HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#6141 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 04. 17. 17:42

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 04. 17. 12:59

kb. 2000 ota vagyok UPC elofizeto, es eddig meg voltam gyozodve, hogy az UPC "tisztesseges" szerzodeseket kot.
Eppen ezert ugy ket-ket es fel honapja alairtam egy 2 eves husegnyilatkozatot egy internet+telefon+rogzitos digitalis HDTV csomagra. (addig is volt UPC digitalis csomagom, csak nem HD es nem rogzitos, volt viszont mellette T-Home IPTV, rogzitos, de nagyon minimalis csatornaval). Ugy gondoltam, eszszeru az egyszerusites, legyen minden UPC.
Sajnos kiderult, hogy az UPC Cisco mediabox messze alulmulja az elvarasaimat (pl. a T-Home X-300-hoz kepest), es bar regebben volt jobb (Philips), masmilyet nem tudnak adni.
Gondoltam, egyszeru a dolog: lemondom, es vissza a T-Home-hoz.
Csakhogy kiderult ebben az esetben az osszes kedvezmenyt - tehat nem csak a husegnyilatkozatert kapott kedvezmenyt, hanem a csomag-kedvezmenyt is vissza kell fizetni (tenyleg benne van az aszf-ben: a hatarozott ideju szerzodes a kedvezmenyek visszafizetese mellett mondhato fel ...)
Es ahogy ezt az ugyintezo kiszamolta, 2 es fel honap alatt majd 45eFt.
Ha nem husegnyilatkozattal fizettem volna elo a csomagra, akkor most minden visszafizetes nelkul felmondhato lenne.

Nem vitatom, hogy ez nem jogszeru (vegul is alairtam), de szerintem nem tisztesseges.
Szerintem csak a be nem tartott husegert kapott kedvezmeny (havi 2eFt.) jarna vissza.

A Thomson boxra is azt hazudta a UPC évekig,hogy tud egyszerre 2 műsort felvenni!!
Eleinte valóban tudott,aztán 1 frissítés után már nem!
Kiküldték a szerelőket, 3 hét alatt 4 boxot cseréltek,de akkor is azt hajtogatták a bejelentésemre,hogy biztosan nálam van a hiba! Aztán a szerelő beismerte,hogy a box a hibás, és már nem is fog 2 műsort felvenni!
Gusztustalan 1 társaság...

#6142 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 17. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 04. 17. 13:59

kb. 2000 ota vagyok UPC elofizeto, es eddig meg voltam gyozodve, hogy az UPC "tisztesseges" szerzodeseket kot.
Eppen ezert ugy ket-ket es fel honapja alairtam egy 2 eves husegnyilatkozatot egy internet+telefon+rogzitos digitalis HDTV csomagra. (addig is volt UPC digitalis csomagom, csak nem HD es nem rogzitos, volt viszont mellette T-Home IPTV, rogzitos, de nagyon minimalis csatornaval). Ugy gondoltam, eszszeru az egyszerusites, legyen minden UPC.
Sajnos kiderult, hogy az UPC Cisco mediabox messze alulmulja az elvarasaimat (pl. a T-Home X-300-hoz kepest), es bar regebben volt jobb (Philips), masmilyet nem tudnak adni.
Gondoltam, egyszeru a dolog: lemondom, es vissza a T-Home-hoz.
Csakhogy kiderult ebben az esetben az osszes kedvezmenyt - tehat nem csak a husegnyilatkozatert kapott kedvezmenyt, hanem a csomag-kedvezmenyt is vissza kell fizetni (tenyleg benne van az aszf-ben: a hatarozott ideju szerzodes a kedvezmenyek visszafizetese mellett mondhato fel ...)
Ha nem husegnyilatkozattal fizettem volna elo a csomagra, akkor most minden visszafizetes nelkul felmondhato lenne.

Nem vitatom, hogy ez nem jogszeru (vegul is alairtam), de szerintem nem tisztesseges.
Szerintem csak a be nem tartott husegert kapott kedvezmeny (havi 2eFt.) jarna vissza.

Fura ez nekem amit írsz. Amúgy nekem a t-izé meg nem létező szolgáltatást adott el nekem annó, iptv-t, aztán miután nem működött, még ki is számlázták :) persze bekaphatták
Azonnal váltottam upc -re, azóta is fasza.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#6143 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 17. 21:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 04. 17. 18:58

Fura ez nekem amit írsz.

most neztem utanna: 2008-tol volt T-Home elofizetesem, egeszen mostanaig, es raadasul leginkabb azt hasznaltam.
Volt ugyan UPC digitalis is (igy olcsobb volt a 120Mbps-es internet) de csak nagyon ritkan hasznaltam.

Amugy kezd "az az erzesem lenni", hogy ebbol bekelteto testuleti (esetleg birosagi ugyet) leszek kenytelen csinalni, ezert - bar meg van nyomtatott formaban (a kapott kezikonyv), meg az UPC oldalarol frissen letoltve is - azert "maradjon nyoma" itt is.

Tehát én erre kötöttem szerződést, és erre irtam alá 2 év hűségnyilatkozatot:

Csatolt fájl  mediabox1.png (24,31K)
Letöltések:: 26
Csatolt fájl  mediabox2.png (31,05K)
Letöltések:: 32
Csatolt fájl  Philips.png (37,39K)
Letöltések:: 25

Nos, ennek a Cisco semmiben nem tesz eleget!

Szerkesztette: malvin 2014. 04. 17. 21:34 -kor

#6144 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 18. 05:30

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 04. 17. 22:30

most neztem utanna: 2008-tol volt T-Home elofizetesem, egeszen mostanaig, es raadasul leginkabb azt hasznaltam.
Volt ugyan UPC digitalis is (igy olcsobb volt a 120Mbps-es internet) de csak nagyon ritkan hasznaltam.

Amugy kezd "az az erzesem lenni", hogy ebbol bekelteto testuleti (esetleg birosagi ugyet) leszek kenytelen csinalni, ezert - bar meg van nyomtatott formaban (a kapott kezikonyv), meg az UPC oldalarol frissen letoltve is - azert "maradjon nyoma" itt is.

Tehát én erre kötöttem szerződést, és erre irtam alá 2 év hűségnyilatkozatot:

Csatolmány mediabox1.png
Csatolmány mediabox2.png
Csatolmány Philips.png

Nos, ennek a Cisco semmiben nem tesz eleget!

Ezekkel a képekkel mi a gond? Én ciscom is ezt tudja.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#6145 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 18. 06:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 04. 18. 05:30

Ezekkel a képekkel mi a gond? Én ciscom is ezt tudja.

Kitűnő, mert akkor csak egy másik Cisco (masik sw verzio) kell!
Az enyem ugyanis mindezt nem tudja.
Le van tesztelve. Pl. ebben az esetben:
ha a -1/+10 perc ráhagyás be van állítva, és Csatolt fájl  rec1.jpg (28,69K)
Letöltések:: 15
a második felveendőt simán nem veszi fel.

Amugy biztos vagy benne, hogy a Te Cisco-d ezt tudja? Vagy hogy Ciscod van?
Mert egy masik forumon, ahol szinten "panaszkodok" ez ugyben, sok "regi motoros" egyetert velem abban, hogy amig az UPC regebbi media-boxa (Philips) ezt mind igy tudta, a Cisco bizony eyeket nem tudja.

#6146 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 18. 08:41

Ha azonos csatornán akarsz felvenni egymás utáni műsort akkor az elsőnek a befejezési időpontját állítsd át az utolsóéra és akkor fel lesz minden rendesen véve.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#6147 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 18. 09:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2014. 04. 18. 08:41

Ha azonos csatornán akarsz felvenni egymás utáni műsort akkor az elsőnek a befejezési időpontját állítsd át az utolsóéra és akkor fel lesz minden rendesen véve.

Trükközni én is tudok, és van ennél egyszerűbb megoldás is, de azért fizettem elő erre a szolgáltatásra, (és fizetek érte egy csomó pénzt!), hogy ne kelljen. Nem is kellene, ha a mediabox tudna ami "meg lett hirdetve".

#6148 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 18. 12:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 04. 17. 14:09

... Hűség meg szerintem mindenhol ilyen, ...

Rosszul tudod!
Most erdeklodtem a T-Home-nal:
naluk csak a husegvallalasert kapott kedvezmenyt kell visszafizetni.

#6149 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 18. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 04. 17. 12:59

Ez a 45k/2,5 hónap erősen hihetetlen számomra. Hacsak nem neked fizettek az elmúlt 2,5 hónapban, akkor vagy az ügyintéző baszott át, vagy valami más furcsaság van a történetben...

#6150 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 18. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 04. 17. 14:38

Ha most felmondom mar akkor majdnem ennyi "buntetest" kell fizetnem. Ha meg mondjuk 1 ev utan, (nem jol kalkulaltam, hogy hogyan is valtoznak a korulmenyeim (pl. elkoltozom)) ... na jobb nem is belegondolni.

Már ne haragudj, de mi olyan bonyolult a "2 év hűségszerződés" értelmezésében?
2 év, 24 hónap, stb. Tehát ha felmondod 1 év után, akkor csengetsz. Én pont ezért kerülöm amúgy a hűségszerződéseket.

#6151 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 18. 13:13

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2014. 04. 18. 12:08

Ez a 45k/2,5 hónap erősen hihetetlen számomra. Hacsak nem neked fizettek az elmúlt 2,5 hónapban, akkor vagy az ügyintéző baszott át, vagy valami más furcsaság van a történetben...

Pedig igy van. Az ügyitézőnek meg a számitogép számolta ki.
A trükk abban van, hogy az aszf-ben az áll, hogy a határozott idejű szerződés a kedvezmények visszafizetése mellett mondható le ...
Tehat nem csak a hűségvállalásért kapott kedvezményt (esetemben ez havi 2eFt. lenne, és termeszetes, is hogy vissza kell fizetni, hiszen nem tartottam be a vállalást), hanem minden kedvezményt vissza kell fizetni. Esetemben ez a "csomagkedvezmény", amit azért kaptam, mert harom UPC termeket is megrendeltem. A kedvezmeny mértéke pedig a termekek csomagbani árai és a listaárak közötti különbség.
Ha csomagot hűség vállalása nélkül rendelem meg, a csomagkedvezményt akkor is megkapom, és a lemondáskor nem kell visszafizetni semmit.

Szerkesztette: malvin 2014. 04. 18. 13:31 -kor

#6152 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 04. 18. 15:01

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 04. 17. 16:47

Meg a repulojegyet is le lehet mondani a nem fapados járatokon némi "koltseggel", pedig ott mondhatnák, hogy ha Te nem tartottad volna fenn a helyet, akkor eladták volna masnak.
Vagy az UPC egy "fapados járat"?

Fapadoson le lehet mondani? Nem olyan egyszerű. De még a módosítás sem. És igen, sajna sok olyan szolgáltatást vettem meg, amit aztán nem használtam, előfordult. A hűség meg hűség, nekem is volt júzerem aki berendlt volna 3 évre tárhelyt, rendelkezésreállást, csiribirit. Nekem ahhoz be kell fektetnem és bevállalni a szopószorzót, hogy másnak ezt milyen formában lehetne eladni és miképpen, ha már user a havi díjhoz alkalmazkodna. Én meg ahhoz, hogy ha lelép, akkor is megtérüljön legalább az a vas, amit beleteszek. Szóval nem mindig ilyen fekete és fehér, ha nem lenne hűség, vagy kedvezmény, akkor lehet 2 naponta ide-oda ugrálnának az előfizetők, vagy ki tudja. Annyit fórumoztál már errefelé, ezekkel tisztában lehetnél.

Fapados ráadásul szó nélkül törölheti/átteheti a járatok, max utolsó pillanatban fizet érte, vagy becseréljük, vagy máshol száll le. Erről szól. Nekem speciel egy nappal későbbre tették, csak kár, hogy átszállós járat, így vagy megyek egy nappal később, vagy visszakapom a pénzem :-) Mindennek van hátulütője.
Make love not Wor.

#6153 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 18. 15:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 04. 18. 15:01

Annyit fórumoztál már errefelé, ezekkel tisztában lehetnél.

Tisztaban is voltam, a "tisztesség határain belül": ha megszegem, akkor a hűség kedvezmény visszajár.
A T-Home még ilyen egyszerű és tisztességes algoritmus mellett is tud kalkulálni.
Az UPC viszont elrejti a csapdát két betűben, és persze szerződéskötéskor erre véletlenül sem hívja fel a figyelmet.
Amugy ha a mediabox megfelelt volna az interneten levo specifikacionak, akkor eszembe sem jutott volna a szerzodes felbontasat kezdemenyezni. En is hosszu tavra tervezek.

ui. 13 ev alatt 1000 hozzaszolas? Hol van ez a Te majd 67 ezredhez kepest!

Szerkesztette: malvin 2014. 04. 18. 15:30 -kor

#6154 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 18. 15:36

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 04. 18. 16:19

ui. 13 ev alatt 1000 hozzaszolas? Hol van ez a Te majd 67 ezredhez kepest!

Biztos sokat olvasol, én meg hülye fejjel csak írok :-)
Make love not Wor.

#6155 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 19. 10:31

Üzenet megtekintéseIdézet: alibabusic - Dátum: 2014. 04. 17. 18:42

A Thomson boxra is azt hazudta a UPC évekig,hogy tud egyszerre 2 műsort felvenni!!
Kiküldték a szerelőket, 3 hét alatt 4 boxot cseréltek,de akkor is azt hajtogatták a bejelentésemre,hogy biztosan nálam van a hiba! Aztán a szerelő beismerte,hogy a box a hibás, és már nem is fog 2 műsort felvenni!

Nálam a mai napig a szürke Thomson van. Készenlétben mindig felt tud venni két párhuzamosan folyó műsort. A szoftver ilyenkor megkérdezi, hogy folytatom-e, vagy megszakítom az egyik felvételt. Amennyiben előbbit választom, akkor az lapértelmezett beállíásként készenléti állapotba kapcsolja a boxot, és a két rögzítés gond nélkül folytatódik. Ez a feature valamelyik frissítésel került bele. Szerintem ez korrekt megoldás. Ellenben azt elismerem, hogy a sorozatok felvételével nekem is többször gondjaim akadtak
"Légy szerény mint én..."

#6156 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 19. 15:12

Üzenet megtekintéseIdézet: alibabusic - Dátum: 2014. 04. 17. 18:42

Ez mondjuk érdekes és mivel előfizetésben/specifikációban benne van, így egy nagyobb vitát még megérne. Nekem és sok másnak is rendesen felveszi, TVnézés közben rákérdez, hogy mit csináljon, melyiket hagyja félbe, vagy kikapcosljon-e meg ilyenek. Ha ki van kapcsolva, akkor felveszi. Bár néha nem, vagy megfagy, ez külön sztori :-D
Make love not Wor.

#6157 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 19. 16:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 04. 19. 15:12

Ez mondjuk érdekes és mivel előfizetésben/specifikációban benne van, így egy nagyobb vitát még megérne. Nekem és sok másnak is rendesen felveszi, TVnézés közben rákérdez, hogy mit csináljon, melyiket hagyja félbe, vagy kikapcosljon-e meg ilyenek. Ha ki van kapcsolva, akkor felveszi. Bár néha nem, vagy megfagy, ez külön sztori :-D

Hat igen, vannak erdekes dolgok. Nekem csak februar vegetol van rogzitos UPC-m, igy nincs sok tapasztalatom, de

1. a specifikacio szerint a "rahagyasok" nem okoznak utkozest, mert utkozes eseten nem veszi figyelembe azokat.
A kezdetekben egyszer bekapcsolaskor nekem is megjelent egy ilyen "rakerdezos uzenet". Csodalkoztam is, mer tudtommal nem volt utkozes beprogrammozva. Kivartam a veget, es utanna megneztem: eppen egy rahagyas okozta utkozes kozben kapcsoltam be.
De azota sem lattam ilyen uzenetet, es a rahadgyasok utkozese eseten (pl. ket egymas utani musor felvetele) a Cisco a masodik musort most mar permanansen NEM veszi fel.

2. stand-by modban ket streame-et is felvesz.
Na ez egy meg erdekesebb eset:
beallitottam ket ilyen felvetelt. Persze kijelezte a utkozest, de mivel ez egy "jo elore" beallitas volt, hat bent hagytam emlekeztetonek, hogy majd az egyiket az adott napon beprogramozom egy masik berendezesen, innen meg kitorlom. Par nap mulva latom, hogy a figyelmezteto jel felvetel jelre valtott (az utkozes ellenere). Na ez mar kivancsiva tett, es ugy hagytam (persze ovatossagbol mindkettot felvettem mas berendezeseken is). De a Cisco is felvette mindkettot. Jo, akkor az igy mukodik, es ezert amikor par hettel kesobb ismet elofordt egy ilyen eset, mar nem gondoskodtam "biztonsagi felvetelrol". Akkor viszont a Cisco mar nem vette fel a masodik programot.

Mivel ez pont egy olyan sorozat utolso epizodja volt, amit nem ismetelnek, es az internetrol sem toltheto le, kisse "beragtam", es elkezdtem a berendezest "tesztelni". Vegul is az jott ki, hogy egyetlen parhuzamos felvetel funkcio sem mukodik.

Es ha meg ehhez hozzaveszem, hogy valaki valahol azt irta, hogy a berendezes sw-ehez 3 eve nem nyultak hozza, akkor ez tenyleg egy X-aktakba valo tortenet.

Szerkesztette: malvin 2014. 04. 19. 17:16 -kor

#6158 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 19. 18:20

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 04. 18. 14:13

Pedig igy van. Az ügyitézőnek meg a számitogép számolta ki.
A trükk abban van, hogy az aszf-ben az áll, hogy a határozott idejű szerződés a kedvezmények visszafizetése mellett mondható le ...
Tehat nem csak a hűségvállalásért kapott kedvezményt (esetemben ez havi 2eFt. lenne, és termeszetes, is hogy vissza kell fizetni, hiszen nem tartottam be a vállalást), hanem minden kedvezményt vissza kell fizetni. Esetemben ez a "csomagkedvezmény", amit azért kaptam, mert harom UPC termeket is megrendeltem. A kedvezmeny mértéke pedig a termekek csomagbani árai és a listaárak közötti különbség.
Ha csomagot hűség vállalása nélkül rendelem meg, a csomagkedvezményt akkor is megkapom, és a lemondáskor nem kell visszafizetni semmit.

Nálad a kötbérbe beszámolhatták a bekötési díjat is, ami helyből 10000 Ft körül van. Annyiban igazad van, hogy amennyiben a csomagra nem kötsz hűséget, akkor is a listaárnál olcsóbban kapod meg, de a hűségkedvezményes árnál viszont kevesebbért, és ezt veled illett volna közölnie annak a zelefonos ügyintézőnek, akivel a szerződést kötötted. Beszéltem egy értékesítővel, és mondtam neki,hogy ilyen esetekben minden lényeges dolognak el kell hangoznia, tehát annak is, hogy lemondáskor a konkrét esetben mi a kötbérszámítás alapja. Erre ő azt válaszolta, hogy nekik annyi van kiadva, hogy ilyen esetekben csak azt közöljék az ügyféllel, hogy szerződésbontás esetén a kedvezményeket beterheljék,és telefonon, de személyesen is általában ezek részletes ismertetésére nincs is megfelelő idő Erre azt mondtam neki, hogy ez kevés, konkrétan kell az előfizetővel közölni a szerződés minden lényeges elemét. Mindenesetre azt tanácsolta, hogy ebben az ügyben érdemes egy panaszt tenni, mert szerinte az ilyes esetek kivizsgálásának fele részében a UPC az ügyelek érdekeit szem előtt tartva kedvező döntést hoz.Írd meg az egészet a upconline@upc.hu email címre ügyfélszámmal, és azzal, hogy az eset kapcsán konkrétan mit nehezményezel. Szerintem hamarosan reagálni fognak.

#6159 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 19. 19:20

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2014. 04. 19. 18:20

Nálad a kötbérbe beszámolhatták a bekötési díjat is, ami helyből 10000 Ft körül van. ...
... és ezt veled illett volna közölnie annak a zelefonos ügyintézőnek,
... Mindenesetre azt tanácsolta, hogy ebben az ügyben érdemes egy panaszt tenni,

Bekotesi dij nem volt: 1990-akarhany ota vagyok UPC elofizeto, es mar evek ota van UPC-s digitalis TV-m is, csak nem rogzitos. Most februarban jart le az elozo csomag husegideje, gondoltam modositok felfele. Tehat csak a media-boxot kellett lecserelni.
(mivel "bonyolult a rendszerem" ezert nem a "szereld magad" opciot valasztottam hanem kertem szerelot - hatha a cserenel adodik valami elore nem latott problema. Ennek volt valami 1500Ft.-nyi kulon kolsege.)
Amugy attol, hogy a szerelo mit csinalt ill. mit nem csinalt meg, a hajam is egnek allt - de ez egy mas tema.

Nem telefonon modositottam, hanem szemelyesen.

Igen, ezt valoban nem fogom annyiban hagyni. De azt azert nem ertem, hogy ezt miert nem lehet az ugyfelszolgalaton elintezni.
En ket lehetoseget is felkinaltam:
1. adjanak egy Philips mediaboxot (az internetes informaciok szerint azzal nincs gond).
NEM TUDNAK - amit nem igazan ertek, mert az UPC ugyebar egy europai multinacionalis ceg, es nyugaton mar valami Horizon-nevu valamit hasznalnak (6 tuner van benne), es amirol mar 2012-ben Mo-on is szo volt "hogy majd 2013-ban" - most meg mar 2014 van!. Szoval a ott a Philips mar a "szemetdombon van", de a magyar UPC nem tud elobanyaszni egyet egy "regi ugyfelnek", aki kimondottan a felveteli funkciok miatt modositott.
2. valjunk el bekeben.
Meg a huseg be nem tartasaert is kifizetem volna azt az 5-6 ezer forintot (na de nem 45-ot); azt akkor inkabb ugyvedre koltom.

Szerkesztette: malvin 2014. 04. 19. 19:38 -kor

#6160 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 19. 19:50

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 04. 19. 20:20

Bekotesi dij nem volt: 1990-akarhany ota vagyok UPC elofizeto, es mar evek ota van UPC-s digitalis TV-m is, csak nem rogzitos. Most februarban jart le az elozo csomag husegideje, gondoltam modositok felfele. Tehat csak a media-boxot kellett lecserelni.
(mivel "bonyolult a rendszerem" ezert nem a "szereld magad" opciot valasztottam hanem kertem szerelot - hatha a cserenel adodik valami elore nem latott problema. Ennek volt valami 1500Ft.-nyi kulon kolsege.)
Amugy attol, hogy a szerelo mit csinalt ill. mit nem csinalt meg, a hajam is egnek allt - de ez egy mas tema.

Nem telefonon modositottam, hanem szemelyesen.

Igen, ezt valoban nem fogom annyiban hagyni. De azt azert nem ertem, hogy ezt miert nem lehet az ugyfelszolgalaton elintezni.
En ket lehetoseget is felkinaltam:
1. adjanak egy Philips mediaboxot (az internetes informaciok szerint azzal nincs gond).
NEM TUDNAK - amit nem igazan ertek, mert az UPC ugyebar egy europai multinacionalis ceg, es nyugaton mar valami Horizon-nevu valamit hasznalnak (6 tuner van benne), es amirol mar 2012-ben Mo-on is szo volt "hogy majd 2013-ban" - most meg mar 2014 van!. Szoval a ott a Philips mar a "szemetdombon van", de a magyar UPC nem tud elobanyaszni egyet egy "regi ugyfelnek", aki kimondottan a felveteli funkciok miatt modositott.
2. valjunk el bekeben.
Meg a huseg be nem tartasaert is kifizetem volna azt az 5-6 ezer forintot (na de nem 45-ot); azt akkor inkabb ugyvedre koltom.

A boxxal kapcsolatban szerintem a szerelővel kell egyezkedni,mert lehet, hogy a raktárból még tud hozni Philipset, az ügyfélszolgálatnak erre nem nagyon van rálátása.
Akkor nem igazából értem, miből jön ki a kevesebb, mint járom hónapra a negyvenötezer forintos kötbér, nyilván mondtak erre valamit, amikor kiszámolták. Mindenesetre első körben szerintem próbálj egyezkedni velük. Saját példámat említhetném: a Telekomnál ez év elején kiharcoltam a tavalyival megegyező kedvezményes egy éves havidíjat olyan díjcsomagra, amit az általam használt telefonszolgáltatásra már tavalyelőtt lezártak. Nem volt egyszerű, de sikerült. Megértették, hogy ez megegyezés mindkét félnek érdeke, mert nyugodtan tudtam volna máshova váltani.

Szerkesztette: zoli62 2014. 04. 19. 19:56 -kor

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • Utolsó »