HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1831 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 07. 17:01

Inkább megformáztam a vinyót, úgysem volt semmi nagyon fontos rajta. :)
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#1832 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 11. 15:19

Baj van! Segítsen aki tud!

Kikapcsolja a gépet a vinyóm!!!

Lassan három éves Clevo notebook és Toshiba 40 gigás vinyó: mk4018gap ami eddig lassan, de hibátlanul működött. A hűtés elég hangos és valószínűleg rossz hatásfokú már, úgyhogy az első tippem az, hogy a túlmelegedés valamit kivégzett a vinyón.

A gépen mai napig Winxp volt, ami pár hónapja nagy keresgélés után ment fel.
A hibajelenségek röviden:

1. Partition Magic nem indul el mert nem tudja észlelni a partíciót. (#117-es hiba ha jól emlékszem.)
2. Partition Magic cdről bootolva azt írja, hogy hibás az egész partíconálás mert nem látja az első szektort (#108-as hiba)
3. Partition Magicben formatálásra hibaüzenetet dob ki. (#4-es hiba)
4. Powermax full format elkezdése után röviddel kikapcsol a gép (2x próbálva)
5. Powermax basic test legvégén, Smart értékeknél kikapcsol. Másodjára lefut, de hosszú tesztet kér.
6. Powermax hosszú tesztnél kikapcsol.
7. Win98, Winxpsp1, Winxpsp2 installnál random módon kikapcsol, még a gép elemzésénél. (Három hónapja is ezt csinálta velük, amíg nem lett "egy" aminél nem kapcsolt ki.)

Kéne egy jó low level format program, amivel még megpróbálnám.

Ötletek?

#1833 Felhasználó inaktív   jag 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 13:45

Idézet: Karesz - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 14:19

Baj van! Segítsen aki tud!

Kikapcsolja a gépet a vinyóm!!!

Lassan három éves Clevo notebook és Toshiba 40 gigás vinyó: mk4018gap ami eddig lassan, de hibátlanul működött. A hűtés elég hangos és valószínűleg rossz hatásfokú már, úgyhogy az első tippem az, hogy a túlmelegedés valamit kivégzett a vinyón.

A gépen mai napig Winxp volt, ami pár hónapja nagy keresgélés után ment fel.
A hibajelenségek röviden:

1. Partition Magic nem indul el mert nem tudja észlelni a partíciót. (#117-es hiba ha jól emlékszem.)
2. Partition Magic cdről bootolva azt írja, hogy hibás az egész partíconálás mert nem látja az első szektort (#108-as hiba)
3. Partition Magicben formatálásra hibaüzenetet dob ki. (#4-es hiba)
4. Powermax full format elkezdése után röviddel kikapcsol a gép (2x próbálva)
5. Powermax basic test legvégén, Smart értékeknél kikapcsol. Másodjára lefut, de hosszú tesztet kér.
6. Powermax hosszú tesztnél kikapcsol.
7. Win98, Winxpsp1, Winxpsp2 installnál random módon kikapcsol, még a gép elemzésénél. (Három hónapja is ezt csinálta velük, amíg nem lett "egy" aminél nem kapcsolt ki.)

Kéne egy jó low level format program, amivel még megpróbálnám.

Ötletek?

Ram probléma lesz az sztem.
GA-P35-S3 - E4300@3GHz - 4GB Kingmax - HD3850 - AC Freezer

#1834 Felhasználó inaktív   jag 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 14:16

Kezdj el futtatni egy Memtest86-ot.
GA-P35-S3 - E4300@3GHz - 4GB Kingmax - HD3850 - AC Freezer

#1835 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 19:36

Hi!

Külső firewire rackben van egy vinyóm. NTFS. Másoltam rá, befejezte, elindítottam a Nero-t, csotra fagyot a gép. Reset. A racket nem kapcsoltam ki. A win betöltésekor már ott is volt a vinyó, viszont nem lehetett megnézni a tartalmát. Gép kikapcs, rack kikapcs, gép bekapcs, win betölt, rack bekapcs, megtalálja, de nem lehet hozzáférni és leválasztani sem. Vissza tudom vhogy kapni a cuccokat?

#1836 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 11:00

Idézet: jag - Dátum: 2006. okt. 12., csütörtök - 15:16

Kezdj el futtatni egy Memtest86-ot.

Memtestre is kikapcsol úgy 5 perc után!!!! Addig nem talál hibát.  :eek:

Szerezzek egy próbaramot?

#1837 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 16:07

Nos, ma hazajöttem és beraktam a vinyót sima rackbe. A BIOS felismerte, de POST-kor kiírta, hogy gáz van a S.M.A.R.T.-tal és: "Immediate back-up your data and replace hard disk drive. A failure may be imminent." Ha tovább engedtem a rendszervinyó elkezde tölteni a win-t, de megáll és csak a csík futkorászott! Game over?

#1838 Felhasználó inaktív   Czube66 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 14. 10:13

Sziasztok!
Nekem is lenne egy problémám:
Van egy Samsung SP1614C vinyóm, 160Gb-os.
Adatolvasási hibák jelentkeztek rajta. Megvizsgáltam HDD Regenerator-ral, szépen rendre fel is fedezi a bad sectorokat, javítgatja is, aztán egynél megáll, és úgy marad.
Tudtok olyan progit, ami ha nem is javítja, de legalább biztonsággal megjelöli a bad sectort?
Max kizárnám valami partíció managgerrel...
Előre is köszi minden javító hsz-t!

#1839 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 19:52

Czube én sajna nem tudok ilyen progit, a saját gondomat viszont megoldottam. Leírom nagyjából hogyan, hátha segít vkinek. Először is csináltam egy extended tesztet egy boot floppys WD tesztprogival, minden OK. Hiren's egyik progijával letöröltem a partíciót, Így már bejött a win, úgy hogy ide-re volt dugva a vinyó. A windowsos wd progival feltölttettem a vinyó elejét nullákkal, majd PQ magiccel új partíció. Asszem mostantól ha be lesz kapcsolva a rack, nem fogok nagyon virgonckodni csak ha lekapcsoltam. Esetleg az lehet megoldás ha az irás cache-elést kikapcsolnám erre a vinyóra?

#1840 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 00:26

Ez meg mi az ördög?

Kép

Hiba?

Szerkesztette: MamaSaid 2006. 10. 16. 00:27 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#1841 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 01:01

Több, mint 21000 kicserélt hibás sector. Ha még van rá garancia, mehet cserére.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1842 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 12:26

Idézet: brd - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 2:01

Több, mint 21000 kicserélt hibás sector. Ha még van rá garancia, mehet cserére.

Ez az enyémre válasz?

#1843 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 12:56

Yep.

#1844 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 21:11

Idézet: brd - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 13:56

Yep.

Ez elég rossz hír.  :(
Hogy jön ki a  "több, mint 21000 kicserélt hibás sector"?
Még garis, bár ez nem sokat jelent mert a mistrálnál.  :reklamacio:

#1845 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 22:35

Lassan 5 eves masina, de jol muzsikal ;) Tusl2c, asszem 350-es tap /igen, codegen, de a fikazast egyelore kerem megtartani :)/. Semmi extra nincs a gepben, 60W-ot kajal max.
PM: samsung 80-as, PS: mobilkeret, jellemzoen uresen, SM:nec3540, SS:wd250. Ez utobbi a problema targya. Marharitkan, kb havonta egyszer elojon, hogy hallom, hogy katt, es mintha ujra felporogne /mivel 3-4 honapja van meg, mondhatom, hogy lenyegeben a kezdetektol/. Ekozben mint meghajto megmarad, tehat nem tunik el, de belelepni, konyvtarak kozott maszkalni nem lehet, majd par sec mulva mint ha mi sem tortent volna, megy tovabb. Smartja okes, a power on hours, start/stop count, spin up time, es homerseklet kivetelevel minden 0. Meg hibanaploba sem kerult semmi. De most elkaptam a grabancat, most irt bele ;)

-Az illesztoprogram vezerlesi hibat talalt a kovetkezo eszkozon: \device\harddisk1\d ebbol van 4-5 egymas utan, majd atapi problema:
-paritasi hiba van a kovetkezon: \device\ide\ideport0, ezutan megegy az elozo vezerlesi hibabol, es ez az osszes hiba 2 masodpercen belul volt, aztan ezutan semmi. A gep is ment tovabb.
Elsore mondanam, h talan tap, de a masik vinyo meg nem kattan, nem indul ujra. Esetleg doglodne a secondary ide portom? /ez rendszeres hasznalatra lenyegeben most lett bevetve az uj vinyo altal, eddig csak optikai volt rajta/ Mi a gebasz? :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1846 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 22:40

Idézet: Czube66 - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 11:13

Van egy Samsung SP1614C vinyóm, 160Gb-os.

Nem olyan regi, h ne legyen garos. Samsung oldalrol hutilt letolteni, raengedni, ha hibas, gariba vele.
Archív:

#1847 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 23:05

MamaSaid: Úgy, hogy az a RAW érték egy hexadecimális szám, ahol pedig a köznapi életben megszokott 10-es számrendszerben lévő 10 számjegy -0123456789- helyett itt 16 db van -0123456789ABCDEF- a 9-es után az értékek (nyilván) egyel növekednek, tehát pl. az "A" betű 10-et ér decimálisan, a "D" 13-at, az "A0" az már 160: 16*A(vagyis 10), mivel az A az 10-et ér és egy helyiérték ugye 16-ot, mert 16 db számjegy van), az FF az már 255... Vagy arra gondoltál, hogyan lett ennyi, anélkül, hogy eddig észrevetted volna? :) Az pedig amiatt van, mert a mai HDD-kben működik egy olyan mechanizmus, amely a gyengélkedő sectorokat kicseréli egy tartalék területen lévő sectorokkal (pontosabban a hibás sectorra irányuló műveleteket átirányítja a tartalék területre), miután a még menthető adatokat átmásolta a hibás területről a tartalékra. Ez, ha nem hirtelen romlik az adattároló felület, akár észrevétlen folyamat is lehet, mivel akár az összes adatot is át lehet másolni hibátlanul, mielőtt teljesen el nem romlik egy adott sector. Maga az érték a HDD gyártója által meghatározott határ túllépésekor jeleztet ilyen (diagnosztikai programban így megjelenő, vagy a gép indulásakor a BIOS-szal üzenetet kiírató) hibát a SMART-tal. Sajnos egyes HDD-k csak több ezer ilyen kicserélt sector után adnak hibát. Persze megfelelő hozzáértéssel, vagy programmal (pl. HDSentinel), előbb is fel lehet fedezni a hibát.

asdf: molex csati gyűrűinek összenyomorgatása, mobil keret cseréje (kezdetben csak teszt célból). Ilyen hiba esetén a legvalószínűbb, hogy néha egy pillanatra megszakad a HDD áramellátása, emiatt parkoló állásba csapja a fejet, ez a kattanás, majd újra áramot kap és felpörög. Ez a SMART-ban jó eséllyel nem fog hibaként megjelenni.

#1848 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 08:09

Oks, megnyomorgatom oket. A mobilkeret imho itt nem jatszik, mert egyreszt 95%-ban ki van kapcsolva, masreszt nem is egy madzagon van a problemas vinyoval, az fix beszerelesu /mar amennyiben a gumicsikokon "lebeg" dolgot lehet fixnek nevezni :D -halistennek nem, igy csend van ;)-/.

Szerkesztette: asdf 2006. 10. 18. 08:10 -kor

Archív:

#1849 Felhasználó inaktív   ib_su 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 17:14

Idézet: ib_su - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 10:11

van egy 80gb-os ibm deskstar hdd-m (made in thailand a cimke szerint, elektronikan meg egy assembly made in china matrica van), amin tonkrement az elektronika (volt egy azonos tipusu hdd-m, azt hittem az elektronika halt meg benne, kesobb kiderult, h fej hibas volt, de amikor ezt meg nem tudtam es atraktam ennek az elektronikajat, akkor kinyirta azt is).
az erdekelne, h lehetseges-e:
- ilyen elektronikat venni valakitol, h eletre keltsem
- eladni valakinek a vinyot igy, rossz elektronikaval

melyikre van nagyobb eselyem, hol erdemes keresni/hirdetni, mire szamitsak, mennyiert vehetek elektronikat, v mennyiert adhatom el rossz elektronikaval a vinyot?

(bocs ha volt mar ilyen kerdes - probaltam hasznalni a keresot, de nem jartam sikerrel)

erre senki nem tud mondani semmit?  :confused:
vagy mashol probalkozzak?

#1850 Felhasználó inaktív   Somansky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 08:28

Sziasztok!

Lenne egy nagy problámám. Usb-re rádugom a rakcot. WD 160 as vinyo. Otthon ment, de csak ugy hgy az XP lemezkezelöbe dinamikussá tettem ésugy jött elö a kettéosztott meghajtó. Hoztam meloba. Itt is felismeri egynek. Majd ujra ez és azt irja ki a lemez nem lefoglalt szabad a 160 Giga. Minden adat most elveszett???  Ha megint rányomom a konvertálásra akkor csak az jön elö, hogy uj partico stb...
Lehet valamit tenni?
| Gigabyte P35C-DS3R | Intel C2D (E6550) 2,33Ghz 1333Mhz FSB | 2x1Gb PQI 800Mhz Ram | MSI Nvidia Geforce 8600 GTS-EZ 256MB | 80GB Samsung IDE + 320GB WD SATAII | Pioneer DVR-212 SATAII DVDRW | CoolerMaster Century 534 ház | COOLINK CP5012P 500W PPFC Táp | Samsung 226BW TFT | Genius Home Th 5.1 | APC BE500-GR | MS Windows Vista Ultimate X64 HUN |

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.