Re: Amit egy fejlesztőnek a Windows 8-ról tudnia érdemes
Elküldve: 2011. 10. 10. 15:12
És a kis linuxos droidok önként és dalolva állnak be a Nagy Testvér mögé, mert csak addig látnak el hogy legyőzzük a cúna ablakokat!
Elküldve: 2011. 10. 10. 15:23
@prygme: "sok usert kiszolgáló szervereknél a LAMP fogalom lett, bels üzleti célú linux szervereknél inkább a java nyer, bár az utóbbi idkben ott is egyre ersebb a php, újabban a ruby. "
A PHP egy fertőzés ami az agyat támadja meg. Sajnos, a fertőzés a microsoftot is elére, ezért a html5/js alapú WinRT, és ezért vannak az olyan dolgok mint Pl. az ASP.NET3-ban a webmatrix.data.
Egy oldalon olvastam hogy nagyjából háromféle programozó van:
1. Az aki ad-hoc gyorsan összecsapja a dolgokat, nem szeret tanulni, csak az érdekli hogy minél kevesebb melóval összedobjon valamit amit el lehet adni az ügyfélnek.
2. Az a pragmatikus fejlesztő, aki szeretne megbízható és jó alkalmazást csinálni, ezért tanulni is hajlandó.
3. A paranoid fejlesztő, aki képes órákon át faragni egy algoritmust csak hogy szebb legyen.
A PHP egyértelműen az 1. csoport eszköze. A java és a .NET a 2. és a 3. csoport számára lett kitalálva. A java ebből a szempontból inkább a harmadik csapaté - egy-egy dolog javás megvalósításáért azért sokkal többet kell küzdeni mint .NET alatt, lásd Pl. Hibernate ahol egy egyszerű tábla felvételéhez egy kalap XML-t kell írni, és ha nem akarunk PHP-s módra megbízhatatlan string alapú HQL-t használni akkor elég nyakatekert criteria api-val kell szenvedni - míg .NET alatt van vizuális tervező az xml kiváltására, és Linq a criteria api helyett. De egyiket sem helyezném a PHP mellé, még az olyan frameworkok használata mellett sem, mint Pl. a yii.
Az meg már a MS agybaja hogy folyamatosan hülyebarát irányba próbálja nyomni az eszközeit, ahelyett hogy a normál eszközeit fejlesztené.
Elküldve: 2011. 10. 10. 15:48
Elküldve: 2011. 10. 10. 15:50
Idézet: Sipi - Dátum: 2011. 10. 10. 15:55
A fene tudja, szerintem azért örülnek az Androidnak, mert nyílt forrású, azaz bárki faraghat belőle magának bármit (lásd amazon).
Egyébként a Linux a desktop piac kivételével bőven sikeres a nagyközönség körében, az otthoni nas-ok, router-ek, médialejátszók, meg a fene tudja micsodák jelentős részt linux alapúak, plusz ugye a szerver oldal, bár erről a Linux alapúságról a nagyközönség kb. ugyanúgy nem tud, mint az Android Linux alapúságáról.
Elküldve: 2011. 10. 10. 15:55
Elküldve: 2011. 10. 10. 16:00
Idézet: LCoder - Dátum: 2011. 10. 10. 16:23
...
Egy oldalon olvastam hogy nagyjából háromféle programozó van:
1. Az aki ad-hoc gyorsan összecsapja a dolgokat, nem szeret tanulni, csak az érdekli hogy minél kevesebb melóval összedobjon valamit amit el lehet adni az ügyfélnek.
...
A PHP egyértelműen az 1. csoport eszköze.
Ez faszság.
Az, hogy te rühelled a php-t, az a te problémád. Biztos megvan rá az okod, de senkit se érdekel. Akkor se, ha hangoztatod. De ekkora ordenáré hülyeséget összehordani, mint amit itt fentebb, hát ez leginkább téged minősít.
A PHP jó. Pont.
Nem mindenre jó, lehet benne szart is csinálni, nem minden "fejlesző" képes php-ban minőségi munkát csinálni, stb., de ez nem a php hibája. Ugyanez elmondható a többi nyelvről is, csak ott kicsit több tudással (pl. típusok, OOP) kell rendelkezned ahhoz, hogy egy alap hello world-öt összerakj. De onnan kezdve bármiben lehet gányt gyártani.
Jelenleg a web kb. felét php szolgálja ki, pl. ezt az oldalt is, ahol a php fejlesztőket fikázod. Jelentem, úgy-ahogy működik.
Elküldve: 2011. 10. 10. 16:01
Elküldve: 2011. 10. 10. 16:02
Idézet: LCoder - Dátum: 2011. 10. 10. 16:55
Most olvastam végig a topic-ot, de valahogy nem találkoztam lamp hype-pal. Tudnád idézni azt a hsz-t, ami tartalmazza a fenti lamp hype-ot, ami ezt a php témát kihozta belőled?
Elküldve: 2011. 10. 10. 16:07
Amúgy meg nem a PHP programozókat fikázom, hanem a PHP-t. Ami nem ugyanaz - arról hogy valaki ezért vagy azért PHP programozására kényszerül nem feltétlenül tehet.
Elküldve: 2011. 10. 10. 16:08
Elküldve: 2011. 10. 10. 16:27
Ez egy akkora dobás a MS részéről, hogy szerintem minimum 5-6 év lesz a kifutási ideje.
Nem mondom, hogy nincs jövője azt sem, hogy nem kellett volna, de talán kicsit megelőzi a korát ha monjuk az év végén bedobják ráérne ez 2013 elején bemutatkozni akkor nagyot tudna szólni.
De majd meglátjuk.
Elküldve: 2011. 10. 10. 16:37
Elküldve: 2011. 10. 10. 16:57
Elküldve: 2011. 10. 10. 16:57
home userek jelentős részéről volt szó. elenyésző töredékük életének központi eleme a devizatőzsdézés. a bedőlő devizahiteleken pedig a forex sem segít

"MS Office 2007/2010: jo resze .Net"
megnéznék arról egy statisztikát, hogy home userek milyen arányban használnak MS Officet. ebből mennyien legálisan, és mennyien warez officet. van valami adatod arról, akár warezzal együtt is a windows pck mekkora hányadán van 2007 vagy 2010es MSO? komolyan érdekelne.
magyar cégeknél és hivatalokból még máig nem kopott ki a MSO 2003 sem.
"Jatekok management feluletei: Ha nem DirectX, akkor .Net"
a PC már rég nem elsődleges játékplatform. ha megnézzük a stílusában PC közeli játékokat kiadó EA pénzügyi jelentését, jól látható mennyivel többet hoznak a konzolok, mint a PC.
http://investor.ea.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=594196
továbbá a hagyományos nagy költségvetésű játékok mellett egyre dinamikusabban fejlődik a mobil játékok piaca az iOS és Android mobiloknak köszönhetően.
"Vendor-specifikus utility-k: kb. fele-fele aranyban .Net es W32"
és? ettől nem lesz sikeres a .Net
"Szoval kellenenek azok a szamok, ami alapjan te azt allitod, hogy:
a .Net dominanciaja csokken a telepitett gepeken"
nem csökken, hanem soha nem is érte el a .Net a piaci dominancia állapotát.
olvasgass például a Facebook statokat a 800millió aktív felhasználójukról. az nem a .Net világa, ahogy a Twitter, Youtube és úgy általában a web2.0 sikeres része sem.
Elküldve: 2011. 10. 10. 17:03
Elküldve: 2011. 10. 10. 17:05
miért az "openszorszot" kell ezért "átkozni"?
ilyen erővel lehetne bűnbak az Intel vagy az ARM Holdings is.
Elküldve: 2011. 10. 10. 17:11
Elküldve: 2011. 10. 10. 18:22
Olyan osszeeskuveselmeletet is olvastam valahol, hogy azert lesz JS, hogy az Intelnek jobb legyen, gyorsabb procit kelljen venni. Ez mondjuk mar nem nagyon hiheto. Ugyhogy csak siman atkattant a MS-nak.
Elküldve: 2011. 10. 10. 20:16
Idézet: Ytse - Dátum: 2011. 10. 10. 12:54

Erről azért tudnék könyvet írni. A kiválasztás szabadságáról

Sőt már odáig mennek a fontosak, átnéznek műszaki dokumentációkat, kódokat, és bár az architekturát megérteni nem képesek, belekötnek a belső változók elnevezésébe, hogy az miért az?
Volt már, hogy egy 5 éve futó progit ezért kellett átírni, és újrafordítani...

Elküldve: 2011. 10. 10. 20:22
Idézet: sarocker - Dátum: 2011. 10. 10. 14:01
Na ne... Hát akkor hol? Vajon miért .NET a neve? Poénból?
Anno, amikor még csak koncepció volt, és teljesen másként indult, akkor nekem úgy jött le, leginkább marketinges okokból lett ez a neve. kb. M$ látta, hogy a ".COM" sztring mennyire képes meghülyíteni a népet, és mekkora pénz van ebben... persze, a lufi kipukkadt, a .NET is teljesen más lett azóta.