HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1871 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 10. 10:20

BOCSANAT AZ OFF TOPICERT ! :)
az a problemam hogy sehol nem talalok meg csak magyar nyelven sem leirast a kovetkezohoz:
asztali dvdfelvevo sony rdr hx 919
aki barmilyen infot tud az pliiiz jelentkezzen !!! barmilyen infot szivesen latok!!!
vkrisz

#1872 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 13:06

Oké, HDsentinel, azt majd +láttyuk. Kösz. Ha valakinek vmi jó tanácsa van, az ne ilyedjen meg ha a hétvége során nem reagálok rá, csak simán nem lesz rá időm, azért majd elolvasom később a hozzászólását. Chiao! :p 

Szerkesztette: einstein 2006. 11. 10. 13:12 -kor

#1873 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 13:37

Idézet: einstein - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 13:06

Oké, HDsentinel, azt majd +láttyuk. Kösz. Ha valakinek vmi jó tanácsa van, az ne ilyedjen meg ha a hétvége során nem reagálok rá, csak simán nem lesz rá időm, azért majd elolvasom később a hozzászólását. Chiao! :p 

ewinstein! vinyo adatmenterol mit tudsz mondani? aszontad csinaltatok steril kornyezetben vinyoszerelest! valamit tudsz mondani ?:) mert van par amit meg kene varazsoolni !

#1874 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 16:29

Idézet: einstein - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 0:42

"...Egy másik haverommal laboratóriumi körülmények között, inkább szórakozásból szétvágtunk egy ata kábel letesztelt két..."

"...Megoldja-e egy elektronikacsere, vagy ez egyértelműen fizikai sérülésre utal és szereljem szét pormentes kutyaházban(ez csak vicc), vagy mondjuk esetleg szoftveresen kezelni lehet a problémát? Várom a választ, előre is köszi! :respect:"

:confused: Egyik sem azt jelenti, h én adatmentést vállalok. Magam számára bármit bevállalok, de azért nem kérhetek pénzt h mégjobban elrontom a vinyóidat.
De, ha gondolod... :p
Azért adatmentést elég sokan vállalnak, csak alapvetően biztosra mennek, nem úgy mint én. Ezen a lemezen semmi érdekes nincs, ezért nekem nem ér + 10 rongyot.
Ja, amúgy a laboratóriumi körülmények + túlzás vt egy kábel szétvágásához nem kell ilyesmi, viszont nem árt bekészíteni néhány célszerszámot, meg a világításra is oda kell figyelni. ezekre értettem.

#1875 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 06:08

Idézet: einstein - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 16:29

:confused: Egyik sem azt jelenti, h én adatmentést vállalok. Magam számára bármit bevállalok, de azért nem kérhetek pénzt h mégjobban elrontom a vinyóidat.
De, ha gondolod... :p
Azért adatmentést elég sokan vállalnak, csak alapvetően biztosra mennek, nem úgy mint én. Ezen a lemezen semmi érdekes nincs, ezért nekem nem ér + 10 rongyot.
Ja, amúgy a laboratóriumi körülmények + túlzás vt egy kábel szétvágásához nem kell ilyesmi, viszont nem árt bekészíteni néhány célszerszámot, meg a világításra is oda kell figyelni. ezekre értettem.

esetleg bovebben? mert en is megprobalnam ezt hazilag, van egy ket vinyom amivel lehetne kiserletzezni, hatha alapon,....
dolgoztram ibmben ugyhogy azt tudom a wino szereles alapja a tiszta tér, de az ilyenek hogy nyomatekkulsz meg miegymas.. ?

#1876 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 08:17

ja és fontos: nem tudja bárki hogy lehet e azon atmenetileg akr segiteni ha egy vinyo kattog?? amikor a maxtorom rakapcsolom a gepre vadul kattog a fej hallom ahogy be becsapkodja kozepre.... nem lehet valahogy akar atszerelni masik reszt hogy az adatokat leszedhessem? a vinyo alaplapcsereje nem oldja meg a temat? mert van egy par ugyanolyan marka meret tipus vinyom...

