HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1851 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 27. 18:38

Sziasztok!

Samsung MP0804H merevlemez FujitsuSiemens Amilo M1425-ös notebookban.
Ideje lassú volt, meg néha "prüccentett" (magas hangon tik-tik) kettőt a gép. Smart értékek gyanúsak voltak majd futtattam chdisket. Sok fájlnál volt rossz szektorcsoport, ezeket javította a windows.
Most újra akartam telepíteni a windows-t, install cd-vel lassú ntfs formázás. De 29%-ig ment gyorsan utána meg megállt majd félóra után továbbment 33%-ra. Most egy órája áll ott. Próbáltam többször is, de megakad.

A notebook szerencsére még garanciás, remélem a winyót cserélik. Ha nem megy a formázás, akkor biztos a winchester ment tönkre, igaz? A hibajelentést amit a szervzínek küldök küldjem a fenn írtakat vagy vannak ezekre valami szakszavak?

Szerk:
29-ről felment a százalék 33-ra másfél óra alatt.  :reklamacio:

Szerkesztette: Fresi 2006. 10. 27. 19:06 -kor

#1852 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 20:32

Végigment a formázás és a fájlmásolás is, de kékhalál lett a vége:

STOP: c000021a {Helyrehozhatatlan rendszerhiba}
A rendszerfolyamat (Windows Logon Process) váratlanul félbeszakadt. llapot: 0xc0000006 (0x00000000 0x00000000).
A rendszer leállt.

Újraindítottam. A képernyő alján lévő fehér csík borzasztó lassan töltődött, a hdd ledje világított folyamatosan. És ismét leállt a fenti hibaüzenettel.  :(

#1853 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 21:02

Minek sz*patod magad? Ezért van a garancia.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1854 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 21:13

Mert alapvetően műszaki beállítottságú vagyok és szeretek utánajárni a problémáknak.  :)

#1855 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 15:28

Hi!

Van egy vinyóm, amit usb-s mobile rackre dugtam, de az a rack nem valami nagy szám. Múltkor is rádugtam, nem mindig ismerte fel, de néha lehetett róla másolni/ráírni. Tegnap is elmentem ugyanahhoz a haverhoz, felismerte kapásból. De másolás közben egyszercsak megszakadt a kapcsolat a vinyóval, és onnantól nem ismerte fel, ileltve látta a partíciókat, de a rajta lévő adatokat nem. Hazajöttem, hogy itthon úgyis megy (múltkor is ezt csinálta), de itthon is 2 meghajtó, de egyiken sincs adat, illetve RAW-nak ismerte fel. R-Studioval vissza tudnám hozni az adatokat, de ez lassú is, és van rajta egy oprendszer, amit nem szeretnék újratelepíteni.
A kérdésem: van-e olyan progi, ami a hibás fat táblát (ntfs) vissza tudja állítani? Próbálkoztam 2-3 progival, de egyik sem tudta.
Válaszokat köszönöm!

#1856 Felhasználó inaktív   dragu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 30. 14:51

Sziasztok!

A vinyom operacio alatt mert megdoglott, de donornak szukseg lenne egy sima SAMSUNG IDE 160 Gbyte-os vinyora. Aminek a product number legvegen az MA betukombinacio talalhato! a vinyo 2004-es egyebkent.
QQQQrva nagy segitseg lenne, ha valaki tudna egy ilyet valahol elfekvoben. SURGOSSS!!!!!!

Koszi
drg

#1857 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 05:49

IBM deskstar 120GXP IC35-L120AVVA07-0 modelszámú vinyómhoz kéne elektronika, ha valaki ki tudna segíteni.. Az volt a jelenség, hogy egy idő után 1-év roppant lassan pörgött fel, majd utána meg-meg állt "lefagyott". mostmár elsem indul, nem pörög fel a tányér. mechanikai károsodás neigazán érhette, ámítógép nemláttya a disket.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 10. 31. 05:52 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1858 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 06:03

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 4:49

IBM deskstar 120GXP IC35-L120AVVA07-0 modelszámú vinyómhoz kéne elektronika, ha valaki ki tudna segíteni.. Az volt a jelenség, hogy egy idő után 1-év roppant lassan pörgött fel, majd utána meg-meg állt "lefagyott". mostmár elsem indul, nem pörög fel a tányér. mechanikai károsodás neigazán érhette, ámítógép nemláttya a disket.

Nem gondolom hogy ez elektronikai hiba.
Ezek inkább fejhibával hullanak. Elhasználódás áldozata lesz.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1859 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 11:00

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 6:03

Nem gondolom hogy ez elektronikai hiba.
Ezek inkább fejhibával hullanak. Elhasználódás áldozata lesz.

fel se pörögnek a tányérok, lényegében nem resetel a cucc. ez nemigazán fejhiba.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1860 Felhasználó inaktív   enxt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 09:31

sziasztok!

szeretném valakinek a segítségét kérni. A napokban totálisan elszáltt az XP-m, újra kellett tenni, de partíció törlése és készítése közben mindenféle szektorhibákról tájékoztatott...sikerült felrakni, megy is rendesen, de szeretnék meggyőződni arról hogy nincs -e esetleg valami fizikai baja a vinyónak. Ha valaki tud egy jó (nem 
windowsos) progit amivel lehet lemezellenörzést végezni az kérem segítsen. Ha már ezerszer volt ez a téma akkor elnézést, csak kicsit körülményes a több ezer levelet elolvasni.

köszönöm

#1861 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 01. 17:51

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 10:00

fel se pörögnek a tányérok, lényegében nem resetel a cucc. ez nemigazán fejhiba.

Te írtad ezt: roppant lassan pörgött fel, majd utána meg-meg állt "lefagyott".
Ami még gyanus, hogy megapadt a fej. Ez is elég gyakori hiba.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1862 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 02. 22:11

Sziasztok! azzal a problémával fordulok felétek, hogy... van egy 120Gb samsung HDD-m.. ez elvileg a bios szerint "IDE third Master" vagy mi..amúgy sata.  ezen van a vindóz! semmi gáz.. namost van még 1 samsung 40Gb HDD és ez mobilerack-ben van.. Ez elvileg az "IDE Primary Slave" eddig yoo is lenne, mert szokott működni... namost.. beraktam a gépbe ma... semmi... boot képernyőn leáll.. restart.. próbálok belépni a bios-ba..semmi... ki-be rakom a rack-et, hátha nem yoo a csatlakozás.. bootképernyőn persze jelzi, hogy ott van.. nagynehezen egyszercsak bejön az XP.. nah.. ha bejön, akkor vinyó is lesz... nade nincs.. megnézem a sajátgépet.. marad a 120-as.. semmi.. viszont az eszközkezelőbe meg kiírja.. szóval látja...  :think: namost mi a helyzet, mert amúgy nem látom a vinyót... csak a gép... elvileg... partition magic meg error-t ír.. szóval ilyenkor mi a helyzet?? tanácstalan vagyok..

#1863 Felhasználó inaktív   thunderknight 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 14:00

Sziasztok !

Van pár problémám , amit nem tudok megoldani , kérlek segítsetek , tuti van itt hozzáértő !
A gond az , hogy kaptam egy 80 gigás Sata Samsung vinyót , a gond az volt vele , hogy leesett ( mielőtt megkaptam ) . Mióta benn van a gépemben a windows csak akkor indul el , ha bekapcsolom ( reboot-nál nem ismeri fel a bios ) , hiába állítottam a várakozási időt 5-10-15 másodpercre . Ezen felül a Hutil progi végigellenőrizte , és teljesen rendben találta , viszont a speedfan és a hdd sentinel 20%-osnak minősíti .

Mit lehetne vele még kezdeni ? Légyszi segítsetek !

Előre is köszi !    :respect:
Mindenkinek alanyi joga hülyének lenni , páran élnek is a jogaikkal !

#1864 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 14:45

Idézet: thunderknight - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 13:00

Sziasztok !

Van pár problémám , amit nem tudok megoldani , kérlek segítsetek , tuti van itt hozzáértő !
A gond az , hogy kaptam egy 80 gigás Sata Samsung vinyót , a gond az volt vele , hogy leesett ( mielőtt megkaptam ) . Mióta benn van a gépemben a windows csak akkor indul el , ha bekapcsolom ( reboot-nál nem ismeri fel a bios ) , hiába állítottam a várakozási időt 5-10-15 másodpercre . Ezen felül a Hutil progi végigellenőrizte , és teljesen rendben találta , viszont a speedfan és a hdd sentinel 20%-osnak minősíti .

