Idézet: deosil - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 10:12
Sikerült
Az egyetlen gond, hogy nem minden oldalt hajlandó megnyitni (pl. hwsw.hu megy, ati.com nem megy - unknown host, vagy vmi hasonló) Nem tudjátok, ez miért lehet?
Tegnap elkezdtem írni egy hozzászólást, de nem fejeztem be hanem hagytam a fenébe, mert azt írtad, hogy kipróbálod (sejtettem, hogy menni fog).
Tehát: kéretik utánaolvasni a dolgoknak, még az olyan (triviálisnak tűnő) dolgoknak is, mint mi is az az internet. Linux alapismereteket pedig tessen elsajátítani, ha linuxozni akarsz. És a hibaüzeneteket tessék normálisan leírni, konkrétan megfogalmazni, hogy mi a baj.
Ugyanis: "unknown host, vagy vmi hasonló" mi a hiba? Vagy unknown host vagy nem. De hasonló nincs! Ha nem unknown host akkor mi lehet a hiba? Költői kérdés, a válasz: bármi más.
Másik: "Azt, hogy "nincs net" úgy értem, hogy nincs. Egyáltalán nem lehet semmilyen netes tartalmat elérni a gépről." Ez ugyi azt jelenti, hogy nincs kapcsolatod a nethez. (csak zárójelben: netes tartalom nem csak http lehet, hanem ezer más dolog is)
Ehhez képest minden netes tartalom elérhető volt a gépedről, csak a névfeloldás (DNS) nem működött.
Ezt nem azért írom, hogy lehülyézzelek, csak szeretnék elmagyarázni valamit: mi szívesen segítünk, ha gondod van. De ha nem (pontosan) írod le a hibát, akkor általában nem tudunk segíteni. Ezen kívül utálunk valamit ezerszer leírni, tehát fórumkereső, gugli, ilyenek. nomeg rtfm, de én ehelyett is guglit használok, minden doksi megvan online.
de mit jártatom a számat:
LINK
x.