HWSW Informatikai Kerekasztal: Minden ami SSD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Minden ami SSD Értékeld a témát: ***** 4 szavazás

#1621 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 03. 01:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 01. 02. 16:04

átlag otthoni felhasználásnál (böngészés, dokumentumszerkesztés, zenehallgatás, filmnézés, Flash) nem érzem hú-de gyorsabbnak (a gép i3, 8GB RAM, CPU-GPU Intel HD 2500). Pedig azt vártam, hogy olyan gyorsan dobja majd az ablakokat, hogy bepókhálósodik a monitor. Gyors-gyors, de tesztek alapján nagyobb gyorsaságélményre számítottam. Lehet a tesztek magasztalják túl, meg a marketing miatt írják csak bele, hogy olyan gyors lesz

Nem sokat segít ott, ahol nem a (főleg random) disk io a szű keresztmetszet. Ahol viszont az a bottleneck ott brutálisat tol.

Amúgy miért 840-est vettél? Elvileg a kb. azonos ár mellett a 830 jobb választás.

Szerkesztette: xclusiv 2013. 01. 03. 01:16 -kor

#1622 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 03. 09:16

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2013. 01. 03. 01:15

Nem sokat segít ott, ahol nem a (főleg random) disk io a szű keresztmetszet. Ahol viszont az a bottleneck ott brutálisat tol.

Amúgy miért 840-est vettél? Elvileg a kb. azonos ár mellett a 830 jobb választás.

Nem én vettem, én csak telepítettem a gépet. Mondjuk elég hihetetlen, hogy ugyanabban a sorozatban a nagyobb modellszámú a gyengébb. Kb. mintha az Audi A3 jobb választás lenne az A8-nál, vagy az i3 az i7-nél.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1623 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 03. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 01. 02. 16:04

Szubjektív: első SSD, amivel dolgom volt, és valóban többszörösen gyorsabb, mint egy HDD, főleg a bootidőn érezni, de a bootidőt és egy-két extrém esetet leszámítva (Office 2010 telepítés nagyon hosszú egy HDD), átlag otthoni felhasználásnál (böngészés, dokumentumszerkesztés, zenehallgatás, filmnézés, Flash) nem érzem hú-de gyorsabbnak

ezt úgy kell tesztelni, h kb. 2-3 hét után visszaülsz egy hdd-s rendszer mellé ugyanabba a környezetbe.
van egy majdnem tökugyanolyan tartaléklaposom (gyak. csak a proci gyengébb, meg a billentyű háttérvilágítása a pöcökegérre nem kapcsol be, csak bill-re bárhogy állítom), abba szoktam párhavonta ráklónozni a rendszerem. aztán ha valami elszáll, akkor csak előkapom, nyomok a szerveren egy frissítést a melósmappákba, aztán kb. 4-5 perc múlva van egy ugyanolyanom, anélkül, h akár egy csavart is ki kellene csavarnom. na, ott már jellemzően 2 nap után erőt veszek magamon, pedig lusta vagyok mint a dög, és kiszedem a vinyát aztán offline visszarakom szerverrűl a zimidzset. vettem is gyorsan egy használt, de garis, 30 napot ment 96 gugás kingstont occóért eme veszély elhárítására.
egyébként jellemzően win7 szokott kognisztenrezisztenciatrójaibekkdórellenőrzés után nem indulni, valami driverprobléma lehet, de nem tudtam kinyomozni, úgyhogy végül letiltottam az ellenőrzést, így azóta nem volt gondom sem. valamiért ha újraindult, és nem nyomtam gyorsan esc-et, akkor reszeltek neki.

Szerkesztette: avmanster 2013. 01. 03. 12:22 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#1624 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 03. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 01. 03. 09:16

Nem én vettem, én csak telepítettem a gépet. Mondjuk elég hihetetlen, hogy ugyanabban a sorozatban a nagyobb modellszámú a gyengébb. Kb. mintha az Audi A3 jobb választás lenne az A8-nál, vagy az i3 az i7-nél.

830 - mlc
840 - tlc (nem 2 bit van egy cellában, hanem 3)
840 pro - mlc

#1625 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 04. 23:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 01. 03. 09:16

Simán lehet jobb választás az A3 az A8-nál vagy az i3 az i7-nél. Csak az a kérdés, hogy mire kell :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1626 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 05. 01:14

Ez a 830 jobb, mint a 840 igazán nem lényeges kérdés szerintem már. Volt egy kezdeti parafaktor mert újdonság, meg volt egy kis review sample probléma vele és ennyi... persze még lehet valami kibukik majd idővel neadjisten, de az eddig eladott tömeges 840-ektől nem teltek meg a panaszokkal a hw siteok fórumjai. Vagyis teljesen jól működik és gyors azis és semmi sem garantálja hogy a 830 tovább bírja, mint egy 840. :)

Szóval ez a 830 jobb, mint 840 téma szerintem felesleges és értelmetlen már. (Szigorúan mindennapi gyakorlati szempontból, nem elméletileg.)

