HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálapénz - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálapénz Értékeld a témát: -----

#51 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 16. 11:57

idézet:
Ezt írta Samott:
Ha en bevallalok egy munkat, es munkaidon kivul hivnak (mert ugy jon ki a lepes) akkor kutya kotelessegem menni, mert legkozelebb nem kapok ott munkat... es ez ervenyes rajuk is. Ha ezert jar extra penz akkor azt kovetelje a TB-tol... a szulesz munkaja mar csak ilyen, a gyerekek nem mindig munkaidoben jonnek vilagra...[/quote]

és te ingyen vállalsz el olyan munkát ami nem fog munkaidőbe beleférni?
nem jár érte hivatalosan extra pénz.
gyerek meg ügyeletes orvosnál is világra fog jönni, és annál is megkapja a megfelelő ellátást.

ha valaki extrát akar, az fizesse is meg.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#52 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 12:48

idézet:
Ezt írta WiZARD:

és te ingyen vállalsz el olyan munkát ami nem fog munkaidőbe beleférni?
nem jár érte hivatalosan extra pénz.
gyerek meg ügyeletes orvosnál is világra fog jönni, és annál is megkapja a megfelelő ellátást.

ha valaki extrát akar, az fizesse is meg.
[/quote]

Nincs abban semmi extra, ha egy nő ragaszkodik ahhoz az orvoshoz, akihez a terhessége során vizsgálatokra, ellenőrzésekre járt. Főleg, ha valamilyen komplikációra is számítani lehet. Arról nem is beszélve, hogy a szülész-nőgyógyász bizony szó szerint a nő intimszférájában turkál (bocsánat az erős kifejezésért), ezért még fontosabb, hogy ne egy vadidegen ugorjon be a lába közé szülést levezetni, hanem a már jól ismert orvos, akiben bízik, akivel olyan kontaktust tudott teremteni a terhessége során, hogy fentiek nem zavarják (annyira). Ez olyan lélektani előnyt ad a nőknek szülés közben, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.
--------------------
Mellesleg, amikor valaki szülész-nőgyógyász szakorvosnak készül, tisztában van vele, hogy a babák bizony nem tartják tiszteletben a munkaidőt.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#53 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 13:04

idézet:
Ezt írta Syner:
Ha nyilvánosságra hozzák az orvosok adatait, akkor az ő érdekiket sértik meg, ha nem, akkor az enyémet, mert szerintem jogom van tudni. De inkább sérüljenek az ő érdekeik.
Egyébként ennyi erővel a határőröket is lehetne nyugodtan vesztegetni, mert ők is keveset keresnek, nevetséges...
Egyébként az orvosok mivel különböznek tőlünk, mi is keveset keresünk, vagy nem?

Ja, egyébként még egyszer sem találkoztam pl olyan gyerek körzeti orvossal, aki hálapénzt kapna. Pedig ő tényleg keveset keres.
A hálapénzt a legjobban fizetett sebészek, meg szülészek kapják.
Ez korrupció.
[/quote]

Az igaz, hogy keveset keresünk.Nem tudom mivel foglalkozol, igy bocs ha tévedek.
De ha pl ablakmoso rosszul mossa le az ablakot, akkor koszos lesz.De ha az orvos nem azt az eret köti el, vagy nem azt a akármit szedi ki a betegböl, amit kéne, az EMBER MEGHAL.Az iszonyatos felelösség, meg a tudat, hogy életet ment, ami jogossá teszi. És nem keresnek sokat a dokik, kivéve a maszekokat. Ismertem a Máv korh. egyik föorvosát, aki annyit keresett mint én most. Persze csak papiron, mert ö elfogatta a hálapézt. De aki 6 orát görnyed egy beteg felett és vissza hozza a halálbol, vagy csak pár évvel meghosszabitja az életét az megérdemli.
Van rossz tapasztalatom nekem is. Vesekövel mentem az István korházba 2002 ben, amikor volt a tüzijáték.Asszem 31én. Ordibált velem az orvos , hogy ne igy feküdjek, ne tegyem oda lábam..... Megmozdulni nem birtam, két rét görnyedtem, pont az ordibálás volt, ami hiányzott. :(
üdv
tus

#54 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 13:15

idézet:
Ezt írta Thrawn:
Mellesleg, amikor valaki szülész-nőgyógyász szakorvosnak készül, tisztában van vele, hogy a babák bizony nem tartják tiszteletben a munkaidőt.[/quote]

Ezt mondtam en is... egyebkent tegyuk erdekelte az orvost hogy bejojjon, peldaul kapja a fizetese egy reszet a levezetett szulesek szama alapjan.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#55 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 13:25

idézet:
Ezt írta Thrawn:
Ez olyan lélektani előnyt ad a nőknek szülés közben, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.[/quote]

ha fontos ez az embereknek, akkor fizessenek érte.
mit adnak ingyen az életben? az orvos se kap ingyen kenyeret a péknél, mert éhes...

abban igazad van, hogy amikor szakmát választotta az illető orvos, akkor tudta előre.
de kérdem én, hogy nem választhat valaki szakmát magának a megkereshető pénz alapján??? (amibe itt a hálapénz is beletartozik)

persze, szerencsére a legtöbb orvos nem ezért ment orvosnak, de biztos van ilyen is. miért lehet elítélni?

(lehet én látom rosszul a helyzetet, nekem nem stimmel valami a világképemmel, de én igyekszek olyan szakmát választani, ahol lehetőleg minél több pénzt tudok majd keresni.)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#56 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 13:28

idézet:
Ezt írta Samott:

Ezt mondtam en is... egyebkent tegyuk erdekelte az orvost hogy bejojjon, peldaul kapja a fizetese egy reszet a levezetett szulesek szama alapjan.

Samott
[/quote]

szerinted ez megoldható?
szerinted nem lenne egyből sok orvos, aki valamitől nem vállalna abortuszt, és társai?

nem a levezetett szülések után kell kapni a pénzt, hanem általánosságban eu színvonalúra kéne emelni fizetést (és nem csak az orvosokét)

jópár éve, amikor épp tudtam, hogy apám hivatalos fizetése mennyi (leadózva...) dumáltam egy amerikai sráccal. valahogy szóba került ez a téma, modntam hogy 500$ a fizetése apámnak (főorvos). először megkérdezte, hogy ugye naponta, majd mikor mondtam, hogy havi, akkor nem akarta elhinni. közölte, hogy ő az érettségijével röhögve, bármikor talál olyan melót, amivel heti ennyit megkeres.

#57 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 14:36

Azt is érdemes látni, hogy itt már megint látszika megosztottság az orvosi társadalmon belül jó magyar szokás szerint, ha egyeseknek jogszerü is lehet, akkor másoknak miért nem?
"Légy szerény mint én..."

#58 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 14:42

idézet:
Ezt írta zoli62:
Azt is érdemes látni, hogy itt már megint látszika megosztottság az orvosi társadalmon belül jó magyar szokás szerint, ha egyeseknek jogszerü is lehet, akkor másoknak miért nem?[/quote]

arra gondolsz, hogy a kamara fejese azt mondta, hogy szülészeknél elfogadható?

mondasz még olyan orvost, ahol nap mint nap fordul elő, hogy munkaidőn kívül kell bemenni beteghez?
szinte összes többinél tervezett műtétek vannak, és ennyi, ritka az, amikor éjjel hívják be az orvost...

#59 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 16. 14:51

Általánosan értettem. A közalkalmazottaknál is van ilyen (pedagógusok) megosztottság.Pl egy-egy jutalomosztás fizetésemelés.
"Légy szerény mint én..."

#60 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 17. 10:01

[url="http://"http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=6468"]Meghalt, mert késett a hálapénz[/url]

Erdektelen a forras... viszont ez a csalad tenyleg ugy gondolja, hogy a szerettuk azert halt meg, mert nem adtak halapenzt - es ezert nem kapott megfelelo ellatast (ami meg igaz is lehet)... nem lenne jobb az egeszet felszamolni es akkor nem szulethetnenek ilyen vadak? A lenyeg hogy ne legyen penzugyileg fuggosegi viszony az orvos es a beteg kozt.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#61 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 10:09

Ide kapcsolodik: [url="http://"http://www.nol.hu/Default.asp?DocCollID=154449&DocID=133101#133101"]Hol van dr. Serpico?[/url]

Samott

#62 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 10:26

Ezzel az egész felhajtással annyit értek el, hogy most már az is megkérdezi, hogy mennyit illik fizetnie, aki eddig nem kérdezte.

Angliában nincs ilyen, hogy paraszolvencia, orvosok kapnak megfelelő fizetést, mégis nagyon rossz a rendszer, 2-3 heteket kell várni átlagműtétre, annak az embernek aki biztosítása alapján megy orvoshoz. persze ott a magánkórházakban, magánorvosoknál nem kell várni, de azt meg kell fizetni. Magyar orvosok járnak ki kis fizetéskiegészítésért műteni. kimennek 1-2-3 hétre, elintéznek annyi műtétet ami belefér.
Külföldi szívesen fizet itthon orvosnak, mert olcsóbb, és gyorsabb mint a hazájában.

Szerintetek, ha a nőgyógyászok nem kapnának paraszolvenciát, és munkaidőn kívül nem mennének be (akiknek van 20-30 év tapasztalata, gyakorlata) és mindenki az ügyeletes - rezidens orvosnál szülne, akkor a szülési statisztikák milyen irányba változnának? Kinek lenne jó?

Eleve nem értem azt aki a halapenz.hu-t megcsinálta. TVben nyilatkozott, gondolom láttátok/hallottátok.
Ki kötelezte őt, hogy menjen el magánrendelésre egy orvoshoz, ahol szembesül az árakkal és ahol egy vizsgálat is sokezer ft??
Elmehetett volna SZTKba a rendelésre ülhetett volna 2-3 órát, megvizsgálják ott is, ott is tud 1 orvoshoz járni... és nem kell fizetnie.
ez picit olyan imho, mintha elmegyek egy boltba, ahol ki van rakva 1 olcsó és egy drága cucc, látom árakat, és utána pénztárnál reklamálok, hogy a drága az miért drága.

jah még 1 érdekes dolog. elején ha hálapénzről mint rosszról esett szó, akkor gyorsan tagadta a legtöbb orvos, mert hogy az ő területükön ugyan nincs paraszolvencia.
mikor elkezdték leírni, hogy hol mennyi, akkor meg hirtelen tartják a markukat és ők is mondják, hogy az ő területükön ennyi, meg annyi...

[ 2004. január 20.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]

#63 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 10:51

Nekem az egesszel csak az a gondom, hogy miert kell nekem ketszer fizetnem... vonjak a fizetesembol a nem keves TB jarulekot es ha esetleg megbetegszem (vagy a felesegem szul) megint fizetnem kell... holott en mar egyszer fizettem a szolgaltatasert (meg azert is hogy munkaidon kivul bejon es levezeti a szulest - ha vita van, rendezze le a biztositoval). Nem "egeszseges", hogy a beteg es az orvos kozt penzugyi kapcsolat van... azert fizetjuk a biztositast hogyha valami gond van, akkor az allja a koltsegeinket. Az orvos kulon mar ne tartsa a markat...

Samott

#64 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 10:53

idézet:
Ezt írta Samott:
Nekem az egesszel csak az a gondom, hogy miert kell nekem ketszer fizetnem... vonjak a fizetesembol a nem keves TB jarulekot es ha esetleg megbetegszem (vagy a felesegem szul) megint fizetnem kell... holott en mar egyszer fizettem a szolgaltatasert (meg azert is hogy munkaidon kivul bejon es levezeti a szulest - ha vita van, rendezze le a biztositoval). Nem "egeszseges", hogy a beteg es az orvos kozt penzugyi kapcsolat van... azert fizetjuk a biztositast hogyha valami gond van, akkor az allja a koltsegeinket. Az orvos kulon mar ne tartsa a markat...

Samott
[/quote]

pont ezt írtam nem KELL. LEHET fizetni az extra szolgáltatásért.
amit levonnak azért elmehetsz SZTKba, szülhetsz bármikor ügyeletben... amit orvosnak fizetsz azért mehetsz a magánrendelőjébe, ha kell éjjel bemegy...

#65 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 10:57

idézet:
Ezt írta WiZARD:
pont ezt írtam nem KELL. LEHET fizetni az extra szolgáltatásért.
amit levonnak azért elmehetsz SZTKba, szülhetsz bármikor ügyeletben... amit orvosnak fizetsz azért mehetsz a magánrendelőjébe, ha kell éjjel bemegy...
[/quote]

Tevedesben vagy, ezek nem extra szolgaltatasok... az orvos meg ha tobb penzt akar keresni rendezze le az egeszsegbiztositoval, de ne a betegeket sarcolja meg. (hogy lehet extra egy szolgaltatas ha egy allami korhazban fekszem? - magankorhazban nem vitas, de most nem arrol beszelunk)

Samott

[ 2004. január 20.: Samott szerkesztette a hozzászólást ]

#66 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 11:00

idézet:
Ezt írta Samott:

Tevedesben vagy, ezek nem extra szolgaltatasok... az orvos meg ha tobb penzt akar keresni rendezze le az egeszsegbiztositoval, de ne a betegeket sarcolja meg.

Samott
[/quote]

az hogy ne lenne extra szolgáltatás, hogy az orvos a magánrendelőjében fogad, vagy az, hogy éjjel bemegy?
megvan a munkaideje nappal, amiért kapja a hivatalos fizetését.
éjjel nem KELL bemennie, azért államtól nem kap pénzt. plusz pénzért bemegy. ingyen senki se dolgozik.
ha valakinek nem tetszik, akkor nem fizet, és megy és ügyeletes orvosnál szül, ez van benne az adózásban és a hivatalos fizetésben.

szerkesztetted: állami kórház, de ha kell akkor is a szabadidejében, éjjel... megy be.

#67 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 11:04

idézet:
Ezt írta WiZARD:
Ezzel az egész felhajtással annyit értek el, hogy most már az is megkérdezi, hogy mennyit illik fizetnie, aki eddig nem kérdezte.

Angliában nincs ilyen, hogy paraszolvencia, orvosok kapnak megfelelő fizetést, mégis nagyon rossz a rendszer, 2-3 heteket kell várni átlagműtétre, annak az embernek aki biztosítása alapján megy orvoshoz. persze ott a magánkórházakban, magánorvosoknál nem kell várni, de azt meg kell fizetni. Magyar orvosok járnak ki kis fizetéskiegészítésért műteni. kimennek 1-2-3 hétre, elintéznek annyi műtétet ami belefér.
Külföldi szívesen fizet itthon orvosnak, mert olcsóbb, és gyorsabb mint a hazájában.

Szerintetek, ha a nőgyógyászok nem kapnának paraszolvenciát, és munkaidőn kívül nem mennének be (akiknek van 20-30 év tapasztalata, gyakorlata) és mindenki az ügyeletes - rezidens orvosnál szülne, akkor a szülési statisztikák milyen irányba változnának? Kinek lenne jó?

Eleve nem értem azt aki a halapenz.hu-t megcsinálta. TVben nyilatkozott, gondolom láttátok/hallottátok.
Ki kötelezte őt, hogy menjen el magánrendelésre egy orvoshoz, ahol szembesül az árakkal és ahol egy vizsgálat is sokezer ft??
Elmehetett volna SZTKba a rendelésre ülhetett volna 2-3 órát, megvizsgálják ott is, ott is tud 1 orvoshoz járni... és nem kell fizetnie.
ez picit olyan imho, mintha elmegyek egy boltba, ahol ki van rakva 1 olcsó és egy drága cucc, látom árakat, és utána pénztárnál reklamálok, hogy a drága az miért drága.

jah még 1 érdekes dolog. elején ha hálapénzről mint rosszról esett szó, akkor gyorsan tagadta a legtöbb orvos, mert hogy az ő területükön ugyan nincs paraszolvencia.
mikor elkezdték leírni, hogy hol mennyi, akkor meg hirtelen tartják a markukat és ők is mondják, hogy az ő területükön ennyi, meg annyi...

[/quote]

Wiz, rossz példáid vannak. Egy melós nem várhat el külön pénzt azért a munkáért, amiért fizetést kap, mert ha ilyet tesz, vagy csúszó hiányában nem végzi el rendesen a munkáját, akkor kirúgják. Csak az a marha nagy különbség, hogy ha az asztalos nem végzi normálisan a munkáját, akkor ferde lesz az ajtótok, de ha az orvos, akkor emberekkel, életekkel, sorsokkal játszik. Az a nem mindegy, hogy kibe mennyi emberség szorul és hogy mennyire vastag a bör a képén. Nem mellesleg ha az orvosok rosszul keresnének, akkor talán nem lenne ekkora közfelháborodás, de minden olyan ember, aki ismer valamennyire orvosokat tudja, hogy mi a helyzet. Olyanok, mint a taxisok. Ha havi 150-200 000 nettónál kevesebbet keres, már sír és éhen akar halni. Megint ideírom, hogy természetesen vannak kivételek nem is kevés, én is ismerek. Van, aki beéri egy Opellel, Suzukival nem akar CLK vagy SLK Merdzsót. Van, aki beéri last minut Görögországgal, nem akar 10 nap Bahamákat ***** hotellel és banánszoknyás ribizlikkel.

Ja, és a felhajtást imho nem mi csináljuk...

#68 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 11:09

idézet:
Ezt írta Drummaster:

Wiz, rossz példáid vannak. Egy melós nem várhat el külön pénzt azért a munkáért, amiért fizetést kap, mert ha ilyet tesz, vagy csúszó hiányában nem végzi el rendesen a munkáját, akkor kirúgják. Csak az a marha nagy különbség, hogy ha az asztalos nem végzi normálisan a munkáját, akkor ferde lesz az ajtótok, de ha az orvos, akkor emberekkel, életekkel, sorsokkal játszik. Az a nem mindegy, hogy kibe mennyi emberség szorul és hogy mennyire vastag a bör a képén. Nem mellesleg ha az orvosok rosszul keresnének, akkor talán nem lenne ekkora közfelháborodás, de minden olyan ember, aki ismer valamennyire orvosokat tudja, hogy mi a helyzet. Olyanok, mint a taxisok. Ha havi 150-200 000 nettónál kevesebbet keres, már sír és éhen akar halni. Megint ideírom, hogy természetesen vannak kivételek nem is kevés, én is ismerek. Van, aki beéri egy Opellel, Suzukival nem akar CLK vagy SLK Merdzsót. Van, aki beéri last minut Görögországgal, nem akar 10 nap Bahamákat ***** hotellel és banánszoknyás ribizlikkel.

Ja, és a felhajtást imho nem mi csináljuk...
[/quote]

már hogyne várna el extra pénzt a melós, ha éjjel behívják egy extra ajtót betenni? :)
CLK, SLK merdzsós orvos > miért ne vegyen ilyen autót, ha megteheti?
szerinted nem jár több pénz egy orvos munkájáért, mint egy munkáséért, vagy taxiséért? nem is tudom melyik a fontosabb, hogy az ajtó jól álljon, időben beérj valahova, vagy hogy életben legyél.

felhajtás >> nem tudom ki kezdte a halapenz.hu-t az orvosok vagy mások, és nem tudom ki nyomta sajtóba az orvosok vagy mások.

#69 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 11:12

idézet:
Ezt írta WiZARD:
az hogy ne lenne extra szolgáltatás, hogy az orvos a magánrendelőjében fogad, vagy az, hogy éjjel bemegy?
éjjel nem KELL bemennie, azért államtól nem kap pénzt. plusz pénzért bemegy. ingyen senki se dolgozik.
ha valakinek nem tetszik, akkor nem fizet, és megy és ügyeletes orvosnál szül, ez van benne az adózásban és a hivatalos fizetésben.

szerkesztetted: állami kórház, de ha kell akkor is a szabadidejében, éjjel... megy be.
[/quote]

Ha az a rendelo egy allami korhazban van, es munkaidoben jar oda a no terhesgondozasra akkor ne kerjen erte extra penzt... az ejszakai szulest meg finanszirozza meg a biztosito - nem jo az ha a raszorulo anyagilag is kiszolgaltatott helyzetben van az orvossal szemben. Az az orvos aki vallalja hogy ejszaka is bemegy ha a szukseg ugy hozza az kapjon tobb fizetest (azok karara aki nem vallaljak ugyanezt), es a no tudja hogy melyik orvostol mit varhat (levezeti a szulest ugyeleti idon kivul, vagy sem) a piac hamar kirostalna azokat akik kevesebb szolgaltatast nyujtanak...

Elfogadom az extra penz gondolatat (amit a beteg a korhaznak fizet - nem az orvosnak!) az egyagyas korteremert, meg egyeb tenylegesen extra szolgaltatasokert, de az orvossal szemben ne legyen senki anyagilag fuggosegi helyzetben...

Samott

#70 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 11:13

idézet:
Ezt írta WiZARD:

[/quote]

A szabadidejében nem fog ingyen bemenni, ugyanúgy elszámolja az OEP felé, amért megkapja a rendkívüli ügyeleti díját.

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.