HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1891 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 21. 06:26

Idézet: zentus - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 11:43

Hali
következő a gondom... van egy maxtor 250Gb-s sata2 vinyóm ntfs...
Ment a gép egyszer megállt... restartoltam a windows elkezd bootolni egy darabig megy azt kék halál... kíirja rossza a partició újra telepitem a telepitési összetevők másolássánál 10%ig jutt el azt megáll...
Átvíttem a vinyomat egy másik gépre, hogy a másik partición lévő adatokat átmásoljam... és elkezdi másolni hosszan áll és kiírja, hogy a (total commander), hogy "hozzáférés megtagadva"

Amit probáltam: chkdsk talát hibákat és a második lépésben megszakad...

Sejtésem az, hogy a vinyó az jó csak a pertició valamiért megsérült, mert (ext3 az jó és a swap is "linux" itt is probáltam kimenteni de nem ment)...

ilyen problemama nekem is volt, felulet hiba lehet a vinyon!
nekem is ez vlt, megprobaltam formazni, de 9%nal megall azaz ugy klelassul hogy fel ora alatt sem jutott 1 %al elore !
szoval biztosan mondom rossz! masold le amit tudsz es kukaba vele vagy tedd fel a vaterara...
azok a fajlok aholk rossz szektor lesz, buizony elvesznek :(
nekem tobb 100Gnyi adatom veszett igy el, hogy egy pontjan olvasasi hiba volt, es akkor az egesz fajl a kukaba megy..
tele is van mar vele nagyon a f...om !!!
esetleg, egy olyat hogy getdatabackfat vagy ntfs probalj meg, de azok a fajlok amikbol hianyzik, kukaalkalmasak lesznek !

#1892 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 17:04

Hello!

Van egy 160as pata-s samsung vinyóm. Sajnos tönkrement rajta az elektronika. Azt találtam ki, hogy veszek egy ugyan ilyen vincsesztert, és kicserélem az elektronikákat, hogy le tudjam menteni az adatokat. Maxtornál már csináltam ilyet, de samsungnál állítólag kicsi rá az esély, hogy sikerül....

Van valakinek ilyen téren tapasztalata?
köszi!
I.

#1893 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 22. 19:23

:wc2:

Sziasztok.

Tegnap elhunyt a Western Digital Caviar SE 200 GB-s hdd-m (WD2000JD SATA 8MB c., gyartasi ido: aug.02.2005).

Fagyott a gep, ujrainditaskor pedig, mikor olvasna rolla akkor ilyen hangokat hallok.... "Kling-kling-kling-kling...." Probaltam mindenfelet (kabelcserek), de ha logikusan gondolkodok akkor mechanikai hibaja van s akkor meg vagyok b@s*va. Most data recovery cegeket keresek. Vajon mekkora az eselye hogy mentheto a discekrol az adat? Velemenyetek szerint? (100 Clean roomban)

Ha esetleg valakinek van sajnalatos modon ilyen teren tapasztalata, vagy tanacsa, kerem segitsen, irjon!

Megoldasokra, cegekre de legfokepp ARAKRA lennek kivancsi.

A medium:

Amd Sempron 2400+
Abit Nf7-SL v.2 lap
2x 512 DDR dualban
6600 GT 128 Mb TDH LE Agp-n
Nec Dvd-Rw
Asus Cd-Rw
A zombi hdd + egy WD 80-as hagyomanyos hdd
egy drb halokartya az alaplapin kivul

mindez egy Chieftec BX-03B-B-B-ben egy Chieftec ATX-410-212 410W-s tappal.

Utolag meg probalkoztam, jumperek, biosban matatas mert nem akartam elfogadni a tenyeket s 1x mikor HDD ki volt kotve de a venti mukodott alatta (Oprendszer install kis hddre) s utanna bekotottem ujbol a 200ast a kling-kling-kling nem tartott olyan huzamos ideig illetve a lassan mar elfogadott 0 gb helyett ujra a megszokott 198 gb ot irta ki bootnal de oprendszerben nem lattam csak a device manager-ben. My computerben NADA, semmi. Orultem kicsit de aztan 1 ujrainditas utan ugyanaz tortent 0GB es az a lelekfacsargato hang. Ez azert fura mert valahol ketsegbeesesemben olvastam olyanrol, hogy hermetikusan zart muanyagzacsiban huteni nemtommeddig es utanna kapunk hutesi idotol fuggoen 30-40 perc mukodesi idot amit ajanlatos adatmentesre hasznalni, vagy vegso esetben "leejteni" magasrol, dehat en nem az a tipus vagyok aki tobb mint 2 ev munkajaba, energiajaba es idejebe csak ugy belerug, foldhozveri.

A hutesnek vajon koze lehet ehhez a kis pozitiv anomaliahoz? Vagy csak veletlen egybeeses?

Gari 36 ho van ra most a 13. hoban jarok de nem adtam vissza mert nagyon fontos adato vannak rajta.

A hard hutve volt 2 ventis hutovel, ~ 20 fokokat mert az everest ami szerintem jo. Meg 1 kerdes.... jo dolog ez a venti a hddre? Mert nagyon sok por rakodik le szegenyekre es nemtudom, hogy ez mennyire egeszseges szamukra? Inkabb jo huzat?

Ha megbizhato nem raid HDD-t kellene ajanlanotok egy jobaratnak ugyanekkoraban legalabb akkor mit ajanlanatok?

#1894 Felhasználó inaktív   zentus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 22. 20:17

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 7:26

ilyen problemama nekem is volt, felulet hiba lehet a vinyon!
nekem is ez vlt, megprobaltam formazni, de 9%nal megall azaz ugy klelassul hogy fel ora alatt sem jutott 1 %al elore !
szoval biztosan mondom rossz! masold le amit tudsz es kukaba vele vagy tedd fel a vaterara...
azok a fajlok aholk rossz szektor lesz, buizony elvesznek :(
nekem tobb 100Gnyi adatom veszett igy el, hogy egy pontjan olvasasi hiba volt, es akkor az egesz fajl a kukaba megy..
tele is van mar vele nagyon a f...om !!!
esetleg, egy olyat hogy getdatabackfat vagy ntfs probalj meg, de azok a fajlok amikbol hianyzik, kukaalkalmasak lesznek !

Garos a vinyó, hogy visszem vissza cserére...
Milyenre érdemes cserélni?

#1895 Felhasználó inaktív   manitu666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 12:56

Idézet: istvan_ - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 17:04

Hello!

Van egy 160as pata-s samsung vinyóm. Sajnos tönkrement rajta az elektronika. Azt találtam ki, hogy veszek egy ugyan ilyen vincsesztert, és kicserélem az elektronikákat, hogy le tudjam menteni az adatokat. Maxtornál már csináltam ilyet, de samsungnál állítólag kicsi rá az esély, hogy sikerül....

Van valakinek ilyen téren tapasztalata?
köszi!
I.

Mi baja volt annak a Maxtor vinyónak (nekem is egy Maxtornak halt meg az elektronikája)?

#1896 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 13:18

Idézet: manitu666 - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 12:56

Mi baja volt annak a Maxtor vinyónak (nekem is egy Maxtornak halt meg az elektronikája)?

"Szokásos" 80 Gb-os lct mittudoménhányas.... a tápcsatlakozónál lévő ic elfüstölt..... A konkrét tünetekre már nem emlékszem, mert kb 2 éve volt....

#1897 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 15:30

Idézet: zentus - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 20:17

Garos a vinyó, hogy visszem vissza cserére...
Milyenre érdemes cserélni?

cseszheted a garidat! engem kibaszottul nem vigasztalna meg ha gariban kapnak masikat amikor tobb szaz giganyi adatom veszik el  :reklamacio:

#1898 Felhasználó inaktív   zentus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 15:39

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 16:30

cseszheted a garidat! engem kibaszottul nem vigasztalna meg ha gariban kapnak masikat amikor tobb szaz giganyi adatom veszik el  :reklamacio:

Hali gdbvel kimentetem.... szerencsém volt.... most vittem vissza garba.. milyen vinyóra cseréltesem ki? (sata II 250Gbs legyen)

#1899 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 15:59

Idézet: zentus - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 15:39

Hali gdbvel kimentetem.... szerencsém volt.... most vittem vissza garba.. milyen vinyóra cseréltesem ki? (sata II 250Gbs legyen)

menj a winyo markak statja topicba sok ertelmes es epito jellegu hozzaszolas van, wd xxxx ks azt hiszem most azt istenitik
szemelyes tapasztalatom nincs, a gdbfel pedig szerencsed volt,  :respect: magadnak! en nem voltam ilyen  :mad:  s csak  :eek: tam

#1900 Felhasználó inaktív   tikoov 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 16:45

a kérdéses winyó egy maxtor diamondmax 10 200GB
Az áram bevezetésnél lévő kis fekete kockán látható egy égés szerű elváltozás
és igy nem is müködik.
tudtok estleg javasolni valakit aki megjavítaná , vagy  elfogadható áron lementené a rajta lévő anyagot?
Köszönöm elöre is a segítséget

Csatolt fájl:

#1901 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 11:21

Nekem is lenne kérdésem, és elnézést, ha valahol már felmerült...
"Szimpla" eset: Win nem lát egy partíciót, illetve unallocated-nek veszi jól.
Active Partition Recovery 5.0 cserébe simán látja a könyvtárakat, fileokat,
tehat remenykedem. Ami bosszant, hogy eleddig csak ez az egy util latta,
a többi vagy semennyire, vagy csak töredékeket. Kérdezném, hogy van e
valami free megoldás erre, marmint visszahozni egy torlodott particiot?
Elore is koszonom a valaszokat!

#1902 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 23:04

Az én történetem a következő lenne : PQMagic 8 particionálás, partíció mozgatás - jött az ehhez tartozó restart, majd elkezdett dolgozni a feladaton. Minden rendben ment, míg egyszer csak ki nem írta ,h Bad Sector. Azzal megállt, és rebootot követelt.
Miután ez megtörtént elkezdte betölteni a rendszert, de egyszercsak megállt, a vinyó halk, kattogó hangokat adott ki magából majd a gép restartolt magától.

Beraktam másik gépbe a vinyót. PqMagic nem indul el CRC hibával kilép, rápróbáltam a partition recovery-re is,de az hasonló élményben részesített. Viszont ha PqM Partition Info-t indítom csak el,akkor az látja a partíciókat,és hibát is jelez.
Most már csak ez lenne a kérdésem, hogy van-e program, amely tutira elindul, és legalább rápróbálhatok 1 partíció helyreállításra / törlésre? Vagy kuka a vinyó? (Maxtor 120G)
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#1903 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 23:29

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 22:04

Az én történetem a következő lenne : PQMagic 8 particionálás, partíció mozgatás - jött az ehhez tartozó restart, majd elkezdett dolgozni a feladaton. Minden rendben ment, míg egyszer csak ki nem írta ,h Bad Sector. Azzal megállt, és rebootot követelt.
Miután ez megtörtént elkezdte betölteni a rendszert, de egyszercsak megállt, a vinyó halk, kattogó hangokat adott ki magából majd a gép restartolt magától.

Beraktam másik gépbe a vinyót. PqMagic nem indul el CRC hibával kilép, rápróbáltam a partition recovery-re is,de az hasonló élményben részesített. Viszont ha PqM Partition Info-t indítom csak el,akkor az látja a partíciókat,és hibát is jelez.
Most már csak ez lenne a kérdésem, hogy van-e program, amely tutira elindul, és legalább rápróbálhatok 1 partíció helyreállításra / törlésre? Vagy kuka a vinyó? (Maxtor 120G)

Szerintem azon a hdd-n nem érdemes görcsölni helyreállítással mert hibás részt(eket) tartalmaz.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1904 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 10:01

Tsak' az en lapom nem latja a 200/250 gigas hdd-ket biosban? (latest ver.)

Hmm?

#1905 Felhasználó inaktív   VILENIN 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 14:46

Üdv szakértő urak!

Érdekes problémám van, felteszem ide, hátha tudja valaki a megoldást.
(természetesen lehet, hogy már volt róla szó, és nem vettem észre, akkor csak egy jelzést kérnék)

van két merevlemez:
WD3200 (320 GB, PATA)
Samsung SP2541N (250 GB, PATA)

mindkét diszt gond nélkül üzemel négy gépben is ha fiókba szereljük (hárman vagyunk rájuk)

apropó környezet, mindenhol WinXP Pro SP2, minden gépben több tároló is van, másk hdd-k dvd írók stb. De mindkettő, mindenhol gond nélkül használható

Ha azonban áttesszük őket külső dobozba, egyik sem látható!

Van USB2-es és Firewire egyaránt (4 db. más más típus)

Csak akkor, ha bejumpereljük a 32GB-os határt (és persze MASTER-t). Ekkor azonnal látható lesz a külső periféria és 32GB-ra formázhatnánk is a diszkeket.

Érdekes, hogy ugyanebben a "rendszeben" a tavaji 160 GB-os HDD-k gond nélkül használhatók mind fiókban, mind USB2es vagy Firewire dobozban!

Kérdésem tehát csak annyi, hogy mi vagyunk a barmok és nem veszünk észre valamit vagy spéci, Microsoft hibáról lehet szó.

(természetesen a jumperek a dokumentáció szerint vannak szóló MASTER-be kapcsolva, és a négy PC egyástól függetlenül települtek - mind szoftveresen, mind topológiailag -, így nem valószínű az egyedi beállítási hiba)

Köszönöm

#1906 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 15:18

Idézet: dtbsz - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 9:01

Tsak' az en lapom nem latja a 200/250 gigas hdd-ket biosban? (latest ver.)

Hmm?

milyen alaplapod van?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1907 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 16:08

Még egy próbálkozás. Az mitől lehet, hogy az említett Active Partition Recovery 5.0 egyből, kb. 5 mp után látja az egész "elveszett" partíciót, a többi, eddig általam próbált cuccos pediglen nem? Ennyire jó (egyáltalán ismeri valaki?) az adott program? Én arra gondolok, bár ebből a szempontból dilettáns vagyok, hogy a boot record-ban lehet valami, ha ennyire gyorsan felismeri az adott partíciót. Van valami tuti program erre?

#1908 Felhasználó inaktív   Ifjú Padavan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 18:24

Haller!
Egy particionálás után hallódni kezdett a 160G-os samsung winyóm, csak akkor bootol átlag 3.-szorra ha a 32 bit-es módot bekapcsolom a BIOS-ban, és állítólag egyes játékok közben fekete képernyővel lefagy néha.
Tud -e valaki valamilyen programot vagy módszert amivel meg lehetne javítani ? Partiton Magic nem jelez semmi rendellenességet.

#1909 Felhasználó inaktív   ravasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 28. 14:50

Sziasztok!
Van egy 60 gigás notebook winyóm a Thinkpad 600-asomba, a régi 5 gigás lecsereléséhez. Ahogy a mondás tartja: szegény ember vizel és főz, hát én is csak olyan 60 gigáshoz tudtam hozzájutni szinte ingyé, amit egy barátom egy buliban levert valahonnan. Meg tudtam határozni, hogy hol vannak a hibás részek, gondoltam próbálgatom a hasznos részt, a vinyó 2/3-át használni, a hibás részeket meg külön partícióra teszem, és csak semleges dolgokat tartok rajta. Nu, hát úgy jártam, hogy eleve 55 gigásnak ismeri fel, de ez még lehet, hogy rendben. Viszont 4 partíciót hoztam létre, abból az egyik extended, a legutolsó (end of free space helyen van). Ez 2 logikai partícióból áll, de mindkettővel az a helyzet, hogy a dos és az xp látja, meg írja. A 98 viszont nem tartja formázottnak. Ha 98-al formázom, akkor a 98 látja (bár bekapcsolás után csak akkor, ha előtte egy norton disk doktorral elkezdem elemezni, utánna már formázottnak ismeri fel), de a dos mond rá marhaságokat (xp-t közben letöröltem), téves labelt és nem látja a fájlokat sem rajta.
Próbáltam azt is, hogy csak egy partíciót, primary-t a helyére, de azzal is ez a helyzet.
Nincs valami tippetek?

Másik, hogy anno folt a disktool nevű progi dos alá, van valami olyasmi a mai rendszerekre is? Megjelölném vele a bad sectorok melletti sectorokat is, hogy biztosra mehessek, mert van, amit jónak tart, de nehezen olvas, azokat is lezárnám.
Köszi!

#1910 Felhasználó inaktív   petrosz_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 28. 19:49

hi!
remélem itt tudnak segíteni a nálam okosabb emberek
4 napja a 30G-s MAXTOR wichesterem el kezdett kattogni (ez volt a C:)
a szerizben azt mondták hogy kuka...
de bennem még él a remény hogy visszakapjam az 1 év alatt összegyűjtött videókat, képeket
tudnátok segíteni?
előre is köszönöm

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »