HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#421 Felhasználó inaktív   petrosilov 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 12. 16:20

Idézet: warfare - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 21:23

Köszönöm mindenkinek a véleményét. Igazából megerősítést nyert bennem, hogy a "hazait" kell választanom.

Akkor el is érkeztem a következő kérdéshez: a sandiskből érdemes az ultra  2es változatba beruházni vagy   elég a "sima"?

Én ennek ellenére a külföldit választottam...  :)

Kártya: Legolcsóbban 512-es Ultra 2-t az aqua computernél vettem : 12250Ft volt. (www.aqua.hu) Azért az Ultra 2 előnye a kiolvasáskor is látszik. A D70 egyébként kényes a kártya gyártójára is. Sandisk, vagy Lexar Media az ehető. Konkrét problémákról is hallottam egyéb gyártók kapcsán.

Mindenki:

Köszönöm a felvilágosítást "lötyögésügyben" Remélem nem fog széthullani...  :confused:
Garanciás javításra meg ne legyen szükségünk. Se itthon se külföldön. Ez a legjobb.

Nekem 2 hetes a D70-em. Egyenlőre ismerkedünk. Túl nagy dolgot még nem követtem el vele. Egyéb képeim itt vannak: http://www.petrosilov.fw.hu Ezúton kérem felvételemet a klubba.  :rolleyes:

#422 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 12. 17:48

Idézet: petrosilov - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 15:20

Én ennek ellenére a külföldit választottam...  :)

Kártya: Legolcsóbban 512-es Ultra 2-t az aqua computernél vettem : 12250Ft volt. (www.aqua.hu) Azért az Ultra 2 előnye a kiolvasáskor is látszik. A D70 egyébként kényes a kártya gyártójára is. Sandisk, vagy Lexar Media az ehető. Konkrét problémákról is hallottam egyéb gyártók kapcsán.

Mindenki:

Köszönöm a felvilágosítást "lötyögésügyben" Remélem nem fog széthullani...  :confused:
Garanciás javításra meg ne legyen szükségünk. Se itthon se külföldön. Ez a legjobb.

Nekem 2 hetes a D70-em. Egyenlőre ismerkedünk. Túl nagy dolgot még nem követtem el vele. Egyéb képeim itt vannak: http://www.petrosilov.fw.hu Ezúton kérem felvételemet a klubba.  :rolleyes:

Nagyon klasszak a képeid. A makró nagyon meggyőző. :)
De általában szépek a képeid. Mik a tapasztalataid a sony-val? Én nagyon erősen gondolkoztam az F-828-on, mielőtt elszántam volna magam a D70-re.

#423 Felhasználó inaktív   petrosilov 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 18:08

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 18:48

Mik a tapasztalataid a sony-val?

A Sony 717-el nagyon jók a tapasztalataim. Igazából sajnálom, hogy el kellett adni, de másképp nem tudtam volna megvenni a D70-et. Makrózni nagyon jól lehetett vele. (És olcsón!) Tettem rá egy fordított 58/2 -e obit és máris kész volt (5000Ft) Na ezt csinálja meg valaki DSLR-el  :p
Viszont arra, amire mostanában használom a gépet nem igazán volt jó: Emberek, rendezvények, szűkös fényviszonyok közt. Erre 100x jobb a D70. De azért piszkálja a csőröm, hogy valahogy megjátszom itt is a makrózást: leginkább alapobi + közgyűrű lesz a nyerő összeállítás. (hacsak rám nem szakad valami nagyobb pénz) A Sony 828 viszont nem jött be nálam, főleg a képminősége nem tetszett. Jól választottál, hogy helyette a D70-et vetted.

#424 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 20:03

Idézet: petrosilov - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 18:08

...
Tettem rá egy fordított 58/2 -e obit és máris kész volt (5000Ft) Na ezt csinálja meg valaki DSLR-el  :p
...

Nem olyan egyszerű, de nem lehetetlen. :D
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

És tényleg szépek a képeid.  :up:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#425 Felhasználó inaktív   petrosilov 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 21:18

:eek:

Nem semmi...

Mennyit kellett ezen gondolkodni. 
Szerintem működik a dolog az AF átmadzagolása nélkül is. Csak objektívvel kell kezdeni, közgyűrű helyett, végtelenbe tekerve a fordított objektívet. Biztos volt okuk hogy így csinálták, de én nem vagyok ennyire önkínzó. :)

Szerkesztette: petrosilov 2005. 03. 12. 21:22 -kor

#426 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 09:55

Idézet: petrosilov - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 20:18

:eek:

Nem semmi...

Mennyit kellett ezen gondolkodni.
Szerintem működik a dolog az AF átmadzagolása nélkül is. Csak objektívvel kell kezdeni, közgyűrű helyett, végtelenbe tekerve a fordított objektívet. Biztos volt okuk hogy így csinálták, de én nem vagyok ennyire önkínzó. :)

Az is lehet, hogy ezzel a kombinációval nem a sima 1:1 leképezés, hanem egy 5:1 vagy 10:1 leképezés érhető el. Kíváncsi lennék, jól gondolom-e.

#427 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 13. 09:59

Amúgy ma épp leporoltam a régi F65-öm alap zoom-ját (28-80 3.3-5.6 G). Sokan sokféleképpen szidják ezt az objektívet, szerintem teljesen alaptalanul. Persze a kitobjektív az ennél sokkal jobb, de kíváncsi voltam, hogy ez milyen. És nem rossz. Van amiben még jobb is. Pl tárgyfotózáskor a kitobjektív 38 cm-es közelpontja és 70mm-es gyújtótávolsága nem sok mindenre elég. A 28-80-as közelpontját nem tudom megmondani (nincs ráírva  :p ), de valamivel jobbnak tűnik a 18-70-nél és a 80mm miatt jobb nagyítás érhető el vele. A fotózandó tárgy kb másfélszer nagyobbként fényképezhető vele. És mivel a tárgyak ritkán szaladnak el, le lehet rekeszelni. A képe szerintem elég éles, persze nem egy micro nikkor, de egyelőre megteszi. Szerintem aki _nagyon olcsón_ akar fél-makro objektívet a D70-re, az nézze meg.

#428 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 14:29

Megpróbálom berakni ide délelőtti komoly tárgyfotózásom egyik eredményét. Az a baj hogy a max 20k-s fileméret miatt nagyon kellett már tömöríteni, de azért remélem jó lesz.

Csatolt fájl:

#429 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 14:30

Az a gond persze, hogy jó lett volna egy-két 100%-os crop-ot feltenni, hogy látszódjék amit fentebb írtam, de ezt úgy látszik máshogy/máshol kell megoldani.

#430 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 16:09

Hát igen, így semmi sem látszik. Próbáld az uw-s weboldaladra feltenni, és onnan linkelni.

#431 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 23:41

Idézet: saen - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 15:09

Hát igen, így semmi sem látszik. Próbáld az uw-s weboldaladra feltenni, és onnan linkelni.

Áhh, ezekhez én nem értek. Vagyis az uw-s weblap a jalbum-mal készült, oda se eredeti méretben mennek fel a képek. Bár, ha egy könyvtárába felteszem, és innen linkelem... Igazad van, ezt meg tudom csinálni. De már csak holnap, ma már kicsit fáradt  vagyok és késő van. Amúgy poén, nem? Olyan áhítatos...  :)

#432 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 08:54

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 16:16

Ugye a D70 beépített fénymérője nem mér fényt M módban sem a manuális objektívekkel? Mert ha igen, akkor elkezdek azonnal venni párat!

A "hosszú" hétvége miatt sajna nem olvastam fórumot:(

A manual objektívvel nem mér fényt a D-70, de nekem a nikon FM adott annyi tapasztalatot, hogy ha sacc/kb belövöm a fényerőt akkor az általában megfelelő. És legfeljebb csinálok egy témáról több képet különböző idővel, vagy rekesszel.

Petrosilov képei tényleg nagyon jók. Nekem a people/real world szekció tetszett nagyon. Azok a képek nagyon bejönnek az én látásmódomnak.

Egyébként Fenyves (és úgy általában az egyész Balaton part) nagyon klassz hely.
Makro ügyben talán jó és viszonylag olcsó, bár kis fényerős megoldás lehet egy használt Soligor AF közgyűrűsor nikonhoz? Vagy kezdetleges megoldásnak, de olcsón 2x, vagy 4x előtétlencse? Bár ezekkel biztosan nem lesznek olyan jók a képek, mint egy igazi makro obival.
Ja! Jut eszembe! A budaőrsi médiamarkt-ban láttam 70-210-es sigma objektívet kb 15000 Ftért. Igaz, hogy nem nagy durranás. Sőt, még kicsi se, de ha esetleg valakinek éppen nincsen több100ezre komolyra, akkor addig el lehet vele szórakozni.

#433 Felhasználó inaktív   petrosilov 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 21:48

Idézet: Arakhtahr - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 9:54

Makro ügyben talán jó és viszonylag olcsó, bár kis fényerős megoldás lehet egy használt Soligor AF közgyűrűsor nikonhoz? Vagy kezdetleges megoldásnak, de olcsón 2x, vagy 4x előtétlencse? Bár ezekkel biztosan nem lesznek olyan jók a képek, mint egy igazi makro obival.

Ha lehetne választani: Az alábbi lista minőség szerint sorban. (vagy ár szerint de fordítva  ;)

1. Makró objektív, igény szerint közgyűrűvel
2. AF közgyűrűsor + 50/1.8
3. Valamilyen nagyobb fényerejű tele + fordított 50mm-es alap
4. Előtétlencse

Szerintem 1-3 megoldások elég jók. Nagyobb problémát a rossz minőségű előtét tud okozni.

#434 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 08:15

Kösz a tippeket!
Kicsit off, de talán tudtok segíteni. Szombaton megyek egy pár napos Londoni városnézésre repülővel. Mivel még sosem utaztattam a felszerelést repülőn, most érdekelne, hogy
1. kissebb fotós hátizsákot felvihetek-e a gépre?
2. a manfortto álványt a bőröndömbe berakva vihetem-e?
3. egy szabvány fotóskellékként használt victorinox zsebkést felengednek-e a gépre?
4. kell-e valamilyen igazolás, vagy számla a vámnak arról, hogy milyen gépeket vittem magammal?
Vagy egyáltalán mire figyeljek oda?

Az a helyzet, hogy nem szeretném a 3 hetes D70-t a poggyászok közé beadni (mondjuk az atyai örökségemet képező FM-et sem) - túl nagy a törés és az elvesztésveszély, visszaúton meg nem szeretnék vámot fizetni a saját dolgaimra.

#435 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 08:22

Idézet: Arakhtahr - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 8:15

Kösz a tippeket!
Kicsit off, de talán tudtok segíteni. Szombaton megyek egy pár napos Londoni városnézésre repülővel. Mivel még sosem utaztattam a felszerelést repülőn, most érdekelne, hogy
1. kissebb fotós hátizsákot felvihetek-e a gépre?
2. a manfortto álványt a bőröndömbe berakva vihetem-e?
3. egy szabvány fotóskellékként használt victorinox zsebkést felengednek-e a gépre?
4. kell-e valamilyen igazolás, vagy számla a vámnak arról, hogy milyen gépeket vittem magammal?
Vagy egyáltalán mire figyeljek oda?

Az a helyzet, hogy nem szeretném a 3 hetes D70-t a poggyászok közé beadni (mondjuk az atyai örökségemet képező FM-et sem) - túl nagy a törés és az elvesztésveszély, visszaúton meg nem szeretnék vámot fizetni a saját dolgaimra.

Úgy tudom, 6 kg-ig vihetsz a gépre kézipoggyászt, tehát a gépet, obikat mindenképpen felviheted, szerintem ajánlatos is felvinni.
A vámmal pedig nem kell törődni, hiszen nem hagyod el az EU-t, hozhatsz, vihetsz, amit akarsz.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#436 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 08:41

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 7:22

Úgy tudom, 6 kg-ig vihetsz a gépre kézipoggyászt, tehát a gépet, obikat mindenképpen felviheted, szerintem ajánlatos is felvinni.
A vámmal pedig nem kell törődni, hiszen nem hagyod el az EU-t, hozhatsz, vihetsz, amit akarsz.

Óóó! Mindig elfelejtem, hogy az EU tagjai vagyunk és ez még hasznos is lehet:)
Azért biztos ami biztos, lemérem a súlyát a felszerelésnek. Lehet, hogy pár cuccot ki kell majd vennem. De én sem gondoltam arra, hogy ne vigyem a gépet magammal.
Egyébként köszi a gyors választ.

#437 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 09:29

Idézet: Arakhtahr - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 8:41

Óóó! Mindig elfelejtem, hogy az EU tagjai vagyunk és ez még hasznos is lehet:)
Azért biztos ami biztos, lemérem a súlyát a felszerelésnek. Lehet, hogy pár cuccot ki kell majd vennem. De én sem gondoltam arra, hogy ne vigyem a gépet magammal.
Egyébként köszi a gyors választ.

A késről megfeledkeztem. Csak a saját véleményem mondom, nem ismerem az ide vonatkozó szabályokat. Szóval szerintem az problémás lehet. A WTC támadása óta nagyon beszigorítottak.

Szerk: ha visszajöttél, légy szíves írj egy kis összefoglalót a hasznos tudnivalókról fotós szemszögből (is) nézve, nekem is tervbe van véve egy nyári kiutazás.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 03. 18. 09:36 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#438 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 10:13

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 9:55

Az is lehet, hogy ezzel a kombinációval nem a sima 1:1 leképezés, hanem egy 5:1 vagy 10:1 leképezés érhető el. Kíváncsi lennék, jól gondolom-e.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

klikk!

#439 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 15:02

Idézet: Arakhtahr - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 8:15

Azt inkább hagyd a leadott poggyászban, nem fognak örülni neki, ha fel akarod vinni a képre, nekem már volt ilyen victorinox bicskás élményem, ráadásul arab országban :Đ

#440 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 15:15

a repcsizessel kapcsolatban:

en mindig a nyakamba akasztva viszem fel a gepet a fedelzetre, es ott altalaban az olemben, vagy a melettem levo ulesen van. szuro/vago eszkozt szigoruan veszik, plane londonban (legalabbis a stanstedi repteren). (ettol fuggetlenul, ongyujtot, tollat (amivel irsz), siman felengednek.. pl tollal is lehet olni, nem? sot puszta kezzel is:))

amit leadsz csomagot, olyan cuccokat tegyel, amiket esetleg tudsz mellozni hatralevo eleted folyaman is.. bar csak egyszer veszett el poggyaszom, megis kette volt tepve a taska, amikor visszakuldtek :) szoval ha ram hallgatsz, papirok, penz, valtasfehernemu, fogkefe, szappan legyen nalad a keziben, ruhak, kemeny targyak mehetnek a gepbe alulra

vammal, ilyesmivel nincs baj, amiatt no para.

szerk: amugy barmi kerdesed van londonnal kapcs. szolj batran, most voltam december vegen.
szerk2: nemtudom melyik legitarsasaggal mesz, de a weblapjukon fel van tuntetve, hogy melyik csomag mekkora, es hany kilos lehet, meg, hogy mit szabad/nem szabad felvinni a fedelzetre

Szerkesztette: Sumi 2005. 03. 18. 15:19 -kor

Per Aspera Ad Astra

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »