a rendőrség elszállíttathatja érte a járművet. :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#749 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 14:40

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 12:59

Nem állok le ezen vitatkozni, ez igaz.
De nem vagyok benne biztos, hogy kevésbé veszélyes "vakon" kilométereket vezetni mint egy arra fenntartott sávban megállni.

Az autópálya leállósávjában szigorúan tilos megállni. Csak akkor szabad, ha a rendőr megállít ellenőrzés céljából és műszaki hiba esetén, de onnan is minél előbb el kell távolítani a járművet, és nem abban várni a felmentősereget, mert életveszélyes. Rengetegszer utaztam már a pályákon olyan körülmények között, hogy a látótávolság szinte a nullához közelített, de eszembe nem jutott megállni. Inkább poroszkáltam, amilyen sebességgel még tudtam, a többi autós sem tud gyorsabban menni, nem nagyon érnek utol hátulról. Persze aki úgy dönt, hogy megáll, hát tegye. Én biztos nem tenném. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#750 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 14:44

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 12:25

Nem, valóban, főbenjáró bűn pl. az emberölés.
Ez csak szabálysértés.

Én nem találok a KRESZ-ben leírva olyat, hogy valami kicsit szabálytalan, valami meg nagyon szabálytalan. Te tudsz ilyet?

Veszélyt hordozhat magában, tehát TILOS!

100-zal menni sem azért tilos lakott területen, mert az 50-hez képest több kipufogógáz károsítja az amúgy is gyér növényzetet. Hanem azért, mert ha egy puhatestű elfelejtkezik magáról és figyelmetlenül kiszalad az útra, akkor még röptében meghal, ha egy ilyen sebességgel érkező járművel találkozik.
Tehát a lehetőség miatt van a tiltás. Egyik esetben (többek között) a kiszaladó gyalogos, szemben várakozás esetén pl. a vakítás miatt (de ha csak a vakítás miatt lenne, akkor pl. ki lenne egészítve a szabály, hogy csak akkor tilos szemben megállni, ha világítást kell használni, tehát napközben (mondjuk 08-16 között) nem lenne tilos).

Szerkesztette: *Macika* 2005. 05. 21. 14:51 -kor

Gondolkoztál már ma?

#751 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 16:34

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 15:32

Valóban nem az, csupán a rendőrség elszállíttathatja érte a járművet. :D

Egyrészt, elszállítás nincs vagy három éve, másrészt elvihetnék az utcánkból azokat a romhalmazokat, amik két éve így állnak, mert hulladéklerakónak nézte az utcát a kocsi gazdája.
Ha legalább egy kereke fent lenne a járdán, a közteresek ugranának rá.

#752 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 16:44

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 17:34

Egyrészt, elszállítás nincs vagy három éve, másrészt elvihetnék az utcánkból azokat a romhalmazokat, amik két éve így állnak, mert hulladéklerakónak nézte az utcát a kocsi gazdája.
Ha legalább egy kereke fent lenne a járdán, a közteresek ugranának rá.

Mit értesz az alatt, hogy nincs elszállítás? Miért ne lenne?
Egyébként nem azt mondtam , hogy elszállítják, de a jogi alapja megvan ,tehát megtehetnék.

#753 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 17:08

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 17:44

Mit értesz az alatt, hogy nincs elszállítás? Miért ne lenne?
Egyébként nem azt mondtam , hogy elszállítják, de a jogi alapja megvan ,tehát megtehetnék.

Azt érti alatta, hogy a sok nagyértékű autó "énmindentmegtehetekmertnekemilyenemvan" vezetője megtalálta a joghézagot a magyar jogrendben. Így már nem olyan zsíros buli az autóelszállítás, be is fejezte az a Kft. ami 3-4 évig abból élt. Azóta sincsen helyette senki, csak alkalmi jelleggel bérelnek trailereket, ha valami sátoros ünnep miatt kell megtisztítani egy útvonalat. Nézzük a jó oldalát (hurráoptimizmus) legalább könnyebb kiszúrni a trailerrel lopókat.

KRESZ szabály megsértése miatt NINCS ma Magyarországon járműelszállítás (még ha többszáz tábla ezzel is fenyeget). Pedig talán az volt az egyetlen, aminek - a kerékbilincs mellett - volt valami kis minimális visszatartó ereje.
Gondolkoztál már ma?

#754 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 17:34

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 18:08

Idézet

Azt érti alatta, hogy a sok nagyértékű autó "énmindentmegtehetekmertnekemilyenemvan" vezetője megtalálta a joghézagot a magyar jogrendben. Így már nem olyan zsíros buli az autóelszállítás, be is fejezte az a Kft. ami 3-4 évig abból élt. Azóta sincsen helyette senki, csak alkalmi jelleggel bérelnek trailereket, ha valami sátoros ünnep miatt kell megtisztítani egy útvonalat. Nézzük a jó oldalát (hurráoptimizmus) legalább könnyebb kiszúrni a trailerrel lopókat.

Ez rendben, nem tudtam.

Idézet

KRESZ szabály megsértése miatt NINCS ma Magyarországon járműelszállítás (még ha többszáz tábla ezzel is fenyeget). Pedig talán az volt az egyetlen, aminek - a kerékbilincs mellett - volt valami kis minimális visszatartó ereje.

Erre csak azt tudom mondani, olvasd el a KRESZ-könyvben az 59-es paragrafust, mely 1994.VI.1-jétől hatályos.

#755 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 19:27

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 18:08

Már beszéltünk róla, de ismételni sosem árt.
A megállni tilosban várakozó autó megbilincselése nem oldja meg az eredendő gondot, továbbra is útban van.
Azt mindenképpen elszállítással lehet megoldani.
Lehet hivatkozni személyiségi jogra, meg akadályoztatásra, a "megtehetemember"-nek sincs joga egy nagykörútnyi autóst feltartóztatni, mert a Zrínyi mozi előtt félig a zebrán parkolva, ezáltal lezárva a külső sáv forgalmát, teszi le a kocsit "csak öt percre".

#756 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 19:35

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 18:34

Erre csak azt tudom mondani, olvasd el a KRESZ-könyvben az 59-es paragrafust, mely 1994.VI.1-jétől hatályos.

Idézet

A járművek eltávolítása

59. § (1) A rendőrhatóság - az üzemben tartó értesítése mellett és költségére - elszállítással eltávolíthatja azt a járművet, amely
a) a 15. § (9) bekezdés 63/b. ábra szerinti kiegészítő táblával ellátott megállást vagy várakozást tiltó jelzőtábla hatálya alá eső területen szabálytalanul várakozik,
b) a 37. § (4) bekezdésében, továbbá a 40. § (1)-(3) és (5), valamint a (8) bekezdésének b), illetőleg c) pontjában meghatározott megállási tilalom megszegésével, illetőleg a rendelkezésekben meghatározott megállási feltételek figyelmen kívül hagyásával szabálytalanul várakozik,
c) kijelölt rakodóhelyen szabálytalanul tartózkodik,
d) a mozgáskorlátozottak gépkocsijai részére fenntartott jelzőtáblával (115. és 115/a. ábra) vagy útburkolati jellel megjelölt várakozóhelyen jogosulatlanul várakozik,
e) kerékpárúton várakozik.
A jármű elszállítására - a rendőrhatóság értesítése mellett - a közlekedési hatóság, illetőleg az út kezelője is jogosult.
(2) Közveszély vagy elemi csapás elhárítása, illetőleg az ebből származó kár csökkentése érdekében, valamint a közút különleges igénybevétele esetében a rendőrhatóság felhívhatja az üzemben tartót a jármű eltávolítására. Ha az üzemben tartó a kellő időben közölt felhívásnak nem tesz eleget, a rendőrhatóság a járművet az üzemben tartó költségére eltávolíttathatja. Ha az üzemben tartó a jármű eltávolítására előzetesen nem hívható fel, a rendőrhatóság a járművet saját költségére távolíttathatja el; az üzemben tartót a jármű eltávolításáról ilyen esetben is értesíteni kell. A járművet a tűzoltóság is eltávolíthatja; erről azonban a rendőrhatóságot is értesítenie kell. E bekezdés rendelkezéseit kell alkalmazni a baleset folytán megsérült és elhagyott járművek eltávolítására is.
(3) Hatósági jelzéssel nem rendelkező azt a járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon egyáltalán nem, mellékútvonalon pedig - közterület-használati engedély nélkül - legfeljebb 30 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrhatóság vagy a közút kezelője - a tulajdonos költségére - eltávolíthatja.

A Karinthyn a bringaúton mindig van 8-10 parkoló kocsi. Lehetne kaszálni, de valahogy sosem olcsó autók a vétkesek.
Inkább elfordul mindenki, akinek a dolga lenne?
A közteres a szabályosan parkoló autót lesi, mert két perc múlva lejár a jegy.

#757 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 19:54

Mostanaban erdekes dolgot tapasztaltam, tobbszor is.Elottem totojazik a csako, mondom az en idom se vegtelen szembol messze van az illeto, szal belekezdek az elozesbe, abban a pillanatban a bunko paraszt is elkezdi nyomni a gazt, mint az allat, nehogyman megelozzem, egyszer igen meleg volt a szitu, epphogy befertem, kedvem lett volna kette****ni a fejet a tanyasi aszfaltbetyarnak.Es mint mondottam ez tobbszor is elofordult, mi van mostanaban az emberekkel?
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#758 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 19:56

Idézet: Evil. - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 20:54

Mostanaban erdekes dolgot tapasztaltam, tobbszor is.Elottem totojazik a csako, mondom az en idom se vegtelen szembol messze van az illeto, szal belekezdek az elozesbe, abban a pillanatban a bunko paraszt is elkezdi nyomni a gazt, mint az allat, nehogyman megelozzem, egyszer igen meleg volt a szitu, epphogy befertem, kedvem lett volna kette****ni a fejet a tanyasi aszfaltbetyarnak.Es mint mondottam ez tobbszor is elofordult, mi van mostanaban az emberekkel?

Megmonta Gino a majálison..... "sokaköcsög"

Elküldjem a le nem adott ertéell riportot? :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#759 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 20:08

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 18:34

Nem csak elolvastam (ismertem egyébként), hanem be is másolom ide mások (pl. azok, akik szerint ilyen rendőri szigorral is rendőrállam vagyunk) okulására.

Idézet

A járművek eltávolítása

59. § (1) A rendőrhatóság - az üzemben tartó értesítése mellett és költségére - elszállítással eltávolíthatja azt a járművet, amely
a) a 15. § (9) bekezdés 63/b. ábra szerinti kiegészítő táblával ellátott megállást vagy várakozást tiltó jelzőtábla hatálya alá eső területen szabálytalanul várakozik,
b) a 37. § (4) bekezdésében, továbbá a 40. § (1)-(3) és (5), valamint a ( 8 ) bekezdésének b), illetőleg c) pontjában meghatározott megállási tilalom megszegésével, illetőleg a rendelkezésekben meghatározott megállási feltételek figyelmen kívül hagyásával szabálytalanul várakozik,
c) kijelölt rakodóhelyen szabálytalanul tartózkodik,
d) a mozgáskorlátozottak gépkocsijai részére fenntartott jelzőtáblával (115. és 115/a. ábra) vagy útburkolati jellel megjelölt várakozóhelyen jogosulatlanul várakozik,
e) kerékpárúton várakozik.
A jármű elszállítására - a rendőrhatóság értesítése mellett - a közlekedési hatóság, illetőleg az út kezelője is jogosult.
(2) Közveszély vagy elemi csapás elhárítása, illetőleg az ebből származó kár csökkentése érdekében, valamint a közút különleges igénybevétele esetében a rendőrhatóság felhívhatja az üzemben tartót a jármű eltávolítására. Ha az üzemben tartó a kellő időben közölt felhívásnak nem tesz eleget, a rendőrhatóság a járművet az üzemben tartó költségére eltávolíttathatja. Ha az üzemben tartó a jármű eltávolítására előzetesen nem hívható fel, a rendőrhatóság a járművet saját költségére távolíttathatja el; az üzemben tartót a jármű eltávolításáról ilyen esetben is értesíteni kell. A járművet a tűzoltóság is eltávolíthatja; erről azonban a rendőrhatóságot is értesítenie kell. E bekezdés rendelkezéseit kell alkalmazni a baleset folytán megsérült és elhagyott járművek eltávolítására is.
(3) Hatósági jelzéssel nem rendelkező azt a járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon egyáltalán nem, mellékútvonalon pedig - közterület-használati engedély nélkül - legfeljebb 30 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrhatóság vagy a közút kezelője - a tulajdonos költségére - eltávolíthatja.
a), b) Belvárosi kerületünkben nagyjából 3 éve nem láttam tilosban várakozó autót, aminek a szélvédőjén lett volna nyalóka. De tudok olyan - szomszédos - kerületről, ahol bizonyos (kizárólag!!!) frekventáltabb utcákon élnek ezzel a lehetőséggel, főleg azért, mert ott működik a kamerarendszer is, ráadásul rendőrök figyelik azt.
c) Ilyet sem láttam, mert vagy nem hagyják szabadon az autósok, vagy vadkeleti megoldással a rakodóhely "tulajdonosa" (a közelben lévő üzlet tulajdonosa) eltorlaszolja valamivel a közterületet (ami szintén szabálytalan, de célravezető. :(
d) Mozgássérült várakozóhelyen sem láttam még, hogy bírságoltak volna, sem olyat, hogy elszállítottak volna járművet.
e) Egyetlen olyan helyet ismerek Budapesten, ahol bírságolják kerékpárúton - szabálytalanul várakozókat, ez az Andrássy út.
...
(3) Lehet, hogy működik pár kerületben ez, de a Pesti oldalon a belváros tele van rendszám nélküli roncsokkal. Amelyeket ugye az Önkormányzatnak kellene elszállíttatnia. (és szerintem nem csak a belvárosi kerületekben probléma ez)
Gondolkoztál már ma?

#760 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 20:10

....

Szerkesztette: *Macika* 2005. 05. 21. 20:14 -kor

Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +