HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#1681 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:26

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 21:23

Nekem is pont ez volt az erzesem. Az egyik baratom megkert, hogy menjek el segiteni neki, mert hasznalt notit akar venni. Az egyik gep egy iBook volt, a masik egy ThinkPad T41. A ketto egymas mellett hevert egy asztalon, es hiaba csunyabb bizonyos reszleteiben az IBM, az ember megis ugy erzi, hogy az egyik igazi szamitogep, a masik pedig valami egesz mas.

ezzel olyat mondtal ami mar regota bennem van de megfogalmazni sem tudtam, es nem is mertem volna leirni  :up:
macbook air 2014

#1682 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:35

"iMac Core Duo 20" 2 GHz 250 GB 512 MB SD BT AP :: 387500 forint+áfa (bruttó 465000Ft)

Nekem ez aránytalanul drága"

Nos nézzük:

20" HD display 200 eFt
Kicsi halk barebone alaprendszer 110 eFt
Processzor kb. 80 eFt
Winyo 25 eFt
Videokartya 50 eFt
512 MB 6 eFt
DL DVD iro 9000 Ft
Webkamera 20 eFt
Billentyűzet + egér 12 eFt
Windows XP Pro 25 eFt
--------------------------------
537.000 Ft
es ebben meg nincs benne az iLife csomag, amihez hasonlo program egyuttes PC-n kb. 100-150 eFt-bol rakhato ossze..

Miert is draga az iMac????????

#1683 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:48

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 21:48

Ez a tema folyton ujra es ujra elokerul. Es elorebocsatom, hogy jomagam is 95-99%-ban a legjobbnak tartom az Apple designt, de azt ne felejtsuk el, hogy ez erosen izles dolga. Nem szabad lenezni masokat azert, ha nem egyezik az izlesuk a tieddel. Ez az, amit a mekkesek nem tudnak elfogadni, tulsagosan magukbol indulnak ki. Van, akinek pl a ThinkPad vagy a Dzsunka? Tekk. design tetszik, akkor most tegyel igazsagot. Mondd meg neki, hogy hat fuu nahat de hat az milyen ronda. Neki meg nem fog tetszeni ez a minimalista (letisztult) design, hogy csak monokrom arnyalatok vannak, minden homogen, nincsenek kiemelve egyes dolgok peldaul szinekkel... akarmi. Ha mas nem is, de a kulcsin a szamitastechnikaban is ugyanolyan dolog, mint az autoknal vagy a ruhaknal - kirohoghetsz masokat, de attol meg nem lesz igazad, mert a szep iszonyatosan relativ fogalom. A jo minosegrol meg csak annyit, hogy demagog duma. Barmilyen mas pecegyartonal is ket perc alatt lehet talalni olyan fasza minosegu gepeket, hogy csak na.

nonono, en epp azt mondtam, hogy szinte hulyenek erzem magam amiert ez szamit nekem, mert senki nem erti meg akinek mondom! Nagyon nem nezek en le senkit aki ezt nem erti meg. Masresz tenyleg szubjektiv. Anno mikor PC-im voltak rohadasig lejartam a labamat jo hazakert de a vegen sirva vettem meg azt amit. Azert egyszer szivesen darabokra szednem elotted a gepet, hogy megmutassam mirol beszelek:) Cserebe te is hozhatnal valami profi hazat!
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#1684 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 25. 21:56

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 21:23

... A ketto egymas mellett hevert egy asztalon, es hiaba csunyabb bizonyos reszleteiben az IBM, az ember megis ugy erzi, hogy az egyik igazi szamitogep, a masik pedig valami egesz mas.

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az egyik úgy néz ki mint sok más számítógép -amit már megszoktál-, a másik meg nem úgy néz ki. Van egy kialakult képed az X éves PC-s múltaddal, hogy hogy néz ki egy "igazi" számítógép, az apple meg kilóg a sorból.
De mitől "igazibb" az IBM, ami egyébként kb ugyanolyan, mint bármlyik másik fekete notebook?
-ZsOlTi-

#1685 Felhasználó inaktív   kozgab 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:59

Idézet: evone - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 21:26

ezzel olyat mondtal ami mar regota bennem van de megfogalmazni sem tudtam, es nem is mertem volna leirni  :up:

Úgy őszintén, egyszer próbájátok ki és kérjetek meg vkit, hoyg mutassa be a mac világot.
Amikor váltottam én is féltem kicsit, mert kinézetre más, furcsa volt először, másvilág ez tény.
Kb 2 nap az átszokási idő, aztán mindent sokkal gyorsabban, jobban tudsz megcsinálni mac alatt és ez nem vicc.

Furcsa az a sok hülye nagy ikon, vmelyik kicist gyerekes is :)
Baromi jó a felépítése.
Nem vagyok macbuzi (pl ms egér van mac minihez :), komolyan néz ki :D). Ha ezt valaki hozzám vágná azt kikérem magamnak, egyszerűen szeretem azt, ha nem kell semmivel sem törődni csak avval, hoyg dolgozhassak.

Ha nem ismersz egy rendszert ne ítéld el.

Én ismerem mindkettőt, tudom melyiknek mi a gyengéje, mi az előnye...
Winnek leginkább az, hoyg nagyon támadják, rosszak az alapjai, sok a rés. Túlságosan is támadható. Már az xp, 2000 sokkal immunisabb, sztem jobb a 2000, de magánvélemény. Csak nem támogat annyi mindent, de stabilabb.
Mac nem elterjedt, van egy-két feladat ami nem letaposott, nehezebb megoldani alatta, de a legtöbb megoldott, ráadásul sokkal jobban, könnyebben megoldható alatta.
Viszont mac nem játékra való.

Ha valakit érdekel részletesebben szívesen segítek, de ne fikázzatok olyat, amit abszolút nem ismertek. Ránézésre nem lehet elítélni egy rendszert se.

Üdv.

#1686 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:01

"Az egyik gep egy iBook volt, a masik egy ThinkPad T41. A ketto egymas mellett hevert egy asztalon, es hiaba csunyabb bizonyos reszleteiben az IBM, az ember megis ugy erzi, hogy az egyik igazi szamitogep, a masik pedig valami egesz mas."

Ha az IBM mellett egy PowerBook lett volna, akkor meg az IBM-et gondoltad volna valami masnak... :)

#1687 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:05

Idézet

Ha kiadná simán PC-re, holnap bezárna..
Tessék végre megérteni, hogy az Apple hardver gyártó cég, nem a szoftverekből, hanem a gépek és egyéb hardver eszközök eladásából él..

Igen, de a levilágító grafikai filmes dtp stúdiók akik ezeket a gépeket megveszik végülis belőlük élnek meg, nem? Attól hogy az "aljanép" hozzájut az OSXhez külön, még nem mennek csődbe, sőt ez egy plusz forrás lenne.
Az "aljanép" sosem venne MAC-et, mert nincs rá pénze. De az OSX-t mivel klasszisokkal jobb mint a win, meg lehetne próbálni pc-re is értékesíteni. Az alsó szegmensben, ahova a kis és közepes cégek is tartoznak, potenciális befutó lehetne.
Az apple az alsó szegmenssel indokolta a váltást, de az árak alapján nem sikerült oda pozícionálniuk. Ezt az OSX pcre értékesítésével simán megtehetnék, az az egyéb szoftvereik ennek következtében növekedő eladásairól nem is beszélve.

Idézet

- Ha a hirek igazak, akkor az Apple gépekbe nem teljesen mezei Intel procik kerulnek, hanem speciális ID-vel ellátott procik, ha a legtöbb alkalmazás ezt lekérdezi futás közben, akkor már fel van adva a lecke rendesen..

Igen, de ezeket a progikat valszeg crackelik.

Idézet

A fordítóprogramban egyetlen pipát kell bejelölni, hogy universal binary kód legyen a végeredmény.. Innentől ez nem probléma..

Hát szerintem nem ilyen egyszerű. A kódban is kell igazítani hogy hibamentesen fusson.

Idézet

Egy brand Sony, vagy IBM géphez képest semmi különbség nincs, ezt aláírom, de az életbe nem tudsz összerakni házilag egy olyan gépet, amiben 100%-osan minden alkatrész össze van tesztelve és garantáltan együttműködik mind hardveresen, mind szoftveresen (gondolj csak arra, hogy a PC-dben lévő rendszerkomponensek szoftvereit hány különálló cég fejlesztette egymástól függetlenül, egymásról nem véve tudomást..)
Tőlünk nyugatabbra nem sok embernek fordulna meg a fejében, hogy ilyen Lego-PC-t rakjon, vagy rakasson össze, nem véletlenül..

A brand gépekbe legalábbis a legutóbbi időkig, intel vagy intel chipes lapok voltak intel proccal. Ha két gyártó, mondjuk Ati vs Creative, illesztőprogramja összzeakad arról nem a IBM vagy a HP tehet. Ugyanígy az apple gépeknél. Mert abba is lehet külső gyártóktól származó bővítést tenni, már a VGA is az.
Eredeti intel lap, intel procc, megbízható táp(pl enermax) egy jobb cég által gyártott vga. Tulajdonképp az apple gépei sem sokban különböznek már ettől a sémától.
Legfeljebb a hűtés miatt áttervezett alaplap táp és egyéb komponensek térhetnek el.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#1688 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:12

Idézet: attilav - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 22:05

Hát szerintem nem ilyen egyszerű. A kódban is kell igazítani hogy hibamentesen fusson.

