HWSW Informatikai Kerekasztal: A posta újabb merénylete - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A posta újabb merénylete Késsel tesztelik a küldeményt Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 01:10

Azt tudom, hogy nincs "romlandó" kategória, de anyámnak lehet magyarázni, hogy feleslegesen írja rá. A csomagon meg mintha lett volna egy piros expressz matrica, nem emlékszem már rá, ki szoktam dobni a dobozt. Gondolom ha expresszként kéri a kézbesítést a feladó, akkor garantált idejűként veszik át. Amit szintén nem értek, hogy hagyományos feladásnál a posta honlapja szerint 24-48 óra a kézbesítés. Ezekszerint nincs igazán értelme fizetni a pluszt, mert az is csak 48 órát garantál, de akkor az elsőbbségi levél hogy érkezhet meg másnapra, azokat más kocsikkal szállítják?

#122 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 09:06

Idézet: Hassan - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 2:10

Azt tudom, hogy nincs "romlandó" kategória, de anyámnak lehet magyarázni, hogy feleslegesen írja rá. A csomagon meg mintha lett volna egy piros expressz matrica, nem emlékszem már rá, ki szoktam dobni a dobozt. Gondolom ha expresszként kéri a kézbesítést a feladó, akkor garantált idejűként veszik át. Amit szintén nem értek, hogy hagyományos feladásnál a posta honlapja szerint 24-48 óra a kézbesítés. Ezekszerint nincs igazán értelme fizetni a pluszt, mert az is csak 48 órát garantál, de akkor az elsőbbségi levél hogy érkezhet meg másnapra, azokat más kocsikkal szállítják?

- nincs expressz, nem is lehet expresszként feladni csomagot
- normál csomag >>24-48 óra alatt ér el a címzetthez
- az időgarantált csomag  +1490-Ft -ot jelent a feladásnál, nem lehet összekreverni a régi expressz dologgal
- az időgarantált csomag 2 munknapon belül (általában köv. munkanap) elér a címzetthez; talán a nyomonkövethetőség a lényege a dolognak
- elsőbbségi levél más dolog; azt a leveles ember szálíltja, míg a csomagot a csomagos ember/auto
- mivel más-más ember szálíltja a különböző dolgokat, így simán előfordul, hogy egy címre 2-3 postás is kimegy egy nap..

Ha 2kg alatt van a csomagod, add fel sima elsőbbségi levélként.

#123 Felhasználó inaktív   saddam500 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 05:51

Idézet: saddam500 - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 13:26

Na felvetettem a jegyző könyvet.
Nagyon kedvesek voltak.:reklamacio:
Azt mondták ne számitsak semmiféle kártéritésre.
Hál isten elküldték az eredeti számlát  igy bizonyított az értéke.
Na kiváncsi vagyok mi lesz.Majd levélben válaszolnak.

Sziasztok! :rolleyes:
Természetesen még mindig nem jött semmi válasz a postától.
Az előző ügyet, mikor csak kibontották a csomagot arra
viszonylag gyorsan két héten belül kaptam választ.
Nem tudom mit ülnek rajta most ennyit.
Remélem nyomoznak. :look:
Abit NF8, AMD Athlon64 3700+ Clawhammer + 64silencer ultra
Aopen geforce6800ultra 256ddr3 400/1100+Nvsilencer5,
Geil UltraPlatinum 2X512(466/2.5),2xSamsung 1614,Tagan 580W Easycon-series.

#124 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 05. 13:57

Napi érdekesség: főpostán (bp. xv ker) prioritásosként feladott normál levél pontosan 2 hét alatt érkezett meg a címzetthez (bp. xiii ker).

#125 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 17:18

Tudja valaki, hogy

hogyan lehetne itt ma, Magyarországon amerikai, angol nyelvű újságot rendelni úgy, hogy az itt lenne átvéve és kifizetve.

A segítségeteket előre is köszönöm!  :respect:

#126 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 08:14

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 18:18

Tudja valaki, hogy

hogyan lehetne itt ma, Magyarországon amerikai, angol nyelvű újságot rendelni úgy, hogy az itt lenne átvéve és kifizetve.

A segítségeteket előre is köszönöm!  :respect:

Na, mivel senki sem válaszol, hát válaszolok én (saját magamnak).  ;)

Szóval, a postánál van ilyen lehetőség:

http://www.posta.hu/object.36e7a197-6a0d-4...b4d09ab8c5e.ivy

Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

#127 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 21:52

Nekem ma arra sikerült rájönnöm hogy a posta baromi drága. Pár száz\ezer forintos utánvétes levelet\csomagot egyszerűen nem éri meg küldeni, mert összemérhető a küldési díjjal. Persze sűlytól, mérettől kismértékben függ. Most 1kg, cipős doboz fele méret.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#128 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 23:36

Héten kaptam egy ajánlott levelet!Mit adja isten bele volt vágva a postaládába!Erre annyira felidegesedtem hogy ilyen nincs! Mivan ha valami fontos szerződést vagy banki kivonatott rejt a levél??Nosza fogtam magamat és gondoltam nem hagyom annyiba!Kérdezem a postán hogy milyen munka az hogy egy ajánlott levelet beleb@sznak a postaládába és ki hamisította meg az aláírásomat!Most jön a hidegzuhany:új rendelet alapján márt az ajánlott leveleket is bele lehet dobni postaládába de ami csak biztonságos!Könyörgöm!Hogyan dönti el a postás hogy most biztonságos vagy nem???Gondolom hogy milyen kedve és napja van és nincs kedve cetliket irkálni!
Az utolsó kérdésem az volt:Akkor mi értelme van az ajánlott levélnék?
Válasz:Semmi.
Kérdés:Akkor csak pénzlehúzás az egész?
Válasz:Igen
Na ennyit a magyar postáról!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#129 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 19:41

Ácsi!
Az ajánlott levél úgytudom könyvelt levélpostai küldemény. Tehát hellyel-közzel nyomon követhető. Sehova nem kell a te aláírásod. Az a tértivevényes! Tehát az ajánlottat ugyanugy bedobálják a ládába.
Most jön a másikfele: már értekeztünk róla, hogy mivel könyvelve van, ezért ha jol gondolom a könyvelés utolsó szakaszát a postzás végzi egy aláirással, hogy igen, bedobtam a címzett ládikójába. Namármost, ez egyáltalán nem biztosítja hogy nem nyúlja le a küldeményt, mert ott is szépen aláirja, majd hazaviszi. Ha faggatják: há én bedobtam oszt nem tudom mi lett vele, ki is dobhatták a reklámokkal együtt.

A posta az még semmi. Jártam a rendőrségen. Ott elvárná az ember, hogy némileg értelmes emberek vannak. Persze van olyan is, de a felszín, a héj, a burkolata bizony nem mindennapi. Rögtön megálapítottam, hogy az iq negatívban adódik össze, és majdnem elszaladtam. A "bácsi" aki felvett jegyzőkönyvet állitólag valami százados lehetett (talán), de amit összeírt (géppel) azzal nem menne át az ált isk 6.o nyelvtan vizsgán. Jó, sietett. Remélem nem sértődnek meg ezen (ha netalán olvassák). Mint mondtam ez csak a látszatt, mögé tekintve már magasabb iskolát találni.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#130 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 19:51

Idézet: uboat - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 0:36

Héten kaptam egy ajánlott levelet!Mit adja isten bele volt vágva a postaládába!Erre annyira felidegesedtem hogy ilyen nincs! Mivan ha valami fontos szerződést vagy banki kivonatott rejt a levél??Nosza fogtam magamat és gondoltam nem hagyom annyiba!Kérdezem a postán hogy milyen munka az hogy egy ajánlott levelet beleb@sznak a postaládába és ki hamisította meg az aláírásomat!Most jön a hidegzuhany:új rendelet alapján márt az ajánlott leveleket is bele lehet dobni postaládába de ami csak biztonságos!Könyörgöm!Hogyan dönti el a postás hogy most biztonságos vagy nem???Gondolom hogy milyen kedve és napja van és nincs kedve cetliket irkálni!

