Idézet: dtbsz - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 19:14
Abit nf7-sl v.2
amugy adatmentesrol.... irtam mailt a kov. cegnek: www.kurt.hu - KÜRT – „Hogy túléld az IT kihívásait”
jah' aztan meg lodd le magad mikor meglatod a szamlat.... "
Látatlanban az adatmentés árával kapcsolatban annyit tudunk mondani, hogy az átlagár 200 000 forint + áfa körül mozog. Amennyiben az eszköz valóban fizikai hibás, az árral eme összeg fölött kell kalkulálni."
aranytalcan hozzak az adataimat vagy adnak autot melle vagy mi? mi a f@sz*m kerul 200.000 ft be, vagyis legalabb 250 ahogy en kiveszem + oda visszamenes stb, vagy 300
bakker.... bemegy szobaba, szedszed hdd, kivesz lemezek, leolvas, atmasol es kesz.... fasz*omert van pofajuk ennyi penzt elkezni.... hihetetlen.... azert veszek canon 400 digital rebelt vagy laptopot, stb.... beszaras....
nemtom ti hogy vagytok vele de nekem nem no a fan a love....

Figyelj tudom, hogy drága, de ő áruk inkább a céges piaci szegmensre van pozicionálva.
Melleseg nem annyi, hogy szétszed, lement , összerak.
Sok múlik a tapasztalaton.
Sokak által ismert közhely (bár nem szószerint idézem):
"Az egyszeri kihívja az autószerelőt a mert valamiért nem indul be az autója.
A szervizes felnyitja a motorháztetőt, fog egy kalapácsot, ráüt és az autó beindul.
Aztán elkér kb x számjegyű összeget.
Az emberünk kérdően mered a szakemberre:
- Mi került ezen ennyibe? (egy kalapáccsal ő is rá tudott volna ütni)
- Persze... rá tudott volna - mondja a szervizes
... de Ő tudta, hogy hova üssön."
Elég sarkított dolog, és az adatmentés kicsit bonyolultabb is annál, hogy a szakember megmutatja, hogy hogyan kell és azt minden további nélkül, egy nem ezzel foglalkozó is meg tudja csinálni.
Első és legfontosabb a tapasztalat, gyakorlat.
Fontos, hogy legyenek megfelelő eszközei, speciális felszerelései a műveletek biztonságos elvégzéséhez.
A költség tartalmazhatja az anyagköltséget is. (nem egy mentésnél több fej tönkremegy mire jobb esetben meglesz az adat)
Másrészt baromi nagy felelősség. Ha nem biztos valaki a dolgában akár hozzá se kezdjen. Lehet, hogy több család megélhetése múlik azon, hogy az adatmentő mennyire hozzáértő, tapasztalt, jól felkészült.
Persze, ha nem fontos adatokról van szó, akkor próbálkozni lehet - ebből is tanulhat az ember (de sok esetben csak a szerencsén múlik ennek sikeressége)
Szerkesztette: XC-biker 2006. 12. 01. 20:51 -kor