[SIZE=1][FONT=Geneva][COLOR=green] Hello! A haveromnak volt 1db 40 gigás Maxtor winyója, amely beadta az unalmast.

Neki többet nem kell, vett vmi 300gigásat, fontos adat nem volt rajta, azt mondta, ha megjavítom, 3 rongyért az enyém, ha nem tudom, dobjam ki. Nos, nekem volt 1 hasonló winyóm, amely anno ugyan ilyet játszott: begyűrődött az IDE csatin 1-2 tű. Az enyémen egyszerűen visszahajlítottam,

az övén azonban az anyag nem bírta a "gyűrődést",

megadta magát, és csúnyán levált az elektronikáról. Egy másik haverommal laboratóriumi körülmények között, inkább szórakozásból szétvágtunk egy ata kábel letesztelt két erét, amelyek a letört tűk helyére mennek. Egy kis toldattal jól kitervelt módszerekkel az elektronikába vezettük őket. Az operáció közben komplikáció nem lépett fel, szerintem az elektronika hőmérséklete a jóöreg Maxtor "üzemhőmérséklete" fölé sem emelkedett. Úgy éreztük, mindent jól csináltunk, annyit tudtunk, hogy többet nem lehet a winyót leválasztani a kábelről, de ez nem számított. Elvégre mindenki örülne, ha a megálltszívű nagyiját újraélesztenék, még ha azután már csak katéterrel üzemelne is. :Đ
És akkor bekövetkezett az, amire számítottunk is- nem is: A winyó mindkettőnk gépében ugyanazt mutatta, bootoláskor a meghajtót felismerte, a méretét helyesen írta ki, de lassan ment a bootolás, és már közben is kattogott. Onnantól kezdve folyamatosan, ritmustalanul, fémesen. Világos, az olvasófej parkoló pozícióban van, annak ellenére, hogy slave-re van jumperelve, parking positionra meg nem is lehet...Aztán a window$ nem ismeri fel, linuxom meg nincs telepítve.
Tudom, látatlanban általában nehéz megállapítani, hogy mi okozza valójában a hibát, de talán valaki rutinos ilyen téren. Megoldja-e egy elektronikacsere, vagy ez egyértelműen fizikai sérülésre utal és szereljem szét pormentes kutyaházban(ez csak vicc), vagy mondjuk esetleg szoftveresen kezelni lehet a problémát? Várom a választ, előre is köszi!