Nyilvan ez nem minden programra vonatkozik, csak azokra, amik Xcode-ban irodtak. Nem veletlenul csinalta meg az Apple az Xcode-ot. Mar 5 eve fejlesztettek az OS X-et x86-ra is, szoval az Xcode-ot is kifejezetten ennek szellemeben fejlesztettek (2003-ban mutattak be) - igy az Xcode alapu programok univerzalitasa tenyleg csak a bepipalason mulik.

#1689 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:14

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 22:01

"Az egyik gep egy iBook volt, a masik egy ThinkPad T41. A ketto egymas mellett hevert egy asztalon, es hiaba csunyabb bizonyos reszleteiben az IBM, az ember megis ugy erzi, hogy az egyik igazi szamitogep, a masik pedig valami egesz mas."

Ha az IBM mellett egy PowerBook lett volna, akkor meg az IBM-et gondoltad volna valami masnak... :)

nem hiszem :)
macbook air 2014

#1690 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:15

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 22:01

Biztosithatlak rola, hogy lattam mar PowerBook-ot es igazan tetszett, ennek ellenere a kepzeletbeli asztalon ossze tudtam vetni azzal a bizonyos IBM-mel, es akkor is az utobbi javara dontottem volna. Ennek ellenere a kovetkezo gepem egy MacBook Pro lesz :D Erre varok mar evek ota, hogy lehessen egy mobilis gepem, ami igazan konnyu, elegans es az OS X mellett a Pistat is nativan futtatja.

Szerkesztette: ion 2006. 01. 25. 22:21 -kor

#1691 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:16

"Az "aljanép" sosem venne MAC-et, mert nincs rá pénze."

Az "aljanep" aki 50 eFt-os Tesco gazdasagos PC-t vesz, az nem vasarloreteg az Apple-nek.
Tessek mar figyelembe venni, hogy az Apple amerikai ceg, az arai semmivel nem magasabbak, mint egy ott kaphato brand PC ara. Magyarorszagon nem piac szamukra.

Egyebkent meg aki kicsit is minosegibb hardvert akar venni, hasznalhatobb rendszerrel, annak egy iMac igenis alternativa, mert semmivel nem dragabb, mint egy minosegi cuccokbol osszerakott PC, sot.. Lasd fentebbi arkalkulaciot..

"Igen, de ezeket a progikat valszeg crackelik."

Ha a rendszer minden futtathato eleme indulaskor lekerdezi a proci ID-jet, akkor lesz mit crackelni, van par allomany a rendszerben...

"Hát szerintem nem ilyen egyszerű. A kódban is kell igazítani hogy hibamentesen fusson."

Hidd el, ilyen egyszeru..

"Ugyanígy az apple gépeknél. Mert abba is lehet külső gyártóktól származó bővítést tenni, már a VGA is az."

Egyreszrol a legtobb hardverhez maga az Apple irja a drivereket, ha meg nem, akkor bevizsgaltatjak a gyartok, mert a rendszerlogot csak akkor tuntethetik fel, ha elfogadott driver es szoftverkornyezetet biztositanak a hardverjukhoz..

A VGA-hoz nem kapsz kulon drivert, a rendszer tartalmazza, az uj verziot meg rendszerfrissitessel kapod, nem igen van lehetoseg pistekeknek drivert hegeszteni.. (a kartya firmware-e is mas mint PC-n)

#1692 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:19

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 21:56

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az egyik úgy néz ki mint sok más számítógép -amit már megszoktál-, a másik meg nem úgy néz ki. Van egy kialakult képed az X éves PC-s múltaddal, hogy hogy néz ki egy "igazi" számítógép, az apple meg kilóg a sorból.
De mitől "igazibb" az IBM, ami egyébként kb ugyanolyan, mint bármlyik másik fekete notebook?

Ennek a kerdesnek semmi letjogosultsaga nincs itt es most. Egy T41 nem ugy nez ki, mint sok mas gep, amit megszoktam. Es nekem az Apple nem log ki a sorbol, ha olvasod a topikot, akkor tudhatod.
Hogy mitol igazibb egy IBM? Nem tudom, lattal-e mar ilyen notit, de szvsz a kiepitese es az egesznek a fogasa, az anyaga, a kisugarzasa egy sokkal robusztusabb valami - nem a belsejerol beszeltem - abban minden gep egyezik, meg az Apple-fele is.
De mint eggyel fentebb is irtam, hiaba tartom "igazibbnak", biztosan mast fogok venni, ha arra kerul a sor.

Szerkesztette: ion 2006. 01. 25. 22:22 -kor

#1693 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:20

Idézet

Ebben igazad van, hiszen napi 10-12 oraban nem ezzel foglalatoskodom :)
..
Ami rendkivul jol esik egy hataridos munka kozepen, foleg, ha a draga XP azzal spekeli meg, hogy kilepteti az adott alkalmazast, mert nem tud mit kezdeni a helyzettel..
...
Mar vartam, hogy mikor szol hozza valaki egy ilyen, "nalam bezzeg nem igy van"-t :)

Hát igen, ha napi 10-12 órában ezzel foglalatoskodsz, biztosan tudod, hogyan teljesít a gép a munkahelyeden, meg ahol még láttad. Ez egy tapasztalat, és az én tapasztalatom is az. Biztosan vártad már, hogy bezzeg nem így vant írjon valaki, de hidd el a FUDot se bírják sokan :p ;)

Szerkesztette: melon 2006. 01. 25. 22:20 -kor

#1694 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:21

"nem hiszem :)"

http://images.amazon...01.LZZZZZZZ.jpg

http://breakingnewsblog.com/laptop/wp-cont...book-15inch.jpg

Haaaat....
Csukott szemmel es egy torkomnak szegezett kes mellett en is az IBM-et valasztanam, minden mas esetben nem.....

#1695 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:25

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 22:21

Haaaat....
Csukott szemmel es egy torkomnak szegezett kes mellett en is az IBM-et valasztanam, minden mas esetben nem.....

Naranek, ez nagyon gyenge probalkozas volt :) Nem ilyet vartam toled.
Belinkelsz ket kis szar kepet, egyik sem adja vissza a gepek valodi osszhatasat. Fogtal mar a kezedben mas notit PB-n kivul?

#1696 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:31

"Belinkelsz ket kis szar kepet, egyik sem adja vissza a gepek valodi osszhatasat."

Hamarjaban ezeket talaltam, akit erdekel kereshet jobbat (biztos tucatszam vannak kepek, de nem ez volt a cel)..
Az IBM szines billentyui, agyonmatricazott gephaza, minden designt a hatterbe szorito robosztussaga ezen a kicsi kepen is jol latszik..

"Fogtal mar a kezedben mas notit PB-n kivul?"

Jopar tucatot, par evig notebook-ok adasvetelebol eltem..

Az utolso sajat PC-m is notebook volt (Acer TM C110) :)

#1697 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:32

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 22:16

"Hát szerintem nem ilyen egyszerű. A kódban is kell igazítani hogy hibamentesen fusson."

Hidd el, ilyen egyszeru..

A valaszod jo, csak agyonegyszerusitett. Azert ird mar le azt is, hogy mit mondott Jobs tavaly:
"Widget/Scripts/Java --> Just work. Cocoa --Xcode (tweaks, recompile) --> A few days. Carbon - Xcode (twek, recompile) --> A few weeks. Carbon Apps --Metroweks -- Jobs says to transfer to Xcode."

#1698 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:36

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 22:31

"Fogtal mar a kezedben mas notit PB-n kivul?"

Jopar tucatot, par evig notebook-ok adasvetelebol eltem..

Es IBM-et fogtal? Nevetseges, hogy itt elvarjak mindenkitol, hogy feltetel nelkul fogadja el a Mac design-beli abszolut folenyet (nem magamrol beszeltem, en mar tettem lepeseket ezugyben), de az IBM-et foto alapjan hasonlitgatjak a PowerBook-hoz.
A PowerBook sem ugy nez ki a valo eletben, mint egy agyonnyalazott foton. Egy kicsit is kritikusabb ember abba is bele tudna kotni. Az IBM-nel pont forditva van. Egyszeruen nem lehet jo fotot csinalni rola, mert sokkal rosszabb benyomast tesz, mint a valo eletben, ugyanis - megegyszer kihangsulyozom - nem a szepsege miatt szeretjuk. Foto alapjan nem fog senkinek tetszeni.

Szerkesztette: ion 2006. 01. 25. 22:42 -kor

#1699 Felhasználó inaktív   Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:47

"Es IBM-et fogtal?"

Termeszetesen, es nem csak fogtam, hanem hasznaltam is...

--

http://www-132.ibm.com/webapp/wcs/stores/s...=-840&langId=-1

Tessék itt egy szamodra is megfelelo link az IBM-hez.. :)
Megcsodalhato 3D-ben a csunya (de egyebkent kenyelmes) billentyuzet, az ostoba vedelem nelkuli portok, a talcas DVD, a csunya elnagyolt design..

--

http://www.apple.com...lery/powerbook/

Ez meg az Apple hasonlo 3D-s bemutatoja Powerbook ugyileg..

----

Lehet vitatkozni teljesitmenykulonbsegeken, szoftvereken, de kialakitasban egy PB merfoldeket ver az IBM noteszeire..

#1700 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:53

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 22:47

... ostoba vedelem nelkuli portok...

A PowerBook-on hol a portok védelme?  :think:
+

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +