HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1911 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 28. 21:06

Idézet: petrosz_ - Dátum: 2006. nov. 28., kedd - 18:49

hi!
remélem itt tudnak segíteni a nálam okosabb emberek
4 napja a 30G-s MAXTOR wichesterem el kezdett kattogni (ez volt a C:)
a szerizben azt mondták hogy kuka...
de bennem még él a remény hogy visszakapjam az 1 év alatt összegyűjtött videókat, képeket
tudnátok segíteni?
előre is köszönöm

Adatmentéssel foglalkozom. Keress privátban!
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1912 Felhasználó inaktív   boo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 01. 12:30

Sziasztok!Valakinek a segítségét kérném.Kellene a hdd regenerátor full verziója.Megköszönném,ha valaki elküldené nekem e-mailbe,vagy egy címet,ahonnan le lehet szedni.Előre is köszi!

#1913 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 20:14

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 14:18

milyen alaplapod van?

Abit nf7-sl v.2

amugy adatmentesrol.... irtam mailt a kov. cegnek: www.kurt.hu - KÜRT – „Hogy túléld az IT kihívásait”

jah' aztan meg lodd le magad mikor meglatod a szamlat.... "Látatlanban az adatmentés árával kapcsolatban annyit tudunk mondani, hogy az átlagár 200 000 forint + áfa körül mozog. Amennyiben az eszköz valóban fizikai hibás, az árral eme összeg fölött kell kalkulálni."

:rolleyes:

aranytalcan hozzak az adataimat vagy adnak autot melle vagy mi? mi a f@sz*m kerul 200.000 ft be, vagyis legalabb 250 ahogy en kiveszem + oda visszamenes stb, vagy 300 :reklamacio:

bakker.... bemegy szobaba, szedszed hdd, kivesz lemezek, leolvas, atmasol es kesz.... fasz*omert van pofajuk ennyi penzt elkezni.... hihetetlen.... azert veszek canon 400 digital rebelt vagy laptopot, stb.... beszaras....

nemtom ti hogy vagytok vele de nekem nem no a fan a love....  :mad:

#1914 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 20:50

Idézet: dtbsz - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 19:14

Abit nf7-sl v.2

amugy adatmentesrol.... irtam mailt a kov. cegnek: www.kurt.hu - KÜRT – „Hogy túléld az IT kihívásait”

jah' aztan meg lodd le magad mikor meglatod a szamlat.... "Látatlanban az adatmentés árával kapcsolatban annyit tudunk mondani, hogy az átlagár 200 000 forint + áfa körül mozog. Amennyiben az eszköz valóban fizikai hibás, az árral eme összeg fölött kell kalkulálni."

aranytalcan hozzak az adataimat vagy adnak autot melle vagy mi? mi a f@sz*m kerul 200.000 ft be, vagyis legalabb 250 ahogy en kiveszem + oda visszamenes stb, vagy 300 :reklamacio:

bakker.... bemegy szobaba, szedszed hdd, kivesz lemezek, leolvas, atmasol es kesz.... fasz*omert van pofajuk ennyi penzt elkezni.... hihetetlen.... azert veszek canon 400 digital rebelt vagy laptopot, stb.... beszaras....

Figyelj tudom, hogy drága, de ő áruk inkább a céges piaci szegmensre van pozicionálva.
Melleseg nem annyi, hogy szétszed, lement , összerak.
Sok múlik a tapasztalaton.

Sokak által ismert közhely (bár nem szószerint idézem):  
"Az egyszeri kihívja az autószerelőt a mert valamiért nem indul be az autója.
  A szervizes felnyitja a motorháztetőt, fog egy kalapácsot, ráüt és az autó beindul.
  Aztán elkér kb x számjegyű összeget.
  Az emberünk kérdően mered a szakemberre:
  - Mi került ezen ennyibe? (egy kalapáccsal ő is rá tudott volna ütni)
  - Persze... rá tudott volna - mondja a szervizes
  ... de Ő tudta, hogy hova üssön."

Elég sarkított dolog, és az adatmentés kicsit bonyolultabb is annál, hogy a szakember megmutatja, hogy hogyan kell és azt minden további nélkül, egy nem ezzel foglalkozó is meg tudja csinálni.
Első és legfontosabb a tapasztalat, gyakorlat.
Fontos, hogy legyenek megfelelő eszközei, speciális felszerelései a műveletek biztonságos elvégzéséhez.

A költség tartalmazhatja az anyagköltséget is. (nem egy mentésnél több fej tönkremegy mire jobb esetben meglesz az adat)
Másrészt baromi nagy felelősség. Ha nem biztos valaki a dolgában akár hozzá se kezdjen. Lehet, hogy több család megélhetése múlik azon, hogy az adatmentő mennyire hozzáértő, tapasztalt, jól felkészült.
Persze, ha nem fontos adatokról van szó, akkor próbálkozni lehet - ebből is tanulhat az ember (de sok esetben csak a szerencsén múlik ennek sikeressége)

Szerkesztette: XC-biker 2006. 12. 01. 20:51 -kor

Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1915 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 20:56

Ha valaki fontos adatokat tárol, akkor figyeljen oda hogyan teszi ezt!
A mentés árához viszonyítva elenyésző az az összeg amivel megelőzhető az adatvesztés.
Arhiválás, RAID rendszerek, stb...

Azért mindez nem azt jelenti, hogy teljesen egyetértek a fent említett cég üzletpolitikájával, de vannak dolgok amit meg kell fizetni, ha a megrendelőnek megér annyit.
Nyugodtan mondhatja, hogy köszönöm, nekem ennyit nem ér meg...

Szerkesztette: XC-biker 2006. 12. 01. 21:06 -kor

#1916 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 21:06

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 20:56

Ha valaki fontos adatokat tárol, akkor figyeljen oda hogyan teszi ezt!

Azért az is benne van az árban, hogy rajtuk kívül más nem csinál ilyen szinten adatmentést.
A profizmust és a monopol helyzetet az élet minden területén meg kell fizetni.

Szerkesztette: fLeSs 2006. 12. 01. 21:19 -kor

#1917 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 21:13

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 20:06

Azért az is benne van az árban, hogy rajtuk kívül más nem csinál ilyen szinten adatmentést.
A profizmust és a monopol helyzetet az élet mindig területén meg kell fizetni.

Van egy-két cég, aki komolyabb dolgokat is megold.

De ugye a Kürt rég a szakmában van és a pénzügyi és szakmai háttér nem elenyésző.
Nem kell sokat rágódniuk egy-egy több milliós beruházáson, mint egy-egy kisebb cégnek.
Illetve ott egy nagy céget kell eltartani, nyereséget hozni.

#1918 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 16:09

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 19:50

Figyelj tudom, hogy drága, de ő áruk inkább a céges piaci szegmensre van pozicionálva.
Melleseg nem annyi, hogy szétszed, lement , összerak.
Sok múlik a tapasztalaton.

Sokak által ismert közhely (bár nem szószerint idézem):
"Az egyszeri kihívja az autószerelőt a mert valamiért nem indul be az autója.
  A szervizes felnyitja a motorháztetőt, fog egy kalapácsot, ráüt és az autó beindul.
  Aztán elkér kb x számjegyű összeget.
  Az emberünk kérdően mered a szakemberre:
  - Mi került ezen ennyibe? (egy kalapáccsal ő is rá tudott volna ütni)
  - Persze... rá tudott volna - mondja a szervizes
  ... de Ő tudta, hogy hova üssön."

Elég sarkított dolog, és az adatmentés kicsit bonyolultabb is annál, hogy a szakember megmutatja, hogy hogyan kell és azt minden további nélkül, egy nem ezzel foglalkozó is meg tudja csinálni.
Első és legfontosabb a tapasztalat, gyakorlat.
Fontos, hogy legyenek megfelelő eszközei, speciális felszerelései a műveletek biztonságos elvégzéséhez.

A költség tartalmazhatja az anyagköltséget is. (nem egy mentésnél több fej tönkremegy mire jobb esetben meglesz az adat)
Másrészt baromi nagy felelősség. Ha nem biztos valaki a dolgában akár hozzá se kezdjen. Lehet, hogy több család megélhetése múlik azon, hogy az adatmentő mennyire hozzáértő, tapasztalt, jól felkészült.
Persze, ha nem fontos adatokról van szó, akkor próbálkozni lehet - ebből is tanulhat az ember (de sok esetben csak a szerencsén múlik ennek sikeressége)

:rolleyes: ok persze.... ezzel egyetertek.... de 300.000 az akkor is soKK.... plane utolsoeves egyetemistanak....

igen, en is tisztaban vagyok hogy external driveoktol kezdve, raiden keresztul qur*asok lehetoseg van egy ilyen szituacio megelozesere.... de mikor nincs ra penz akkor nincs ra penz.... (1-2 ho mulva lett volna.... de nem vartam meg, 13 honaposan hunyt el, masik wd meg mar megy 6 eve....) most aztan lehet azzal ervelni, hogy ha erre nem volt akkor most legyen d.recoveryre.... i know i know....

akkor is sok.... ro-ban lehet megoldom felebol.... ha lesznek fejlemenyek majd meg irok....

cYa

#1919 Felhasználó inaktív   calipso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 21:33

Idézet: Asker - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 15:02

Akinek chkdskes baromsága van ezt csinálni:

1. click on your start menu and open the run dialog.
2. type "cmd" and return (note: dont enter quotes)
3. Next type "fsutil dirty query e:"
4. If the return message indicates that the volume is dirty go to step 5
5. Next type "chkdsk e: /f /x"
6. After that finshes repeat step 3.
7. If it is no longer dirty then reboot and you should notice no more
ckdisk.

If this process doesn't work check out Kelly's site,listed by a
previous response earlier today.

nekem műxik ;)

szerk:
itt meg egy Silicon212 nevezetű fickótól egy faxa magyarázat :)

PC Club Forums
PC Review

Sziasztok, üdv mindenkinek új segítségkérő vagyok. Ha lehet.  :)

A probléma, hogy felraktam egy billentyűzet driverét és újraindítottam a gépet. Bootolás és wingenyó  (xp, sp1, hun) betöltése közben hasonlóan tanult kollégám esetéhez bejött a következő szöveg kék háttér felett:

"Az egyik lemezen ellenőrizni kell a konzisztenciát és nyomjak egy billentyűt". Majd nyomás után kiírja:
"A CHKDSK a fájlokat ellenőrzi; fájlrekordszegmens olvashatatlan."

No most a vinyót (Maxtor, 160 Gb) látja a windows, csak épp az adatok tűntek el. Rengeteg régi kép, dokumentumok, stb.

Érteni meg nem értek hozzá sajnos, csak user szinten. Tanult kollégám sikerén felbuzdulva én is beírtam a run dialog-ba amit ő, de megakadt a 3. (Next type "fsutil dirty query e:) lépésnél.
Azt írja ki, hogy "hiba, a paraméter nem megfelelő".

Van vkinek ötlete, hogy mit csináljak? Megmenthetőek az adataim, meg a vinyóm?

Köszönettel

#1920 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 01:45

Idézet: dtbsz - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 20:14

Abit nf7-sl v.2

ne idegeskedj, árt a szépségednek :) amugy igen, jol fogalmazott tanult kolegam, ok valoban nem a kis proli hetkoznapi csorokra szakosodtak, hanem a nagykutyakra, nekem is van mar 4 vinyom ami eletmento mutetre var, de oda azert nem vinnem! hol van nekem 1 millam 320 gigara???? igazad van pofatlansag, vagy inkabb ugy mondanam igazi magyarok: egy nap alatt milliomosnak lenni! a baj nem veluk van, hanem a tobbi sok ezerrel, aki ezt az arat megfzeti es ezaltal neked nicns eselyed ilyen szolgaltatasahoz jutni.. mint megannyi mashoz
na most verheted a fejed a falba, en is ezt teszem minden ilyen hir hallatan  :banghead:
DE, az erő veled van!

#1921 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 12:06

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 0:45

ne idegeskedj, árt a szépségednek :) amugy igen, jol fogalmazott tanult kolegam, ok valoban nem a kis proli hetkoznapi csorokra szakosodtak, hanem a nagykutyakra, nekem is van mar 4 vinyom ami eletmento mutetre var, de oda azert nem vinnem! hol van nekem 1 millam 320 gigara???? igazad van pofatlansag, vagy inkabb ugy mondanam igazi magyarok: egy nap alatt milliomosnak lenni! a baj nem veluk van, hanem a tobbi sok ezerrel, aki ezt az arat megfzeti es ezaltal neked nicns eselyed ilyen szolgaltatasahoz jutni.. mint megannyi mashoz
na most verheted a fejed a falba, en is ezt teszem minden ilyen hir hallatan  :banghead:
DE, az erő veled van!

Erre az esetre vannak, hozzám hasonló altrenatívák akik a mentéseket valamivel olcsóbban megcsinálják, mint a fent említett cég.

#1922 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 03. 12:31

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 0:45

DE, az erő veled van!

:D jah' az ero velunk van.... ez a fontos.... :):up:

#1923 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 12:31

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 11:06

Erre az esetre vannak, hozzám hasonló altrenatívák akik a mentéseket valamivel olcsóbban megcsinálják, mint a fent említett cég.

errol kicsit bovebben.... lehet? :confused:

#1924 Felhasználó inaktív   Ghostman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 17:28

Szevasztok!

Van egy 36 os wd raptorom. RAID ba volt kötve a haverjával, egy darabig minden ok volt. Vmelyik nap leállitottam a gépet, lehuztam öket, mer másik vinyot raktam fel, mivel vistát akartam kipróbálni. Sikerült is. Amikor visszaraktam a raptorokat, a raid tömbben 68,9 giga helyett (striping) már csak 49 et mutatott, de a win alatt még mindig 70 volt. Vmelyik nem ujratelpitettem a rendszert, de már csak 49 giga lett. Arra rájöttem, hogy azér 49, mert az egyik raptort már csak 25 gigásnak látja, és ezért a raid a másikat is csak 25 ösnek állitja be. Kipróbáltam őket nem raidban is, 2 tök egyforma vinyo, egyik 36 giga, a másik 25 amikor telepitem a win-t. Letöltöttem a wd oldalárol a tesztprogikat, de azok szerint minden rendben van. Seekeltette, majd kiugrottam a bugyimból olyan hangokatr adott, de mindkettőnél ugyanazt irta, hogy nincs semmi hiba, ez egy 25 gigás vinyo. Esetleg tudtok valami progit, amivel mélyebbre lehet ásni, vagy valahol belenyulni ? Ja a különbség a kettő között annyi volt csak a wd progi szerint, hogy a 36 gigásnál (bocsi nem emléxem pontosan) azt irta CHS:4500*166*255 36gb  A másiknál meg 3526*166*255 25 gb. Szal esetleg tudtok valami megoldást, vagy progit, amivel meg lehetne gyógyitani ezt a szegény kis szörnyeteget?

Köszi, üdv

Szerkesztette: Ghostman 2006. 12. 03. 17:29 -kor

<a href='http://www.eve-online.hu' target='_blank'>New rules in the universe</a> HTC oneX

#1925 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 11:04

Új partíciót szeretnék csinálni a már feltelepített oprendszerrel rendelkező vinyómon. A partícionálással nem is lenne semmi problémám, csak a Partition Magic és sok más efféle program nem tudja beolvasni az MBR-t.
"Parition's drive letter cannot be identified"
Linuxot szerettem volna telepíteni egy új partícióra, de még maga a linux is hibásnak írja ki a vinyót.
Pedig az xp és minden más program hibátlanul fut a gépemen...  :confused:

Kérlek segítsetek!! :respect:

#1926 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 00:18

Úgy látom halott ez a topic!  :rolleyes:

#1927 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 08:15

Idézet: XCsaCsa - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 0:18

Úgy látom halott ez a topic!  :rolleyes:

nem, valami tortent! 3ika ota nem kaptam ertesites uj uzenetekrol, remelem ez csak pillanatyi gyengeseg a forum reszerol es nem valami gebasz :)

#1928 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 09. 11:50

üdv.. szóval nemtudom ez minek a hibája, de merevlemez van benne :p .. szóval van egy 40GB-os Samsung notebook merevlemezem USB2.0-ás rackben és ha csatlakoztatva és kikapcsolom a gépet és újra be akkor már nem észleli csak ha kihúzom bedugom, viszont másik gépen állandóan jelen van, ki-bekapcsolások után is. Ez valami usb beállításon múlik?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1929 Felhasználó inaktív   thunderknight 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 11:16

Hali !

Van egy "kis" gondom : havernak a 40 gigás Seagate vinyója , ha berakom a gépembe mobile rack-ben , nem índítja el a windows-t , ilyen hibaüzenettel : disk boot failure ( nem ez az elsődleges bootolandó HDD ) . Viszont a windows-t sem lehet rá feltelepíteni ! Átnéztem Hiren's boot cd 8.5-tel és semmi hibát nem találtak a programok ! Mit lehet vele kezdeni ? Kérlek segítsetek !  :think:  :confused:

Előre is köszi !
Mindenkinek alanyi joga hülyének lenni , páran élnek is a jogaikkal !

#1930 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 12:55

Idézet: thunderknight - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 10:16

Hali !

Van egy "kis" gondom : havernak a 40 gigás Seagate vinyója , ha berakom a gépembe mobile rack-ben , nem índítja el a windows-t , ilyen hibaüzenettel : disk boot failure ( nem ez az elsődleges bootolandó HDD ) . Viszont a windows-t sem lehet rá feltelepíteni ! Átnéztem Hiren's boot cd 8.5-tel és semmi hibát nem találtak a programok ! Mit lehet vele kezdeni ? Kérlek segítsetek !  :think:  :confused:

Előre is köszi !

msn: adatmentes@hotmail.com

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.