HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#681 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 07. 22:39

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 07. 21:00

Még egy apróságot meg kell említeni. Ha a TV fogja szolgáltatni a hangot, akkor lehetnek még gondok.... Ha külön lejátszóból csak HDMI kábel megy a TV-be, a TV nem biztos hogy kiadja a hangot. De a lejátszón van analóg RCA kimenet és ha a TV-n van analóg RCA bemenet, akkor elvileg nincs gond.

szia!
Thats a good idea! Ezt jó hogy megemlítetted, mert úgy tűnik ez el is dönti melyik tv-t vehetem meg.
Pana P42S30-asban van, de a többiről fogalmam nincs.
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#682 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 22:47

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 07. 22:39

szia!
Thats a good idea! Ezt jó hogy megemlítetted, mert úgy tűnik ez el is dönti melyik tv-t vehetem meg.
Pana P42S30-asban van, de a többiről fogalmam nincs.

Hát igen, szerintem is a P42S30-as a legjobb vétel, de a teljesség kedvéért, úgy látom hogy a P42C3-asban is van RCA audio bemenet.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#683 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 23:18

Bocs a sok problémázásért, de most gondolkozok, hogy az RCA bemenet se biztos hogy megoldja a HMDI hangot.

Please valaki kommentelje ezt! Az a kérdés hogy HDMI bemenet esetén a hangot a TV kiadja a saját hangszórón? Pl. a Pana S30-as?
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#684 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 09:24

Igen, kiadja. Amikor szervizben volt az AVR-em, akkor csak MP-TV felállás volt és a tv szolgáltatta a hangot. Az MP-ben átállítod a hangot dekódolásra és kész is.

Üdv,
J

szerk: Nekem G20 van, de ez szerintem minden tv-n így kell, hogy menjen.

Szerkesztette: Jcage 2012. 01. 08. 09:25 -kor

"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#685 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 13:31

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 07. 22:47

Hát igen, szerintem is a P42S30-as a legjobb vétel, de a teljesség kedvéért, úgy látom hogy a P42C3-asban is van RCA audio bemenet.

Panasonicból ez a kettő ami megfelelő. Samsungokat most kezdtem el böngészni, de szinte mindegyikben van hangbemenet, de melyikre van szükségem?
Ugyanis van kompozit, dvi és pc hangbemenet. Melyiket fogom tudni társítani a HDMI kép mellé?
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#686 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 16:31

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 08. 13:31

Panasonicból ez a kettő ami megfelelő. Samsungokat most kezdtem el böngészni, de szinte mindegyikben van hangbemenet, de melyikre van szükségem?
Ugyanis van kompozit, dvi és pc hangbemenet. Melyiket fogom tudni társítani a HDMI kép mellé?

Bocs, én kavartam. Nem kell külön hangbemenet.
Megkérdeztem a Prohardver plazma fórumon, hogy a Pana TV-k a HDMI bemenet esetén a hangot kirakják-e a saját hangszóróra, azt írják hogy igen.
Tehát nem kell külön audio csatlakozással szórakozni.
A Samsungra külön nem kérdeztem rá, de akkor valószínű az is így működik.

Nekem azért volt kicsit gyanús, mert egy LG plazmám volt, már nem emlékszek pontosan, de úgy rémlik, hogy az nem rakta ki a hangot saját hangszóróra, ha HDMI bemenetet használtam. De lehet hogy rosszul emlékszem.

Szerkesztette: batagy 2012. 01. 08. 16:32 -kor

#687 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 19:14

Ezt jó lesz akkor tisztázni nehogy olyat vásároljak ami nem teszi ki a hangot tv-re hdmi forrásból...
mindenesetre én is irtam a PH! fórumába :)

#688 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 01. 09. 11:15

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 07. 13:34

ezek szerint a 3D-s tv-k a hagyományos tv adást is ás tudják alakítani 3D-ssé? Én azt hittem, csak a 3D-s filmeket lehet vele megnézni, a hagyományos film/tv pedig változatlanul 2D marad.

Van amelyik tudja van amelyik nem, enyém csak 3D-s tartalmat tud megjeleníteni, a 2D-t nem tudja felkonvertálni ahhoz az én esetemben a 6500-as samu modell kellett volna de az +100k, annyira meg nekem nem kellett a 3D.
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#689 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 07. 15:30

médialejátszóra csatlakoztatok külső vinyót vagy nagykapacitású usb-s pendriveot, részletkérdés....
a filmet wifin másolom fel a médialejátszó háttértárára. Vagy húzok egy utp kábelt a szgéptől a médialejátszóhoz - bár nincs kedvem körbekábelezni a szobát.
médiaplayer hdmi kimenetét pedig összedugom a tv hdmi bemenetével és indulhat a mozi. Elvileg igy kell csinálni a dolgot?

Így. Ezeknek a dobozoknak szokott lenni optikai kimenete is, az mehet erősítőre ha van.

Idézet

Pana p42s30 mellett mik jöttek nálad még szóba? Most tetszik még a Pana CX-P42C3e valamint a Samu PS43D450 és PS42C430 is. Ezekből melyiket javasolnátok?
Kettő 1080 kettő 768-as...

Itt a 28. oldalon beszélgettünk erről, nem volt túl átgondolt dolog, némi túlzással azt is mondhatnám, hogy impulzusvásárlás volt. Annyi volt a cél, hogy fullHD legyen, mert egyre több az olyan tartalom. Egyébként egy 37-es HD ready Pana plazmát cseréltem le, és alapvetően elégedett vagyok a márkával is, és megdöbbentett, hogy 150 körül lehet venni.

#690 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 07. 21:00

1. Ha a hálózaton keresztül akarod felmásolni, azt nem tudom lehet-e. xclusiv kolléga, légyszi válaszolj, az Asus O!Play HDP-R1 engedi, hogy a ráakasztott vinyóra LAN-on keresztül rámásold a filmet?

Van valami ilyen lehetőség, de sose használtam. Viszont az r1-et nem feltétlenül ajánlom. Nekem nincs vele sok bajom, viszont nagyon régi chip-re épül, a hálózata gyenge és a nagyon nagy bitrátájú anyaggal is köhög (ez még ma marginális, de szerintem 1-2 éven belül jóval elterjedtebb lesz). A a gyári support nem túl jó, sokat elmond a dologról, hogy nagyon sokan asus HD2 vagy ac ryan firmware-t hakkolnak rá. Ettől persze használható, ha nem lenne az akkor nem használnám, de csodát azért nem lehet tőle várni...

Idézet

Még egy apróságot meg kell említeni. Ha a TV fogja szolgáltatni a hangot, akkor lehetnek még gondok.... Ha külön lejátszóból csak HDMI kábel megy a TV-be, a TV nem biztos hogy kiadja a hangot. De a lejátszón van analóg RCA kimenet és ha a TV-n van analóg RCA bemenet, akkor elvileg nincs gond.

S30-on van optikai kimenet is, megnézem majd, hogy hdmi-n kapott anyagot kitol-e rajta (szerintem ki). Viszont sztereóra lekonvertálást szerintem nem tud, de azt is megnézem majd.

#691 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 13:46

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, mert azt hiszem egy különleges problémával ill. igénnyel nézek szembe.

A viszonylag már idős nagyszüleim teljesen megőrülnek ezekért a nagy, lapos tévékért, amiket látnak és szeretnének beruházni egyre.
A váltás oka egyrészt az, hogy egy régi tévéjük van, másrészt pedig azért, mert nagyon nagy a szobájuk és kb. 5 méterről kell nézniük a tévét, amin egy nagy képátlójú tévé sokat dobna.

A dolgot viszont egy tényező baromira megnehezíti Kép
Olyan televízió kellene, aminek van fülhallgató kimenete(standard jack 3,5 vagy 6.3; nem számít) DE ha beledugom a fülhallgatót, akkor a televízió saját hangszórója ne kapcsolódjon ki automatikusan!
Erre azért volna szükség, mert az egyikük halláskárosult és ahhoz, h ő is hallja a tévét, annak már üvöltenie kell, ami viszont a másikat zavarja..

A dolog nekem tök elképzelhetetlennek tűnt, mert csak olyan eszközökkel találkoztam életemben, amik jack dugó csatlakoztatásakor kikapcsolták a hangszórót; ezzel szemben tegnap keresztapám az ORION televízióján simán demonstrálta, h bedugta a fülhallgatót és a távirányítóval egy plusz felhozott menüben tudta külön állítani a fülhallgató hangerejét Kép

Azt hiszem kicsit túlragoztam a dolgot, de fogalmam sincs, hogy ennek a szabványnak, amit az orion tévénél említettem van-e valami neve, vagy sem. Akárhogy googlezok, nem tudok egyértelműen olyan televíziót találni, ami ezt kezelni tudná.

A kérdésem az volna, hogy tudtok-e ilyen tévéket ajánlani és/vagy mondani valami nevet, ami alapján tudnék szűrni az ilyet támogató tévékre?

Segítségeteket előre is hálásan köszönöm!

Üdv,
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#692 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 13:47

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 01. 09. 13:21

Így. Ezeknek a dobozoknak szokott lenni optikai kimenete is, az mehet erősítőre ha van.

Itt a 28. oldalon beszélgettünk erről, nem volt túl átgondolt dolog, némi túlzással azt is mondhatnám, hogy impulzusvásárlás volt. Annyi volt a cél, hogy fullHD legyen, mert egyre több az olyan tartalom. Egyébként egy 37-es HD ready Pana plazmát cseréltem le, és alapvetően elégedett vagyok a márkával is, és megdöbbentett, hogy 150 körül lehet venni.

Hagyományos SD tv adásnál látsz valamiféle változást, melyik tv-vel volt jobb a kép? Vagy mindkettővel ugyanolyan jó?

Nem tudom hogy a fullhd-vel járok-e jobban, vagy a hd ready-vel. Mostanság terjednek a hd adások, így ha a jövőre gondolok, a fullhd-t kéne választani.

#693 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 13:47

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 07. 21:05

Nagyon sokmindenki gyárt lejátszókat, de én tartózkodnék a noname-ektől. Erről a Ferguson-ról nem hallottam még. Asust vagy Popcorn-t tudom ajánlani, de a Popcorn drágább.

Ugyanaz a chip van benne, a különbség a sw körítésben van. De abban az asus se túl fényes...

#694 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 01. 09. 13:43

Van valami ilyen lehetőség, de sose használtam. Viszont az r1-et nem feltétlenül ajánlom. Nekem nincs vele sok bajom, viszont nagyon régi chip-re épül, a hálózata gyenge és a nagyon nagy bitrátájú anyaggal is köhög (ez még ma marginális, de szerintem 1-2 éven belül jóval elterjedtebb lesz). A a gyári support nem túl jó, sokat elmond a dologról, hogy nagyon sokan asus HD2 vagy ac ryan firmware-t hakkolnak rá. Ettől persze használható, ha nem lenne az akkor nem használnám, de csodát azért nem lehet tőle várni...

S30-on van optikai kimenet is, megnézem majd, hogy hdmi-n kapott anyagot kitol-e rajta (szerintem ki). Viszont sztereóra lekonvertálást szerintem nem tud, de azt is megnézem majd.

köszönöm előre is a sztereó lekonvertálás vizsgálatát.

Viszont ha az R1-et nem ajánlod, akkor a 20ezres kategóriában ismersz olyat, ami a fullhd-s felvételeket is akadozásmentesen játsza és LAN-ról sem lassú az adatelérés?

#695 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 13:51

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 08. 16:31

Megkérdeztem a Prohardver plazma fórumon, hogy a Pana

Ja, oda kirakja. Ezzel kapcsolatban nekem egy olyan problémám van, hogy némelyik anyagnál a hang szaggat. Tehát hol van hol nincs. Kb. 2x futottam ebbe bele, nem tudom, hogy a lejátszó szar-e vagy a tv, vagy esetleg az anyag, mindenesetre optikán jól tolja. Le kellene tesztelni, de nem visz rá a lélek, mert nem igazán zavar, ott az erőlködő. Majd1x.

#696 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 01. 09. 13:43

Szia, mégvalami. A te Pana tv-d ventilátoros hűtésű? Ha igen, hallható a venti "zaja" ? Több ventit már nem költöztetnék a szobába, elég bőven az a 3 amit a szgépben van! :)

#697 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 09. 13:47

Hagyományos SD tv adásnál látsz valamiféle változást, melyik tv-vel volt jobb a kép? Vagy mindkettővel ugyanolyan jó?

Ahol jó ott mindkettővel jó.

Idézet

Nem tudom hogy a fullhd-vel járok-e jobban, vagy a hd ready-vel. Mostanság terjednek a hd adások, így ha a jövőre gondolok, a fullhd-t kéne választani.

Hát igen.

#698 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 14:29

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 09. 14:26

Szia, mégvalami. A te Pana tv-d ventilátoros hűtésű? Ha igen, hallható a venti "zaja" ? Több ventit már nem költöztetnék a szobába, elég bőven az a 3 amit a szgépben van! :)

Én még nem hallottam zaját, szóval vagy nincs benne venti, vagy teljesen hangtalan. Inkább az elsőre tippelnék.

#699 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 16:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Kurt Cobain - Dátum: 2012. 01. 09. 13:46

Segítségeteket előre is hálásan köszönöm!

Szerintem ezt alapból egyik tv sem tudja a maiak közül, nagy erősen rétegigény. Úgy lehetne áthidalni, hogy valami hangrendszerre kiküldi a tv az audiót, az menne ki egy rácsatlakoztatott hangszórón, és szintén a hangrendszerre kötött, potis-hangerőszabályzós fülesen is.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#700 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 01. 09. 14:29

Én még nem hallottam zaját, szóval vagy nincs benne venti, vagy teljesen hangtalan. Inkább az elsőre tippelnék.

Ez S30-ban és C3-ban nincs venti! A G30-asban van!

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.