Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van!
Elküldve: 2005. 07. 11. 15:42
Elküldve: 2005. 07. 12. 14:49
Kettő is van nálam,érdemes vajh' nekiállni?

Elküldve: 2005. 07. 12. 17:04
A hibajelenség: PC bekapcsolva, normálisan működik, egyszercsak hibaüzenetek a monitoron, nem tud menteni C-re, programok nem indulnak.
Visszakapcsolás után teljes halál: nem tud butulni, FAT szétcsapva, állományoknak annyi.
HDD teszt szerint a vinyó nem hibás. Memóriateszt OK.
Alaplap? Mobil rack? Valami más?
Köszönettel,
zoolio
Elküldve: 2005. 07. 13. 06:53
Img001: Mire gondolsz? Tipikus hiba előfordul, de miről van szó?
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 07. 13. 15:32
Mivel nem vagyok a gepembel, nem tudom sajnos a pontos tipust megadni, IBM, 120Gb, sata 8M kb 1 eves.
Na ebbol van ketto raidben (asus a7n8x-e deluxe alaplap).
Kovetkezo van. Kb 3-4 honapja az tortenik, hogy a szokasos cicanyavogas melle felvette a kattogast is, mint musorszamot az egyik vinyo. Hasznalom, majd azt hallom, hogy KATT KATT KATTKATTKATT (2x1 majd 1x3 )
De minden megy tovabb, mintha mi se tortent volna... van, hoyg orakig semmi, madj 5 perc alatt annyi, hogy kezdem mindenemet elmenteni, hatha eppen most all meg....
A tapom egy Cheeftec 350w-os, van dvd iro, 2500+ amd, 1 80Gigas WD ide-n ,meg egy kek neon

Masnak is ismeros ez a fajta kattogas, vagy csak nekem kezd dogleni valamelyik???
Koszi
laca
Szerkesztette: Laca 2005. 07. 13. 15:33 -kor
Elküldve: 2005. 07. 13. 18:26
Idézet: Laca - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 16:32
Kerdes: amikor bekapcsolod a gepet ugyanigy kattognak a hdd-k?
Ha igen, akkor bar nekem nincs ilyen hdd-m, de ez a hangutanzas ugy tunik, mintha "resetelne" a hdd.
1. a tapkabel valamelyik csatlakozoja nem erintkezik rendesen. Ha megmozgatod a hdd-nel levo tapkabelt, es akkor is csinalja, akkor biztos ez lesz az ok.
2. a tap nem birja. Szerintem ez nalad kilove. (Bar a videokartya meg nyomhat egy "kicsit" a fogyasztason, ha valami ujabb fajta kartya.)
Elküldve: 2005. 07. 13. 21:19
Idézet: edk - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 17:26
Ha igen, akkor bar nekem nincs ilyen hdd-m, de ez a hangutanzas ugy tunik, mintha "resetelne" a hdd.
1. a tapkabel valamelyik csatlakozoja nem erintkezik rendesen. Ha megmozgatod a hdd-nel levo tapkabelt, es akkor is csinalja, akkor biztos ez lesz az ok.
2. a tap nem birja. Szerintem ez nalad kilove. (Bar a videokartya meg nyomhat egy "kicsit" a fogyasztason, ha valami ujabb fajta kartya.)
Nem, bekapcsolasnal az a szep tesztelos tema megy, az teljesen mas... ez a katt katt ez olyan, miontha kivagna a fejet oldalra meg vissza... kicsit tombol, aztan megnyugszik...
de ma este pl meg egyszer sem csinalta... erdekes...
Elküldve: 2005. 07. 13. 21:46
Idézet: Laca - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 20:19
de ma este pl meg egyszer sem csinalta... erdekes...
próbáld meg egy nagyobb táppal, hátha kölcsön tud neked adni valaki pár napra.
ha ez sem segít akkor sajnos a végét járja a kicsike.

Szerkesztette: XC-biker 2005. 07. 13. 21:49 -kor
Elküldve: 2005. 07. 14. 11:19
Quantum 15.0 GB AT Fireball Lct 15 vinyóhoz kereek elektronikát.. akár csak pár órára is, hogy lementsem az adatokat róla.
Nagyon SOS a dolog!
telszám az adatoknál, vagy írj PÜt, vagy küldj postagalambot.. SOS
előre is köszönöm, bárki tud segíteni!
Egy türelemjátékot kérek, de azonnal!
Elküldve: 2005. 07. 14. 14:44
Idézet: XC-biker - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 20:46
ha ez sem segít akkor sajnos a végét járja a kicsike.

DEhat.. de hat az egy chieftec vagy mi a halal tap.. nem a gagyibb fajta

bakker nem akarok uj tapba berubuazni

Tegnap este se hallottam.. erdekes... anyi tortent, hogy levettem a gepem odlalat par napja.. lehet, hogy melege volt? De nagyon nem lehetett, mert van 2 venti a haz hatuljan, ami szivja ki a levegot.. azt hiszem ezen az uton elindulok szetnezni....
laca
Elküldve: 2005. 07. 15. 06:13
Idézet: didyman - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 7:53
Img001: Mire gondolsz? Tipikus hiba előfordul, de miről van szó?
Tipikus hibára gondolok

Se kép,se hang,ahogy mondták,de ma vagy holnap ha van időm begyugom valami gíípbe,hátha a biosban magjelenik.
Elküldve: 2005. 07. 15. 08:52
Van egy Seegate 20Gbytes ( Model: ST320413A) wincsim.
Sajna zárlatos lett a panelja.Elég sok pótolhatatlan adat van rajta, amiket szeretnék megmenteni.
Nem tudok érte többszázezret fizetni a körtnek.
Ha van valakinek ilyen wincsilye ,akár hibás is, akkor szivasen megvenném tőle!
Minden megoldás érdekel.
Elküldve: 2005. 07. 15. 09:48
Idézet: endy11 - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 7:52
Van egy Seegate 20Gbytes ( Model: ST320413A) wincsim.
Sajna zárlatos lett a panelja.Elég sok pótolhatatlan adat van rajta, amiket szeretnék megmenteni.
Nem tudok érte többszázezret fizetni a körtnek.
Ha van valakinek ilyen wincsilye ,akár hibás is, akkor szivasen megvenném tőle!
Minden megoldás érdekel.
nem kell a "körtnek" fizetned.
Mások is foglalkoznak adatmentéssel nem százezrekért.
Elküldve: 2005. 07. 15. 13:53
Van egy olyan problémám,h nem tudok Win xp-t telepíteni,mert az xp nem tudja megformázni a winyót.40gigás Maxtor 6E040L0 winyóm van.Se FAT32-ben,se NTSC-ben nem hajlandó formázni.A formázási művelet végigmegy,de a végén azt írja ki,h a windows nem tudta megformázni a meghajtót,mert a lemez hibás,vagy sérült,nézzem meg,h az SCSI rendesen le van-e zárva..stb.Viszont Linuxot simán fel tudok tenni.Csak 1éves a gépem,megoldható a problémám winyócsere nélkül?
Elküldve: 2005. 07. 15. 15:35
vinyonal hogyan kezelik a boltok a garanciat amennyiben csererol van szo, es azonos tipust nem tudnak adni? parameterek alapjan, v ertek alapjan?
tehat ha majd' harom eve brutto ~30ert vettem egy 80gb-os vinyot, ami elhalalozott, vmi 80ast fogok kapni helyette, v "levasarolhatom"? van erre torvenyi szabalyozas, v bolttol fugg? (esetleg azert is, mert van tv., de tagan ertelmezheto)
Elküldve: 2005. 07. 17. 09:59
Az alábbi hibajelenséget tapasztaltam egy 80 GB-s Samsunggal:
A BIOS-ban látszik, de XP bootolás közben lefagy miatta.
A probléma így kezdődött:
A minap éppen egy dvd-t rippeltem a 80 GB-s Samsung vinyómra (nem rendszervinyó, az egy 120-as Seagate), amikor kb 1 GB után lefagyott a gép.
Gondoltam magamban biztos meleg van, ki-bekapcs után újabb próba. Dettó.
Ezután nem volt hajlandó bekapcsolni a gép (ami a későbbiek alapján elég érdekes).
5 perc után újabb próba, gép bekapcs, de a fekete Windows XP bootképernyő után (amikor megjelenne a következő kép) lefagyott. Semmi HDD aktivitás.
Ekkor elkezdtem gyanakodni. Táp? Hmm.
Szedjük csak le sorjában a fogyasztókat. Le is húztam a 80 GB-s Samsungot a tápról, meg az IDE-ről.
Ekkor bebootolt a gép, minden frankó.
Gyanakvásom a Samsung felé fordult, pláne, hogy beötlött, hogy nem valószínű, hogy a táp lenne a ludas, mert fél éve ilyen konfiggal megy a gépem, és eddig semmi. Túlterhelés kizárva.
Akkor vagy HDD, vagy IDE-kábel, vagy mobil rack.
Mobil rack kiiktatva, hiba fennáll.
Másik IDE kábelre átrakva (átjumperelve), hiba marad.
Ekkor elvittem a barátnőmhöz a rackben, ott is gond nélkül működött ezt megelőzően, de most ugyanaz a hibajelenség.
A vinyó miatt több gép is lefagy bootoláskor.
Szerencsére még jócskán garos, de teli van adattal, amiért nagy kár.
Ötlet?
Üdv:
Jimie
Elküldve: 2005. 07. 17. 13:24
WD 120-as 8Mb-os IDE vinyo kb 4 eves master modban. Evek ota megy, madj ma reggel mikor gep bekapcs, hdd felporog, majd a bios az IDE DETECT-nel all all.. all... majd kb 1 perc mulva tadaaam latja a vinyot, de iszonyat lassu minden, majd win boot, es kozli, hogy ntkrn vagy mi nem talalhato, es megall.
Vinyo ki, slave-re allitas, ide detect lefut, latja, winxp bootol.
vinyo cable select es a kabel vegen (tehat masterkent) gep latja, bootol.
vinyo master modba: ide detectnel allunk allunk.. es sehova tovabb..
szerintetek? hdd vagy kabel vagy mi?
kosz
laca
Elküldve: 2005. 07. 18. 11:05
Idézet: Laca - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 15:44

bakker nem akarok uj tapba berubuazni

Sajna ezen nem fog egy tápcsere segíteni...
Elküldve: 2005. 07. 18. 11:08
Idézet: surja - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 14:53
Van egy olyan problémám,h nem tudok Win xp-t telepíteni,mert az xp nem tudja megformázni a winyót.40gigás Maxtor 6E040L0 winyóm van.Se FAT32-ben,se NTSC-ben nem hajlandó formázni.A formázási művelet végigmegy,de a végén azt írja ki,h a windows nem tudta megformázni a meghajtót,mert a lemez hibás,vagy sérült,nézzem meg,h az SCSI rendesen le van-e zárva..stb.Viszont Linuxot simán fel tudok tenni.Csak 1éves a gépem,megoldható a problémám winyócsere nélkül?
Próbáld meg a Maxtor PowerMax nevű szoftverével tesztelni, majd mélyformázni.
A progit megtalálod a maxtor vagy a mi honlapunkon is (www.datasec.hu).
M.
Elküldve: 2005. 07. 18. 11:13
Idézet: ib_su - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 16:35
vinyonal hogyan kezelik a boltok a garanciat amennyiben csererol van szo, es azonos tipust nem tudnak adni? parameterek alapjan, v ertek alapjan?
tehat ha majd' harom eve brutto ~30ert vettem egy 80gb-os vinyot, ami elhalalozott, vmi 80ast fogok kapni helyette, v "levasarolhatom"? van erre torvenyi szabalyozas, v bolttol fugg? (esetleg azert is, mert van tv., de tagan ertelmezheto)
1. Ha 3 napon belüli->csere (vagy ha rendesek kicserlik 3 napon túl is)
2. Ha 3 napon túli-> 2 hetük van megnézni, cserélni, vagy javítani (tatni)
3. Ha a 2 hét letelt, és nem történt semmi változás, levásárolhatod, vagy visszakapod a pénzt