#1877 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 12. 20:05

Hali! Remélem tudtok segíteni.
Egy 80Gb-os PATA Samsung vinyóról van szó. Hűtve volt.
Tehát egyszer csak azt veszem észre hogy az xp csak 4 perc alatt tölt be. mondom ez kicsit sok, wtf 
A vinyó két részre volt osztva. Látszanak a betűjelei de ha rákattintok akkor fél perc várakozás után kiírja hogy nem elérhető. A beépített disk management-el megnéztem, a fájlrendszert nem látja, unknown-nak írja, de a partíció méretét jól ismeri fel. Windows XP telepítő szintén unknownnak írja. acronis disk directorral nem tudtam megnézni mert a partíciók analizálásánal megáll  De szereztem partitionmagicet, még azzal megpróbálom.
A vinyót formázni sem lehet, ez aggaszt a legjobban. Gyors formázásnál kiír valami hibát. Rendes formázást látszólag engedi, az xp telepítő és a disk management is elkezdi, de 15 perc alatt sem ér el 1%-ig a 2 gigás partíción ami elég gyanús nekem.
Megnéztem két másik gépben, ugyanígy viselkedik.
Jelenleg már nem érdekelnek a rajta lévő adatok, mert pótolhatóak, de azért új vinyót nem szívesen vennék. Tudtok segíteni?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1878 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 15:40

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. nov. 12., vasárnap - 19:05

Hali! Remélem tudtok segíteni.
Egy 80Gb-os PATA Samsung vinyóról van szó. Hűtve volt.
Tehát egyszer csak azt veszem észre hogy az xp csak 4 perc alatt tölt be. mondom ez kicsit sok, wtf 
A vinyó két részre volt osztva. Látszanak a betűjelei de ha rákattintok akkor fél perc várakozás után kiírja hogy nem elérhető. A beépített disk management-el megnéztem, a fájlrendszert nem látja, unknown-nak írja, de a partíció méretét jól ismeri fel. Windows XP telepítő szintén unknownnak írja. acronis disk directorral nem tudtam megnézni mert a partíciók analizálásánal megáll  De szereztem partitionmagicet, még azzal megpróbálom.
A vinyót formázni sem lehet, ez aggaszt a legjobban. Gyors formázásnál kiír valami hibát. Rendes formázást látszólag engedi, az xp telepítő és a disk management is elkezdi, de 15 perc alatt sem ér el 1%-ig a 2 gigás partíción ami elég gyanús nekem.
Megnéztem két másik gépben, ugyanígy viselkedik.
Jelenleg már nem érdekelnek a rajta lévő adatok, mert pótolhatóak, de azért új vinyót nem szívesen vennék. Tudtok segíteni?

Gyári tesztprogrammal nézd meg.
ill. a HDsentinel progi is a te barátod! ;)
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1879 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 19:06

Vkrisz, nem tudok valódi vinyószerelő körülményeket biztosítani, de nem is nyitottam még fel 1-et sem soha. Máshoz meg mind1. OK?

#1880 Felhasználó inaktív   novee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 13. 21:11

Sziasztok!Még uj vagyok itt.Remélem tud valaki közületek segíteni.Van egy Samsung 80Gb-s IDE csatlakozós vinyóm aminek hátul kitörött az egyik lába.Mit lehet ilyenkor tenni?

#1881 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 00:39

Üdv

Egy kis segítség kéne. Van egy egy kb 4éves Seagate 120GB-os PATA-s winyom. Múlt héten óta egyszerűen nem ismeri fel az xp. A biosba pedig ott van a winyó tehát elvileg felismerte a gép, elvittem ismerőshöz is és ott is ugyanez van, biosba felismeri de xp alatt semmi? Mit lehet tenni, végleg megadta magát?

#1882 Felhasználó inaktív   mrzek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 22:12

Sziasztok

Légyszi segítsen valaki ha tud. A 2-es számu vinyom Xp op. rendszeren ha másolni vagy ha megnézni akarok egy adot álományt ezt írja ki. (A fájl nem nyitható meg. Kizárólagos joggal használja egy másik alkalmazás vagy operációs rendszer.) Ha ráengedek egy viruskeresőt akkor is ez a helyzet se törölni se másolni nem lehet.Az álomány mérete megmaradt de mintha zárolná valami.Nincsne kijelölve a tulajdonságokben se a rejtett se az írásvédet mező.
Ha lenne valakinek valami ötelete nagyon megköszönném.

THX

#1883 Felhasználó inaktív   pandor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 18:17

sziasztok
egy lehalt vinyó adatainak (levelek, word doksik) lementéséhez keresnák szakembert, egy próba erejéig (nem kürt árkategóriásat)
van valakinek javaslata/tapsztalata kihez forduljak

a történet:
windows reboot és onnantól a bios nem látja. a gép bekapcsolásakor felpörög 1-2 másodpercre, aztán semmi. túl sok kisérletezés nem volt. master/slave/adatklábel/gép csere...
régi maxtor vinyó 20GB (nincs előttem, ezért nem tudok pontos típust).

kösz a segítséget előre is

#1884 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 18:51

Idézet: einstein - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 19:06

Vkrisz, nem tudok valódi vinyószerelő körülményeket biztosítani, de nem is nyitottam még fel 1-et sem soha. Máshoz meg mind1. OK?

te ezt nem vagom mashoz meg mindegy.. ok ?:) ezt mire irtad??? visszaneztem de lehet en vagyok mar almos hogy nem teljesen l :think: atom

#1885 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 13:48

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 18:51

te ezt nem vagom mashoz meg mindegy.. ok ?:) ezt mire irtad??? visszaneztem de lehet en vagyok mar almos hogy nem teljesen l :think: atom

No problem! Visszaolvasva én sem vágtam. :rolleyes: Szal ahhoz mind1 hogy milten körülmények uralkodnak, hogy szétvágj 1 ATA kábelt. ;)

#1886 Felhasználó inaktív   szerenkemnek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 14:07

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy az xpm (és ezzel együtt a gépem is) oly mértékben belassult, hogy maga bekapcsolás utáni asztalbehozatal az 1 órát vett igénybe. A tesóm nem bírta már idegekkel, és állandóan ki-be kapcsolta a gépet. A lényeg: újrahúztam a rendszert (XP), most megy minden, de a SATA-s 200 GB-os Seagate Barracuda 7200.9-es vinyóm (nem rendszervinyó) az valahogy nem működik. Beolvassa szépen a rendszer, meg minden, de amikor hozná be a windows asztalt, akkor elkezd a vinyó írófeje kattogni, a képernyő fekete marad. Ha kiveszem, akkor a fővinyóval tökéletesen megy minden. A storyhoz hozzátartozhat az is, hogy nem rég meghalt a 300W-os tápom, és a scerekor az ülzetben "csak" 400W-os volt. A kérdésem tehát az, hogy a táp befolyásolhatja-e a SATA-s vinyó működését, illetve hogy  a vinyó haldoklik-e már. Egyáltalán lehet-e még tenni valamit, hogy legalább annyi időre feltámadjon, hogy az összes anyagot kiírhassam róla?

Remélem sikerült jól megfogalmaznom a problémát.

#1887 Felhasználó inaktív   szerenkemnek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 15:53

Nagyon köszönöm a lehetőséget, és azt, hogy meghallgattatok, de valaki szeret odafönt, és sikerült megoldanom a problémát.:) A satás tápkábellel van/volt a gond, amit kicseréltem egy normálból satára alakító tápkábelre. Örülök, mint állat.:D
Mégegyszer köszönöm a lehetőséget, és csak okuljatok belőlem is!:)

#1888 Felhasználó inaktív   Vicoo 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 18. 18:39

hi alll!

A probléma akövetkező:van egy 80gb Samsung hdd amin az egész rendszer+minden van.Úgy döntöttem nyomok neki egy fiull virus scant csökkentettbe:eredmény 20 találat kb 10trójai.Mind kiírtva,restart.
A hdd 3partícióra van formázva 1 10g a win ,1 32gb a programok ,1 32gb a dokumentumok,a dokumentumokba 3 felhasználó van és az én dokumentumaim nem látszódnak csak az hogy 4(!)Kb helyet foglal a mappám de a win azt írja hogy a partíción csak 8Gb hely van.Ezek szerint ott van  az összes dokom csak az NTFS vagy vmi más sérült?PLz help!!
Gigabyte EP31-DS3L ,E2180@2,8 ,2*1GB Kingmax 800mHz,Sapphire Radeon 3870 Lite,SAMSUNG HD160JJ  (160 GB, 7200 RPM, SATA-II),TSSTcorp CD/DVDRW SH-S182D,FujitsuSiemens 17"TFT

#1889 Felhasználó inaktív   manitu666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 08:34

Sziasztok! Remélem tud nekem segíteni valaki, a probléma a következő lenne: Keresek Maxtor DiamondMax Plus 9 160GB ATA/133 HDD elektronikát (6Y160P0042211) SN: Y43YGN9E; Code: YAR41BW0 K, M, C, D; 6Y160P0042211; L8FY4; CABXGJJD; 0602402CMYER; 2004.04.07-es a vinyó! Sürgős lenne...! Thx

#1890 Felhasználó inaktív   zentus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 11:43

Hali
következő a gondom... van egy maxtor 250Gb-s sata2 vinyóm ntfs...
Ment a gép egyszer megállt... restartoltam a windows elkezd bootolni egy darabig megy azt kék halál... kíirja rossza a partició újra telepitem a telepitési összetevők másolássánál 10%ig jutt el azt megáll...
Átvíttem a vinyomat egy másik gépre, hogy a másik partición lévő adatokat átmásoljam... és elkezdi másolni hosszan áll és kiírja, hogy a (total commander), hogy "hozzáférés megtagadva"

Amit probáltam: chkdsk talát hibákat és a második lépésben megszakad...

Sejtésem az, hogy a vinyó az jó csak a pertició valamiért megsérült, mert (ext3 az jó és a swap is "linux" itt is probáltam kimenteni de nem ment)...

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.