Mit lehetne vele még kezdeni ? Légyszi segítsetek !

Előre is köszi !    :respect:

Amíg tudod használd, de fontos, pótolhatatlan adatokat ne tárolj rajta.

#1865 Felhasználó inaktív   Jointer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 00:57

HELP!!

Segítsetek léci: volt egy 160GB-os hitachi sata1 a gépembe, ehhez vettem egy 200GB-os maxtor sata3gb-es lemezt. Az első közös bootoláskor a windows lemezellenőrzést végzett, 10 percig rakosgatta a file-okat, és mire feleszméltem a két vinyón lecsökkent a tárterület 136-136 gb-ra. A bios szintén 136-136 gigásnak ismeri fel őket.

PM8 sem lát többet, és még egy rakás partíció manager programot kipróbáltam egyik sem találja az elveszett területet.

Segítsetek léci mert ilyet én még nem pipáltam!

üdv:

Jointer

#1866 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 09:23

Idézet: Jointer - Dátum: 2006. nov. 4., szombat - 23:57

HELP!!

Segítsetek léci: volt egy 160GB-os hitachi sata1 a gépembe, ehhez vettem egy 200GB-os maxtor sata3gb-es lemezt. Az első közös bootoláskor a windows lemezellenőrzést végzett, 10 percig rakosgatta a file-okat, és mire feleszméltem a két vinyón lecsökkent a tárterület 136-136 gb-ra. A bios szintén 136-136 gigásnak ismeri fel őket.

PM8 sem lát többet, és még egy rakás partíció manager programot kipróbáltam egyik sem találja az elveszett területet.

Segítsetek léci mert ilyet én még nem pipáltam!

üdv:

Jointer

Valószínűleg az operációs rendszered nem támogatja a 48bites LBA-t.
SP2 ajánlott!

Sajnos nagyon beszívtad ezzel. Ha nincs támogatva a rendszerben a 137GB felettti hdd-k kezelése, akkor amint az adatmennyiség túllépi ezt, elkezdi felülírni a hdd elejét. - így megborul az egész.

kieg:  érdemes az alaplapi biost is frissíteni!

Szerkesztette: XC-biker 2006. 11. 05. 09:24 -kor

#1867 Felhasználó inaktív   Jointer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 10:12

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 9:23

Valószínűleg az operációs rendszered nem támogatja a 48bites LBA-t.
SP2 ajánlott!

Sajnos nagyon beszívtad ezzel. Ha nincs támogatva a rendszerben a 137GB felettti hdd-k kezelése, akkor amint az adatmennyiség túllépi ezt, elkezdi felülírni a hdd elejét. - így megborul az egész.

kieg:  érdemes az alaplapi biost is frissíteni!

köszi a tanácsot!

Windows SP2HUN és a legfrissebb bios. Megvolt már minden elérhető: maxtor big drive enabler, registry edit minden. Amit csak össze tudtam szedni a netről. Ha nem megy visszaviszem az alaplapot, szerintem nem normális, hogy a legfrissebb bios-szal nem működik együtt a hdd.

j.

#1868 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 16:19

Nem írtad le az alaplap típusát, de én is arra tippelek, hogy régebbi darab és nem támogatja a 137 Gb-nál nagyobb HDD-ket. Ha a Bios frissítés sem segített, akkor szerintem alaplap csere lesz.
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#1869 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 00:42