Szerkesztette: ThomasS31 2013. 01. 05. 01:23 -kor

#1627 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 08. 09:56

Ez már elfogadható teljesítmény :-D

5mb-os fájlok másolásánál.

Csatolt fájl:

#1628 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 08. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: ThomasS31 - Dátum: 2013. 01. 05. 01:14

Ez a 830 jobb, mint a 840 igazán nem lényeges kérdés szerintem már. Volt egy kezdeti parafaktor mert újdonság, meg volt egy kis review sample probléma vele és ennyi... persze még lehet valami kibukik majd idővel neadjisten, de az eddig eladott tömeges 840-ektől nem teltek meg a panaszokkal a hw siteok fórumjai. Vagyis teljesen jól működik és gyors azis és semmi sem garantálja hogy a 830 tovább bírja, mint egy 840. :)

Szóval ez a 830 jobb, mint 840 téma szerintem felesleges és értelmetlen már. (Szigorúan mindennapi gyakorlati szempontból, nem elméletileg.)

Ami látszik, hogy a 840-es átlagosan 20%-kal fogyaszt kevesebbet, a 840Pro még ennél is jobb, pl Random Write esetén majdnem fele annyit eszik (3W vs 5.3W) mint egy ugyanakkora 830-as, a sebességkülönbség lehet hogy észrevehetetlen, de talán ez egy mobil eszköznél, ahol minden W számít, már nem elhanyagolható...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1629 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 08. 19:42

Sziasztok!
Ez nem tudom szóba került-e már. Írtam oda egy kommentet, hogy én ugyan nem vagyok profi, de tudtommal alacsony szinten nem enged hozzáférést az ssd vezérlőchip az adatokhoz, minden wear leveling és write amplification csökkentés a vezérlő dolga. Azaz tudtommal amit a windows lát az adatokról, az csak logikai elhelyezkedés, attól teljesen független, hogy konkrétan hogyan helyezkednek el az adatok fizikailag. Ergo nemhogy felesleges, hanem egyenesen káros az ssd-n mozgatni az adatokat a felesleges plusz írási műveletek miatt.

Ti mit tudtok erről? (Moderáltak a hozzászólások a raxco blogjában, szerintetek mennyire árulkodó, hogy 28-a óta nem került ki a kommentem? :) )
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#1630 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 09. 05:51

Teljesen igazad van, az SSD-nek a defrag csak fölösleges és káros fárasztás, tényleg mindent a vezérlő intéz.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1631 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 09. 15:14

Üzenet megtekintéseIdézet: [Fishi] - Dátum: 2013. 01. 08. 19:42

Ergo nemhogy felesleges, hanem egyenesen káros az ssd-n mozgatni az adatokat a felesleges plusz írási műveletek miatt.

Pontosan

#1632 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 09. 19:52

Üzenet megtekintéseIdézet: ThomasS31 - Dátum: 2013. 01. 05. 01:14

Azért ezt így indulás után szerintem nem igazán lehet kideríteni. Spec szerint is kevesebbet bírnak a cellák tapasztalat meg majd pár év múlva lesz róla.

#1633 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 17. 14:33

Egyik ismerősöm 120GB-os SSD-t akar venni. A Sasmsung 830-as, Kingston HyperX 3K, OCZ Vertex 4 között vacillál, ilyen sorrendben ajánlottam neki tesztek alapján. Mit vegyen 30k környékén? Van ezeknél jobb? Ha nincs akkor ezek közül melyiket érdemes? Esetleg 840 pro?

Szerkesztette: Raynes 2013. 01. 17. 14:36 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1634 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 17. 14:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 01. 17. 14:33

Egyik ismerősöm 120GB-os SSD-t akar venni. A Sasmsung 830-as, Kingston HyperX 3K, OCZ Vertex 4 között vacillál, ilyen sorrendben ajánlottam neki tesztek alapján. Mit vegyen 30k környékén? Van ezeknél jobb? Ha nincs akkor ezek közül melyiket érdemes? Esetleg 840 pro?

Samsung 830 szerintem, a 840Pro drága...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1635 Felhasználó inaktív   pillerk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 22. 12:24

En igazábol arra lennék kíváncsi, hogy van pár nagyon drága berendezésem (hangszerek) amik belso 2.5'IDE merevlemezt használnak. Lenne e számomra értelme ezeket a diszkeket lecserélni SSD re (szintén IDE alapúra) abban az esetben, ha a diskek életuk folyanán 80-90% ban csak olvassák az egyszer rámásolt kb 40Gb nyi adatot? Azok is wav illetve Mp3 fájlok. tehát az írás minimum, az olvasás a lényeg, természetesen a hangszer gyártoja sem tudja, hogy támogatja e a TRIMM funkciot a cucc, tehát vehetjuk ugy, hogy nem. Szerintetek? Mivel elment az egyik belso Harddiskem, most tanácstalan vagyok, hogy kb 25000Ft ért vegyek IDE disket, vagy 18000ért SSDt...koszi a válaszokat!

Szerkesztette: pillerk 2013. 01. 22. 12:25 -kor

#1636 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: pillerk - Dátum: 2013. 01. 22. 12:24

En igazábol arra lennék kíváncsi, hogy van pár nagyon drága berendezésem (hangszerek) amik belso 2.5'IDE merevlemezt használnak. Lenne e számomra értelme ezeket a diszkeket lecserélni SSD re (szintén IDE alapúra) abban az esetben, ha a diskek életuk folyanán 80-90% ban csak olvassák az egyszer rámásolt kb 40Gb nyi adatot? Azok is wav illetve Mp3 fájlok. tehát az írás minimum, az olvasás a lényeg, természetesen a hangszer gyártoja sem tudja, hogy támogatja e a TRIMM funkciot a cucc, tehát vehetjuk ugy, hogy nem. Szerintetek? Mivel elment az egyik belso Harddiskem, most tanácstalan vagyok, hogy kb 25000Ft ért vegyek IDE disket, vagy 18000ért SSDt...koszi a válaszokat!

Transcendből láttam 64GB-os IDE-s (MLC) cuccot, TRIM nincs (gondolom a hangszerek firmwareje sem támogat ilyesmit ATA felületen) de egyéb belső wear leveling / garbage collection van, ezért lehet ezeket bátran régebbi gépekbe is beletenni. Sebességnövekedés kb 2-3x-os, meg kevesebbet fogyaszt, de gondolom ez annyira nem lényeges...

#1637 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 00:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 01. 17. 14:33

Sasmsung 830-as, Kingston HyperX 3K, OCZ Vertex 4 között vacillál

én 830-at vettem pár hónapja (fél éve?), 120-ast.

#1638 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 00:05

Üzenet megtekintéseIdézet: pillerk - Dátum: 2013. 01. 22. 12:24

En igazábol arra lennék kíváncsi, hogy van pár nagyon drága berendezésem (hangszerek) amik belso 2.5'IDE merevlemezt használnak. Lenne e számomra értelme ezeket a diszkeket lecserélni SSD re (szintén IDE alapúra) abban az esetben

Érzel-e jelenleg disk-hez köthető bottleneck-et? Ha igen akkor egy próbát megér, főleg ha tényleg nagyon drágák az eszközök, mert akkor egy próba kb. ingerküszöb alatti. Adatvesztés ellen gondolom jelenleg is készítesz mentéseket, mert a vinyó se az az örök élet...

#1639 Felhasználó inaktív   pillerk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 11:23

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2013. 01. 23. 00:05

Érzel-e jelenleg disk-hez köthető bottleneck-et? Ha igen akkor egy próbát megér, főleg ha tényleg nagyon drágák az eszközök, mert akkor egy próba kb. ingerküszöb alatti. Adatvesztés ellen gondolom jelenleg is készítesz mentéseket, mert a vinyó se az az örök élet...

koszi a válaszokat. nos bottleneck (ha az akadás félét jelent) még nem tapasztaltam. Nekem ami fontos, hogy ha bekapcsolom a hangszert, akkor a diszken találhato adataimat elérjem. Idáig ezek leggyakrabban wav ok voltak, de most jott egy másik cucc, ami már mp3at is tud. Természetesen adatvesztés ellen biztosítva vagyok, amivel viszont számolnom kell azok a rezgések, mechanikus behatás, idojárás, homérséklet változás. A gyárto csodával határos modon visszaírt, hogy igen ,a hangszer kompatibilis SSD diskekkel 80gb ig. tehát egy 64Gb at mindenképp ki fogok rá próbálni, az eredeti vinyora pedig fogom az adatokat menteni és hordani magammal. Szerintetek egy vinyo vagy egy ssd bírja tovább ha csak joformán olvasok róla?

#1640 Felhasználó inaktív   pillerk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 01. 23. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2013. 01. 22. 12:49

Transcendből láttam 64GB-os IDE-s (MLC) cuccot, TRIM nincs (gondolom a hangszerek firmwareje sem támogat ilyesmit ATA felületen) de egyéb belső wear leveling / garbage collection van, ezért lehet ezeket bátran régebbi gépekbe is beletenni. Sebességnövekedés kb 2-3x-os, meg kevesebbet fogyaszt, de gondolom ez annyira nem lényeges...

Koszi, a sebességnovekedés az mindenképpen jot jelentene, a fogyasztás nem lényeg annyira. A megbízhatóságot várom el a cucctól. Elfelejthetik ezek az SSDk egy bizonyos ido elteltével az adatot, vagy sérulhet rajtuk adat áram ellátás hiányában? Félek tole, hogy ez még egy kezdetleges technologia...Viszont a klasszikus vinyoktol is félek :D

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.