Jóreggelt!

Időnként érdemes ellátogatni a posta.hu oldalra, még számos -számodra- érdekes dolgot olvashatsz.

Bank kivonatok mezei levélként közlelednek.

Ajánlott levél értelme: a feladó tudja igazolni, hogy feladta.

#131 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:00

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 19:51

Ajánlott levél értelme: a feladó tudja igazolni, hogy feladta.

De, az már nincs igazolva, hogy a címzett megkapta-e, ezért ilyen esetekre jó a tértivevény.

#132 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 09:12

Idézet: uboat - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 22:36

És röhögtek rajtad a postán?

Az előzőekhez. Én többször jártam úgy, hogy nem érkezett meg valamilyen küldemény, vagy nem érkezett meg a címzett szerint határidőre.
Én ilyenkor azt szoktam csinálni. Küldeményazonosítót előveszem, felhívom azt a postát, amelyiknek kézbesítenie kellett volna a küldeményt. Ők telcsin tájékoztattak, hogy mi van a küldeménnyel. Ha kell valami minimális összegért adnak ki igazolást is arról, hogy a küldemény pl. kézbesítésre került. Nem nem tudakozványt indítottam mert az hosszú idő, hanem amikor pl. egy statisztikai jelentésünk nem ért be időbe a KSH szerint, akkor felhívtam a posta vezetőjét, utánanézett, majd személyesen elmentem és kiadta az igazolást, ami hivatalos. Ez azért volt nagy segítség, mert a KSH már valami szabálysértési eljárást indított volna vagy mit, holott csak ők kavarták el a cuccokat.
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#133 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 10:24

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 9:12

... a KSH már valami szabálysértési eljárást indított volna vagy mit, holott csak ők kavarták el a cuccokat.

Az ilyenek elkerülése miatt vittük inkább személyesen a határidős jelentéseket (nem KSH, hanem közbesz. jelentések) az előző cégnél :)

#134 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 12:38

Vettem egy Nikon Coolpix S4-est német ebay-en. UPS hozza. Nem, még csak nem is EMS, ezt nem adom a tolvajok kezére. Ez ilyen egyszerű...

#135 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 22. 15:34

Mindenütt vannak becsületes és hanyag emberek, ennek ellenére nem kéne leszólni mindenkit, aki nem tudja az összes szabályt, van amit elvárna az ember, persze nem kötelességük a postánál azt megtenni....mindegy, helyreutasítani jó dolog, különösen forumon...
Ezt most erre a fenti ajánlott leveles dologra írtam.

-

Nekünk is csomószor eltünt az újságunk.
Igazából van egy-két antiszociális szomszédunk, ők is képesek lopni, hajnalban bezárni a kinti ajtót - miközben éveken át télen is sarkig nyitja ugyanaz a személy-de amikor minden biztosított volt, kulcsot is kapott már a postás, akkor is gyakran nem jött, hetekig kellett a kiadónál, postánál reklamálni.

Jó játék a balkán kálmán. :reklamacio:

Szerkesztette: HBP 2005. 11. 22. 15:45 -kor

Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#136 Felhasználó inaktív   Ingy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 12:13

Nekem meg a Silverstone-i D1GP jegyeket tépték össze a postán, természetesen zacsiba rakták egy cetlivel hogy nem ők voltak.Most meg az internetes csekkem jött meg 3 darabban ugyancsak cetlivel.
Havernak a bedobozolt fényképezőjét szurkálták össze és az objektiv is eltört, kár: 500 e ft.
Én meg most remegek, cég küld nekem egy TrackIR-t amcsiból, hány darabban érkezik meg. :D
Azok, akik nem tudnak magukon nevetni, meghagyják ezt a feladatot másnak.

#137 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:24

brutális
igazából azt is jólna tudna, hogy ki milyen vidéken lakik, hogy nagyjából be tudjuk határolni a rossz postai helyeket. pl a nyóckerba elképzelhető hogy nyóckerbeli postások vannak... tudjuk hogy ott is rendes emberek vannak. De pl a gazdag negyedbe nem tartom valószínűnek az ilyen húzásokat.

Azonkívül. Kapott e már valaki vissza levelet,csomagot ismeretlen címzettel, mert mondjuk elirta az ir számot, vagy nevet vagy akármit. Gyanítom ilyennel az emberkék nem sokat pöcsölnek, dobják ki, illetve viszik haza. Mifelénk rendszeresen ki van biggyesztve az olyan levél, amit a postás nem tudott beazonosítani /nincs emelet,házszám a boritékon, viszont a név nincs a postaládákon/. Így az a levél... ha rossz esetleg az utca... Ma pl nekem volt bedobva egy bírósági levél valami egyesület névre. Vittem be a postára hogy itt ilyen nálunk nem lakik, azok meg vissza tudják küldeni ismeretlen cimként.

#138 Felhasználó inaktív   Tetrapack 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 16. 23:55

Sziasztok !

Megosztanék én is veletek egy ide illő esetet és várom a véleményeket, ötleteket, segítségeket, javaslatokat, szóval mindent  :D
Tehát:
A Magyar Posta Rt.-n keresztül adtak fel a nevemre több mint 23.500 Ft-ot, készpénzátutalási megbízással. Egy mellékállásból érkező keresetemként. Ez 2005.08.11-én történt, ám nem kaptam meg semmit. Egy ideig azt hittem, nem adták fel a pénzt, de hosszas utánajárás után, meglett a feladói bizonylat, hogy ők igenis feladták. Ezért bementünk panaszt tenni a helyi Postára. Ott átirányítottak minket persze a "fő" postához, ami egy helyi buszjárattal 15 perc alatt meg is van... Na, szóval ott elmondtuk a bánatunkat (azért a többesszám mert a feleségemmel együtt mentünk be és ő is része végülis a történetnek), és mivel apósom ismerte a kézbesítési osztályon dolgozó emberkét, igen kedvesen fogadott is minket és semmi jelét nem láttuk ellenvetésnek. Elindítottuk az ügyet; először fénymásolat kellett a meglévő igazolásról, hogy feladták a pénzt, aztán  fel kellett a Postával adatni egy kb 500 Ft-os asszem elsőbbségi levelet, amivel kérjük a fénymásolatát az aláírt átvételi elismervényről. Ez kb 2 hét alatt meg is jött. Ekkor újra be kellett menni hogy megnézzem az én aláírásom-e ? Mert ugye valaki átvette a pénzemet... vagy a postás lopta el ? :confused:
Ezután mikor mondtam, hogy nem én írtam alá, kért vagy 6 aláírást, hogy majd megmutatja írásszakértőnek, ez kb 2-3 hét volt ismét, megint szóltak (telefonon, mivel meg kellett adni a számot és az új lakcímünket is, mivel azóta már elköltöztünk  onnan), megint bementünk, ekkor már azt mondták, beszéltek a kézbesítővel aki emlékszik ránk hogy odaadta a pénzt;
Egy öregebb ember írta alá helyettem de mind a ketten ott áltunk, a háttérben nagy család és egy kisgyerek, és egy kutyus is volt a lakásban. - elmondása szerint. Csakhogy mi ketten élünk 3 cicával ! Szóval eléggé sántít a dolog. Senki idős nem járt hozzánk, pláne nagy család...
Megkérdezték, hogy így rendben van-e ?
Nevettünk és úgy mondtuk, hogy hogy lenne már rendben...
Akkor még két hét és jött a szembesítés.
A postás odajött és első szava ez volt: - Nem ismertek meg ?
Életemben nem láttam, hiszen nemrég és csak átmenetileg laktunk azon a címen...
Aztán kérdezte, hogy nem emlékszünk mikor odaadta nekünk a pénzt ? Hát itt még gyanúsabb volt, mert addig reménykedtem, hogy csak valakinek odaadta tévedésből, itt majd beismeri és kész, de nem, ragaszkodott az eredeti történethez. Mikor mondtuk, hogy én aznap dolgoztam, akkor már hirtelen azt mondta hogy csak a feleségemre emlékszik.. Érdekes... Ott volt ezen a meghallgatáson valami női fejes is akitől megkérdeztünk mennyi kártérítésre számíthatunk mert már több hónapja fojik az ügy és egy halom időnk energiánk, pénzünk ráment arra hogy vissza szerezzük ami a miénk.
Erre mosolyogni kezdett és azt mondta, hogy örüljünk ha visszakapjuk a pénzt, mert be kell bizonyítanunk , hogy nem mi vettük át.
Ezt nem értem miért nekünk kellene, de mindegy...
Ezután mind a kettőnktől aláírásokat kértek, jó sokat és megint meg kellett adni a címünket ahova majd értesítést küldenek az ügyről 30 napon belül.
Persze most 2005.12.14.-én lejárt a 30 nap és semmi. Felhívtuk őket és azt mondták kiküldték a régi címre.. ez megint egy hiba mert szerintem egy hivatalos rendeletet igazán kiküldhettek volna úgy is hogy 100 %-ban én kapjam meg, annak ellenére, hogy megadtuk az új címet mégis a régire küldték és csak úgy bedobták, ha bedobták, mert nem megyek zargatni idegeneket, hogy jött-e levelem... Ha ilyen hülye ez a POSTA, akkor vessen magára.  :omg:
Telefonon az mondták, hogy az írásszakértőjük is őket igazolja. De istenem ! Miben ? Hiszen én otthon sem voltam ! És a postás is azt állítja hogy nem én írtam alá ! Akkor a Posta írásszakértője vajon miért állítja, hogy nekik van igazuk... ???
Szóval minden további intézkedés és vizsgálódás nélkül eldöntötték hogy a két állítás közül a postásnak van igaza. Ennyi !  :think:
Ma meg is írtuk a feljelentést !
A kézbesítőt lopással és szándékos félrevezetéssel, a Magyar Posta Rt.-t pedig ügy eltusolással és elfogult ítélkezéssel fogunk vádolni (gondolom nem ezek a megfelelő szak szavak, de valami hasonló lesz a vád  ;) )

Szerintetek, lesz érteleme ennek ? mikor fog a posta rájönni hogy ők az emberekért vannak és nem azért hogy kihasználják őket ? Miért bánnak lekezelően az ügyfelekkel ?
Jó sokáig elhúzódik az ügy biztosan... de remélem lesz valami hatása, lássák, hogy nem lehet azért mindenkivel kib@szni !  :p

#139 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 10:50

Szép történet. Javaslom, hogy inkább ismeretlen tettes ellen tegyetek feljelentést.
Sőt talán az lenne a legjobb, ha mindjárt már egy ügyvédek kérnétek, hogy segítsen megfogalmazni.

Szerkesztette: zsber 2005. 12. 17. 10:52 -kor

#140 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 10:59

Ahogy az előttem szóló mondta: ismeretlen tettes ellen kell a feljelentést írni, de szóban is lehet a rendőrségen vagy ügyészségen és a Magyar Posta Rt.-vel szemben pedig kártérítési polgári pert kell indítani. Jogi személy ellen elég nehezen lehet büntetőjogi eljárást indítani, ilyen esetben. :D

A hatóság előtt meg ne nagyon forszírozd, hogy a postás követte el, mert a Btk.-ban van egy olyan, hogy hamis vád. (Btk. 233. §) Azt persze el lehet mondani, hogy a postással való 'szembesítés' során elég furcsa dolgokat művelt.

Véleményem szerint a kártérítést már réges régen el kellett volna indítani és nem megvárni, míg a posta szakértőzik meg szembesítget meg ilyenek...

Szerkesztette: Warton 2005. 12. 17. 11:19 -kor

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.