[SIZE=1][FONT=Geneva][COLOR=green] Hello! A haveromnak volt 1db 40 gigás Maxtor winyója, amely beadta az unalmast. :(  Neki többet nem kell, vett vmi 300gigásat, fontos adat nem volt rajta, azt mondta, ha megjavítom, 3 rongyért az enyém, ha nem tudom, dobjam ki. Nos, nekem volt 1 hasonló winyóm, amely anno ugyan ilyet játszott: begyűrődött az IDE csatin 1-2 tű. Az enyémen egyszerűen visszahajlítottam, :rolleyes:  az övén azonban az anyag nem bírta a "gyűrődést", :omg:  megadta magát, és csúnyán levált az elektronikáról. Egy másik haverommal laboratóriumi körülmények között, inkább szórakozásból szétvágtunk egy ata kábel letesztelt két erét, amelyek a letört tűk helyére mennek. Egy kis toldattal jól kitervelt módszerekkel az elektronikába vezettük őket. Az operáció közben komplikáció nem lépett fel, szerintem az elektronika hőmérséklete a jóöreg Maxtor "üzemhőmérséklete" fölé sem emelkedett. Úgy éreztük, mindent jól csináltunk, annyit tudtunk, hogy többet nem lehet a winyót leválasztani a kábelről, de ez nem számított. Elvégre mindenki örülne, ha a megálltszívű nagyiját újraélesztenék, még ha azután már csak katéterrel üzemelne is. :Đ
És akkor bekövetkezett az, amire számítottunk is- nem is: A winyó mindkettőnk gépében ugyanazt mutatta, bootoláskor a meghajtót felismerte, a méretét helyesen írta ki, de lassan ment a bootolás, és már közben is kattogott. Onnantól kezdve folyamatosan, ritmustalanul, fémesen. Világos, az olvasófej parkoló pozícióban van, annak ellenére, hogy slave-re van jumperelve, parking positionra meg nem is lehet...Aztán a window$ nem ismeri fel, linuxom meg nincs telepítve.
Tudom, látatlanban általában nehéz megállapítani, hogy mi okozza valójában a hibát, de talán valaki rutinos ilyen téren. Megoldja-e egy elektronikacsere, vagy ez egyértelműen fizikai sérülésre utal és szereljem szét pormentes kutyaházban(ez csak vicc), vagy mondjuk esetleg szoftveresen kezelni lehet a problémát? Várom a választ, előre is köszi! :respect:

#1870 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 07:11

Idézet: einstein - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 23:42

[SIZE=1][FONT=Geneva][COLOR=green] Hello! A haveromnak volt 1db 40 gigás Maxtor winyója, amely beadta az unalmast. :(  Neki többet nem kell, vett vmi 300gigásat, fontos adat nem volt rajta, azt mondta, ha megjavítom, 3 rongyért az enyém, ha nem tudom, dobjam ki. Nos, nekem volt 1 hasonló winyóm, amely anno ugyan ilyet játszott: begyűrődött az IDE csatin 1-2 tű. Az enyémen egyszerűen visszahajlítottam, :rolleyes:  az övén azonban az anyag nem bírta a "gyűrődést", :omg:  megadta magát, és csúnyán levált az elektronikáról. Egy másik haverommal laboratóriumi körülmények között, inkább szórakozásból szétvágtunk egy ata kábel letesztelt két erét, amelyek a letört tűk helyére mennek. Egy kis toldattal jól kitervelt módszerekkel az elektronikába vezettük őket. Az operáció közben komplikáció nem lépett fel, szerintem az elektronika hőmérséklete a jóöreg Maxtor "üzemhőmérséklete" fölé sem emelkedett. Úgy éreztük, mindent jól csináltunk, annyit tudtunk, hogy többet nem lehet a winyót leválasztani a kábelről, de ez nem számított. Elvégre mindenki örülne, ha a megálltszívű nagyiját újraélesztenék, még ha azután már csak katéterrel üzemelne is. :Đ
És akkor bekövetkezett az, amire számítottunk is- nem is: A winyó mindkettőnk gépében ugyanazt mutatta, bootoláskor a meghajtót felismerte, a méretét helyesen írta ki, de lassan ment a bootolás, és már közben is kattogott. Onnantól kezdve folyamatosan, ritmustalanul, fémesen. Világos, az olvasófej parkoló pozícióban van, annak ellenére, hogy slave-re van jumperelve, parking positionra meg nem is lehet...Aztán a window$ nem ismeri fel, linuxom meg nincs telepítve.
Tudom, látatlanban általában nehéz megállapítani, hogy mi okozza valójában a hibát, de talán valaki rutinos ilyen téren. Megoldja-e egy elektronikacsere, vagy ez egyértelműen fizikai sérülésre utal és szereljem szét pormentes kutyaházban(ez csak vicc), vagy mondjuk esetleg szoftveresen kezelni lehet a problémát? Várom a választ, előre is köszi! :respect:

hdsentinellel nézd meg az állapotát.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.